Si të rritet një biznes rekrutimi

Industria e rekrutimit është një sektor shumë konkurrues dhe dinamik. Për të përmbushur dëshirat dhe pritjet e klientëve në ndryshim, do t'ju duhet të përshtateni dhe të rriteni rregullisht. Idetë e mira që ndihmojnë biznesin tuaj të përmirësohet do t'i bëjnë njerëzit të kthehen tek ju. 

Pyesni veten se si të rritni një biznes rekrutimi dhe të kërkoni një pozicion të spikatur në këtë sektor dinamik? Ky artikull eksploron një thesar strategjish - të provuara dhe të fuqishme - që mund ta çojnë biznesin tuaj të rekrutimit në lartësi të reja.

15 praktikat më të mira për zgjerimin e një biznesi rekrutimi

Që klientët të besojnë në rekrutimin tuaj biznes, mund t'ju duhet të kombinoni strategjitë tradicionale të rrjeteve dhe marketingut me shtrirjen moderne dixhitale. Qëllimi përfundimtar është të zgjeroni shtrirjen tuaj duke tërhequr si klientë ashtu edhe talentë të nivelit të lartë.

Zhvillimi i Partneriteteve Strategjike me Bizneset, Shoqatat dhe Institucionet Arsimore

Gjetja e klientëve është e vështirë nëse nuk ju kujtojnë. Ju mund të tërhiqni klientët më lehtë nëse jeni i njohur në vendet ku rekrutët ose klientët tuaj të mundshëm ndërveprojnë, si shoqatat e industrisë, institucionet arsimore ose bizneset e lidhura. Për shembull, shkollat ​​me reputacion mund të kenë të diplomuar dhe alumni të kualifikuar për të sjellë në bord. 

Ide të tjera përfshijnë anëtarësimin në një shoqatë të kujdesit shëndetësor për t'u lidhur me klientët dhe talentet e mundshme ose punën me një kompani tjetër që ofron shërbime karriere. Sa më shumë të shfaqet emri juaj, aq më shumë ka gjasa që të rriteni.

Ofroni stimuj referimi 

Kjo strategji marketingu mund t'ju ndihmojë të gjeni më shumë drejtime, të rrisni besnikërinë dhe të ulni shpenzimet e punësimit. Me përfitimet e duhura, klientët tuaj ekzistues, rekrutët dhe punonjësit mund t'i referojnë biznesin ose talentin tek agjencia juaj e rekrutimit. Ju mund t'u ofroni atyre zbritje ose bonuse për referime të suksesshme. 

Zbatoni një strategji të fuqishme të mediave sociale

Një prani e gjallë e mediave sociale që përfshin LinkedIn, Facebook, Twitter dhe Instagram rrit dukshmërinë e markës, shfaq ekspertizën dhe promovon angazhimin e audiencës. Përdorni këto platforma për të postuar punë ose për të shfaqur dëshmi pozitive. Sigurimi i njëfarë edukimi si lajmet dhe përditësimet e industrisë rrit autoritetin tuaj në internet. Ju gjithashtu mund të krijoni sondazhe dhe sondazhe, të ndani njohuritë tuaja dhe të organizoni sesione pyetjesh dhe përgjigjesh drejtpërdrejt.

Përdorni fushatat e marketingut me email 

Përdorimi i mjeteve të marketingut me email si Mailchimp ose HubSpot mund të promovojë komunikim në kohë dhe të personalizuar. Krijoni buletine, përditësime dhe oferta ekskluzive për t'u lidhur me perspektivat, klientët dhe kandidatët. Përshtatni emailet e mirëseardhjes për abonentët e rinj, emailet vijuese për klientët potencialë dhe emailet e komenteve pas vendosjes për të ruajtur angazhimin me kandidatët e vendosur.

Investoni në teknologji dhe softuer për të përmirësuar proceset e rekrutimit

Teknologjia ul kostot dhe ofron përvoja më të mira të përdoruesit. Teknologjia e mirë e softuerit të rekrutimit ju ndihmon të rritni tuajën biznes duke gjurmuar rekrutimin dhe punësimin, dhe duke përdorur potencialisht inteligjencën artificiale (AI) për të automatizuar detyrat. Për shembull, një CRM rekrutimi ju ndihmon të menaxhoni marrëdhëniet me këdo që kërkon një punë. Shumica e zgjidhjeve janë të bazuara në cloud dhe ofrojnë dokumentacion dixhital, kështu që nuk keni nevojë të mbani dokumente në letër. 

Ofroni shërbime të specializuara rekrutimi për industri ose role të veçanta

Shpesh ia vlen të jesh një peshk i madh në një pellg më të vogël sesa një peshk i vogël në një pellg më të madh. Ju mund të specializoheni në rekrutimin për industri me kërkesë të lartë dhe të veçantë. Jo vetëm që do të jeni të ndryshëm nga shumë konkurrentë, por mund të vendosni autoritetin tuaj dhe të tërheqni klientë që kërkojnë ekspertizë të specializuar. Për shembull, mund të përqendroheni në rekrutimin për rolet e bioteknologjisë, sigurisë kibernetike ose blockchain.

Krijoni fushata të marketingut të përmbajtjes së synuar 

Krijimi i përmbajtjes posaçërisht për audiencën tuaj mund t'i edukojë ata për shërbimet tuaja dhe të rrisë renditjen tuaj të SEO dhe trafikun në internet. Dizajnoni përmbajtje të synuar si p.sh blogs, letra të bardha dhe uebinarë për të adresuar nevojat e klientëve dhe kandidatëve. Përqendrohuni në propozimin tuaj të vlerës unike, ekspertizën dhe historitë e suksesit. 

Përdorni analitikën e të dhënave për të identifikuar tendencat dhe për të marrë vendime të drejtuara nga të dhënat

Të dhënat ju lejojnë të kuptoni nëse jeni në rrugën e duhur dhe të dalloni mundësitë ose rreziqet e mundshme. Mjetet e fuqishme si Google Analytics, Tableau ose Power BI mund të zbërthejnë dhe paraqesin të dhëna nga burime të ndryshme. Ju mund t'i përdorni ato për të monitoruar metrikat jetike të rekrutimit si kostoja për punësim, koha për t'u punësuar, performanca e punësimit dhe niveli i mbajtjes.

Zgjeroni rrjetin tuaj përmes ngjarjeve të rrjetëzimit dhe konferencave të industrisë

Ndërtimi i rrjetit tuaj është kritik në krijimin e lidhjeve për të marrë referime dhe për të mësuar nga ekspertët e industrisë. Përfshihuni në ngjarje, si në internet ashtu edhe jashtë linje, si p.sh. bashkimi me grupet lokale të biznesit, klubet profesionale ose komunitetet e LinkedIn. Sa më shumë njerëz të takoni, aq më shumë mund të përhapni fjalën dhe të mësoni më shumë për fushën tuaj.

Ofroni përfitime ose përfitime unike për të tërhequr dhe mbajtur klientët

Për të ndihmuar në rritjen e biznesit tuaj, ju mund të dalloheni duke ndarë stimuj për të krijuar besnikëri ndaj klientit dhe për të rritur reputacionin tuaj. Për shembull, ofroni kandidatëve rishikime falas të rinisë, ofroni zbritje klientëve për biznes të përsëritur ose paguani tarifat e referimit. Këto shtesa mund të rrisin vlerën dhe marrëdhënien tuaj me klientët dhe kandidatët.

Zhvilloni një faqe interneti të përgjegjshme dhe miqësore për përdoruesit

Shumë njerëz nuk shpenzojnë më shumë se disa sekonda në faqet që vizitojnë, veçanërisht nëse janë duke bërë pazar. Ndërtimi i një uebsajti që është i lehtë për t'u naviguar, i ngarkuar shpejt dhe që funksionon pa probleme në të gjitha pajisjet e bën faqen tuaj të aksesueshme. Një dizajn reagues ueb mund të përshtatet me ekrane me madhësi të ndryshme dhe një plan urbanistik i pastër me një funksion kërkimi efikas i lejon vizitorët të gjejnë gjithçka që u nevojitet.  

Ofroni zgjidhje fleksibël të rekrutimit 

Kushtojini vëmendje ndryshimit të preferencave të klientit dhe kandidatit. Klientët tuaj mund të kenë nevoja të ndryshme si staf i përkohshëm, me kontratë, i përhershëm ose sezonal. Ju mund të ofroni mbështetje të përkohshme gjatë sezoneve të pikut, të ofroni punëtorë të specializuar me kontratë për projekte specifike, të organizoni vendosje të përhershme për nevojat afatgjata të personelit ose të krijoni zgjidhje hibride për të përmbushur kërkesa të ndryshme. 

Investoni në zhvillimin e vazhdueshëm profesional për ekipin tuaj 

Rekrutimi i mirë fillon me ekipin tuaj - mbajtja e talenteve të larta kërkon investim të vazhdueshëm në aftësitë e tyre. Siguroni trajnime, stërvitje, mentorim dhe reagime të rregullta. Ju gjithashtu mund të caktoni trajnerë ose mentorë dhe të rishikoni performancën brenda rregullisht. Këta hapa mbështesin zhvillimin dhe mbajtjen e vazhdueshme të performuesve tuaj më të mirë.

Zbatoni një proces gjithëpërfshirës të hyrjes në bord 

Askush nuk dëshiron të kapet në dokumentet e paplota kur fillon një staf i sapo punësuar; mund të siguroheni që futja në bord të jetë e qetë dhe pa mundim. Një proces i plotë i hyrjes në bord duhet të mbulojë fazat e para-marrjes me qira, dhe pas punësimit. Disa nga përgjegjësitë tuaja mund të ndryshojnë në varësi të asaj që jeni kontraktuar të bëni për klientin tuaj. 

Sigurohuni që të qëndroni të lidhur dhe të kërkoni reagime edhe pasi të ketë përfunduar procesi i punësimit. Qëllimi juaj është të mbështesni një tranzicion të lehtë dhe të krijoni një përvojë pozitive për anëtarët e rinj të ekipit.

Kërkoni në mënyrë aktive reagime nga klientët dhe kandidatët

Pyetni klientët dhe kandidatët tuaj se si ndihen ata për shërbimet tuaja. Ju mund të merrni komentet e tyre përmes një pyetësori ose sondazhi të vogël. Sondazhet ju ndihmojnë të kuptoni se çfarë u pëlqente dhe çfarë mund të përmirësoni. Nëse u pëlqeu të punonin me ju, pyetini nëse njohin dikë tjetër që mund të ketë nevojë për ndihmën tuaj. Bëjini klientët të shkruajnë komente pozitive ose dëshmi për përvojën e tyre në faqen tuaj të internetit ose në mediat sociale.  

doola mund të ndihmojë në rritjen e biznesit tuaj të rekrutimit

Për të rritur biznesin tuaj të rekrutimit dhe për t'u dalluar në këtë industri dinamike, filloni duke përzier takime ballë për ballë të shkollës së vjetër me internetin për t'u lidhur me njerëz të ndryshëm. Mësoni të bashkoheni me biznese të tjera dhe mbani mend se fokusimi në fusha specifike, si gjetja e punëve teknologjike, mund t'ju ndihmojë të dalloheni. Por më e rëndësishmja, vendosni nevojat e klientëve dhe kandidatëve tuaj në radhë të parë. Nëse ata janë të kënaqur me ju, ata do t'ju kujtojnë dhe do t'ju tregojnë të tjerëve.

Po kërkoni një shërbim kontabiliteti që mund të ndihmojë në rritjen e biznesit tuaj të rekrutimit? doola është këtu për ju! Doola Libra ofron shërbime të kontabilitetit të bazuara në cloud për të ndihmuar në menaxhimin e financave, kontabilitetit dhe pajtueshmërisë me taksat. Me të dhëna dhe njohuri në kohë reale, doola mund t'ju kursejë kohë, para dhe telashe duke automatizuar dhe thjeshtuar proceset dhe operacionet tuaja të kontabilitetit. Në këtë mënyrë, ju mund të përqendroheni në rekrutimin ndërsa doola trajton numrat.

FAQs

Si mund të tërheq talentet më të mira në biznesin tim të rekrutimit?

Për të tërhequr talentet më të mira në biznesin tuaj të rekrutimit, bëjeni agjencinë tuaj të duket e mrekullueshme për të punuar, ofroni paga dhe përfitime të mira dhe tregojuni njerëzve se mund të rriten dhe të mësojnë me ju.

Si mund ta dalloj biznesin tim të rekrutimit nga konkurrentët në treg?

Tërhiqeni biznesin tuaj të rekrutimit përpara konkurrentëve duke treguar se çfarë ju bën të veçantë, duke i trajtuar mirë punëkërkuesit dhe duke u fokusuar në fusha specifike të punës ose grupe aftësish.

Cila është qasja më e mirë për të zhvilluar partneritete të dobishme reciproke me punëdhënësit?

Qasja më e mirë për të zhvilluar partneritete të dobishme reciproke me punëdhënësit është duke kuptuar se çfarë kanë nevojë, duke u dhënë atyre zgjidhjet më të mira dhe duke mbajtur një komunikim të hapur dhe transparent.

Cilat janë disa mënyra efektive për të matur dhe gjurmuar suksesin e përpjekjeve të mia për rekrutim?

Mënyrat efektive për të matur dhe gjurmuar suksesin e përpjekjeve tuaja të rekrutimit përfshijnë gjurmimin e treguesve kyç të performancës (KPI) të tilla si sa kohë duhet për të plotësuar vendet e punës, sa kohë qëndrojnë të punësuarit e rinj dhe nëse klientët janë të kënaqur me shërbimet tuaja.

Si mund t'i menaxhoj dhe mbaj klientët në mënyrë efektive në një treg konkurrues rekrutimi?

Për të menaxhuar dhe mbajtur në mënyrë efektive klientët në një treg konkurrues rekrutimi, për të krijuar besim dhe për të ofruar shërbime të jashtëzakonshme të personalizuar. Provoni se mund të gjeni rekrutë cilësorë çdo herë.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.