Përmbajtje

Po përpiqeni të emërtoni LLC-në tuaj? Përdorni udhëzuesin tonë për të zgjedhur emrin më të mirë për LLC-në tuaj. Ka disa rregulla që duhet të dini.

Si të emërtoni LLC-në tuaj - Udhëzuesi përfundimtar i Themeluesit Ndërkombëtar

Si mund ta emërtoj LLC time?

Emërtimi i një entiteti biznesi është një nga hapat më të rëndësishëm gjatë krijimit të një biznesi të ri. Çdo pronar biznesi tenton të zgjedhë një emër që është unik, i veçantë dhe gjithashtu i paharrueshëm. Por mbi të gjitha, një emër duhet të jetë i ligjshëm, i disponueshëm dhe të plotësojë të gjitha kriteret e shtetit.

Nëse emërtimi i një LLC është kaq i rëndësishëm, duhet të merrni pak kohë dhe të bëni disa përpjekje për të zgjedhur atë. Pra, si ju vjen me Idetë për emrin e LLC?

Mund të filloni thjesht duke bërë stuhi mendimesh dhe duke zgjedhur disa emra. Pasi të keni pesë deri në gjashtë listë emrash me vete, hapi tjetër është t'i kaloni ato përmes listës që kemi dhënë në këtë artikull për të zgjedhur emrin më të mirë të mundshëm.

Ligjshmëria ka rëndësi

Çdo shtet ka disa rregulla standarde për emërtimin e SH.PK-ve, kështu që; së pari duhet të konsultoheni me ligjet e shtetit tuaj nëse emrat që keni zgjedhur janë të ligjshëm apo jo. Shumë shtete kërkojnë që biznesi të shtojë identifikuesit në emrin e tyre, p.sh., LLC ose Shoqëri me përgjegjësi të kufizuar, për identifikim të përshtatshëm.

Për më tepër, shtete të ndryshme lëshojnë një listë me fjalë të kufizuara që nuk mund të merren në emër të një kompanie. Listën mund ta gjeni lehtësisht në faqen zyrtare të shtetit.

Ajo duhet të jetë e paharrueshme

Emri i biznesit tuaj duhet të jetë diçka që mund të mbahet mend lehtë. Pavarësisht se çfarë teknike përdorni, të paturit e një emri të paharrueshëm siguron që kompania juaj të qëndrojë në mendjet e njerëzve për një periudhë më të gjatë.

Duke e bërë atë kuptimplotë

Të kesh një emër të parëndësishëm ju detyron t'u shpjegoni njerëzve natyrën e biznesit tuaj sa herë që takoni klientë të rinj potencialë. Megjithatë, nëse keni një emër domethënës për biznesin tuaj, ai automatikisht do të tregojë se cilat produkte ose shërbime ofroni. Emri i biznesit tuaj është një pjesë integrale e strategjisë suaj të marketingut dhe të kesh një të tillë që vetëshpjegohet do të jetë e paçmueshme.

Origjinaliteti i emrit

Për kompanitë që operojnë vetëm në internet, të kesh një emër origjinal është më e rëndësishme sesa të kesh një emër kuptimplotë. Nëse jeni duke krijuar një biznes tërësisht të bazuar në internet, atëherë zgjidhni emrin origjinal.

Unike në emër

Pas krijimit të një liste me emrat e mundshëm të biznesit, duhet t'i kërkoni në agjencitë shtetërore. Shumë agjenci shtetërore kanë krijuar baza të të dhënave të emrave të bizneseve, patentave dhe markave tregtare që tashmë janë marrë. Është e nevojshme të marrësh pak kohë duke kërkuar për emrat e marrë tashmë për të ngushtuar listën e emrave të mundshëm të biznesit.

Emrat e gatshëm të domenit

Ne jetojmë në epokën e teknologjisë, kështu që megjithëse keni një ent biznesi me tulla dhe llaç, prania në internet është me rëndësi të madhe. Kaloni nëpër listë edhe një herë dhe krijoni emra të ndryshëm domenesh. Kontrolloni listën e emrave të mundshëm të domeneve me regjistruesin për disponueshmërinë.

Miqësore për mediat sociale

Platformat e mediave sociale shërbejnë si një mjet i shkëlqyeshëm për të arritur audiencën e synuar. Ndërsa vendosni një emër për LLC-në tuaj, mbani në mend se duhet të zgjidhni një emër përdoruesi edhe për llogaritë tuaja të mediave sociale. Pra, zgjidhni cilën platformë të mediave sociale keni më shumë gjasa të përdorni dhe kërkoni për variantet e ndryshme të emrit të biznesit tuaj.

Zgjedhja e emrit të duhur të LLC-së tuaj është me vend për identifikimin dhe suksesin e përshtatshëm të biznesit në platforma të ndryshme. Pra, merrni vendimin tuaj në përputhje me rrethanat!

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.