Si të rritet një biznes SaaS

Softueri si shërbim (SaaS) bizneset po rriten në mënyrë eksponenciale. Gjigantët e industrisë si Adobe, Microsoft, SalesForce dhe Zoom kanë kapur një pjesë të konsiderueshme të tregjeve të tyre specifike, por ka ende hapësirë ​​për inovacion dhe teknologji në zhvillim në modelet e biznesit SaaS. 

Nëse po mendoni se si ta çoni kompaninë tuaj në një nivel tjetër, 15 metodat e provuara dhe të vërteta më poshtë mund të ndihmojnë në krijimin e momentit që ju nevojitet. Lexoni për të mësuar se si të rritni një biznes SaaS.

15 mënyra të testuara për të zgjeruar një kompani SaaS

Nga provat falas te rrjetëzimi dhe rritja e industrisë, këtu janë 15 mënyra për të zgjeruar një kompani SaaS në 2024. 

Zbatoni një strategji gjithëpërfshirëse marketingu 

Shitjet direkte mbeten themeli i çdo biznesi SaaS. Për këtë, një strategji e fortë marketingu është thelbësore. Konsideroni kanale të shumta marketingu, duke përfshirë marketingun dixhital, marketingun e përmbajtjes, marketingun me email, marketingun e mediave sociale dhe reklamimin e synuar. Në varësi të madhësisë dhe buxhetit aktual të kompanisë, shuma që ju duhet të shpenzoni për të parë një ROI të fortë ndryshon. Punoni me një tregtar me përvojë për të nxitur rritjen. 

Ndërtimi i një pranie të fortë në internet është gjithashtu një hap i parë thelbësor për startup-et me një buxhet të kufizuar. Merrni parasysh zbatimin e një programi bashkëpunëtor dhe punën me ndikues ose tregtarë mbi bazën e komisionit. 

Optimizoni faqen tuaj të internetit për SEO dhe zbatoni praktikat më të mira të SEO në kanalet e mediave sociale. Hulumtimi i konkurrentëve mund të ndihmojë këtu, pasi të kuptuarit e pranisë së konkurrentëve tuaj në rrjetet sociale dhe asaj që rezonon mund t'ju japë një pasqyrë më të madhe në tregun tuaj të synuar. 

Ofroni një periudhë prove falas 

Për të tërhequr klientët potencialë dhe për t'i lejuar ata të përjetojnë vlerën e produktit SaaS, një provë falas, shpesh për një javë ose 15 ditë, mund të jetë një mjet i fuqishëm marketingu. Nëse produkti duket se zgjidh në mënyrë magjike problemet në produktet konkurruese, një provë falas mund të tregojë vlerën që shtoni. Për të përfituar sa më shumë nga prova falas, monitoroni normat e mbajtjes, komentet dhe synoni profilet e klientëve për të fituar një pasqyrë më të madhe në tregun e kapur.  

Ofroni mbështetje të jashtëzakonshme për klientët 

Për të mbajtur marrëdhënie të mira me klientët dhe për të siguruar kënaqësinë dhe mbajtjen e klientit, mbështetja e klientit është thelbësore. Edhe me një produkt të shkëlqyer, nëse nuk mund t'i zgjidhni problemet e klientëve kur ato lindin, ata do të shkojnë diku tjetër. Drejtoni menjëherë çdo pyetje ose shqetësim dhe zgjidhni shpejt çdo problem për kënaqësinë e klientit. 

Krijoni përmbajtje të vlefshme dhe edukative

Përmbajtja edukative që shton njohuritë e klientëve është një mjet marketingu që ndërton autoritet duke dhënë informacion të vlefshëm. Për të maksimizuar këtë strategji, sigurohuni që ajo që po jepni të jetë më gjithëpërfshirëse se sa e konkurrentëve dhe që klientët nuk mund ta marrin lehtësisht informacionin diku tjetër. Merrni parasysh krijimin e postimeve të rregullta në blog ose botimin e librave elektronikë falas ose me kosto të ulët për të krijuar ekspertizën tuaj dhe për të tërhequr klientët e mundshëm.

Zbatoni Programet e Referimit

Një program referimi mund të stimulojë klientët ekzistues për të referuar klientë të rinj duke ndërtuar besnikëri ndaj klientit. Hapat që duhen marrë parasysh në programin tuaj të referimit:

  • Përcaktoni qëllimet e programit të referimit dhe treguesit kryesorë të performancës (KPI) për të vlerësuar efektivitetin 
  • Krijoni stimuj dhe vendosni për shpërblimet e programit të referimit
  • Krijoni një faqe uljeje dhe një sistem referimi të klientit, kode ose lidhje
  • Konfiguro programimin ose softuerin mbështetës për ndjekjen e referimit
  • Promovoni programin e referimit të klientit

Merrni pjesë në konferenca dhe ngjarje të industrisë 

Rrjetëzimi është thelbësor për ndërtimin e biznesit tuaj dhe krijimin e lidhjeve kryesore brenda industrisë. Këto ngjarje mund t'ju ndihmojnë të lidheni, të gjeni partneritete të reja strategjike dhe të shfaqni ofertat tuaja të shërbimeve. Ju gjithashtu mund të kërkoni mundësi për të folur ose paraqitur në këto ngjarje për të rritur ekspozimin e produkteve tuaja. 

Merrni parasysh të afroheni, të kërkoni partneritete të reja dhe të ndiqni mundësitë kryesore për të ndërtuar marrëdhënie me industrinë dhe partneritete të mundshme afatgjata. 

Ofroni eksperienca të personalizuara të hyrjes për klientët e rinj

Një përvojë e personalizuar e hyrjes në bord mund të shmangë shumë nga kurthet e një oferte SaaS. Merrni parasysh trajnimin e specialistëve të hyrjes në bord dhe testimin e plotë të procesit të hyrjes për të zgjidhur problemet e zakonshme të klientëve. Në varësi të madhësisë së kompanisë dhe kompleksitetit të softuerit (dhe kostove), ju mund të ofroni një webinar, seancë stërvitore, bisedë të drejtpërdrejtë ose mbështetje të drejtpërdrejtë telefonike. 

Përsëritni dhe përmirësoni vazhdimisht produktet tuaja

Përmirësimi i vazhdueshëm është themeli i suksesit të çdo kompanie, por nuk ka qenë kurrë më e vërtetë se sa në hapësirën SaaS, ku softueri mund të vjetërohet në vetëm gjashtë muaj. Për të qëndruar përpara konkurrencës dhe përmirësimeve të reja të softuerit, është thelbësor përmirësimi dhe përditësimi i vazhdueshëm i ofertave dhe ofrimit të produkteve.  

Kryerja e anketave dhe intervistave të përdoruesve 

Sondazhet dhe intervistat e përdoruesve mund t'ju japin njohuri të vlefshme dhe të kuptoni më mirë nevojat e klientëve. Merrni parasysh ofrimin e shpërblimeve, zbritjeve ose promovimeve për të nxitur klientët të marrin pjesë në sondazhe. 

Marrja e anketave nuk është e mjaftueshme; ju duhet të zbatoni ndryshime domethënëse dhe t'i përcillni klientëve propozimin e vlerës në zhvillim. Ju mund të ndërtoni më tej mbajtjen dhe besimin e klientit kur klientët e dinë që po dëgjoni dhe po përgjigjeni. 

Zhvilloni partneritete strategjike me ndikues ose drejtues të industrisë 

Ndikuesit kanë besueshmëri të fuqishme të marketingut. Edhe ndërsa jeni duke ndërtuar biznesin, ju mund të shfrytëzoni ndjekjen e liderëve të industrisë ose ndikuesve. Për të fituar besueshmëri dhe për të arritur një audiencë më të gjerë, merrni parasysh partneritetin me influencues, audienca e të cilëve përputhet me ofertat e produktit tuaj. 

Shfrytëzoni mundësitë e rritjes dhe shitjes së kryqëzuar 

Mundësitë e rritjes dhe shitjes së kryqëzuar mund të rrisin shitjet për klient duke ndërtuar besimin e klientit. Merrni parasysh shitjet ose shërbimet e lidhura për t'i shtuar modelit tuaj kryesor të biznesit. Për shembull, mund të konsideroni shitjen e lartë shërbimet e krijimit të biznesit.

Ofroni plane çmimesh me nivele me veçori dhe nivele të ndryshme shërbimi 

Planet e çmimeve me nivele me karakteristika ose nivele të ndryshme shërbimi janë një tipar thelbësor i shumë bizneseve SaaS. Merrni parasysh një ofertë bazë me kosto të ulët ose falas dhe të paktën tre nivele çmimesh. Niveli më i lartë i çmimeve mund të përfshijë shërbimin e personalizuar të klientit ose mbështetjen e drejtpërdrejtë, ndërsa nivelet më të ulëta mund të kufizojnë disa veçori të disponueshme. 

Përdorni analitikën e të dhënave 

Të dhënat mund të ofrojnë njohuri domethënëse për tregun tuaj të synuar dhe përvojën e klientit. Mund të gjurmoni dhe analizoni sjelljen e përdoruesit dhe të identifikoni fushat për përmirësim ose optimizim ndërsa rregulloni pikat e dhimbjes ose çështje të tjera. 

Ofroni zbritje ose oferta promovuese 

Zbritjet dhe promovimet mund të rrisin efektivisht shitjet, të inkurajojnë blerje shtesë nga klientët ekzistues dhe të tërheqin klientë të rinj. Edhe nëse këto ulin marzhin tuaj të fitimit në shërbimet e bazuara në abonim, ato mund të ofrojnë kthime më të mira në terma afatgjatë. Përtej shitjeve të menjëhershme, ju mund të përdorni promovime për të inkurajuar blerjet e përsëritura dhe pajtimtarët afatgjatë. Shikoni shpërblimet doola këtu për frymëzim - dhe mbështetje të mundshme!

Zbatoni një program të besnikërisë së klientit

Një program besnikërie mund të inkurajojë abonime afatgjata dhe blerje të reja. Merrni parasysh programet ekskluzive të besnikërisë që përfshijnë lojëra ose ofrojnë shpërblime për bizneset e lidhura në partneritet. Mësoni më shumë rreth ndërtimit të faqes tuaj të internetit dhe integrimin e një programi besnikërie. 

Ndërtimi i biznesit tuaj SaaS

Pavarësisht nëse sapo keni filluar ose keni tashmë një prani të konsiderueshme në treg, miratimi i zgjidhjeve për përmirësim të vazhdueshëm është thelbësor. Ofertat e softuerit për zgjidhjen e vazhdueshme të problemeve dhe të orientuara drejt zgjidhjeve do të krijojnë besim afatgjatë të klientit. Kjo, së bashku me strategjitë e tjera si programi i besnikërisë, çmimet me nivele dhe shitjet në rritje, mund të zgjerojnë përfitimin në të gjithë udhëtimin e klientit. 

Gjatë ndërtimit të një biznesi, automatizimi i aktiviteteve kryesore mund të kursejë kohë kritike për t'u fokusuar në ofertat kryesore. Një pikë kryesore e dhimbjes së shumë bizneseve SaaS është llogaritja me softuer të besueshëm që nuk kërkon shumë kohë për t'u përdorur ose mësuar. Për këtë, doola mund të ndihmojë. Shërbimet e kontabilitetit të doola janë krijuar për themelues të zënë si ju që duan të shpenzojnë më pak kohë duke gjurmuar numrat dhe më shumë kohë për të zgjeruar biznesin e tyre. Merrni libra doola këtu!

FAQs

Si mund të rris numrin e regjistrimeve për biznesin tim SaaS?

Për të rritur numrin e regjistrimeve për biznesin tuaj SaaS, merrni parasysh marketingun, partneritetet strategjike, bashkëpunimet me influencuesit, programet e referimit ose prezantimin në konferencat përkatëse të industrisë.

Sa e rëndësishme është mbajtja e klientit për një biznes SaaS?

Mbajtja e klientit për një biznes SaaS është thelbësore. Një pjesë e konsiderueshme e të ardhurave mund të vijnë nga klientët ose abonentët e përsëritur. 

Cili model çmimi funksionon më mirë për një biznes SaaS?

Çmimi me nivele është një nga modelet më të mira të çmimeve për një biznes SaaS. Ju gjithashtu mund të konsideroni ofrimin e një prove ose mostre falas. 

Si mund ta dalloj produktin tim SaaS nga konkurrentët në treg?

Për të dalluar produktin tuaj SaaS nga konkurrentët, përqendrohuni në zgjidhjen e problemeve me ofertat e konkurrentëve dhe duke theksuar veçoritë unike të SaaS tuaj. Për të sjellë vlerë shtesë për audiencën tuaj të synuar që zgjidh problemet e tyre kryesore, ju mund të përdorni fushatat e marketingut dhe mediave sociale. 

Cilat metrika duhet të gjurmoj për të matur suksesin e biznesit tim SaaS?

Metrika të ndryshme mund të matin suksesin e një biznesi SaaS. Përveç fitimeve ose rezultatit përfundimtar, mund të merrni parasysh shkallën e largimit, vlerën e jetës së klientit, kostot e blerjes së klientit, të ardhurat mujore periodike, normën e aktivizimit dhe shkallën e mbajtjes së klientit. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.