Të kesh një llogari bankare në SHBA është e rëndësishme për themeluesit ndërkombëtarë me një biznes amerikan. Zbuloni se si mund ta merrni tuajën. Na vizitoni tani.

Si të hapni një llogari bankare amerikane si një themelues ndërkombëtar - Udhëzuesi juaj përfundimtar

Përditësimi i fundit: 19 janar 2021

Sapo LLC-ja juaj të miratohet dhe të keni marrë një Numër EIN, është koha për të hapur një llogari biznesi për të menaxhuar financat e biznesit.

Megjithatë, nëse jeni i huaj dhe jeni hapja e një SH.PK në SHBA, ju duhet t'i bëni vetes pyetjen, "A munden jorezidentët amerikanë të hapin një llogari bankare në US LLC?” Nëse po, atëherë si?

Ky artikull u përgjigjet të gjitha këtyre pyetjeve me një udhëzues hap pas hapi për të hapur një llogari bankare LLC në SHBA për të huajt.

A mund të hapin të huajt një llogari bankare biznesi në SHBA?

Shtetet e Bashkuara njihen si ekonomia më e madhe në botë, si dhe një tregtar kryesor global. Shumë njerëz nga e gjithë bota krijojnë kompani online dhe fizike me përgjegjësi të kufizuar në SHBA

Si një ent i huaj, nuk është e mundur të hapësh një llogari bankare biznesi në Shtetet e Bashkuara nëse biznesi juaj nuk është i regjistruar në SHBA sipas kërkesës. Ju gjithashtu duhet të keni një EIN (Numri i identifikimit të punëdhënësit), një identifikues unik që i lëshohet biznesit për t'u siguruar që IRS mund ta identifikojë atë për qëllime tatimore.

Edhe pse si jo-shtetas i Shteteve të Bashkuara, është pak komplekse të hapësh një llogari bankare biznesi në SHBA, është plotësisht e arritshme.

Këtu janë disa fakte thelbësore për të aplikuar për një llogari biznesi LLC:

 • Nuk ka kërkesa për rezidencë për të hapur një llogari bankare biznesi. Ju nuk duhet të jeni një shtetas amerikan ose një i huaj rezident në SHBA kur hapni një llogari bankare LLC (më shumë për këtë më poshtë, disa banka kanë kërkesa për këtë)

 • Ju nuk keni nevojë të udhëtoni personalisht në bankë për të hapur llogarinë e biznesit të LLC (më shumë për këtë më poshtë, disa banka kërkojnë që ju të vizitoni degën personalisht)

 • Nuk ju nevojitet një SSN (Numri i Sigurimeve Shoqërore) për të hapur një llogari bankare të US LLC (më shumë për këtë më poshtë, disa banka kërkojnë një SSN)

 • Ju nuk keni nevojë për një ITIN (Numër Individual Identifikimi i Tatimpaguesit) për të hapur një llogari bankare të US LLC

 • Kërkoni për një bankë "miqësore për të huajt" që kujdeset për banorët që nuk kanë një SSN ose ITIN. Në një bankë të tillë, ju mund të përdorni lehtësisht adresën e Agjentit të Regjistruar të LLC-së si adresën e zyrës së LLC-së tuaj, ndërkohë që shumë banka nuk e lejojnë këtë dhe kërkojnë dëshmi të një zyre në SHBA

Lexoni më tej për të ditur se si të hapni një llogari biznesi për LLC-në tuaj në SHBA dhe informacionin përkatës, vendbanimin dhe dokumentet e kërkuara në proces.

Cili është procesi për të hapur një llogari bankare LLC?

Hapja e një llogarie bankare nuk është e lehtë ose e ngjashme me hapjen e llogarisë tuaj personale bankare. Nëse keni një kuptim të duhur të procesit dhe sillni dokumentet e duhura në bankë, nuk do t'ju marrë shumë nga koha juaj e çmuar.

Përpara se të shkoni më tej, duhet të dini se jo të gjitha llogaritë bankare të biznesit kanë të njëjtat hapa për të krijuar. Le të fillojmë me procesin.

Vendosni për llogarinë bankare dhe shërbimet e tyre

Opsionet e shërbimit dhe struktura e tarifave mujore të çdo banke ndryshojnë, dhe ato kanë nivele të ndryshme të llogarive bankare të biznesit. Ju duhet të vendosni për gjëra të ndryshme, të tilla si tarifat mujore bankare, shuma fillestare e depozitës, kërkesat minimale të bilancit dhe mbrojtja nga mbitërheqja.

Keni nevojë për disa llogari, apo mjafton vetëm një? Kërkesa për bilancin minimal do të funksionojë për ju apo jo; sa është tarifa mesatare mujore që mund të paguani? Këto janë disa pyetje që duhet t'i merrni parasysh kur vendosni për një lloj banke ose llogarie për biznesin tuaj.

Për më tepër, diskutoni nevojat tuaja me një sërë bankash në atë shtet, në mënyrë që të keni një kuptim më të mirë të strukturës së tarifave të tyre dhe shërbimeve të tjera. Ju mund të zgjidhni nga banka të ndryshme lokale dhe kombëtare në të gjithë Amerikën. Nëse keni një llogari bankare me një sistem bankar ndërkombëtar që operon në Shtetet e Bashkuara, atëherë thjesht mund ta transferoni llogarinë në mënyrë tërthore.

 Këtu janë rekomandimet tona për bankat:

 • Merkur
 • Brex
 • Citibank
 • Banka e Amerikës
 • Wells Fargo (Shumë miqësor me të huajt)
 • JP Morgan Chase

Rekomandohet të qëndroni deri në 1 deri në 2 javë nëse ka vonesa ose gjëra shtesë që duhet të bëni për të hapur llogarinë.

Kërkesat për Dokumentacion të Bankës

Telefononi bankën tuaj pasi të keni finalizuar llojin e llogarisë së biznesit dhe pyesni ata për dokumentacionin që ata kërkojnë për të hapur një llogari bankare biznesi për LLC-në tuaj.

Shumica e bankave në Shtetet e Bashkuara kërkojnë dokumentet e mëposhtme për të hapur llogarinë bankare të LLC, pavarësisht nëse jeni duke hapur një llogari personalisht ose në internet përmes ndonjë agjencie:

 • Foto ID e pronarit ose drejtorit që po hap një llogari bankare SH.PK.

 • Dëshmi e adresës personale për pronarin ose drejtorin.

 • Dëshmia e adresës së biznesit për të treguar se vendndodhja juaj e LLC dhe gjendja e degës së bankës janë të njëjta. Disa banka mund të kërkojnë dokumente shtesë si faturat e telefonit, qiratë ose faturat e shërbimeve.

 • Një kopje e certifikatës së formimit, nenet e organizimit, ose dokument ekuivalent të LLC tuaj. Këto dokumente ndryshojnë në varësi të shtetit ku është regjistruar LLC.

 • Letra e konfirmimit të punëdhënësit (CP575) ose letra e verifikimit EIN (147C) e LLC-së tuaj nga IRS.

 • Juaj Marrëveshja operative e LLC ose ndonjë dokument tjetër të ngjashëm që tregon atë të autorizuar për të nënshkruar në emrin tuaj.

 • Leje drejtimi e huaj dhe pasaportë e huaj.

 • Formulari i plotësuar plotësisht i Deklaratës së Pronësisë Përfituese i ofruar nga banka. Ai identifikon pronarët e vërtetë të biznesit përpara se të hapin një llogari bankare dhe është krijuar për të parandaluar aktivitetin e paligjshëm financiar.

Banka që zgjidhni mund të kërkojë gjithashtu dokumentacion shtesë, prandaj është e rëndësishme të telefononi përpara firmës për t'u siguruar që të mos e humbni kohën duke shkuar atje me dokumentacion jo të plotë.

Për më tepër, vlen të përmendet se shumë banka kërkojnë gjithashtu një shumë minimale të depozitës për të hapur një llogari të LLC. Kështu, përveç dokumenteve të kërkuara, kontrolloni shumën minimale të depozitës kur dorëzoni dokumentet pasi ndryshon edhe nga banka në bankë.

Hapni llogarinë tuaj bankare LLC

Pasi të jetë mbledhur i gjithë dokumentacioni i duhur, tani është koha të takoni bankierin për të hapur llogarinë tuaj të biznesit të LLC.

Banka do t'ju ofrojë një dokument për zgjidhjen bankare të LLC-së për të plotësuar, duke përshkruar se cilët anëtarë të LLC-së gëzojnë autoritetin për të hapur një llogari bankare. Çdo bankë ofron formularin e vet të zgjidhjes, kështu që nuk mund ta përgatisni atë përpara.

Duke qenë se keni bërë kërkimin tuaj paraprakisht dhe keni sjellë të gjitha dokumentet e nevojshme për hapjen e llogarisë, tani hapi i fundit në këtë proces është i lehtë dhe mund të zgjasë rreth një orë.

Gjithashtu, përcaktoni nëse keni nevojë për një ATM ose çeqe. Disa kosto bankare të sistemit të kontrollit disa ekstra. Nëse duhet të bëni blerje online, atëherë do të jetë e dobishme një kartë debiti dhe nuk keni nevojë të aplikoni për një kartëvizitë të veçantë.

Hapja e llogarisë bankare të LLC nga jashtë vendit

A është e mundur të hapësh në internet një llogari bankare biznesi në SHBA?

Duke qenë se kërkohet nga shumica e bankave që të jeni fizikisht të pranishëm për dorëzimin e dokumenteve, nuk është e mundur të përfundoni të gjithë procesin nga jashtë. Ju ndoshta mund ta filloni procesin online duke marrë një aplikim për hapjen e një llogarie bankare online, por duhet të vizitoni bankën dhe të dorëzoni personalisht dokumentet përkatëse.

Megjithatë, tani ka disa përjashtime; disa banka konsulente mund të jenë të gatshme t'ju ndihmojnë të hapni një llogari bankare biznesi nga jashtë duke bërë marrëveshje për ju. Gjithashtu, agjencitë ofrojnë të njëjtat shërbime me pagesë dhe hapin një bankë tërësisht online.

Pse keni nevojë për një llogari bankare LLC? 

Ka arsye të ndryshme pse hapja e një llogarie bankare biznesi në Shtetet e Bashkuara mund të ndihmojë kompaninë tuaj.

 • Së pari, ju do të keni akses të lehtë në ekonominë kryesore të botës. Pavarësisht rënieve të fundit, konsumi në SHBA mbeti i lartë.

 • Gjithashtu, nuk keni më nevojë të paguani tarifa të majme në formën e këmbimeve valutore. Ju mund të gëzoni lehtësisht akses në tregun global pasi bankat në Shtetet e Bashkuara janë të njohura në mbarë botën.

 • Koha më e lehtë për llogaritjen e taksave që i detyroheni qeverisë federale ose shtetërore. Pagimi i faturave të biznesit, depozitimi i pagesave dhe llogaritja e shpenzimeve bëhet më e lehtë.

 • Do të merrni më shumë besim dhe respekt nga furnitorët dhe shitësit dhe do të zhvilloni profesionalizëm shumë më të mirë duke paguar me çekun që ka emrin e kompanisë suaj.

 • Në të ardhmen, ju mund të kërkoni një kredi biznesi dhe marrja e saj do të jetë më e lehtë nëse zhvilloni një marrëdhënie biznesi me bankën e kompanisë suaj.

FAQs

FAQ

A mund ta përdor bankën time personale për biznesin tim të vogël?

Ndërsa kjo është e mundur, ne këshillojmë kundër kësaj. Ndarja midis shpenzimeve personale dhe shpenzimeve të biznesit e bën shumë më të lehtë rakordimin e librave tuaj çdo muaj dhe e bën shumë më të lehtë trajtimin/deklarimin e taksave në fund të vitit.

Prandaj, ne rekomandojmë hapjen e një llogarie bankare biznesi për biznesin tuaj dhe përdorimin e një llogarie bankare personale për përdorim personal.

A mund të hapë një i huaj një llogari bankare në SHBA?

Po ti mundesh! Ka disa banka të cilat kërkojnë që ju të vizitoni personalisht një degë për ta hapur atë, por ka opsione bankare që mund të përdorni të cilat ju lejojnë të hapni një llogari distanca nga kudo në botë. Ne do të shpjegojmë se cilat opsione janë të disponueshme më poshtë

A më duhet një SSN e SHBA për të hapur një llogari bankare biznesi në SHBA?

Ju nuk keni nevojë për një US SSN (Numër të Sigurimeve Shoqërore) për të hapur një llogari bankare në SHBA!

Ndërsa shumë banka kërkojnë përsëri një SSN, ka disa opsione që ju lejojnë të hapni një llogari pa një të tillë dhe përsëri ne do të shpjegojmë se cilat opsione janë të disponueshme më poshtë.

Çfarë dokumentesh më duhen për të hapur një llogari bankare biznesi në SHBA?

Dokumentet Zyrtare të Formimit të Kompanisë

Do t'ju duhen dokumentet zyrtare të formimit të kompanisë suaj gjatë aplikimit.

Për shembull, nëse jeni një LLC, ky mund të jetë "Nenet e Inkorporimit!"

Për të mësuar më shumë rreth LLCs kundër C Corps, shikoni këtë postim në blog që kemi shkruar: LLC vs C Corporation: Udhëzuesi përfundimtar për të vendosur se cili është më i miri për biznesin tuaj

EIN (Numri i identifikimit të punëdhënësit)

Do t'ju duhet një numër EIN i cili lëshohet nga IRS

Për të marrë një EIN:

– Keni një SSN të SHBA? Ju mund të aplikoni online këtu.

– Nuk keni një? Ju do të duhet të dërgoni faks ose postë në formularin SS-4 (Shikoni udhëzuesin tonë të plotë këtu se si të merrni një EIN si një rezident jo në SHBA pa një SSN!)

– Mund ta bësh edhe ti! Merrni EIN-in tuaj me doola

ID e qeverisë

Do t'ju duhet një formë ID e qeverisë.

Disa banka kërkojnë një pasaportë amerikane nëse nuk jeni rezident në SHBA.

Shumica do të pranojnë çdo dokument zyrtar të identifikimit të qeverisë (p.sh. pasaportë ose patentë shoferi amerikan).

Çfarë informacioni duhet të jap për të hapur një llogari bankare biznesi në SHBA?

Ju do të duhet të jepni informacion mbi kompaninë tuaj dhe informacion mbi pronarët e kompanisë suaj.

Informacion mbi kompaninë tuaj

- Emri i Kompanise

– Përshkrim i shkurtër i kompanisë

- Dokumentet e formimit (doola mund t'ju ndihmojë ta merrni këtë!)

- EIN (doola mund t'ju ndihmojë ta merrni këtë!)

- Adresa në SHBA (doola mund t'ju ndihmojë ta merrni këtë!)

- Numri i telefonit i SHBA (doola mund t'ju ndihmojë ta merrni këtë!)

- Faqja e internetit (doola mund t'ju ndihmojë ta merrni këtë!)

Informacion mbi pronarët e kompanisë suaj

Bankat kërkojnë informacionin e kujtdo që zotëron 25% të kompanisë dhe/ose ka akses në financat e kompanisë.

Kjo zakonisht përfshin:

- Informacioni i kontaktit (Emri, Email, Telefon)

– Adresa (Kjo mund të jetë një adresë jo amerikane)

– ID e qeverisë

Si mund të aplikoj për një llogari bankare të biznesit në SHBA?

Ju keni dokumentet dhe të gjitha informacionet tuaja gati për t'u nisur. Tani Cfare?

Është koha për të aplikuar!

Shumë banka amerikane do t'ju kërkojnë ende të vizitoni fizikisht një degë për të hapur një llogari…

Megjithatë:

– Keni një SSN ose TIN të SHBA-së (Numër Identifikimi i Tatimpaguesit)? Disa banka do t'ju lejojnë të aplikoni online 🙂

– Nuk keni një? Pak banka do t'ju lejojnë të aplikoni online 🙁

Vazhdoni të lexoni për të parë një listë të plotë opsionesh!

A mund të garantoni që llogaria ime bankare e biznesit në SHBA do të hapet?

Bankat (dhe doola) nuk mund të "garantojnë" paraprakisht se aplikacioni juaj do të pranohet 100% pasi ato duhet të kalojnë procesin e tyre KYC (njoh klientin tuaj).

Bankat duhet të respektojnë Rregulloret e KYC dhe rregulloret kundër pastrimit të parave për të kufizuar mashtrimin.

Nëse kërkesa për llogarinë time bankare refuzohet, a do të më thotë banka pse?

Për fat të keq, shumica e bankave nuk mund të ndajnë arsyet specifike pse aplikimi juaj u refuzua. Megjithatë, për t'u siguruar që kjo të mos ndodhë, ju rekomandojmë të kaloni listën e dokumenteve të kërkuara për çdo bankë + duke u siguruar që nuk jeni në listën e "llojeve të kufizuara të kompanisë" përpara se të aplikoni!

Opsionet bankare në SHBA

Pa u zgjatur më tej, këtu është një listë e opsioneve bankare në SHBA dhe kërkesat e tyre!

Merkur

Ne punojmë me të Merkur – një bankë që ju lejon të hapni një llogari pa vizituar SHBA ose pa qenë rezident në SHBA.

Shërbimet bankare Mercury mbështeten nga Choice Financial Group dhe Evolve Bank & Trust, të cilat të dyja janë anëtarë të FDIC.

Pasi të kemi formuar US LLC dhe të kemi marrë EIN-in tuaj, ne do t'ju ndihmojmë të krijoni një llogari me Mercury që vjen me:

 • Llogaria po kontrollon
 • Llogaria e Kursimeve
 • Kartat e Debitit Visa
 • Pagesa ACH
 • Kontrolloni pagesat
 • Transfertat bankare të brendshme dhe ndërkombëtare FALAS
 • Mjete dhe veçori të mira për të pasur

Si klient doola, nëse aplikoni përmes tonë lidhje partneri, procesi do të përcillet me shpejtësi për ju.

Ju lutemi vini re se aplikimi për llogarinë bankare duhet të plotësohet nga ju pasi kërkon disa pyetje konfidenciale dhe të lidhura me biznesin, të cilave vetëm ju mund t'u përgjigjeni. Nëse keni ndonjë problem gjatë plotësimit të aplikacionit, ne mund t'ju ndihmojmë të plotësoni aplikacionin me saktësi. Ne kemi gjithashtu mbështetje për klientët 24/7.

Mercury nuk ka asnjë minimum llogarie, tarifa mbitërheqjeje, tarifa mujore ose tarifa për hapjen e llogarisë.

Shikoni se si duket pulti i Mercury nga këtu - https://demo.mercury.com/dashboard

Ju mund të lexoni më shumë rreth Mërkurit nga ata faqe FAQ.

Transferwise

Transferwise është një llogari biznesi për të dërguar dhe marrë monedha të shumta me kursin real të këmbimit. Bëj biznes pa kufi.

A mund të hap një llogari në internet? ✅

A mund të hap një llogari pa një SSN të SHBA? ✅

Cilat janë kërkesat?

 • EIN & Dokumentet e Formimit (të dyja të ofruara nga doola)
 • Banorët e SHBA: ID e qeverisë
 • Banorët jo-amerikanë: pasaportë

Wells Fargo

Wells Fargo është një ofrues i shërbimeve financiare bankare, hipotekave, investimeve, kartave të kreditit dhe shërbimeve financiare personale, të biznesit të vogël dhe komercial.

A mund të hap një llogari në internet? ❌

A mund të hap një llogari pa një SSN të SHBA? ❌

Cilat janë kërkesat?

 • EIN & Dokumentet e Formimit (të dyja të ofruara nga doola)
 • Duhet të vizitoni personalisht degën në SHBA për të hapur një llogari
 • Dy forma të identifikimit personal, njëra prej të cilave lëshohet nga një agjenci qeveritare (p.sh. pasaportë ose patentë shoferi)
 • SSN e SHBA

Lili

Lili ofron banka, menaxhimin e shpenzimeve dhe mjete të tjera të kursimit të taksave të krijuara për t'ju kursyer kohë dhe para.

A mund të hap një llogari në internet? ✅

A mund të hap një llogari pa një SSN të SHBA? ❌

Cilat janë kërkesat?

 • EIN & Dokumentet e Formimit (të dyja të ofruara nga doola)
 • Banorët e SHBA: ID e qeverisë
 • Banorët e SHBA: ID e qeverisë
 • Banorët jo-amerikanë: pasaportë

Republika e Parë

First Republic është një bankë që ofron shërbime bankare personale, bankare biznesi, besim dhe menaxhim të pasurisë.

A mund të hap një llogari në internet? ✅

A mund të hap një llogari pa një SSN të SHBA? ❌

Cilat janë kërkesat?

 • EIN & Dokumentet e Formimit (të dyja të ofruara nga doola)
 • SSN e SHBA
 • Pasaportë
 • Duhet të jetë banor i SHBA-së në rajonet e mëposhtme: SV, LA, BOS, NYC, Florida, PacNorwest, Austin, Chicago

i ri

Novo është ndërtuar për pronarët e bizneseve të vogla, sipërmarrësit dhe përkthyes të pavarur. Pa tarifa të fshehura, pa sherr.

A mund të hap një llogari në internet? ✅

A mund të hap një llogari pa një SSN të SHBA? ❌

Cilat janë kërkesat?

 • EIN & Dokumentet e Formimit (të dyja të ofruara nga doola)
 • Duhet të jetë rezident në SHBA
 • SSN e SHBA
 • Duhet të ketë adresë fizike në SHBA
 • Telefoni celular i SHBA (jo numër virtual)

Brex

Brex ofron kartat e kreditit, llogaritë bankare, pagesat, shpenzimet dhe kontabilitetin të gjitha në një vend, ju mbajnë nën kontroll rritjen tuaj.

A mund të hap një llogari në internet? ✅

A mund të hap një llogari pa një SSN të SHBA? ✅

Cilat janë kërkesat?

 • EIN & Dokumentet e Formimit (të dyja të ofruara nga doola)
 • Banorët e SHBA: ID e qeverisë
 • Banorët jo-amerikanë: pasaportë
 • Duhet të ketë adresë fizike në SHBA (Një adresë virtuale nuk funksionon)

Keni nevojë për ndihmë apo keni pyetje? Programoni një konsultë falas me ekipin tonë sot!

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.