Si të rritet një biznes restoranti

Biznesi i restoranteve është fitimprurës, por jashtëzakonisht konkurrues. Nuk është çudi që shumë biznes pronarët luftojnë për të gjetur se si të rritet një biznes restoranti. Klientët kanë shumë opsione dhe me restorante të reja që shfaqen si kërpudha, mund të jetë e vështirë të ruash interesin, e lëre më të zgjerosh biznesin.

Bota ka ndryshuar ndjeshëm gjatë dekadave të fundit. Ka mjete dhe shërbime të reja në dispozicion të pronarëve të restoranteve që i ndihmojnë ata të gjejnë klientë të rinj dhe të rrisin shitjet. Pronarët e bizneseve mund t'i përdorin ato për t'u rritur, duke arritur përfundimisht qëllimin për të hapur vendndodhje të shumta në tregje të ndryshme.

Më poshtë do të diskutohen disa këshilla që mund të ndihmojnë në rritjen e biznesit tuaj të restorantit:

16 këshilla për zgjerimin e biznesit tuaj të restorantit

Ka metoda të ndryshme që mund të përdorni për të sjellë klientë të rinj në restorantin tuaj dhe për të rritur shitjet. Fitimet shtesë të krijuara më pas mund të përdoren për të zgjeruar biznesin. Le të shqyrtojmë 16 këshillat që do t'ju ndihmojnë ta bëni këtë.

Krijoni një përvojë pozitive të ngrënies

Përvoja e ngrënies do të bëjë ose prishë biznesin tuaj të restorantit. Njerëzit vijnë në restorantin tuaj për të ngrënë një vakt të këndshëm në një mjedis komod dhe tërheqës. Përqendrohuni në krijimin e një ambienti të mrekullueshëm me dekor të jashtëzakonshëm që shkon me temën e restorantit tuaj.

Shërbimi ndaj klientit është parësor. Mysafirët duhet të ndihen të kujdesshëm në momentin që hyjnë. Trajnoni stafin tuaj për të ofruar shërbime të shkëlqyera. Zhvilloni menu me shumëllojshmëri, për shembull, nëse dikush është vegjetarian, ai mund të marrë gjithashtu një pjatë cilësore.

Njerëzit gjithmonë do të kthehen për ushqim të mirë. Nëse jeni duke nxjerrë një produkt cilësor duke përdorur përbërës cilësorë, pjatat do të flasin vetë. Njerëzit do të shohin vlerën për paratë, do t'ua rekomandojnë vendin tuaj të tjerëve dhe do të vazhdojnë të kthehen.

Ofroni promovime ose zbritje speciale 

Një mënyrë e shkëlqyer për të rritur shitjet e restoranteve është të ofroni promovime ose zbritje speciale. Mbani mend, njerëzit kanë shumë zgjedhje tani. Ju mund ta anoni vendimin e tyre se ku të blini ushqim duke ofruar një nxitje financiare. 

Ju mund të ofroni zbritje në ditët kur është zakonisht më e ngadaltë për restorantin tuaj. Ju mund të ofroni promovime speciale në ditëlindje, duke u dhënë njerëzve një arsye për të festuar ditën e tyre të veçantë në vendin tuaj. 

Është gjithashtu një ide e mirë të mbani një sy në ngjarjet lokale dhe të zhvilloni strategjinë tuaj nxitëse bazuar në këtë. Për shembull, nëse ka një lojë të madhe në qytet, ju mund të ofroni oferta speciale për ditën e lojës, pasi njerëzit do të jenë jashtë dhe do të kërkojnë një vend për të ngrënë.

Përdorni platformat e mediave sociale

Të kesh një prani të fortë në mediat sociale duhet të jetë themeli i strategjisë suaj të marketingut. Tani është shumë më e lehtë t'i prezantoni njerëzit me restorantin tuaj. Nxisni kureshtjen e tyre duke ndarë pamjet nga prapaskenat se si përgatitet ushqimi, nga e kanë burimin përbërësit, teknikat e përdorura etj. 

Njerëzit po përdorin gjithnjë e më shumë platformat e mediave sociale për të zbuluar restorante të reja. Edhe nëse ecin pranë vendit tuaj në rrugë, shanset janë që do ta kërkojnë në internet për të parë menunë dhe si duken pjatat tuaja. 

Platformat e mediave sociale ofrojnë një potencial të madh për biznesin tuaj të restorantit. Nëse filloni të shihni shumë interes në postimet tuaja nga një vendndodhje specifike, kjo mund të jetë një tregues që koncepti i restorantit tuaj mund të funksionojë edhe në një vendndodhje të re.

Partner me biznese apo organizata lokale 

Mundësitë e ndër-promovimit mund të jenë mjaft fitimprurëse. Gjeni biznese apo organizata lokale për të bashkëpunuar për të rritur bazën e klientëve. Një marrëveshje e tillë mund të përfitojë të dy bizneset dhe të sigurojë vlerë shtesë për klientët. 

Për shembull, një organizatë bamirësie lokale mund të nxjerrë në ankand një darkë për dy në restorantin tuaj. Ju mund të bashkëpunoni me biznese të tjera në zonë dhe ata mund të ofrojnë kupona ose stimuj të tjerë për restorantin tuaj për klientët që blejnë me ta. 

Ofroni shërbime të porositjes dhe dërgesës në internet

Teknologjia ka ndryshuar mënyrën se si funksionon industria e restoranteve. Klientët preferojnë komoditetin e porositjes online dhe shpërndarjes së ushqimit. Do të humbisni një burim të madh të ardhurash nëse restoranti juaj nuk e ofron atë. 

Bëni të mundur që klientët të bëjnë porosinë e tyre në internet, qoftë përmes faqes tuaj të internetit, aplikacionit celular ose përmes një prej platformave të shumta. Ata mund të bëjnë porositë e tyre për marrje para kohe dhe ta kenë gati ushqimin në kohën kur të arrijnë në restorant.

Dorëzimi i ushqimit në internet është bërë një burim kryesor i të ardhurave për restorantet tani. Ju nuk keni nevojë të keni flotën tuaj të shoferëve të dërgesave. Thjesht bashkohuni me një nga platformat e shumta të ofrimit të ushqimit në internet dhe filloni të dërgoni porosi. 

Krijoni një program për besnikërinë e klientit 

Klientët duhet të kenë një nxitje për të vazhduar të kthehen në restorantin tuaj. Një program besnikërie u jep atyre një spirancë për biznesin. Pasi të kenë shpenzuar një shumë të konsiderueshme parash, ata ka të ngjarë të kthehen për të shpenzuar sado që të kenë nevojë për atë nxitje të premtuar. 

Krijoni një program besnikërie bazuar në atë që funksionon më mirë për biznesin tuaj. Ju mund të zgjidhni të ofroni pije falas, meze, etj. pasi një mysafir të ketë bërë një numër të caktuar vizitash ose të ketë fituar pikët e kërkuara në bazë të parave që ka shpenzuar në restorant. 

Është e rëndësishme që programi i besnikërisë t'i ofrojë klientit vlerë të madhe. Ju jeni duke konkurruar me restorante të tjera që mund të ofrojnë gjithashtu programe të tilla. Duhet të jetë e lehtë për klientin të kuptojë vlerën e programit tuaj në mënyrë që ata t'i japin përparësi atij mbi të tjerët.

Organizoni Ngjarje Pritëse ose Net Tematike

Një restaurator është gjithmonë i fokusuar në rritjen e shitjeve. Netët tematike ose ngjarjet speciale janë një mënyrë e shkëlqyer për të arritur këtë objektiv. Përkuluni në festimet në mënyrë që të ftuarit të vijnë dhe t'i festojnë ato me ju. 

Për shembull, ju mund të ofroni darka tematike të Ditës së Shën Valentinit me artikuj të veçantë të menusë. Mikrofoni i hapur ose ngjarjet e vogla janë një mënyrë tjetër e shkëlqyer për të futur më shumë njerëz në restorant. Përfitoni nga ngjarjet kryesore sportive dhe krijoni netë tematike rreth tyre për të rritur shitjet e restoranteve.

Përdorni marketingun me email

Mos flini në fuqinë e emailit kur hartoni strategjinë tuaj të marketingut. Një keqkuptim i shumicës së pronarëve të restoranteve është se marketingu me email është i vjetëruar kur nuk mund të jetë më larg nga e vërteta. Është një burim i fuqishëm që mund ta përdorni për të rritur shitjet. 

Ju mund të qëndroni në krye të mendjes për klientët me fushata të rregullta të marketingut me email. Dërgojini atyre email për një artikull të ri të menysë që keni shtuar ose një promovim të ri që ofrohet për një kohë të kufizuar. 

Një mënyrë tjetër e shkëlqyer për të shfrytëzuar marketingun me email është të jepni stimuj. Pasi të filloni t'u ofroni atyre zbritje dhe kupona përmes emaileve, klientët do t'i presin me padurim pasi kjo i nxit ata të vazhdojnë të kthehen në restorantin tuaj.

Optimizoni faqen tuaj të internetit për motorët e kërkimit 

Të kesh një faqe interneti për restorantin tuaj është thelbësore. Kjo është mënyra se si shumica e njerëzve do të zbulojnë restorantin tuaj, menunë e tij, vendndodhjen dhe informacionin e kontaktit. Optimizimi i faqes së internetit për motorët e kërkimit është ndoshta aspekti më i rëndësishëm i pranisë suaj në internet. 

Nëse restoranti juaj bën ushqim italian, cilat janë shanset që uebfaqja e tij të shfaqet në faqen e parë të rezultateve të kërkimit kur njerëzit në zonë kërkojnë restorante italiane? Optimizoni për fjalë kyçe që lidhen me ushqimin që po shërbeni, në mënyrë që audienca që është gati për t'u konvertuar ta gjejë lehtësisht biznesin tuaj.

Bashkëpunoni me Ndikuesit e Ushqimit ose Blogerët

Ndikuesit e ushqimit dhe blogerët janë bërë një industri më vete. Miliona njerëz ndjekin influencuesit e tyre të preferuar për rekomandimet e tyre të restoranteve, kështu që paraqitja prej tyre mund të sjellë një rritje të madhe në shitjet e restoranteve.

Kontaktoni blogerët me ndikim dhe ndikuesit e ushqimit në qytetin tuaj. Ftojini ata në restorantin tuaj për të përjetuar ambientin dhe ushqimin e tij. Ata në përgjithësi do të ofrojnë një rishikim objektiv të përvojës së tyre dhe do të bëjnë rekomandime në përputhje me rrethanat. 

Bëjeni këtë një shtyllë të strategjisë suaj të marketingut. Bashkëpunoni me influencuesit e ushqimit në mënyrë rutinore për të prezantuar artikuj të rinj, për të nisur promovime të reja dhe për të ofruar stimuj për klientët që zbulojnë restorantin tuaj nëpërmjet tyre.

Ofroni Shërbime Catering 

Catering është një mënyrë e shkëlqyeshme për të marrë fjalën për restorantin tuaj. Pavarësisht nëse po trajtoni ushqimin për një ngjarje zyre ose një martesë, shumë më tepër njerëz do të njihen me ushqimin tuaj në ato ngjarje dhe mund të shndërrohen në klientë të përsëritur të restoranteve. 

Edhe kur nuk bëhet me objektivin për të sjellë klientë të rinj, kateringu është një mënyrë për të diversifikuar burimet tuaja të të ardhurave. Ai sjell më shumë para për biznesin të cilat më pas mund të përdoren për zgjerim.

Ofroni një menu të larmishme 

Si pronar restoranti, nuk mund të gaboni duke ofruar një menu të larmishme. Njerëzit vijnë në restorante për të provuar gjëra të reja dhe duke u ofruar atyre një përzgjedhje të larmishme, ju mund t'i inkurajoni ata të porosisin më shumë për të provuar pjatat e ndryshme që ofrohen. 

Kjo gjithashtu ju ndihmon të kujdeseni për një audiencë më të madhe pasi njerëz të ndryshëm kanë preferenca të ndryshme dietike. Disa mund të mos hanë mish të caktuar, ndërsa të tjerët mund të kenë pandjeshmëri ndaj glutenit. Një menu e larmishme me një shumëllojshmëri opsionesh siguron që një gamë më e gjerë klientelesh mund të shpenzojnë para në restorantin tuaj. 

Zbatoni një sistem rezervimi

Askujt nuk i pëlqen të presë, veçanërisht kur janë në një natë jashtë dhe duan të kalojnë një kohë të mirë. Të presësh me orë të tëra për një tavolinë e ul disponimin dhe reflekton keq në restorant. Një mënyrë e shkëlqyer për ta menaxhuar këtë është të investoni në një sistem rezervimesh. 

Në këtë mënyrë, edhe nëse shihni një kërkesë të madhe për tavolina në restorantin tuaj, njerëzit nuk do të vijnë kur nuk ka tavolina. Ata nuk do të ndihen keq që duhet të presin me orë të tëra. Përkundrazi, kjo u jep atyre fleksibilitetin për të bërë plane rreth disponueshmërisë së një rezervimi. 

Një sistem rezervimi thjeshton menaxhimin e kërkesës për ju dhe procesin e rezervimit për klientët. Ata mund të shohin menjëherë kur një tavolinë është e disponueshme dhe të bëjnë rezervimin e tyre, kështu që kur të paraqiten, të dinë se do të ulen menjëherë.

Krijoni partneritete me fermerët ose furnizuesit lokalë 

Konsumatorët po bëhen gjithnjë e më të vetëdijshëm se nga vjen ushqimi i tyre. Ata janë të gatshëm të paguajnë një premium për përbërësit me burim lokal pasi ato janë të përpunuara minimalisht dhe gjithashtu ndihmojnë në mbështetjen e ekonomisë lokale. 

Kontaktoni dhe bashkohuni me fermerët dhe furnitorët vendas. Do të jetë e dobishme për ta dhe gjithashtu do të përmirësojë cilësinë e ushqimit tuaj. Theksoni këto partneritete në internet dhe në menutë tuaja, në mënyrë që të ftuarit të dinë se nga e marrin ushqimin. 

Trajnoni dhe fuqizoni stafin tuaj 

Një restorant është po aq i mirë sa stafi i tij. Të gjithë, nga stafi i shtëpisë deri te serverët, autobusët, etj. janë përgjegjës për krijimin e një ambienti që i bën mysafirët të ndihen të mirëpritur dhe të lumtur për të darkuar në restorantin tuaj. 

Trajnojini ata që të ofrojnë shërbimin më të mirë ndaj klientit pasi ky është një element jetik për të veçuar veten nga konkurrenca. Inkurajoni shërbimin proaktiv për t'i bërë mysafirët të ndihen të përkëdhelur. Fuqizoni stafin për të marrë vendime që ndihmojnë në funksionimin normal të restorantit tuaj. 

Analizoni dhe gjurmoni rregullisht performancën financiare të restorantit tuaj 

Ashtu si çdo tjetër biznesit të vogël, duhet të gjurmoni nga afër performancën financiare të restorantit tuaj. Kostot e përbërësve mund të ndryshojnë ndjeshëm për restorantet, shpesh në baza ditore. Kontigjencat duhet të përfshihen në çmim për të llogaritur këto luhatje. 

Drejtoni një anije të ngushtë me kosto të kontrolluara në mënyrë që fitimet të mund të maksimizohen. Kur analizoni rregullisht performancën financiare, mund të dalloni shpejt se ku ekzistojnë joefikasitetet dhe të merrni masa korrigjuese. 

Të kesh financa të qëndrueshme do t'ju ndihmojë në qëllimet tuaja të zgjerimit. Nëse keni nevojë për një kredi biznesi për zgjerim, një huadhënës do të dëshironte të shihte që financat e biznesit po menaxhohen në mënyrë efikase, vetëm atëherë ata do të kenë besimin për të miratuar kredinë.

Si rregullon menaxhimin financiar për restorantet

Ju nuk mund të mësoni se si të rritni një biznes restoranti nëse nuk i keni kontrolluar fort financat. Vetëm kur kontrolloni në mënyrë efektive kostot dhe maksimizoni përfitimin, mund të arrini qëllimin e zgjerimit në një industri kaq konkurruese.

Përjetoni menaxhimin e thjeshtë financiar për restorantin tuaj me Doola Libra. Ai siguron ndjekje efektive të financave të biznesit tuaj, në mënyrë që të dini gjithmonë se ku shkon çdo dollar i fituar. Ndihmon gjithashtu me faturimin, përpunimin e tregtarit dhe etiketimin e transaksioneve të të ardhurave dhe shpenzimeve. Me këtë kujdes, ju jeni të lirë të përqendroheni në ngritjen e biznesit tuaj të restorantit në lartësi të reja.

FAQs

Si mund të përmirësoj kënaqësinë e klientit në biznesin tim të shërbimit?

Ju mund të përmirësoni kënaqësinë e klientit në biznesin tuaj të shërbimeve duke kërkuar në mënyrë proaktive klientët për komente dhe duke adresuar shqetësimet e tyre. Kuptoni pritjet e klientëve dhe jepni në përputhje me rrethanat për t'u ofruar atyre një përvojë pozitive.

Si mund të tërheq më shumë klientë gjatë periudhave të ngadalta për biznesin tim të shërbimeve?

Ju mund të tërheqni më shumë klientë gjatë periudhave të ngadalta duke ofruar promovime dhe zbritje. Këto stimuj financiarë janë një mënyrë e shkëlqyer për të marrë më shumë njerëz në derë gjatë periudhave të ngadalta.

Si mund ta dalloj biznesin tim të restorantit nga konkurrentët?

Ju mund ta dalloni biznesin tuaj të restorantit nga konkurrentët duke përmirësuar shërbimin ndaj klientit, duke krijuar një menu të larmishme, duke u fokusuar në cilësinë e përbërësve të përdorur dhe duke marrë burime në vend.

Si mund të përdor shërbimet e porositjes dhe dërgesës në internet për biznesin tim të restorantit?

Shërbimet e porositjes dhe dërgesës në internet e bëjnë të lehtë hyrjen e restoranteve në platformat e tyre. Regjistrohu për të gjitha platformat që janë të disponueshme në zonën tuaj. Ju mund të gjeni lehtësisht informacionin përkatës përmes faqeve të tyre të internetit përkatëse.

Si mund të shfrytëzoj reagimet e klientëve për të rritur biznesin tim të shërbimit?

Reagimet nga klientët do t'ju ndihmojnë të kuptoni se ku mungon shërbimi juaj dhe çfarë duhet përmirësuar. Pasi t'i bëni këto përmirësime, klientët do ta shohin biznesin në mënyrë më të favorshme ndërsa ai i përgjigjet komenteve të tyre, duke krijuar kështu vullnet të mirë me ta. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.