Hapja e një llogarie bankare biznesi është thelbësore. Zbuloni se si ta bëni këtë me këtë udhëzues (që mbulon edhe themeluesit ndërkombëtarë).

Si të hapni një llogari bankare biznesi në SHBA

Një nga pjesët më kritike të drejtimit të një biznesi të ri është të siguroheni që keni bankën e duhur në dispozicionin tuaj. Hapja a llogari bankare biznesi ju lejon ta ndani atë nga llogaria juaj personale bankare. Gjithashtu ju lejon të qëndroni më mirë të organizuar dhe të mbani gjurmët e financave tuaja në mënyrë më efikase.

Pjesa më e mirë e të gjithave është se hapja e një llogarie biznesi nuk do t'ju marrë shumë kohë, por është thelbësore që të përgatitni dhe të dini se çfarë lloj llogarie duhet të hapni, ku duhet ta merrni dhe cilat dokumente jetike ju nevojiten për të hapur. llogarinë tuaj bankare të biznesit.

Më poshtë, ne do të shqyrtojmë gjithçka që ju duhet të dini për hapjen e një llogarie bankare biznesi, nga dokumentet që ju nevojiten deri tek mënyra se si të zgjidhni një llogari të përshtatshme për kompaninë tuaj.

Përfitimet e hapjes së një llogarie bankare biznesi

Krijimi i një llogarie bankare biznesi mund ta bëjë jetën tuaj më të lehtë. Këtu janë disa arsye pse:

Mbroni financat tuaja personale

Nëse vendosni të përdorni financat tuaja personale dhe të biznesit, llogaria juaj personale bankare mund të rrezikohet gjatë një procesi gjyqësor. Kjo do të thotë se nëse dikush vendos të padisë kompaninë tuaj dhe gjykata i jep kompensim, financat tuaja personale mund të bien nën lojën e ndershme, edhe nëse mënyra se si fitoni nuk ka të bëjë fare me biznesin tuaj. Krijimi i një llogarie të veçantë bankare të biznesit të vogël mbron financat tuaja personale nga këto lloj situatash.

Shmangni çështjet e taksave

Krijimi i një llogarie të veçantë bankare biznesi e bën shumë më të lehtë mbajtjen e shënimeve të fitimeve dhe shpenzimeve të biznesit tuaj. Bërja e kësaj do t'ju shpëtojë nga përballja me situata frustruese kur depozitoni taksat tuaja dhe mund të ndihmojë në parandalimin e problemeve me IRS. Ndarja e financave tuaja personale nga financat e biznesit tuaj i tregon IRS-së se ju po operoni një biznes legjitim dhe jo një biznes hobi, të cilit nuk i jepen zbritje tatimore të biznesit.

Ju bën të dukeni profesionist

Nëse dëshironi ta bëni biznesin tuaj të duket më profesional, duhet të keni aftësinë për të shkruar çeqe nga një llogari bankare biznesi në vend të një llogarie bankare personale. Për më tepër, klienti juaj mund të ndihet më i sigurt duke shkruar çeqe për emrin e biznesit tuaj sesa për ju si individ. Klientëve u jepet gjithashtu mundësia për të paguar me karta krediti dhe punonjësit mund të menaxhojnë detyrën bankare në emër të biznesit.

Mbrojtje me përgjegjësi të kufizuar

Mbrojtja me përgjegjësi të kufizuar mund ta sigurojë përgjegjësinë tuaj më mirë me një llogari bankare biznesi sesa me një llogari bankare personale.

Opsionet e kredisë

Disa banka ofrojnë një mundësi për një linjë kredie që mund të aksesohet në rast emergjence. Shumica e tyre ofrojnë gjithashtu karta krediti biznesi që mund të përdoren për të filluar ndërtimin e një historie krediti për biznesin tuaj të vogël.

Kur një biznes i vogël duhet të hapë një llogari bankare biznesi?

Momenti më i mirë për të hapur një llogari bankare biznesi është përpara se të filloni të pranoni pagesën tuaj të parë për produktet ose shërbimet e kompanisë suaj. Zakonisht, një llogari bankare biznesi hapet gjatë procesit të inkorporimit.

Një llogari bankare nuk mund të hapet derisa një biznes të ketë marrë licencën për të vepruar dhe një numër tatimor identifikues. Ky është numri i identifikimit të punëdhënësit ose numri i sigurimeve shoqërore të ndërmarrjes individuale.

Çfarë duhet të keni parasysh kur hapni një llogari bankare biznesi

Këtu janë disa gjëra që duhet të keni parasysh kur hapni një llogari bankare:

Krahasoni bankat për të zgjedhur një

Mund të jetë joshëse të hapni një llogari biznesi në një bankë ku keni krijuar llogarinë tuaj personale bankare, pasi kjo ju mundëson të menaxhoni financat tuaja në një vend të vetëm. Por kjo nuk është gjithmonë alternativa më e mirë për një pronar biznesi.

Është e domosdoshme që të merrni kohën tuaj për të krahasuar llogaritë bankare dhe tarifat me disa banka për të marrë një vendim më të mirë bazuar në atë se cila llogari është më e mira për biznesin tuaj. Edhe nëse përfundon duke u krijuar në një bankë të veçantë nga ajo personale. Ju gjithmonë mund të transferoni fonde nga një bankë në tjetrën nëse është e nevojshme.

Një tjetër gjë që duhet të keni parasysh është se cilat veçori të llogarisë janë të domosdoshme. Për shembull, a keni nevojë për një llogari bankare biznesi që ofron informacion të detajuar? A keni nevojë për një adresën fizike ose një agjent të regjistruar? Dëshironi një aplikacion celular që ju mundëson të depozitoni çeqe në internet? Keni nevojë për një kartë debiti biznesi? A do të ishte e dobishme të merrni sinjalizime kur bilanci i llogarisë tuaj po arrin minimumin?

Dhoma për zgjerim

Fatkeqësisht, disa llogari bankare biznesi vendosin kufij transaksionesh dhe u ngarkojnë përdoruesve tarifa shtesë për tejkalimin e tyre. Kjo mund të bëhet një çështje e kushtueshme nëse e tejkaloni vazhdimisht atë kufi. Merrni kohë për të rishikuar buxhetin e biznesit tuaj dhe parashikoni se si rritja e ardhshme e kompanisë suaj ndikohet nga tarifat mujore.

Nëse besoni se llogaria juaj bankare e biznesit mund të bëhet kufizuese, kontrolloni nëse banka ka llogari të tjera që mund t'ju ofrojnë transaksione shtesë falas ose ndonjë shërbim tjetër që mund të kërkoni.

A është e mundur të hapësh një llogari bankare biznesi në internet?

E thënë thjesht: PO. Bankat kuptuan se për të përmbushur nevojat e klientëve të tyre, fleksibiliteti ishte kritik. Kjo është arsyeja pse një numër bankash tani ofrojnë qasje në internet për të hapur një llogari bankare biznesi, e cila mund të arrihet me vetëm disa klikime, pavarësisht nëse jeni me bazë në SHBA apo jashtë vendit. 

Disa institucione mund të kërkojnë ende takime personalisht për të hapur një llogari, prandaj sigurohuni që të kontrolloni rregullat dhe rregulloret e çdo banke të mundshme. 

Si të hapni një llogari bankare biznesi në internet

Hapja e një llogarie bankare biznesi është një pjesë emocionuese e formimit të biznesit të çdo sipërmarrësi të ri. Si pronar biznesi, koha dhe burimet tuaja janë jashtëzakonisht të kufizuara siç është. Për fat të mirë, me evolucionin e bankingut online, kufizimet për të shkuar në një bankë për të hapur llogarinë tuaj bankare të biznesit janë zhdukur.

Me opsionet e reja dhe të përmirësuara fleksibël bankare, hapja e një llogarie bankare biznesi mund të arrihet online në pak minuta. Shikoni këto gjashtë hapa të thjeshtë për t'ju ndihmuar të lundroni në procesin e aplikimit dhe hapjes së llogarisë tuaj bankare të biznesit të vogël në internet pa telashet e një vizite personalisht.

6 hapa për të hapur një llogari bankare biznesi në internet

Tani që jeni gati të hapni llogarinë tuaj bankare të biznesit, është e rëndësishme të jeni në gjendje të dalloni midis veçorive dhe funksionaliteteve të shumta që ofron çdo institucion, si ofrimi i një llogarie kursimi biznesi, aplikacione celulare, tarifa dhe më shumë.

Më e rëndësishmja, është thelbësore të zgjidhni ofruesin që ofron më shumë fleksibilitet për biznesin tuaj. Le të kalojmë në gjashtë hapat e rëndësishëm që duhen ndërmarrë kur zgjidhni një bankë për biznesin tuaj. 

Hapi 1: Hulumtoni Ofrues të ndryshëm Bankar në internet

Hapi i parë kritik në zgjedhjen e ofruesit tuaj bankar në internet është kujdesi i duhur dhe kërkimi. Numri i institucioneve që konkurrojnë për biznesin tuaj ndonjëherë mund të duket i madh. Dhe është e rëndësishme të mbani në mend vetëm sepse keni krijuar llogari personale në një bankë nuk do të thotë domosdoshmërisht se është më e mira për biznesin tuaj.

Sigurohuni që kërkimi juaj t'i përshtatet nevojave specifike të biznesit tuaj dhe bëni një listë kontrolli të artikujve të rëndësishëm, të tillë si struktura e tarifës, aftësia për depozitat e çeqeve në celular, integrimi në softuerin tuaj të kontabilitetit dhe më shumë.

Disa nga bankat më të njohura që ofrojnë llogari bankare të biznesit të vogël përfshijnë:

 • doola
 • Merkur
 • Banka e Amerikës
 • ndjekje
 • PNC
 • Wells Fargo

Hapi 2: Krahasoni tarifat dhe veçoritë bankare

Tani që keni kryer studimin e duhur dhe keni përzgjedhur një numër bankash që plotësojnë më mirë nevojat e biznesit tuaj, është e rëndësishme të kuptoni parimet e strukturave dhe veçorive të tarifave.

Nuk do të kishim parasysh të përmendnim se fillimisht duhet të shikoni bankat që ofrojnë kontrolle biznesi falas dhe llogari kursimi biznesi për të shmangur tarifat e kushtueshme në mënyrë që të ruani sa më shumë nga fitimet tuaja të fituara me vështirësi. Nëse një llogari falas nuk i plotëson nevojat e biznesit tuaj, krijoni një listë të tarifave të ndryshme dhe strukturave të tyre dhe sigurohuni që do të keni mjaft para për të mbuluar. Disa nga llojet e tarifave që do të hasni përfshijnë: 

 • Tarifat mujore të mirëmbajtjes dhe shërbimit 
 • Tarifat minimale të bilancit të llogarisë
 • Tarifat e ATM-së
 • Tarifat e telave
 • Kontrolloni tarifat

Përveç tarifave, sigurohuni që banka juaj e zgjedhur të ofrojë një listë të fuqishme karakteristikash që do ta bëjnë më të thjeshtë drejtimin e biznesit tuaj dhe do t'ju ofrojë komoditetin që meritoni. Larg nga një listë shteruese, disa nga ato karakteristika të rëndësishme përfshijnë:

 • Qasja në banking celular
 • Bonuset e regjistrimit
 • Depozitat e çekut celular
 • Llogaritë tregtare
 • Kartat e debitit
 • Kartat e kreditit të biznesit
 • Kredi për biznesin e vogël

Hapi 2: Zgjidhni një lloj banke dhe llogarie

Pasi të keni zbuluar se cilat veçori janë të rëndësishme për biznesin tuaj dhe cilat tarifa do të kryhen (nëse ka), hapi tjetër është zgjedhja e një institucioni dhe zgjedhja e llojeve të llogarive që do t'i nevojiten biznesit tuaj. Le të zbërthejmë çdo lloj llogarie të ofruar dhe çfarë ofrojnë.

 • Llogaritë e kontrollit të biznesit
  • Një llogari rrjedhëse e biznesit është lloji më i zakonshëm dhe i përdorur gjerësisht i llogarisë bankare. Ngjashëm me mënyrën se si funksionon një llogari personale kontrolluese, në terma biznesi kjo llogari ju lejon të pranoni pagesa nga klientët, të paguani faturat për shitësit dhe të menaxhoni listën e pagave dhe aktivitete të tjera financiare që lidhen me biznesin.  

 • Llogaritë e kursimeve të biznesit
  • Një llogari kursimi biznesi mund të konsiderohet një llogari ndihmëse për llogarinë rrjedhëse të biznesit. Ashtu si një llogari personale e kursimeve, ajo nuk përdoret për operacionet kryesore të biznesit, por mund të përdoret për të lënë mënjanë kapital shtesë që nuk nevojitet në afatin e afërt. Llogaritë e kursimeve të biznesit rrallë grumbullojnë shumë interes. Mbani në mend se nuk do të shihni shumë kthim në paratë tuaja nga ky lloj llogarie.

 • Llogaritë e certifikatës së depozitave të biznesit (CD).
  • Llogaritë e CD-ve të biznesit janë të ngjashme me një llogari normale kursimi biznesi, por ofrojnë një mundësi për të fituar interes shtesë për paratë tuaja me një normë interesi fikse. Megjithatë, CD-të bllokojnë paratë për një periudhë të caktuar kohore dhe mund të pësojnë një gjobë nëse ato fonde tërhiqen përpara datës së maturimit. Një llogari CD biznesi është një tjetër mundësi për të parkuar fitimet që nuk nevojiten në afatin e afërt.

 • Llogaritë tregtare
  • Një llogari e shërbimeve tregtare është një llogari bankare biznesi që i lejon një biznesi të marrë dhe të përpunojë pagesat e klientëve nga transaksionet në internet që përfshijnë aplikacionet e kreditit, debitit dhe pagesave në internet.
  • Sinonim i bizneseve të tregtisë elektronike, një llogari tregtare është një opsion për t'u marrë parasysh nëse e gjeni veten duke kryer një numër transaksionesh në internet.  

 • Llogaritë e tregut të parasë së biznesit (MMA)
  • Llogaritë e tregut të parasë janë të ngjashme me llogaritë tradicionale bankare, përveçse ato fitojnë një rendiment më të lartë se një llogari tradicionale e kontrolluar ose kursimi dhe janë shumë më fleksibël se një llogari CD pa data maturimi dhe tarifa tërheqjeje. Mbani në mend se këto llogari në përgjithësi kërkojnë depozita minimale më të larta dhe mund të kufizohen në një numër minimal tërheqjesh në vit përpara se të shkaktohet një gjobë.
  • MMA-të janë një mundësi e shkëlqyer për parkimin e parave të gatshme dhe marrjen e një kthimi më të lartë se disa nga llogaritë e diskutuara më parë

 • Llogaritë në valutë të huaj
  • Nëse e gjeni veten duke kryer transaksione globalisht, një llogari në valutë të huaj është thelbësore. Ndërsa kjo llogari funksionon si një llogari bankare normale biznesi, ajo lejon fleksibilitet për të pranuar dhe kryer pagesa nëpërmjet valutës së huaj përveç USD. 
  • Kërkesat për dokumente për të hapur një llogari në valutë të huaj janë pothuajse identike me ato të një llogarie bankare normale biznesi, të cilën do ta zgjerojmë në hapin 3.

 • Llogari e kartës së kreditit
  • Kjo ju lejon të përdorni një kartë krediti biznesi për raste urgjente dhe artikuj të ndryshëm për kompaninë tuaj. Përfitimi kryesor i një karte krediti për pronarin e një biznesi të një biznesi të vogël ose nëse keni kredi të keqe është se mund të ndihmojë në ndërtimin ose përmirësimin e rezultatit të kreditit të biznesit tuaj.

Hapi 3: Mblidhni dokumentet e nevojshme

Vini re se çdo institucion mund të kërkojë një grup të ndryshëm dokumentesh për t'u paraqitur në internet për të hapur llogarinë tuaj bankare të biznesit, por më poshtë është një listë e dokumenteve më të zakonshme që do t'ju duhet të siguroni.

 • Identifikimi personal
  • Do t'ju kërkohet të paraqisni verifikimin e identitetit tuaj personal, i cili mund të arrihet duke përdorur një ID me fotografi të lëshuar nga qeveria, si patentë shoferi ose pasaportë. Nëse biznesi juaj ka shumë pronarë, institucionet do të kërkojnë identifikimin me pronarë që kanë 25% ose më shumë pronësi të kompanisë.

 • Numri i identifikimit të punëdhënësit
  • Të referuara si EIN, ky numër i caktohet biznesit tuaj nga IRS si një mënyrë për të identifikuar se si është organizuar. Për të hapur një llogari bankare biznesi, do t'ju duhet të jepni këtë numër për të verifikuar përshtatshmërinë e biznesit tuaj për të hapur llogari në një institucion financiar. Disa banka do të lejojnë pronarët e vetëm të hapin llogari vetëm me një numër të Sigurimeve Shoqërore (SSN).
  • Ju mund të merrni EIN-in tuaj duke vizituar faqen e internetit të IRS dhe duke plotësuar një aplikacion ose të kurseni dhimbjen e kokës dhe të përdorni doola's simple Shërbimi EIN.

 • Detajet e Biznesit
  • Aplikimi online për llogarinë tuaj bankare të biznesit do t'ju kërkojë të paraqisni emrin e biznesit tuaj, adresën dhe nëse është e aplikueshme, një dba (duke bërë biznes si) ose emrin tregtar.

 • Njësia afariste
  • Këto dokumente do të ndryshojnë në bazë të mënyrës se si biznesi juaj u organizua fillimisht kur u krijua. Dokumentet që ju nevojiten sipas llojit të subjektit përfshijnë:
   • Korporatat: Nenet e themelimit, aktet nënligjore të korporatës dhe një licencë biznesi.
   • Korporata me përgjegjësi të kufizuar (LLC): Nenet e organizatës, marrëveshje operimi SH.PK dhe licencë biznesi.
   • Partneritetet: Marrëveshja e partneritetit, licenca e biznesit, certifikata e regjistrimit të emrit të biznesit certifikata shtetërore e ortakërisë.
   • Sipërmarrje individuale: EIN ose SSN, licencë biznesi dhe certifikatë e regjistrimit të emrit të shoqërisë

Hapi 4: Aplikoni për një llogari në internet

Tani që keni bërë kërkimin, keni zgjedhur bankën tuaj të zgjedhur dhe keni mbledhur dokumentet e biznesit tuaj, më në fund është koha për të paraqitur aplikacionin online. Shumica e aplikacioneve online janë jashtëzakonisht të thjeshta dhe mund të plotësohen në pak minuta.

Procesi i aplikimit për çdo bankë ndryshon, por në përgjithësi, ju do të krijoni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin tuaj, do t'ju kërkohet të plotësoni aplikacionin formal, të dorëzoni dokumentet e biznesit tuaj dhe të keni mbaruar. Është me të vërtetë kaq e thjeshtë.

Pasi aplikimi juaj të jetë dorëzuar, prisni diku nga 2-4 ditë pune që aplikacioni juaj të shqyrtohet nga banka juaj. Pasi të miratohet, është koha për të bërë depozitën fillestare.

Hapi 5: Bëni një depozitë fillestare

Ka disa opsione që mund të përdoren për të financuar llogarinë tuaj bankare të biznesit të sapohapur, por është e rëndësishme të zgjidhni një llogari ku depozita minimale dhe bilanci mujor janë të menaxhueshme për të shmangur ato tarifa shërbimi të diskutuara më parë.

Depozita fillestare mund të bëhet nëpërmjet një depozite në para, e transferuar nga një llogari tjetër bankare, transfertë bankare ose çek.

Hapi 6: Aktivizoni Shërbimet e Llogarisë

Hapi i fundit i hapjes së llogarisë bankare të biznesit është aktivizimi i të gjitha shërbimeve që ju nevojiten për të drejtuar biznesin tuaj. Këto shërbime mund të përfshijnë hapjen e një karte krediti biznesi për të hyrë në linja shtesë krediti, akses në bankingun online, kredi për biznesin e vogël dhe integrimin e shërbimeve të listës së pagave. Përdorni sa më shumë shërbime të ofruara nga banka juaj për të ndihmuar në përmirësimin e anës financiare të biznesit tuaj. 

Gjetja e bankës së duhur të biznesit për ju

Megjithëse mund të duket si një arritje e vogël, hapja e një llogarie bankare biznesi do të thotë se keni arritur një moment historik në biznesin tuaj. Dhe nuk duhet t'ia besoni fitimet tuaja të fituara me vështirësi çdo institucioni.

Kjo është arsyeja pse është thelbësore të krahasoni opsionet në dukje të pafundme të bankave për t'u siguruar që ato përputhen me vlerat dhe qëllimet afatgjata të biznesit tuaj. Për të mos përmendur, të kesh një vendndodhje të centralizuar për të gjitha transaksionet financiare e bën më të lehtë menaxhimin e librave.

Nëse jeni duke kërkuar për një shërbim kontabël pa stres dhe të besueshëm, shikoni zgjidhja e kontabilitetit me vlerësim të lartë të doola për të ndihmuar në menaxhimin e operacioneve financiare të biznesit tuaj. 

FAQs

Në cilën bankë mund të hap një llogari biznesi në internet?

Shumë banka tani ofrojnë aplikacione fleksibël, online për llogaritë e biznesit. Përveç disa prej institucioneve më të mëdha bankare si Bank of America, Chase dhe Wells Fargo, shikoni bankat tuaja lokale për të parë se çfarë opsionesh ofrohen për të hapur llogarinë tuaj bankare të biznesit në internet.

Si të hapni një llogari bankare të biznesit të vogël në internet?

Hapja e një llogarie bankare të biznesit të vogël në internet është më e lehtë se kurrë. Paraqisni aplikacionin tuaj online, dorëzoni dokumentet e biznesit tuaj dhe prisni miratimin nga banka juaj, e cila zakonisht zgjat rreth 2-4 ditë pune.

A mund të hap një llogari bankare të përbashkët biznesi në internet?

Disa banka lejojnë hapjen e llogarive të përbashkëta të biznesit në internet, ndërsa të tjerat mund të kërkojnë që të dyja palët të hyjnë në një degë për të hapur një llogari të përbashkët biznesi. Sigurohuni që të kontrolloni me institucionin me të cilin po plotësoni një aplikim në internet.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.