Si të rritet një biznes shërbimi

Rritja e një shërbimi të bazuar biznes kërkon përkushtim ndaj përsosmërisë dhe një kuptim të thellë të nevojave të klientëve. Ndryshe nga bizneset e tjera, ku produkti pothuajse mund të shitet vetë, një biznes i bazuar në shërbime varet nga njerëzit që punësoni dhe trajnoni. Ofrimi i shërbimit të jashtëzakonshëm shkon përtej trajnimit. Më poshtë, do të gjeni ide për të zgjeruar biznesin tuaj të shërbimeve me teknika të provuara që ruajnë integritetin kryesor të biznesit tuaj duke nxitur rritjen. Lexoni se si të rritni një biznes shërbimi!

13 Teknika të provuara për zgjerimin e një biznesi të orientuar drejt shërbimit

Sigurisht, bizneset e bazuara në shërbime fillojnë duke ofruar shërbime të jashtëzakonshme që dallohen nga konkurrentët. Lexoni për idetë për t'u ndërtuar mbi një bazë të fortë shërbimi dhe për të kultivuar rritjen organizative. 

Ofroni shërbim të jashtëzakonshëm ndaj klientit

Asnjë biznes i bazuar në shërbime nuk mund të lulëzojë dhe zgjerohet pa shërbime të jashtëzakonshme ndaj klientit. Klientët tuaj mund ta çojnë biznesin e tyre diku tjetër. Prandaj, ju duhet të krijoni një kulturë biznesi që adreson shqetësimet e klientëve në mënyrë të qartë, shpejt dhe profesionale. Për këtë, është thelbësore të trajnohen punonjësit individualë për të bashkëvepruar me klientët. 

Merrni parasysh bizneset e shërbimit si Uber: klientët nuk po gjykojnë të gjithë modelin e biznesit, ata po rishikojnë përvojën e tyre me një shofer dhe makinë individuale. Për këtë arsye, standardizimi dhe trajnimi i punonjësve ose ofruesve të shërbimeve që përballen me klientët është thelbësor. 

Ofroni shërbime ose produkte me vlerë të shtuar

Shërbimet dhe produktet me vlerë të shtuar janë zgjidhje efektive për t'u ofruar klientëve oferta të ngjashme. Për të ofruar shërbime me vlerë të shtuar, merrni parasysh shitjet ose shërbimet shtesë të lidhura që mund të shtohen në modelin tuaj kryesor të biznesit për të zgjeruar ofertat në mënyrë organike. Për shembull, një firmë ligjore mund të marrë në konsideratë shërbimet e biznesit të markës së bardhë, si shërbimet e formimit, ose një firma e kontabilitetit mund të shesë shërbimet. 

Zhvilloni një program referimi

Një program referimi mund të ndërtojë besnikërinë e klientit dhe të rrisë mbajtjen e klientit ndërsa ndërton një bazë të re klientësh. Këtu janë hapat:

  • Vendosni synime për programin e referimit, duke përfshirë KPI-të
  • Vendosni stimujt dhe vendosni për shpërblimet e programit të referimit në lidhje me zinxhirin e vlerës, madhësinë e kompanisë dhe vlerën e shërbimit
  • Krijoni një faqe uljeje dhe një sistem referimi të klientit, kode ose lidhje
  • Konfiguro programimin ose softuerin mbështetës për ndjekjen e referimit
  • Promovoni programin e referimit të klientit. 

Ofroni promovime ose zbritje

Zbritjet dhe promovimet janë një strategji efektive për të rritur shitjet, për të rikthyer klientët ekzistues dhe për të tërhequr klientë të rinj. Të gjithëve u pëlqen një zbritje, dhe për sa kohë që kompania bën një fitim, një marzh më i ulët fitimi në një numër më të madh shitjesh mund të rrisë shtrirjen organike. 

Përtej shitjeve të menjëhershme, promovimet gjithashtu mund të ndihmojnë në inkurajimin e besnikërisë dhe blerjet e përsëritura. Ju madje mund të përdorni promovimet për të fituar njohuri mbi sjelljen e klientit ose për të pasur një promovim në një artikull të vetëm si një udhëheqës humbjeje. 

Zbatoni një program të besnikërisë së klientit

Ashtu si një program referimi, një program i besnikërisë së klientit mund të rrisë shitjet, besnikërinë e klientit dhe referimet. Programi i besnikërisë mund të jetë aq i thjeshtë sa një kartë me pulla "blej dhjetë, merr një falas" që shpesh zbatohet në sallonet e flokëve. Për një program më kompleks besnikërie, merrni parasysh t'u jepni klientëve "pikë" ose shpërblime të tjera që ata mund t'i përdorin për blerjet, zbritjet ose shpërblimet e ardhshme. 

Kërkoni partneritete strategjike me biznese dhe shoqata

Partneritetet strategjike me bizneset dhe shoqatat mund të jenë një situatë e favorshme për të nxitur rritjen për të dyja kompanitë. Shembuj të partneriteteve strategjike të biznesit në prodhim janë të shumtë. Për shembull, Toyota prodhon motorë për makinat sportive Lotus dhe Intel u shet procesorë prodhuesve të tjerë të kompjuterave.

Merrni parasysh partneritetin me biznese të ngjashme që ofrojnë shërbime të ndryshme për të zgjeruar markën tuaj në bizneset e bazuara në shërbime. Ose, konsideroni shërbimet e biznesit të markës së bardhë si një shtrirje natyrale e biznesit tuaj. doola ofron softuer kontabël të markës së bardhë, shërbime të formimit të kompanive dhe më shumë. 

Merrni pjesë në ngjarjet e industrisë dhe shfaqjet tregtare

Ngjarjet e industrisë dhe shfaqjet tregtare mund të jenë një mundësi për t'u lidhur, për të gjetur partneritete të reja strategjike dhe për të shfaqur ofertat tuaja të shërbimeve. Mos harroni të kontaktoni, të kërkoni partneritete të reja dhe të ndiqni mundësitë kryesore për të ndërtuar marrëdhënie me industrinë dhe partneritete të mundshme afatgjata. 

Mblidhni dhe shfrytëzoni dëshmitë e klientëve

Dëshmitë e klientëve mund të shtojnë besueshmëri, duke krijuar besnikëri dhe besim të markës. Dëshmia anekdotike e biznesit të bazuar në shërbime është një nga mjetet më të fuqishme në kutinë tuaj të mjeteve të marketingut. Merrni parasysh shpërblimin e klientëve me pikë, kuponë ose dhurata falënderimi për të mbledhur dëshmi. Më pas, theksoni dëshmitë në faqen tuaj fillestare dhe nëpër platformat e mediave sociale. 

Ndërtoni një prani të fortë në internet

Një prani e fortë në internet, duke përfshirë një uebsajt dhe kanal të mediave sociale të renditur mirë, mund të nxisë trafikun organik dhe të zgjerojë shtrirjen. Ndërsa nuk keni nevojë të postoni në mediat sociale çdo ditë, krijimi i një strategjie specifike dhe respektimi i saj është i rëndësishëm. Shikoni se çfarë postojnë konkurrentët në internet dhe çfarë renditet mirë ose madje është bërë virale brenda fushës suaj për të marrë ide të reja marketingu. Mësoni më shumë rreth duke rritur biznesin tuaj me Instagram këtu

Optimizoni faqen tuaj të internetit për motorët e kërkimit

SEO nuk mund të mbi-theksohet. Zbatimi i praktikave më të mira të SEO, të tilla si optimizimi i kohës së ngarkimit të faqes dhe synimi i fjalëve kyçe specifike, mund të përmirësojë renditjen e faqes. Merrni parasysh të shtoni një blog me këshilla, informacione ose zbritje të dobishme për të rritur autoritetin e domenit me kalimin e kohës. Mësoni më shumë rreth si të hapni një faqe interneti për biznesin tuaj këtu

Përdorni fushatat e marketingut me email

Fushatat e marketingut me email mund të jenë një strategji efektive për të ndërtuar rritjen e biznesit me kalimin e kohës. Ju mund të promovoni shitje, një program referimi ose promovime speciale. Merrni parasysh dërgimin e postimeve në blog, lajmet e kompanisë dhe informacione të tjera të dobishme. Ju gjithashtu mund të ndërtoni gypa shitjesh dhe të bashkëpunoni me ndikues, blogerë dhe tregtarë për të nxitur ndjekësit e tyre dhe për të krijuar rritje. 

Ofroni konsultime ose prova falas

Në varësi të natyrës së biznesit, konsultimet, provat ose informacionet falas mund të jenë një mjet i dobishëm marketingu për të kapur interesin e klientit, për të ndërtuar besimin dhe për të shfaqur propozimin unik të vlerës së kompanisë suaj. 

Siguroni burime arsimore ose uebinarë

Burimet edukative dhe webinarët që nxjerrin në pah ofertat unike të kompanisë suaj dhe u japin mbrapa klientëve mund të jenë mjete të fuqishme marketingu ose shërbime shtesë natyrore. Ju mund të tregtoni kurse, libra, pamflete, webinare dhe shërbime këshillimi si oferta shërbimesh shtesë për të nxitur rritjen. Ju mund t'i tregtoni shërbimet përmes faqes tuaj të internetit ose faqeve të palëve të treta të dedikuara për organizimin e kurseve dhe webinareve. 

Ndërtimi i reputacionit të markës për rritje

Në fund të fundit, një biznes i bazuar në shërbime varet nga vlera që u jep klientëve çdo ditë. Nëse po mendoni se si të nxisni rritjen, themeli është shërbimi i jashtëzakonshëm me prekje të vogla që u japin klientëve vlerë më të madhe. Më pas, merrni parasysh thjeshtimin dhe automatizimin e detyrave të biznesit në mënyrë që të mund të përqendroheni në mundësitë e rritjes si ato të mësipërme. 

Një fushë që shumë themelues mund të thjeshtojnë është kontabiliteti. Nëse jeni si shumë themelues që kanë nevojë për më shumë kohë, doola mund të ndihmojë. Merrni shërbimet e kontabilitetit të doola për të mbështetur rritjen e biznesit tuaj me kontabilitet pa stres ndërsa zgjeroni biznesin tuaj!

FAQs

Si mund ta dalloj biznesin tim të shërbimeve nga konkurrentët?

Për të dalluar biznesin tuaj të shërbimeve nga konkurrentët, merrni parasysh kërkimin e tregut, kërkimin e konkurrentëve, ofertat unike, shtesat, zbritjet, promovimet dhe një prani të fortë në internet. Shërbimet e biznesit të markës së bardhë që ofrojnë paketa gjithëpërfshirëse biznesi mund ta ndihmojnë gjithashtu biznesin tuaj të dallohet. 

A duhet të investoj në reklamat me pagesë për biznesin tim të shërbimit?

Reklamimi me pagesë i bërë mirë mund të gjenerojë drejtime dhe shitje të reja. Por, përpara se të paguani për reklamat, ndiqni hapat e mësipërm, duke përfshirë optimizimin e faqes SEO, ndërtimin e një pranie në media sociale dhe bashkëpunime që mund të zgjerojnë shtrirjen e kompanisë. 

Si mund të menaxhoj dhe të prioritizoj në mënyrë efektive ngarkesën e punës së biznesit tim të shërbimit?

Për të menaxhuar dhe prioritizuar në mënyrë efektive ngarkesën e punës së një kompanie, do t'ju duhet të prioritizoni dhe delegoni detyrat, të vendosni pritshmëri realiste dhe të automatizoni ose riorganizoni sa më shumë detyra që të jetë e mundur. Ju gjithashtu mund të konsideroni Lean Six Sigma ose strategji të tjera biznesi për të rritur efikasitetin dhe për të optimizuar performancën e biznesit. 

Çfarë strategjish mund të përdor për të gjeneruar më shumë drejtime për biznesin tim të shërbimit?

Ju mund të gjeneroni drejtime për biznesin tuaj të shërbimeve përmes mediave sociale, marketingut në internet, konferencave, webinareve dhe kurseve. Ju gjithashtu mund të krijoni një program referimi, të ofroni promovime dhe të kërkoni partneritete strategjike për të gjeneruar drejtime të reja dhe për të përshpejtuar rritjen e biznesit.  

A është e rëndësishme të kesh një reputacion të fortë në internet për një biznes shërbimi?

Reputacioni i një biznesi shërbimi është thelbësor. Ju mund të përmirësoni reputacionin tuaj në internet duke ofruar shërbime të jashtëzakonshme dhe më pas duke i shpërblyer klientët për komente të sinqerta. Ju gjithashtu mund të konfiguroni një email të automatizuar që ofron një kupon në këmbim të një rishikimi pas përfundimit të çdo porosie. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.