Vendimi për t'u përfshirë në Wyoming është i dobishëm për shumë arsye. Mësoni hapat dhe proceset për formimin e korporatës Wyoming në këtë udhëzues.

Si të inkorporoheni në Wyoming

Aftësia për të rritur dhe mbështetur operacionet është një faktor vendimtar për t'u marrë parasysh në një biznes. Gjithashtu, interesat dhe preferencat tuaja do t'ju ndihmojnë të njihni industrinë e duhur për ju. Financat dhe aftësitë tuaja menaxhuese do t'ju japin një sugjerim për aftësinë tuaj për ta bërë atë. Si i tillë, është e rëndësishme të përcaktoni nëse mund ta drejtoni vetëm apo me një grup njerëzish. 

 

Nuk ka strukturë perfekte biznesi, duke pasur parasysh të mirat dhe të këqijat e tyre përkatëse. Megjithatë, aftësia juaj për të vazhduar me kërkesën dhe konkurrencën e tregut do të sjellë sukses. Ju mund të zgjidhni midis katër strukturave të zakonshme të biznesit. Por në shumicën e rasteve, korporatat dhe Kompanitë me Përgjegjësi të Kufizuar (LLC) janë më të mirat për të mbështetur rritjen dhe zgjerimin. 

 

Taksat, tarifat dhe lehtësia e të bërit biznes në SHBA ndryshojnë me ligjet dhe rregulloret e shtetit. Midis të gjitha këtyre, Wyoming mbetet një nga shtetet e preferuara nga shumë pronarë biznesi. Edhe startup-et dhe SME-të shohin perspektiva rozë rritjeje dhe lulëzojnë në Wyoming. Me këtë, ne do të hedhim një vështrim në kërkesat dhe proceset e inkorporimit në Wyoming. 

 

Pse të inkorporoheni në Wyoming? 

 

Preferenca për Wyoming është bërë më e dukshme vitet e fundit. Në 2016-2018, aplikimet për biznes u rritën nga 14,020 në 20,060. Pas rënies së tij në 2019, ajo u rikuperua me 28% në 2020. Aplikimet e biznesit u rritën në 24,480, të nxitura nga rritja në gjysmën e dytë. 

 

Zbulimi vazhdon edhe këtë vit, duke treguar elasticitet në sektorin e biznesit. Regjistrimet e korporatave dhe SH.PK-ve u rritën. Deri në tetor, numri i përgjithshëm arriti në 24,900. Nëse llogaritet numri në nëntor dhe dhjetor, do të arrijë në 28,880.

 

Marre nga Byroja e Regjistrimit 

Në të vërtetë, Wyoming është një nga shtetet e preferuara për inkorporim. Ai spikat mes dallimeve në ligje dhe udhëzime. Ajo ruan një klimë të favorshme tatimore, tarifa të arsyeshme dhe lehtësi për të bërë biznes. Për shumë startup-e dhe ndërmarrje të vogla dhe të mesme (SME), ka ende më shumë për t'u përfshirë në Wyoming nga sa duket. 

 

Pronarët e bizneseve përcaktojnë taksat dhe procedurat ligjore përpara se të vendosen. LLC-të dhe korporatat mund të kenë shumë aksionarë me udhëzime më të drejtpërdrejta. Dallimi i tyre kryesor është se si ata raportojnë taksat. Por, detyrimet e tyre nuk shtrihen tek pronarët dhe aksionarët. Këtu janë disa arsye për t'u përfshirë në Wyoming. 

 

Politika

Për një kohë të gjatë, shteti i Wyoming ka ruajtur një mbrojtje të pakrahasueshme të privatësisë. Ju nuk keni nevojë të listoni detaje në të dhënat publike. Si i tillë, ju mund të mbani dhe të rritni biznesin tuaj privatisht. Me agjentë të regjistruar, anonimiteti juaj mbrohet. Gjithashtu, shteti ofron një shërbim procesi nga një drejtor i emëruar ose një menaxher. 

 

Agjentët e regjistruar të Wyoming LLC janë në ballë të biznesit tuaj për të vepruar në emrin tuaj. Të dhënat e tyre do të shfaqen në regjistrimin publik dhe jo tuajat. Interesat e biznesit tuaj janë të sigurta pasi pozicioni i tyre është vetëm në emër. Prandaj, ata veprojnë vetëm si bedel ose kukulla dhe nuk kanë fjalë për biznesin tuaj. Edhe nëse ka çështje ligjore, identiteti dhe adresa juaj do të mbeten konfidenciale. 

 

Tarifat e ulta 

Wyoming, Nevada, Delaware, Texas dhe Florida janë disa shtete të njohura për LLC. Ka shumë konsiderata jetike për zgjedhjen e një shteti për të formuar biznese në Wyoming. Një nga këto është tarifa për regjistrimin dhe mirëmbajtjen e bizneseve. Wyoming nuk ka tarifat më të ulëta të paraqitjes dhe vjetore. Por, është nën mesataren e SHBA. Rishikimi i Biznesit Evropian postoi 10 shtetet më të mira për inkorporim. 

 

Për të kontrolluar më mirë tarifat, ne do të krahasojmë Wyoming me pjesën tjetër në listë. Mesatarja e SHBA për paraqitjen e LLC, raportin vjetor dhe tarifat e huaja është respektivisht 132 $, 90 $ dhe 190 $. Ndërkohë, regjistrimi mesatar i korporatës, raporti vjetor dhe tarifat e huaja janë 109.26 dollarë, 51 dollarë dhe 226.54 dollarë. Grafikët e mëposhtëm do t'ju japin një sugjerim se sa duhet të shpenzoni për inkorporimin.

 

Marre nga Rishikimi i Popullsisë Botërore
Merrni nga Rishikimi i Popullsisë Botërore 

Nuk ka taksa shtetërore mbi të ardhurat 

Wyoming është një nga shtetet e pakta pa taksa mbi të ardhurat shtetërore për bizneset. Pronarët e bizneseve nuk paguajnë tatim të dyfishtë mbi të ardhurat. Për më tepër, shteti nuk vendos taksa ekskluziviteti për paraqitjet e raporteve vjetore. Kjo është arsyeja pse Wyoming është një nga shtetet me tarifat më të ulëta të LLC dhe korporatave. 

 

Në shumicën e shteteve, taksat e kombinuara shtetërore dhe federale variojnë nga 45% në 54%. Por siç u përmend, Wyoming nuk vendos taksat mbi të ardhurat shtetërore dhe ekskluzivitetin. Prandaj, barra tatimore është më e vogël. Nuk është çudi që bizneset e vogla dhe startup-et po kthehen në Wyoming. 

 

Korporatat dhe SH.PK-të kanë modele të ndryshme të raportimit tatimor. Tatimet mbi të ardhurat e korporatave raportohen nga kompania. Ndërkohë, SH.PK-të kanë një model tatimor përçues. Taksat vendosen për çdo anëtar dhe raportohen në deklaratat e tyre tatimore përkatëse. 

 

Jetoni kudo që dëshironi ndërsa drejtoni biznesin tuaj

Inkorporimi në Wyoming ndjek disa udhëzime. Përveç kërkesave, duhet të jeni të paktën 18 vjeç. Përveç kësaj, ju mund të pini Chardonnay tuaj të preferuar kudo që dëshironi. Falë agjentit tuaj të regjistruar. Me konfidencialitet, edhe banorët jo-Wyoming janë të sigurt për biznesin e tyre. 

 

Mbrojtja ligjore

Me udhëzimet për privatësinë e Wyoming-ut, "Shpimi i velit të korporatës" nuk zbatohet. Më e rëndësishmja, pronarët e LLC janë të sigurt nga paditë, përveç nëse ka mashtrim. Të gjithë duhet të dinë se Wyoming ishte shteti i parë që zbatoi statutet e LLC. Si i tillë, Wyoming ka historinë më të fortë dhe më të gjatë të jurisprudencës LLC. 

 

Rregullore dhe formalitete më të buta

Me një agjent të regjistruar, ju mund të përqendroheni në rritjen e biznesit tuaj. Nuk keni asgjë për t'u shqetësuar për sa kohë që plotësoni dokumentet dhe ndiqni rregulloret. Mund të punoni në çdo kohë, qoftë në zyrë apo në shtëpi. Por, shërbimet e agjentit tuaj të regjistruar duhet të jenë të disponueshme brenda ditëve dhe orëve normale të punës. 

Hapat për formimin e Korporatës Wyoming

 

Hapi 1: Emërtoni korporatën tuaj në Wyoming

 

Zgjedhja e emrit të kompanisë është hapi i parë Formimi i korporatës Wyoming. Ashtu si shumë shtete, pronarët e bizneseve duhet të ndjekin udhëzimet e emërtimit të biznesit në Wyoming. Këtu janë disa gjëra për të mbajtur mend rreth emërtimit të biznesit tuaj në Wyoming.

 

A i përmbahet emri udhëzimeve të emërtimit në Wyoming? 

 

  • Shkurtesa Corp., Inc., dhe Ltd. dhe fjalë të tjera të lidhura duhet të ndjekin emrin e kompanisë. Kjo tregon se kompania është një korporatë. Për SH.PK-të, fraza Shoqëri me Përgjegjësi të Kufizuar ose LLC duhet të shtohet pas emrit të kompanisë.
  • Shmangni emrat që tingëllojnë të ngjashëm me kompanitë e tjera për të parandaluar konfuzionin. Në këtë mënyrë, ju do të siguroni veçantinë e tij. 
  • Kujdes nga disa fjalë në udhëzimet e emërtimit të Wyoming. Disa shembuj përfshijnë universitetin, bankën, spitalin, avokatin dhe klinikën. Edhe kështu, ju mund t'i përdorni ato si emra. Divizioni i Bankave ose Departamenti i Arsimit do t'i kontrollojë ato. Por, është më mirë të mendoni për emra të tjerë për të shmangur telashet, dokumentet dhe tarifat shtesë. 
  • Emrat e kompanive mund të fillojnë me shkronjën "A", e ndjekur nga një hapësirë ​​ose shenja pikësimi. Por, ata kanë nevojë për një rishikim më të plotë. E njëjta gjë vlen edhe për ato që përmbajnë karaktere të veçanta dhe gjuhë të tjera. 

 

Emri i biznesit është ende i disponueshëm në Wyoming?

Kërkoni emrin e kompanisë tuaj në Sekretarin e Shtetit në Wyoming . Të bësh këtë do t'ju ndihmojë të dini nëse është ende i disponueshëm. Nëse po, mund ta rezervoni dhe të paguani një tarifë rezervimi. 

 

A është ende e disponueshme domeni ose URL-ja e biznesit?

Të kesh faqen e internetit të kompanisë suaj është jetike tani që shumë transaksione bëhen online. Kontrolloni nëse mund të përdorni emrin e kompanisë tuaj si një domen në internet. Ju duhet të konsideroni blerjen e URL-së së shpejti. Me këtë, ju do të keni pronësi të plotë dhe do të siguroni veçantinë e domenit tuaj të internetit. 

 

Hapi 2: Zgjidhni një agjent të regjistruar

Të kesh një agjent të regjistruar do të thotë të kesh dikë që të veprojë në emrin tënd. Ai do të ndihmojë në përcaktimin si të inkorporohen në Wyoming. Ai do të jetë ai që do të marrë dhe trajtojë dokumentet ligjore. Ai gjithashtu do t'ju njoftojë për çështjet ligjore dhe ngjarjet si regjistrimet e raporteve vjetore. Zgjidhni një agjent që është në moshë madhore dhe banor i Wyoming.

 

Është mirë të caktoni veten ose ndonjë person tjetër të përfshirë në biznes. Por, është më mirë të kesh dikë që të merret me çështje të tjera. Prandaj, ju mund të përqendroheni në operacionet e biznesit tuaj. Gjithashtu, padi i dërgohen në adresën e tij fizike apo adresën e biznesit. 

 

Hapi 3: Mbani një takim organizativ

 

Mbajtja e një takimi organizativ është një domosdoshmëri përpara se të inkorporohet. Këtu janë disa gjëra për të mbajtur mend për këtë:

 

Plotësoni dhe ekzekutoni nenet e themelimit

Ky është një dokument thelbësor kur inkorporohet. Ai përmban gjithçka për kompaninë. Për SHPK-të, ai quhet Nenet e Organizatës. Ai përfshin detajet e mëposhtme: 

 

  • Emri dhe adresa e korporatës
  • Emri i agjentit të regjistruar të korporatës dhe adresa e rrugës 
  • Numri dhe klasa e aksioneve të autorizuara që korporata mund të lëshojë
  • Detajet e kontaktit të personit të caktuar të kontaktit

Krijoni dhe miratoni akte nënligjore 

Me aktet nënligjore të korporatës, kompania do të ketë një ndjenjë drejtimi. Pronarët, aksionarët dhe punonjësit kanë udhëzime për t'u ndjekur. Ju do të keni një bazë ligjore kur merrni vendime ose zbatoni ndryshime. Kjo do t'ju ndihmojë të zgjidhni mosmarrëveshjet në mënyrë profesionale dhe ligjore. 

 

Zgjidhni drejtorët tuaj fillestarë 

Zgjidhni drejtorët për të menaxhuar kompaninë. Ata do të jenë ata që do të punojnë për rritjen e saj. Ata duhet të sigurojnë që kompania të mos jetë në rrezik. 

 

Përcaktoni strukturën tuaj të aksioneve 

Struktura e aksioneve identifikon mënyrën e shpërndarjes së fitimeve dhe humbjeve. Aksionet janë njësi interesi ose pronësie në një kompani, të cilat mund të strukturohen në klasa. Është një gjë e mirë që shpërndarja e fitimit në kompanitë e Wyoming është fleksibël. Prandaj, ata me interes 5% mund të marrin 20% të fitimeve nëse thuhet në marrëveshjen e funksionimit. 

 

Ekzekutoni një deklaratë të inkorporatorit

Ky dokument përmban nënshkrimet e inkorporatorëve dhe detajet e drejtorëve fillestarë. Ata do të shërbejnë deri në zgjedhje në mbledhjen e parë të aksionerëve. Ju duhet ta mbani atë së bashku me të dhënat e rëndësishme të korporatës. 

 

 

Krijimi i një kompanie mund të jetë sfidues, kështu që do t'ju duhet profesionistë për të parandaluar gabimet e shmangshme. Kontaktoni StartPack sot për të caktuar një takim.

 

Pro Këshillë:

“A e dini se shumë kompani inkorporohen në Wyoming sepse kostot administrative janë përgjithësisht më të ulëta se në shtetet e tjera? Wyoming gjithashtu ka ligje për mbrojtjen e aseteve personale në fuqi për të mbrojtur pronarët e bizneseve dhe oficerët e kompanive nga humbja e aseteve si makina dhe shtëpi në rast procesi gjyqësor.

 

Hapi 4: Paraqisni Nenet e Inkorporimit

Nenet e Inkorporimit të Wyoming janë një pjesë integrale e dokumenteve për inkorporim. Ju duhet ta paraqisni atë tek Sekretari i Shtetit në Wyoming. Tarifa e depozitimit për inkorporuar në Wyoming është 100 dollarë. Për më shumë lehtësi, mund ta paraqisni atë në internet me një tarifë shtesë prej $2. Vini re se nuk mund ta rimbursoni shumën pasi ta dorëzoni atë. Së bashku me të është edhe pëlqimi për emërim nga një agjent i regjistruar. Mund ta gjeni në formatin PDF të Wyoming. 

 

Hapi 5: Merrni një numër identifikimi të punëdhënësit (EIN) për korporatën tuaj Wyoming

Ju duhet të keni një EIN ose FTIN kur ju nga korporatat Wyoming. Është në përputhje me kërkesat e IRS ose Departamentit të të Ardhurave. EIN është i ngjashëm me një numër të sigurimeve shoqërore. Është një numër nëntëshifror ose kod identifikimi që përdoret për të identifikuar një subjekt biznesi. Me këtë kod, ju mund të hapni një llogari bankare, të depozitoni taksat dhe të punësoni punonjës. Kur bëni një të re Formimi i korporatës Wyoming, do t'ju duhet të merrni një EIN të ri. 

A jeni gati të inkorporoheni në Wyoming? 

 

Ju duhet të përgatitni dokumentet ligjore dhe paratë për të paguar tarifat kudo që planifikoni t'i inkorporoni. Është një gjë e mirë që Wyoming duket se ka tarifa dhe udhëzime më të arsyeshme. Megjithatë, ju duhet t'i përmbaheni ligjeve të shtetit në mënyrë që biznesi juaj të mos jetë në rrezik. Nëse doni të dini se si të inkorporoheni në Wyoming, kontaktoni dhe kërkoni ndihmë Doola, dikur StartPack. Ekspertët e specializuar në ligjet e biznesit dhe udhëzimet e formimit mund t'ju ndihmojnë të drejtoni dhe zhvilloni biznesin tuaj. 

 

Si të përfshiheni në pyetjet e shpeshta të Wyoming 

A është Wyoming një shtet i mirë për t'u përfshirë? 

Po, rishikimet nga burime të besueshme e konsiderojnë Wyoming si një shtet të shkëlqyer për bizneset. 

Sa kushton për t'u përfshirë në Wyoming?

Paguani 100 dollarë për tarifat e depozitimit dhe 2 dollarë të tjera për regjistrimet në internet.

Sa kohë duhet për të ngritur një Wyoming LLC? 

Përpunimi dhe ngritja e një Wyoming LLC zgjat rreth 10-15 ditë. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.