Si të rritet një biznes i vogël në një biznes të madh

Vjen një moment ku çdo pronar biznesi duhet të kuptojë se si të rritet një biznes i vogël në një biznes të madh. Bizneset e mëdha dhe të suksesshme nuk materializohen thjesht nga ajri. Ata kërkojnë përkushtim, përkushtim dhe fokus të palëkundur. Vetëm atëherë një biznes mund të realizojë potencialin e tij të vërtetë. 

Shumë nga kompanitë më të mëdha të teknologjisë në botë u krijuan në një garazh. Disa nga zinxhirët më të mëdhenj globalë të restoranteve filluan nga një vend i vetëm. Çdo biznes i vogël duhet të kuptojë grupin unik të sfidave me të cilat do të përballet gjatë shkallëzimit. Ka shumë për të mësuar nga përvojat e të tjerëve, pasi ato metoda të provuara ndihmojnë në reduktimin e kurbës së të mësuarit për pronarët e bizneseve dhe u mundësojnë atyre të godasin terrenin kur zgjerojnë biznesin e tyre. 

16 Metoda të provuara për të zgjeruar një biznes të vogël në një ndërmarrje të madhe

Mund të jetë shumë e dobishme të studiosh se si të tjerët kanë arritur rritjen e biznesit të tyre. Përvojat e tyre mund t'ju ndihmojnë t'i kuptoni gjërat më shpejt dhe të rriteni në mënyrë më efektive. Këtu janë më shumë se një duzinë metodash të provuara që bizneset në mbarë globin kanë përdorur për t'u bërë liderë në industritë e tyre.

Zgjeroni Ofertat e Produkteve ose Shërbimeve

Shumica e bizneseve të vogla zakonisht ofrojnë një ose një numër shumë të vogël të produkteve dhe shërbimeve. Diversifikimi është i rëndësishëm pasi ju ndihmon të përballoni më mirë rëniet në treg. Nëse ka më pak kërkesë për një produkt ose shërbim, të tjerët mund ta kompensojnë atë dhe ta shpëtojnë kompaninë nga vuajtja e humbjeve të mëdha. 

Amazon është shembulli i përsosur i diversifikimit të produkteve. Filloi si një treg në internet që shiste libra. Tani është tregu më i madh në botë i tregtisë elektronike, duke shitur gjithçka nën diell dhe ka një biznes të lulëzuar të zgjidhjeve në internet midis burimeve të tjera të të ardhurave.

Shikoni tendencat në industrinë tuaj për të zbuluar se si mund të zgjeroni ofertat tuaja. Bisedoni me klientët dhe kuptoni pikat e tyre të dhimbjes për të kuptuar se si mund t'i adresoni më mirë nevojat e tyre me produkte dhe shërbime të reja.

Hapni vendndodhje të tjera ose zgjerohuni në tregje të reja

Të ndjekësh klientët në tregje të reja është një hap logjik në arritjen e rritjes së biznesit. Ka vetëm kaq shumë të ardhura që mund të nxirrni nga klientët në një treg të vetëm. Sjellja e klientëve të rinj në bord është jetike për rritjen e çdo kompanie. 

Për shembull, nëse keni një kafene në Manhatan që është e njohur, ndoshta mund të dëshironi të konsideroni hapjen e një lokacioni në Brooklyn. Në fund do të shikoni përtej Nju Jorkut dhe do të filloni të hapni vendndodhje në qytete të reja për të rritur më tej biznesin tuaj. 

Nevojitet kujdes i duhur kur zgjerohet në zona të reja. Duhet të jeni të sigurt që zona ka demografinë e duhur, përshtatjen e klientit dhe fuqinë blerëse për produktet tuaja. Është thelbësore që fillimisht ta bëni këtë hulumtim përpara se të hapni vendndodhje të reja.

Rritja e Përpjekjeve për Reklamim dhe Marketing

Reklamimi dhe marketingu janë thelbësore për rritjen e një biznesi. Ju duhet të nxirrni fjalën dhe të lejoni sa më shumë njerëz të dinë pse duhet të shpenzojnë paratë e tyre për produktet dhe shërbimet tuaja në vend të një konkurrenti.

Ndërsa biznesi juaj fillon të fitojë më shumë para, rrisni reklamat tuaja dhe përpjekjet e marketingut. Për shembull, nëse keni filluar duke bërë vetë mediat tuaja sociale në ditët e para, do të ishte më mirë të punësoni një agjenci ndërsa biznesi rritet për të pasur profesionistë që të trajtojnë fushatat tuaja të marketingut në internet.

Ju gjithashtu mund të konsideroni forma të tjera reklamimi, të tilla si fushatat e shkruara dhe mediatike, në varësi të asaj që është më e përshtatshme për biznesin tuaj.

Zhvilloni një prani të fortë në internet

Një prani solide në internet duhet të jetë themeli i strategjisë suaj të rritjes. Njerëzit do të kërkojnë biznesin tuaj në internet, do të kërkojnë për komente të produkteve dhe do t'i bazojnë vendimet e tyre të blerjes në përvojën e të tjerëve. 

Investoni në një faqe interneti cilësore që paraqet produktet dhe shërbimet tuaja në dritën më të mirë. Bëni shumë të lehtë për njerëzit që të gjejnë informacion në lidhje me ofertat tuaja dhe se si ato ndihmojnë në lehtësimin e jetës së tyre. Përfshini prova sociale në praninë tuaj në internet në mënyrë që klientët e rinj të mund të shohin se si produktet tuaja tashmë i kanë ndihmuar njerëzit. 

Përdorimin tuaj profilet e mediave sociale si mjete për shërbimin ndaj klientit. Njerëzit priren të kontaktojnë përmes mediave sociale kur përballen me probleme. Jini proaktiv në dëgjimin dhe zgjidhjen e ankesave të tyre përmes mediumit që ata përdorin më shumë.

Investoni në mjetet e menaxhimit të marrëdhënieve me klientët (CRM).

Biznesi juaj do të gjenerojë shumë të dhëna ndërsa zgjerohet. Do të ketë udhëzime të reja për ndjekje, klientë të rinj në bord, klientë të vjetër për të rishënjuar, etj. Mjetet CRM e bëjnë më të lehtë klasifikimin e të dhënave, zhbllokimin e sinergjive të reja në departamente dhe përmirësimin e shërbimit ndaj klientit. 

Për shembull, nëse ekipi juaj i shitjeve merr reagime nga një klient se ata nuk janë të kënaqur me nivelin e shërbimit, ata mund të lënë shënime në CRM në mënyrë që ekipi i shërbimit të klientit të mund të ndjekë dhe të sigurohet që klienti të ndihet i kujdesshëm. 

Ka një gamë të gjerë mjetesh CRM të disponueshme sot që lejojnë menaxhimin efektiv të bazës suaj të klientit. Sa më shumë ta thjeshtoni këtë pjesë të biznesit, aq më mirë mund të përqendroheni në zgjerimin e tij.

Formoni Partneritete Strategjike ose Bashkëpunime

Partneritetet strategjike me të tjerët në industrinë tuaj mund të jenë shumë të dobishme, veçanërisht në zhvillimin e tregut, pasi partnerët mund të punojnë drejt qëllimit të përbashkët për të zhbllokuar mundësi të reja në treg. 

Vlera e konsiderueshme mund të zhbllokohet gjithashtu përmes bashkëpunimeve të marketingut. Puna me ndikues dhe drejtues të mendimit në industrinë tuaj mund ta prezantojë biznesin tuaj me audiencat që janë të pjekura për konvertime. 

Duhet të siguroheni që partneritetet ose bashkëpunimet që ndiqni të jenë të përshtatshme. Duhet të jetë e qartë për ju se si do të përfitojë biznesi juaj nga një marrëveshje e tillë, përndryshe, këto përpjekje nuk do të arrijnë objektivin e kërkuar.

Ofroni shërbim të jashtëzakonshëm ndaj klientit

Ndoshta metoda më e rëndësishme se si të rritet një biznes i vogël në një biznes të madh është ofrimi i një shërbimi të jashtëzakonshëm ndaj klientit. Do të zbuloni se kjo është diçka për të cilën shumë klientë janë shumë të ndjeshëm. Bëjeni atë një nga arsyet pse klientët do të zgjedhin produktin tuaj në vend të një konkurrenti.

Bëni më të lehtë për klientët të kontaktojnë dhe të kërkojnë mbështetje nga biznesi juaj. Rendisni qartë informacionin e kontaktit në uebsajtin dhe kanalet e mediave sociale. Përdorni praninë tuaj në mediat sociale për të ofruar mbështetje. 

Marrja e një qasjeje më proaktive gjithashtu ndihmon. Për shembull, ju mund të ndiqni atë që thuhet për produktet tuaja në internet dhe të merrni ndihmë sa herë që klientët kanë nevojë për të. 

Fokusohuni në programet e mbajtjes së klientit dhe besnikërisë

Ndërsa blerja e klientëve të rinj është e rëndësishme për rritjen e biznesit tuaj, mos lejoni që kjo të jetë në koston e humbjes së klientëve tuaj ekzistues. Krijoni një program besnikërie për të ofruar stimuj që nxisin mbajtjen e klientëve. Do t'ju kushtojë shumë më pak sesa të blini klientë të rinj. 

Për shembull, ju mund të ofroni zbritje për klientët e përsëritur ose të krijoni një sistem të bazuar në pikë, të cilin ata mund ta përdorin më pas për produktet. Ai nxit klientët ekzistues që të vazhdojnë të shpenzojnë paratë e tyre me biznesin tuaj. 

Klientët duhet të jenë në gjendje të shohin vlerën në programin tuaj të besnikërisë. Nuk duhet të ekzistojë thjesht për të përfituar biznesin. Vetëm kur klientët shohin vlerën që marrin prej saj, ata do të jenë të gatshëm të marrin pjesë.

Punësoni dhe trajnoni punonjës kompetentë

Ju mund të keni bërë gjithçka vetë fillimisht si pronar i një biznesi të vogël, por do të vijë një moment kur do t'ju duhet të krijoni një ekip. Delegimi i detyrave do t'ju çlirojë kohë për t'u përqendruar në gjërat me pamje të madhe, të tilla si të kuptoni se si të zgjeroni biznesin. 

Tregoni kujdes të veçantë kur punësoni njerëz për biznesin tuaj. Njerëzit që janë kompetentë dhe të përkushtuar ndaj punës së tyre do të jenë të përshtatshëm. Ju gjithmonë mund t'i trajnoni ata nëse nuk kanë punuar më parë në të njëjtën industri. 

Stërvitini mirë në punë në mënyrë që ata të mund të marrin punësime të reja nën krahun e tyre dhe nuk keni pse ta përsërisni të gjithë procesin ndërsa ekipi zgjerohet edhe më shumë. Punonjësit e trajnuar mirë janë të rëndësishëm për suksesin afatgjatë të biznesit tuaj.

Përmirësimi i efikasitetit operacional

Ju duhet të drejtoni një anije të ngushtë për të arritur rritjen e biznesit. Kjo nënkupton mbajtjen nën kontroll të kostove dhe nxjerrjen e efikasitetit operacional kudo që të jetë e mundur. Bëhet fjalë për të punuar më zgjuar dhe për të shfrytëzuar sa më shumë çdo mundësi. 

Mund të ndihmojë në rishikimin periodik të proceseve të biznesit për të përmirësuar operacionet. Shpesh mund të gjeni teprica që mund të hiqen për t'i bërë gjërat të rrjedhin shpejt. Do të ndihmojë në përmirësimin e produktivitetit të ekipit dhe përvojës së klientit.

Një bashkëpunim më i mirë ndërmjet ekipeve mund të arrihet gjithashtu me efikasitet të përmirësuar operacional. Të dhënat mund të rrjedhin pa probleme nëpër departamente të ndryshme, duke u mundësuar atyre të punojnë së bashku në mënyrë efektive. 

Rritja e kapacitetit prodhues

Ju nuk dëshironi të jeni në një situatë ku keni shumë porosi, por nuk keni produkte për të ofruar. Asgjë nuk i shtyn klientët më shumë sesa të zbulojnë se produkti për të cilin kanë paguar tashmë nuk do të arrijë në kohë sepse kompania nga e cila e blenë nuk ka stoqe të mjaftueshme.

Kapaciteti prodhues nuk është diçka që mund ta rritësh brenda natës. Ekziston një zinxhir i tërë furnizimi që duhet kuptuar. Nëse sapo po zbuloni se keni një problem furnizimi, do të duhet pak kohë përpara se të mund t'i adresoni problemet. 

Rritni gradualisht prodhimin tuaj ndërsa biznesi zgjerohet dhe numri i porosive rritet. Zinxhiri i furnizimit mund të vazhdojë me zgjerimin në një mënyrë të ngjashme, duke ju shpëtuar kështu nga skenari i makthit për t'u thënë klientëve se do të duhet të presin.

Investoni në Kërkim dhe Zhvillim për Inovacionin e Produktit

Bizneset duhet të inovojnë vazhdimisht në këtë kohë. Përparimet e teknologjisë dhe nevojat e klientëve ndryshojnë më shpejt se kurrë më parë. Mos rrezikoni të mbeteni pas ndërsa bota ecën përpara. 

Të gjitha kompanitë më të mira investojnë një sasi të konsiderueshme parash në kërkim dhe zhvillim. Ata kanë ekipe që punojnë vazhdimisht në produkte të reja dhe mënyra për të përmirësuar produktet ekzistuese në mënyrë që rreziku i konkurrencës të minimizohet.

Investimi në inovacionin e produktit mund të ndihmojë gjithashtu në zhbllokimin e motorëve të rinj të rritjes, duke i mundësuar kompanisë të diversifikojë përtej burimeve aktuale të të ardhurave dhe të rrisë rentabilitetin e saj. 

Kërkoni opsione financimi për zgjerim

Ju nuk keni nevojë të prisni që biznesi juaj të gjenerojë të gjitha paratë e nevojshme për zgjerim. Shumica e bizneseve do të kërkojnë fonde nga jashtë për zgjerim. Një huadhënës do të jetë i gatshëm të zgjasë financimin për sa kohë që bilanci juaj tregon se biznesi mund të paguajë kreditë. 

Një strategji e përcaktuar e rritjes që ka filluar të tregojë rezultate frymëzon besim te huadhënësit. Gjithashtu, merrni parasysh një program kredie nga Administrata Small Business (SBA) pasi ato ofrohen me kushte të lehta me qëllimin e vetëm për të ndihmuar bizneset e vogla të rriten.   

Kini kujdes që të mos merrni shumë borxhe në mënyrë që të bëhet problem për shërbimin. Nuk është e pazakontë që bizneset t'i ngrisin barkun thjesht sepse nuk janë në gjendje të bëjnë pagesa gjatë një rënieje të vogël në treg.

Zhvilloni një identitet dhe reputacion të fortë të markës

Një reputacion solid i markës është i rëndësishëm për zgjerimin e biznesit. Një kompani që njihet për ofrimin e produkteve me cilësi të lartë dhe ofrimin e shërbimit të jashtëzakonshëm ndaj klientit do të shihet gjithmonë në mënyrë të favorshme në treg. 

Përfitimi i shtuar nga të paturit e një identiteti të fortë marke është se ju bën shumë publicitet nëpërmjet fjalës në gojë. Njerëzit do t'u thonë të tjerëve që duan një produkt se kompania juaj ka produktet më të mira, çmimet më të mira dhe shërbimin ndaj klientit në të cilin ata mund të mbështeten. 

Duke u fokusuar në disa nga këto aspekte thelbësore të përvojës së klientit, ju mund të bëni biznesin tuaj dal nga turma, duke siguruar që njerëzit të dynden tek ajo mbi konkurrentët për shkak të vlerës së perceptuar që ofron. 

Kryerja e hulumtimit të tregut për të identifikuar mundësi të reja rritjeje

Duhet të keni gjithmonë gishtin në puls. Mbani një sy në tendencat në industrinë tuaj për të kuptuar se cilat mundësi të reja rritjeje ekzistojnë. Trendet lëvizin shumë më shpejt në disa industri, të tilla si teknologjia, prandaj jini aq proaktiv sa kërkon industria juaj. 

Investoni në hulumtimin e tregut për të kuptuar se çfarë duan klientët dhe si mund të përmirësohen produktet tuaja për t'ua bërë jetën më të lehtë. Hulumtimi gjithashtu do t'ju ndihmojë të kuptoni mundësitë për produkte dhe shërbime të reja. 

Gjithmonë do të ketë konkurrentë të rinj. Të qenit i vetëkënaqur është i rrezikshëm pasi pozicioni juaj në treg mund të kërcënohet shpejt nga një startup. Mësoni të qëndroni përpara kurbës për të siguruar jetëgjatësinë e biznesit tuaj.  

Zhvilloni një program të fortë referimi

Jepuni klientëve një arsye për t'ua rekomanduar produktet tuaja klientëve të tjerë. Një program i fortë referimi është një mënyrë e mirë për të sjellë klientë të rinj me kosto relativisht më të ulëta të blerjes. Thjesht stimuloni klientët tuaj ekzistues për të sjellë njerëz të rinj në bord. 

Ofroni atyre shpërblime ose një përqindje të shitjes. Ky motivim financiar funksionon shumë mirë pasi klientët ndihen më të prirur për të sjellë të tjerët në bord. Sa më shumë njerëz të sjellin në biznesin tuaj, aq më të larta janë fitimet e tyre. 

Kjo funksionon për të gjitha palët e përfshira. Biznesi juaj merr klientë të rinj në mënyrë ideale me një fraksion të asaj që normalisht do t'ju kushtonte për të blerë klientë të rinj. Klientët tuaj ekzistues shpërblehen për përpjekjet e tyre dhe klientët e rinj do të përjetojnë produktet tuaja.

Rriteni pa stresin e mbajtjes së kontabilitetit me doola    

Mbajtja e kontabilitetit është jetike për suksesin e strategjisë suaj të rritjes. Nuk do të ketë sukses nëse nuk e dini saktësisht se ku fitohet dhe shpenzohet çdo dollar. Bërja e saj vetë mund të bëhet shpejt një sfidë kur jeni duke e rritur biznesin. 

Kjo është arsyeja pse themeluesit që rrisin bizneset e tyre besojnë doola Kontabiliteti për të ndihmuar në këtë detyrë vendimtare. Përjetoni menaxhimin financiar pa stres për biznesin tuaj me përpunimin pa probleme të faturave, menaxhimin e listës së klientëve, mbledhjen e pagesave dhe shumë më tepër.

FAQs

Çfarë roli luan marketingu në rritjen e një biznesi të vogël në një biznes të madh?

Marketingu luan një rol të madh për të ndihmuar një biznes të vogël të rritet në një biznes më të madh. Ai prezanton klientët e rinj me produktet dhe shërbimet që ofrohen, duke rritur burimet e të ardhurave për biznesin.

Si mund të menaxhoj dhe ushqej në mënyrë efektive marrëdhëniet me klientët ndërsa biznesi im rritet?

Mbështetja në një mjet CRM është një mënyrë e shkëlqyer për të menaxhuar në mënyrë efektive marrëdhëniet me klientët. Të gjitha të dhënat janë të centralizuara dhe lehtësisht të aksesueshme në të gjithë ekipet, kështu që marrëdhënia e një klienti mund të menaxhohet me saktësinë maksimale.

Cilët tregues kryesorë të performancës (KPI) duhet të gjurmoj për të matur rritjen e biznesit tim të vogël?

Disa nga KPI-të e rëndësishme për të gjurmuar për matjen e rritjes së biznesit përfshijnë koston e blerjes së klientit, vlerën e jetës së klientit, shkallën e largimit, përqindjen e mbajtjes së klientit, të ardhurat, marzhin bruto dhe fitimin neto.

Si mund të tërheq dhe mbaj talentin kryesor për të mbështetur zgjerimin e biznesit tim?

Ofrimi i kompensimit fitimprurës dhe përfitimeve që janë në nivel, nëse jo më të madh, me mesataren e industrisë është një mënyrë e shkëlqyeshme për të tërhequr talentet më të mirë. Mbajtja varet kryesisht nga kultura e kompanisë dhe nga lloji i mjedisit të punës që ofron.

Cilat konsiderata ligjore dhe rregullatore duhet të kem parasysh kur zgjeroj biznesin tim të vogël?

Në varësi të nevojave unike të biznesit tuaj, mund t'ju duhet të bëni ndryshime në mënyrën e strukturimit të biznesit tuaj dhe të zgjidhni një lloj tjetër entiteti biznesi. Ju gjithashtu mund të keni nevojë për licenca ose leje të reja për të operuar në tregje të reja ose për të ofruar produkte të ndryshme.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.