Nga Hobi në Hustle: Udhëzuesi përfundimtar për shitjen në Etsy

Nga lodrat ose bizhuteritë e bukura të punuara me dorë te relikeve të personalizuara të ekipeve sportive, veshjet, modelet, locionet dhe tinkturat, Etsy u ofron artistëve, krijuesve dhe sipërmarrësve një platformë për të shitur mallrat e tyre. Nëse jeni të aftë në prodhimin e artikujve të punuar me dorë, Etsy mund të thjeshtojë teknologjinë, t'ju ndihmojë të synoni blerës aktivë dhe ta ktheni talentin tuaj në një biznes. 

Me Etsy, ju mund të bëheni pronar i një dyqani virtual pa marrë me qira pasuri të paluajtshme ose pa krijuar një faqe interneti. Nëse keni marrë parasysh duke filluar një biznes të vogël, lexoni se si të shesni në Etsy.

A ia vlen shitja në Etsy?

Për shumë sipërmarrës, shitja në Etsy ofron konfigurim të lehtë, një bazë të gjerë klientësh të integruar dhe mbrojtje nga shitësi. Nëse jeni duke kërkuar për një ngutje anësore për nënat që qëndrojnë në shtëpi ose planifikoni të ndërtoni perandorinë e biznesit tuaj, Etsy është mënyra për të hapni një biznes në internet pa të gjitha punët shtesë. Këtu janë arsyet kryesore për të konsideruar shitjen në Etsy. 

Baza e gjerë e klientëve 

Kur sapo filloni, pjesa më sfiduese e realizimit të shitjeve është t'i bëni produktet tuaja përpara klientëve të mundshëm. Nëse nuk jeni tashmë një ndikues ose keni një faqe interneti të krijuar, kjo mund të zgjasë muaj ose vite. 

Etsy ka një bazë të madhe dhe aktive klientësh, duke u dhënë shitësve akses te miliona klientë potencialë të cilët po kërkojnë posaçërisht produkte të punuar me dorë, unike dhe të cilësisë së mirë. Kur optimizoni dyqanin tuaj Etsy, mund të filloni të bëni shitje edhe në javën e parë. 

Tregu i themeluar

Etsy është një treg i vendosur dhe i besuar që ka vite që ekziston. Ndryshe nga një sajt personal, ku klientët e mundshëm mund të shqetësohen për sigurinë e tyre të informacionit, Etsy është i krijuar dhe i njohur. Ndërtimi i besimit të klientit është hapi i parë në shitje dhe Etsy kujdeset për këtë për ju. 

Platformë e lehtë dhe miqësore për përdoruesit 

Platforma e lehtë për t'u përdorur e bën më të lehtë krijimin e një dyqani unik të personalizuar që flet me audiencën tuaj të synuar. Platforma ofron mjete dhe veçori të ndryshme për të personalizuar pamjen e dyqanit, për të menaxhuar inventarin dhe për të trajtuar transaksionet pa probleme. 

Marketingu dhe Promocioni

Nëse jeni gati të investoni në ndërtimin e biznesit tuaj, Etsy e bën këtë të lehtë gjithashtu. Etsy ka mjete të integruara marketingu dhe promovimi për të ndihmuar shitësit të rrisin dukshmërinë e tyre dhe të drejtojnë trafikun në dyqanet e tyre. 

Opsionet e pagesës dhe arkëtimit 

Ju dëshironi të dini se informacioni i klientit tuaj është i sigurt dhe nëse nuk është e thjeshtë për t'u paguar, do të humbni shumë klientë në arkë. Për fat të mirë, Etsy ofron mundësi të sigurta pagese për klientët, duke përfshirë kartat e kreditit, PayPal dhe kartat e dhuratave, për të thjeshtuar procesin e pagesës. Me integrim pa probleme, Etsy ofron një ndërfaqe të njohur për të ruajtur besimin e klientit. 

Mbrojtja e shitësit

Etsy ofron mbrojtje të caktuara për shitësit, duke përfshirë politikat e shitësve, rishikimet e klientëve dhe një qendër zgjidhjeje për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve. Kjo do të thotë që nëse një blerës lë një rishikim të dobët të paarsyeshëm, nuk arrin të kthejë një produkt pasi kërkon një rimbursim ose shfaqet ndonjë problem tjetër, ju keni burime për të ndihmuar. 

Çfarë të shesësh në Etsy?

Mund të shisni pothuajse çdo gjë në Etsy. Këtu janë disa nga artikujt më të njohur që mund të shisni në Etsy:  

 • Dekor shtëpie të punuar me dorë ose printime arti
 • Çanta dhe çanta të punuar me dorë
 • Aksesorë dasmash me porosi dhe të punuar me dorë ose ftesa dasme
 • Dhurata të personalizuara
 • Furnizime artizanale
 • Dhurata dhe aksesorë për kafshë shtëpiake
 • Veshje të cilësisë së mirë
 • Bizhuteri të punuar me dorë
 • Aksesorë të punuar me dorë
 • Veshje të personalizuara, si bluza, kapele dhe kapuç
 • Fletore dhe revista
 • Materiale të printueshme, duke përfshirë modele artizanale ose qepëse
 • Produkte shtëpiake për banjë dhe bukuri
 • Produkte me zero mbetje
 • Mobilje të cilësisë së mirë ose sende të tjera të cilësisë së mirë
 • Lodra të bëra vetë
 • Artikuj druri të gdhendur me dorë, duke përfshirë skulptura, mobilje dhe lodra

Si të shesësh në Etsy në 6 hapa

Nëse jeni gati për të shitur në Etsy, ka vetëm disa hapa të thjeshtë. Ju do të dëshironi të kryeni kërkime tregu, të filloni të hartoni strategji dhe më pas të krijoni dyqanin tuaj. Ja se si të krijoni një biznes Etsy.

Hapi 1: Hulumtim dhe Planifikim

Ju do të dëshironi të filloni duke përcaktuar tregun dhe vendndodhjen tuaj të synuar. Do të bëni bizhuteri shtëpiake apo lodra të personalizuara për kafshët shtëpiake? Ju mund të hulumtoni mundësitë aktuale për të gjetur artikuj të padisponueshëm për tregun tuaj të synuar. 

Pastaj, do të dëshironi të kryeni hulumtime të tregut për të kuptuar konkurrencën dhe çmimet tuaja. Mund të kërkoni në Etsy për të parë produkte të ngjashme, si i konfigurojnë konkurrentët dyqanet e tyre dhe si i pozicionojnë ofertat dhe paketat e produkteve. 

Bazuar në kërkimin tuaj, ju mund të përcaktoni propozimin tuaj unik të shitjes (USP) dhe krijoni një plan biznesi. Kjo do t'ju bëjë të dalloheni për klientët dhe atë që mund t'u ofroni atyre në mënyrë unike. Ju do të përdorni USP-në tuaj për të krijuar mesazhin tuaj, për të dizajnuar dyqanin tuaj Etsy dhe për të pozicionuar produktet për të mbushur pikat e dhimbjes së klientëve të synuar. 

Ju gjithashtu do të dëshironi të konsideroni krijimin e një LLC për dyqanin tuaj Etsy në këtë fazë. Gjej Idetë e emrit të LLC këtu

Hapi 2: Krijoni një dyqan Etsy

Ju do të dëshironi të zgjidhni një emër dyqani që pasqyron markën tuaj dhe flet për ofertën e produktit tuaj. Më pas, merrni parasysh të personalizoni pamjen dhe markën e dyqanit tuaj për të tërhequr klientët. Ka funksione të sajtit Etsy që ju lejojnë të personalizoni dyqanin tuaj, të optimizoni për motorët e kërkimit dhe të drejtoni trafikun e sajtit. Më në fund, do t'ju duhet të konfiguroni mënyrat e pagesës, të zgjidhni opsionet e transportit dhe të listoni artikujt. 

Krijimi i një llogarie falas Etsy kërkon vetëm disa hapa:

 • Shkoni te Etsy.com/sell dhe klikoni "Filloni"
 • Futni adresën tuaj të emailit dhe ndiqni udhëzimet për të krijuar hyrjen e personalizuar të llogarisë tuaj
 • Zgjidhni gjuhën, shtetin dhe monedhën e dyqanit tuaj
 • Zgjidhni një emër dyqani
 • Personalizoje vitrinën tënde
 • Përditësoni cilësimet e sigurisë dhe konfiguroni vërtetimin e llogarisë me dy hapa për ta bërë dyqanin tuaj të sigurt

Dhe me këtë, ju jeni gati të filloni të listoni produktet dhe të bëni shitjen tuaj të parë!

Hapi 3: Zhvilloni një listë bindëse të produkteve

Hapi tjetër është ta bëni produktin tuaj të dallohet. Ka një arsye që "një fotografi vlen sa një mijë fjalë" është një shprehje e zakonshme. Një foto me cilësi të lartë do të bëjë më shumë për të krijuar besimin e blerësit sesa çdo përshkrim. 

Synoni të bëni fotografi të produkteve me cilësi të lartë që shfaqin artikujt tuaj. Ju mund ta bëni këtë me çdo smartphone dhe të gjeni mësime falas në internet për të përmirësuar fotografinë tuaj të smartfonit ose për të prekur fotot më pas. Ju madje mund të konsideroni të punoni ose të mësoni nga një fotograf profesionist. 

Më pas, shkruani titujt dhe përshkrimet e produktit tërheqës dhe përshkrues. Mendoni se çfarë do të dëshironit të dini nëse do të blinit artikujt dhe sigurohuni që ta përfshini atë! Për shembull, përfshini dimensionet e produktit, materialet dhe shënimet mbi veçoritë unike ose procesin tuaj. 

Sigurohuni që të hulumtoni dhe përfshini fjalë kyçe përkatëse për të optimizuar listën tuaj për renditjen e kërkimit dhe për të futur më shumë klientë në dyqan. Mund të përqendroheni në optimizimin si për Etsy ashtu edhe për t'u renditur në Google dhe motorë të tjerë të mëdhenj kërkimi. Së fundi, sigurohuni që të vendosni çmime konkurruese që përputhen me standardet e tregut, në mënyrë që të mund të ndërtoni besimin e klientit dhe të mbyllni më shumë shitje. 

Hapi 4: Promovoni dyqanin tuaj Etsy

Platformat e mediave sociale mund të krijojnë ndërgjegjësim dhe të nxisin trafikun në dyqanin tuaj. Ju mund të angazhoheni me klientët potencial përmes përmbajtjeve dhe ndërveprimeve interesante, unike, krijuese ose humoristike. Ju gjithashtu mund të bashkëpunoni me influencues ose pronarë të tjerë të dyqaneve Etsy për promovim të kryqëzuar. 

Merrni parasysh të gjitha platformat e mediave sociale, por Pinterest, Instagram, Facebook dhe Twitter mund të jenë veçanërisht të mira për të çuar klientët e mundshëm në dyqanin tuaj. Mos harroni të hulumtoni dhe zbatoni teknikat e SEO për të përmirësuar dukshmërinë e dyqanit tuaj në rezultatet e kërkimit.

Hapi 5: Ofroni shërbim të shkëlqyeshëm ndaj klientit

Konsumatorët kanë nevojë për vëmendje personale. Përgjigja e menjëhershme dhe profesionale ndaj pyetjeve dhe mesazheve të klientëve mund të ndihmojë shumë në ndërtimin e besimit të klientit. Edhe më thelbësisht, siguron përmbushjen dhe dërgimin e saktë dhe në kohë të porosive. Ofroni kthime pa probleme dhe adresoni shqetësimet e klientëve në mënyrë efektive për të rritur kënaqësinë dhe reagimet pozitive. 

Së fundi, inkurajoni komentet dhe reagimet e klientëve për të krijuar besim dhe besueshmëri. Sigurohuni që t'u përgjigjeni menjëherë komenteve ose komenteve negative dhe bëni atë që mundeni për të zgjidhur çështjet për të ndërtuar më tej besimin. Për më tepër, merrni parasysh marrjen e sigurimit të tregtisë elektronike për të mbrojtur kompaninë tuaj. 

Hapi 6: Analizoni dhe Optimizoni

Etsy ofron mjete unike për të gjurmuar performancën, konvertimet, shitjet dhe më shumë. Ju mund të përdorni mjetet analitike të Etsy për të gjurmuar performancën e dyqanit tuaj dhe për të identifikuar fushat për përmirësim.

Analizoni me kujdes sjelljen e klientit, normat e konvertimit dhe të dhënat e shitjeve për të vendosur se cilat produkte të nënvizoni dhe ku keni mundësi shtesë. 

Ju do të dëshironi të optimizoni vazhdimisht listat e produkteve, çmimet dhe strategjitë e marketingut bazuar në njohuritë e të dhënave për të rritur konvertimet dhe shitjet. 

Kush mund të shesë në Etsy?

Çdokush mundet shitet në Etsy nëse plotësojnë kërkesat e platformës. Pavarësisht nëse jeni pronar i një biznesi të vogël, hobiist ose individ krijues, Etsy ofron një platformë për ju që të arrini miliona klientë të mundshëm në mbarë botën.

I vetmi kufizim i përdorimit të faqes për individët është se ju duhet të jeni 18 vjeç ose më i vjetër. Sidoqoftë, Esty ka kufizime në llojin e artikujve që mund të shisni. Çdo gjë në Etsy duhet të jetë e punuar me dorë, e cilësisë së mirë ose një furnizim artizanal. Përveç kësaj, nëse shisni artikuj të punuar me dorë, duhet t'i keni bërë vetë artikujt. Nëse të tjerët ishin të përfshirë në prodhime, duhet të përshkruani me saktësi çdo person të përfshirë në krijimin e një artikulli në seksionin tuaj "Rreth".

Artikujt e cilësisë së mirë duhet të jenë të paktën 20 vjeç. Furnizimet e artizanatit përkufizohen në Etsy si "mjete, përbërës ose materiale, qëllimi kryesor i të cilave është përdorimi në krijimin e një artikulli ose rasti të veçantë". Furnizimet e partisë mund të bien nën kategorinë e furnizimeve artizanale. 

Nuk mund të shesësh sende të ndaluara (alkooli, duhani, artikujt e rregulluar, etj.), shërbimet dhe artikujt që shkelin politikat e pronësisë intelektuale të Etsy. 

Sa kushton të shesësh në Etsy?

Ka tarifa të ndryshme shitjeje në Etsy për të cilat duhet të dini. Këto janë: 

 • Tarifat e listimit: 20¢ për çdo listim të ri 
 • Tarifat e transaksionit: Tarifa e transaksionit 6.5% (plus një shumë e vogël shtesë në MB, Turqi, Spanjë, Francë dhe Itali)
 • Tarifat e përpunimit të pagesave: 3% plus 0.25 dollarë për çdo transaksion
 • Tarifat e konvertimit të monedhës: 2.5% tarifë e konvertimit të monedhës në shumën e shitjes
 • Tarifat e reklamave jashtë vendit: 12% deri në 15% të artikullit të blerë përmes reklamave jashtë faqes
 • Kostot e transportit Etsy: 6.5% e kostos totale që klientët tuaj paguajnë për transportin
 • Etsy Plus: $ 10 në muaj

Kostot e Etsy do të shkurtojnë fitimet tuaja. Sidoqoftë, nëse keni një numër të madh ndjekësish, tarifat ia vlen më shumë se sa ekspozimi shtesë dhe baza e integruar e klientëve që fitoni. 

Ndërtimi i biznesit tuaj Etsy

Etsy mund t'ju ndihmojë të krijoni një rrjedhë shtesë të ardhurash ose të hapni një biznes të ri. Nuk ka asnjë kufizim se sa mund të krijoni dhe shisni ndërsa ndërtoni lirinë financiare afatgjatë. Por për të krijuar produkte unike, për të përmirësuar vitrinën tuaj dhe për të hulumtuar tregun tuaj të synuar kërkon kohë. Ju duhet një ekip i besueshëm në anën e pasme për të ndihmuar në sigurimin e suksesit. 

Formimi i një SH.PK ofron mbrojtje nga përgjegjësia ndërsa shton besueshmëri profesionale për kompaninë tuaj. Merrni shërbimet e formimit të doola LLC si pjesë e ekipit tuaj. Me doola, ju merrni formim të shpejtë të garantuar në çdo shtet. doola gjithashtu do t'ju ndihmojë të merrni një EIN dhe të hapni një llogari bankare biznesi në mënyrë që të mund të përqendroheni në ndërtimin e biznesit tuaj unik Etsy. 

FAQs

A duhet të kem një licencë biznesi për të shitur në Etsy?

Ju nuk keni nevojë për një licencë biznesi për të shitur në Etsy nëse jeni duke shitur artikuj si një hobi. Sidoqoftë, do t'ju duhet një licencë biznesi Etsy nëse jeni duke ndërtuar një biznes. Nëse dëshironi të rrisni mbrojtjen dhe t'i shtoni legjitimitet biznesit tuaj, merrni parasysh krijimin e një LLC për biznesin tuaj Etsy. 

Sa vjeç duhet të jeni për të shitur në Etsy?

Duhet të jesh 18 vjeç për të shitur në Etsy. Çdokush i moshës 18 vjeç e lart mund të shesë në Etsy nëse plotëson të gjitha udhëzimet e tjera të shitësve. 

Si të shesësh në Etsy pa inventar?

Ju mund të shesni produkte dixhitale në Etsy pa inventar. Merrni parasysh shkarkimet e modeleve, shabllonet, etiketat e kozmetikës, planifikuesit e printueshëm, logot, kartat e biznesit ose karta të tjera si kartat e falënderimit. Ju gjithashtu mund të përdorni një shërbim të dërgimit për të menaxhuar inventarin. 

Si të shesësh në Etsy pa transport?

Etsy nuk ka një opsion të integruar për marrjen ose dorëzimin lokal. Por ju mund t'i përfshini këto shërbime në dyqanin tuaj Etsy. Ju gjithashtu mund të konsideroni produkte dixhitale që nuk kërkojnë transport. 

Sa listime të Etsy duhet të kem?

Numri i listimeve të Etsy që duhet të keni do të varet nga ofertat e produktit tuaj dhe nga dyqani. Disa ekspertë rekomandojnë të filloni me 10 deri në 20 artikuj për të shfaqur ofertat tuaja pa krijuar një inventar dërrmues.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.