Si të rritet një dyqan Etsy

Rritja e një dyqani Etsy mund të jetë një mundësi për ta kthyer pasionin ose interesat tuaja në një karrierë fitimprurëse. Ju mund të ndani atë që doni dhe të krijoni të ardhura duke vënë në përdorim praktikat më të mira të biznesit. 

Rritja e një dyqani Etsy përfshin disa nga të njëjtat parime të ndërtimit të çdo biznesi tjetër, duke përfshirë ekspozimin e produkteve dhe ofrimin e shërbimit të shkëlqyer ndaj klientit. Megjithatë, Etsy ka gjithashtu sfida unike për pronarët e bizneseve, pasi do t'ju duhet të punoni për t'u siguruar që produktet tuaja të qëndrojnë të veçuara në bazën e të dhënave të gjerë. Lexoni për praktikat më të mira se si të rritet një dyqan Etsy.

10 praktikat më të mira për të rritur një dyqan Etsy

Etsy është një nga nxitimet më të mira anësore për krijuesit që mund të rritet në një karrierë me kohë të plotë. Pavarësisht nëse sapo keni filluar një dyqan Etsy dhe dëshironi një të re rrjedha e të ardhurave të vetëpunësuar ose tashmë kanë një LLC për Etsy dhe një prani e vendosur, këshillat e mëposhtme mund të ndihmojnë në ndërtimin e trafikut të klientit, besimin e klientit dhe kthimin e blerësve. 

Gati për të maksimizuar rritjen e dyqanit tuaj Etsy në vitin e ri? Zbatoni këto 10 hapa për ta çuar kompaninë tuaj në një nivel tjetër. 

1. Investoni në fotografinë e produkteve me cilësi të lartë

Nje pikture vlen sa nje mije fjale! Shumë klientë do t'i gjykojnë menjëherë produktet tuaja sipas fotove dhe cilësisë së fotografisë. Mos harroni se askush nuk lexon përshkrimet e produkteve nëse nuk është i interesuar, kështu që ju gjithmonë dëshironi foto të mahnitshme.

Ju mund të mësoni të bëni dhe modifikoni foto për të shfaqur artikujt tuaj në mënyrë tërheqëse përmes mësimeve falas në internet ose mendoni të punoni me një fotograf profesionist për të marrë fotot më të mira të disponueshme. 

2. Optimizoni titujt dhe përshkrimet e produkteve

SEO është themeli i shumë sukseseve bizneset. Ju mund të filloni pak me kërkimin e fjalëve kyçe të konkurrencës ose fjalë kyçe kryesore të tregut përpara se të merrni parasysh kërkime më të thelluara.

Pastaj, optimizoni titujt dhe përshkrimet e produkteve tuaja për të përfshirë fjalë kyçe. Kjo mund të rrisë trafikun organik nga Google dhe kërkime të tjera dhe të sigurojë që produktet tuaja të shfaqen në më shumë kërkime brenda Etsy. 

3. Përdorni mjetet e reklamimit të Etsy

Etsy ofron mjete reklamimi drejtpërdrejt. Listimet e promovuara mund të rrisin dukshmërinë dhe të arrijnë një audiencë më të madhe. Ju gjithashtu mund të ri-listoni artikujt shpesh, të promovoni listime dhe t'u kërkoni klientëve të lënë komente të produktit për të rritur ekspozimin.  

4. Promovoni në platformat e mediave sociale

Ndërtimi i platformave tuaja të mediave sociale është një nga mënyrat më efektive për të drejtuar trafikun organik në dyqanin tuaj Etsy. Ndërtimi i një ndjekësie të dedikuar në Instagram, Facebook, Twitter, TikTok, YouTube, LinkedIn, apo edhe Snapchat mund të rrisë ndërgjegjësimin dhe reputacionin e markës. 

Mbani mend, nuk keni nevojë për miliona ndjekës për të krijuar të ardhura të qëndrueshme në Etsy. Edhe disa mijëra ndjekës të përkushtuar mund të ndihmojnë dyqanin tuaj Etsy të krijojë një vëllim të qëndrueshëm shitjesh. 

Mediat sociale mund të jenë si reklamë falas ashtu edhe promovim me pagesë. Ndërsa ndërtoni praninë tuaj në internet, mund të konsideroni reklamimin në Facebook, Instagram ose Google për të sjellë më shumë trafik në dyqanin tuaj. 

5. Ofroni shitje, zbritje ose promovime

Të gjithëve u pëlqen një zbritje! Shitjet, zbritjet dhe promovimet mund të tërheqin klientë të rinj dhe të inkurajojnë përsëritjen e biznesit. Merrni parasysh shitjet javore, promovimet e rradhës ose zbritjet e klientëve të rinj kur klientët potencialë regjistrohen për buletinin tuaj ose listën e postimeve. Mjetet e njohura promovuese përfshijnë:

  • Kodet e kuponit për një regjistrim me email ose për një periudhë të kufizuar, si para festave
  • Transporti falas me një blerje minimale
  • Maksimizoni pushimet dhe ngjarjet speciale gjatë gjithë vitit për të rritur shitjet gjatë periudhave të ngarkuara 

6. Bashkohuni me komunitetet përkatëse të shitësve Etsy

Komunitetet e shitësve Etsy mund t'ju ndihmojnë të qëndroni të përditësuar mbi praktikat më të mira, ndryshimin e kërkesave të algoritmit dhe këshillat për të rritur shitjet. Kërkoni grupe në internet ose në mediat sociale dhe merrni pjesë në diskutime për t'u lidhur me shitës të tjerë dhe për të fituar njohuri dhe këshilla të vlefshme. 

Për shembull, disa praktika më të mira të Etsy përfshijnë:

  • Postoni me rregullsi 
  • Përdorni shabllone grafike falas të mediave sociale për të përmirësuar postimet tuaja
  • Përgjigjuni komenteve, pyetjeve dhe komenteve
  • Ndërveproni me klientët në mediat sociale dhe ndani postimet e klientëve për produktet tuaja 
  • Përdorni hashtags dhe fjalë kyçe për të rritur ekspozimin 
  • Mbani dhurata, ofroni kuponë dhe kërkojuni pjesëmarrësve të etiketojnë një mik për të rritur ndjekësit

7. Ofroni shërbim të shkëlqyeshëm ndaj klientit

Shërbimi i jashtëzakonshëm i klientit është themeli i çdo biznesi ku ju ofroni një produkt ose shërbim për shitje. Ju duhet të përgatiteni për të ofruar më shumë nga sa presin klientët vazhdimisht. Kjo mund të përfshijë paketim të jashtëzakonshëm, shtimin e një dhurate me çdo porosi dhe, natyrisht, përgjigjen e menjëhershme ndaj pyetjeve dhe mesazheve. 

Bëni një përpjekje për t'iu përgjigjur shpejt dhe në mënyrë efektive komenteve ose problemeve negative për të rritur kënaqësinë e klientit dhe për të ndërtuar besimin e klientit. 

8. Përditësoni rregullisht dyqanin tuaj Etsy 

Shtoni inventar të freskët dhe artikuj sezonalë për të tërhequr klientët e përsëritur. Merrni parasysh se cilat oferta unike mund të shtoni ose si mund ta përditësoni dyqanin tuaj çdo dy deri në tre muaj. Ju gjithashtu mund të rrotulloni aksionet çdo dy javë ose të ri-listoni rregullisht produktet. 

9. Inkurajoni klientët të lënë komente dhe të ofrojnë stimuj

Marrja e klientëve në dyqanin tuaj Etsy është vetëm gjysma e procesit. Gjysma tjetër po mbyll shitjen. Vlerësimet e klientëve mund të rrisin shitjet duke ndërtuar besimin e klientit. Klientët e lumtur u japin klientëve të rinj besimin për të blerë produktet tuaja. 

Për të krijuar komente, merrni parasysh ofrimin e një shpërblimi si kupon ose produkt falas për çdo koment. Kjo mund të rrisë më tej besimin e klientit dhe të krijojë besnikëri, ndërkohë që ju ndihmon të siguroni komente që nxisin shitjet. 

10. Maksimizoni mjetet analitike të Etsy 

Mjetet analitike të Etsy mund të gjurmojnë dhe analizojnë performancën e dyqanit tuaj dhe t'ju ndihmojnë të merrni vendime të bazuara në të dhëna. Kur e dini se cilat produkte performojnë mirë, cilat reklama drejtojnë më shumë trafik në dyqanin tuaj dhe ku klientët shpenzojnë më shumë kohë, mund të inovoni për të arritur më shumë sukses. 

Merrni mbështetjen më të mirë për të ndërtuar biznesin tuaj

Ndërtimi i dyqanit tuaj Etsy kërkon vëmendje ndaj detajeve dhe përkushtim. Midis optimizimit të SEO, mbledhjes së komenteve të klientëve dhe postimit (dhe ripostimit) të produkteve të shkëlqyera, do t'ju duhet sa më shumë kohë që të jetë e mundur kushtuar biznesit tuaj kryesor. Kështu mund të ndihmojnë shërbimet e kontabilitetit doola. 

Doola Books është krijuar për themelues të zënë si ju. Merr libra doola në mënyrë që të mund të shpenzosh më shumë kohë duke u fokusuar në atë që ka vërtet rëndësi ndërsa ndërton vrullin në Etsy. Merrni librat doola këtu. 

FAQs

Cilat janë disa gabime të zakonshme që duhen shmangur kur krijoni një dyqan Etsy?

Gabimet e zakonshme që duhen shmangur kur krijoni një dyqan Etsy përfshijnë anashkalimin e hulumtimit të tregut dhe dështimin për të ndërtuar një plan të fortë biznesi. Përveç kësaj, mos optimizimi i fotove ose përshkrimeve të produkteve ose injorimi i kërkimit të SEO mund të nënkuptojë se dyqani juaj nuk merr trafikun që meriton. 

Sa shpesh duhet të përditësoj listat e produkteve të mia dhe të shtoj artikuj të rinj në dyqanin tim Etsy?

Frekuenca me të cilën duhet të përditësoni listat e produkteve ose të shtoni artikuj të rinj varet nga dyqani juaj. Disa shitës do të shtojnë një deri në pesë produkte të reja në ditë, ndërsa të tjerë do të rinovojnë listat e produkteve çdo javë. 

A mund të ofroj zbritje ose promovime për dyqanin tim Etsy pa kompromentuar marzhet e mia të fitimit?

Po, ju mund të ofroni zbritje dhe promovime pa kompromentuar marzhet tuaja të fitimit. Megjithatë, ju duhet të ekzekutoni numrat dhe të krahasoni se cilat oferta krijojnë fitimet më të mëdha. 

Si mund të trajtoj ankesat e klientëve ose vlerësimet negative në dyqanin tim Etsy?

Ju mund të trajtoni ankesat e klientëve ose vlerësimet negative duke iu përgjigjur me ndjeshmëri, duke ofruar një zgjidhje konstruktive dhe duke ofruar për të korrigjuar situatën. Përgjigja ndaj ankesave ose vlerësimeve të dobëta mund të krijojë besimin e klientit. 

Si mund t'i çmoj në mënyrë efektive produktet e mia për të tërhequr klientët duke bërë ende një fitim?

Për t'i çmuar në mënyrë efektive produktet për të tërhequr klientët duke bërë një fitim, merrni parasysh kërkimin e tregut, kërkimin e konkurrencës dhe ofertat unike të produkteve. Për të bërë një fitim, llogaritni kostot tuaja totale dhe ndërtoni kosto të papritura plus transportin për të siguruar marzhe të mjaftueshme fitimi. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.