Si të rritet një biznes trajnimi personal

Industria e trajnimit personal po lulëzon në SHBA, duke u vlerësuar në një masë $ 14 miliardë në vitin 2023. Profesionistët e fitnesit duhet të kuptojnë se të jesh i certifikuar dhe të duash fitnesin nuk mjafton për të rritur një biznes. Konkurrenca është intensive dhe shijet e konsumatorëve vazhdojnë të ndryshojnë. Për të lulëzuar, ju duhet të keni një strategji të qartë dhe të ofroni diçka unike.

Pra, si mund të krijoni një biznes në këtë arenë plot gjallëri? Këtu janë disa këshilla të testuara nga beteja se si të rritet një biznes trajnimi personal në 2024 dhe më tej.

14 Këshilla të provuara për zgjerimin e biznesit tuaj të trajnimit personal

Ndërtimi i një biznesi personal trajnimi shkon përtej drejtimit të klientëve tuaj drejt fitnesit. Ju mund të keni nevojë për një mentalitet krejtësisht të ndryshëm për të qenë të suksesshëm në këtë industri. Strategjitë e mëposhtme mund të rrisin shanset tuaja për sukses. 

Ofroni shërbim të jashtëzakonshëm ndaj klientit

Shërbimi ndaj klientit mund të krijojë ose prishë biznesin tuaj personal të trajnimit. Për të ofruar shërbimin më të mirë, jini të shpejtë për t'iu përgjigjur dhe për t'iu përgjigjur nevojave të klientit. Jini të besueshëm, paraqituni në kohë dhe ndiqni pas seancave. Gjestet e vogla, si kartat e ditëlindjes ose seancat falas, gjithashtu mund të bëjnë një rrugë të gjatë. Ofrimi i shërbimit të jashtëzakonshëm mund t'ju ndihmojë të fitoni besimin e klientit. Nëse jeni një ofrues i besuar, klienti juaj ka më shumë gjasa të kthehet dhe gjithashtu të përhapë fjalën midis miqve.

Ofroni programe trajnimi të personalizuara

Dizenjoni programe të personalizuara për çdo klient. Ju mund t'i bazoni ato në historinë mjekësore, stilin e jetës, qëllimet e fitnesit dhe preferencat personale. Një vlerësim i plotë mund të ndihmojë në përmirësimin e rezultateve dhe ju mund ta rregulloni programin ndërsa shkoni. Nëse ofroni një program premium, mund të jeni në gjendje të tarifoni tarifa më të larta. Sapo klientët të shohin rezultatet nga programi juaj i personalizuar, ata kanë më shumë gjasa të qëndrojnë me ju - dhe të flasin për ju me miqtë e tyre.  

Përdorni mediat sociale për promovim dhe angazhim

Platformat si Facebook, Instagram dhe YouTube ju lejojnë të tregoni publikisht ekspertizën tuaj përmes njohurive të fitnesit dhe tregimeve të suksesit të klientëve. Mund të filloni të ndërtoni praninë tuaj në internet duke ndarë përmbajtje të vlefshme si video ose blog. Nëse jeni i ri në mediat sociale, provoni të angazhoheni me llogari që kanë një ndjekës më të madh, ndoshta në industri të lidhura si ushqimi dhe pijet. 

Ndërsa ndërtoni reputacionin tuaj në internet, marrja e ndjekësve të rinj që janë të angazhuar mund të krijojë më shumë drejtime dhe referime. Sigurohuni që të gjurmoni gjithashtu se si po veproni në mediat sociale me të dhënat e performancës së platformës.  

Bashkëpunoni me bizneset lokale për ndër-promovim

Zgjero shtrirjen tënde te klientët potencialë duke bashkëpunuar me biznese të tjera të lidhura, si palestra, dietologë ose fizioterapistë. Ju mund të ofroni zbritje ose paketa të përbashkëta për të shtuar më shumë vlerë për klientët. 

Së pari, kërkoni biznese që ndajnë vlerat tuaja dhe kujdesen për audiencën tuaj. Më pas mund të bëni propozimin tuaj të partneritetit, duke theksuar përfitimet e ndërsjella si rritja e bazës së klientëve dhe të ardhurave. Promovoni partneritetin me materiale marketingu me cilësi të lartë për të nxjerrë në pah vlerën e shtuar për klientët dhe audiencën tuaj.

Ofroni sesione trajnimi në grup

Drejtimi i seancave në grup mund të ndihmojë shumë klientë në të njëjtën kohë dhe ju mund të fitoni më shumë para. Njerëzit i pëlqejnë gjithashtu sepse janë më të lirë, social dhe më argëtues. Për të filluar, mendoni se sa klientë mund të bashkohen, sa shpesh, koston dhe llojin e programit. Përziejini gjërat për t'i mbajtur stërvitjet interesante dhe përshtatni ato sipas nevojës. Mund t'ju duhet të testoni programe të ndryshme dhe të merrni komente përpara se të nisni shumë seanca. 

Krijoni një program referimi për klientët

Një program referimi mbështetet në marketingun gojë më gojë – njerëzit vlerësojnë rekomandimet nga miqtë e besuar. Ju i shpërbleni klientët kur regjistrohet një referim. Shpërblimet e zakonshme përfshijnë para ose shërbime shtesë falas.  

Merrni pjesë në ngjarje dhe sponsorizime në komunitet

Aktivitetet e komunitetit mund t'ju lidhin me klientë potencialë me të njëjtin mendim dhe t'ju ndihmojnë të krijoni besim në nivel lokal. Kujdesuni për ngjarjet ose sponsorët që përshtaten me ekspertizën tuaj. Ju gjithashtu mund të sponsorizoni ngjarje për të rritur praninë tuaj. Sigurohuni që të qëndroni të lidhur me njerëzit që takoni pas ngjarjes. 

Ofroni programe trajnimi në internet

Ofroj Online programet e trajnimit përmes faqeve të internetit, videove, aplikacioneve, podkasteve ose e-librave. Në këtë mënyrë, ju mund të arrini më shumë njerëz, veçanërisht ata që nuk mund t'ju takojnë personalisht. Është e mrekullueshme për njerëzit që jetojnë larg jush dhe kanë pak kohë ose para. Mësimdhënia në internet ju lejon t'u shërbeni më shumë klientëve, kurseni para dhe i ndihmon klientët tuaj të mësojnë me ritmin e tyre. Gjithashtu, ju mund të fitoni para në mënyrë pasive duke shitur klasa online.

Siguroni përmbajtje konsistente dhe të vlefshme përmes blogimit ose vlogging

Blogimi ose vlogimi përfshin krijimin dhe ndarjen e përmbajtjes së shkruar ose video në faqen tuaj të internetit, mediat sociale ose platforma të tjera. Ju mund të diskutoni këshilla për fitnesin për të bërë të ditur më shumë njerëz për ju dhe për çfarë jeni të mirë. Blogimi gjithashtu tërheq vizitorët e faqes në internet dhe ju ndihmon të krijoni një miqësi me audiencën tuaj. Vazhdoni të ndani rregullisht përmbajtje të dobishme dhe interesante për të mbajtur audiencën tuaj të angazhuar.

Bashkohuni me shoqatat profesionale dhe rrjetin me trajnerë të tjerë

Shoqatat profesionale përfaqësojnë dhe mbrojnë interesat e njerëzve në të njëjtën fushë. Përkatësia në një shoqatë profesionale ju jep akses në burime dhe një rrjet më të gjerë. Disa shoqata mund të kërkojnë gjithashtu certifikata që ju ndihmojnë të dalloheni. 

Rrjetëzimi me trajnerë me të njëjtin mendim mbështet shkëmbimin e ideve dhe referimet e mundshme, të cilat mund të nxisin rritjen e biznesit. Gjithashtu, të qenit pjesë e shoqatave me reputacion shton besueshmërinë në profilin tuaj dhe mund të shfaqet në platforma të ndryshme. 

Ofroni oferta dhe zbritje të paketave për angazhimin afatgjatë

Ofertat dhe zbritjet e paketave inkurajojnë klientët tuaj që të angazhohen për shërbimet tuaja për më gjatë. Ju do të keni një bazë të qëndrueshme klientësh nëse klientët janë të gatshëm të regjistrohen. Këto oferta tërheqin klientë që duan përballueshmëri dhe komoditet, por ndërsa përdorin shërbimet tuaja, ata mund të bëhen më besnikë. Ata gjithashtu përmirësojnë fluksin e parave duke siguruar pagesa paraprake ose të përsëritura.    

Ofroni stimuj për përparimin dhe arritjet e klientit

Stimujt janë shpërblime ose njohje që ju u jepni klientëve tuaj për arritjen ose tejkalimin e qëllimeve, piketa ose pritshmëritë e tyre. Për shembull, ju mund t'u jepni klientëve tuaj një certifikatë për goditjen e një peshe të synuar. Festimi i arritjeve të tyre mund të rrisë angazhimin, mbajtjen dhe referimet e klientëve tuaj. Stimujt dhe shpërblimet krijojnë gjithashtu një mjedis pozitiv dhe mbështetës për klientët tuaj në mënyrë që ata të duan të kthehen.

Ofroni shërbime të udhëzimeve ushqyese dhe planifikimit të vakteve

Shërbimet e udhëzimeve ushqyese dhe planifikimit të vakteve ofrojnë një paketë të plotë që adreson nevojat e ushtrimeve dhe të ushqyerit për të mbështetur fitnesin e përgjithshëm. Kjo shtesë jo vetëm që rrit vlerën dhe të ardhurat tuaja, por gjithashtu përmirëson rezultatet dhe kënaqësinë e klientit. Personalizoni planet për t'iu përshtatur nevojave dhe preferencave të klientit, duke përdorur të dhënat e mbledhura përmes pyetësorëve ose vlerësimeve. Sigurohuni që të ofroni udhëzime të qarta dhe mbështetje të vazhdueshme. 

Organizoni seminare ose seminare mbi tema specifike të fitnesit

Ju mund të ofroni seanca personalisht ose në internet me informacione të thelluara ose demonstrime për një temë të caktuar të fitnesit. Këto punëtori tërheqin dhe edukojnë klientët potencial. Zgjidhni temat përkatëse që marrin parasysh audiencën tuaj dhe tendencat aktuale. Webinaret në internet duhet të jenë të lehta për t'u aksesuar, për shembull përmes Zoom. Gjithashtu, merrni parasysh punëtoritë personale për të krijuar lidhje personale.

Përshpejtoni rritjen e biznesit tuaj të trajnimit personal me doola

Rritja e biznesit tuaj personal të trajnimit kërkon një qasje strategjike, duke kombinuar shërbime të jashtëzakonshme, programe të përshtatura dhe marketing të zgjuar. Përqafoni teknologjinë, mediat sociale, bashkëpunimet dhe angazhimin e komunitetit për të zgjeruar shtrirjen tuaj.

doola Kontabiliteti thjeshton menaxhimin financiar, duke ju fuqizuar të përqendroheni në rritjen e biznesit. Ju mund të gjurmoni në mënyrë efikase shpenzimet dhe të planifikoni suksesin me shërbimet e kontabilitetit të përshtatura. Rezervoni një konsultë tani për të mbështetur shëndetin financiar të biznesit tuaj.

FAQs

Si mund ta dalloj veten nga trajnerët e tjerë personalë në industri?

Për të dalluar veten nga trajnerët e tjerë personalë, përqendrohuni në qasjen tuaj unike të trajnimit, ekspertizën e specializuar dhe përvojën e personalizuar të klientit. Theksoni historitë tuaja të suksesit dhe dëshmitë e klientëve për të shfaqur efektivitetin tuaj.

Si mund të mbaj klientët dhe të ndërtoj marrëdhënie afatgjata me ta?

Mbajtja e klientëve dhe ndërtimi i marrëdhënieve afatgjata përfshin komunikim të qëndrueshëm, të kuptuarit e qëllimeve të tyre, ofrimin e mbështetjes së vazhdueshme dhe dhënien e rezultateve që tejkalojnë pritjet e tyre.

A duhet të përqendrohem në trajnimin online apo personalisht?

Merrni parasysh ofrimin e një modeli hibrid që përfshin trajnime në internet dhe personalisht për t'iu përgjigjur preferencave dhe nevojave të ndryshme të klientëve. Ky fleksibilitet mund t'ju ndihmojë të mbuloni një audiencë më të gjerë dhe të ofroni një përvojë më të plotë trajnimi.

Si mund të vendos në mënyrë efektive çmimet për shërbimet e mia?

Kur vendosni çmimet për shërbimet tuaja, merrni parasysh ekspertizën tuaj, vlerën që ofroni, normat e tregut, demografinë e klientit dhe koston e ofrimit të shërbimeve tuaja. Ju duhet të vendosni një ekuilibër midis konkurrencës dhe vlerës që ofroni.

Si mund të vazhdoj të zhvilloj aftësitë e mia si trajner personal?

Për të vazhduar zhvillimin e aftësive tuaja si trajner personal, ndiqni edukimin e vazhdueshëm, certifikimet dhe specializimet në fushat me interes. Qëndroni në krye të tendencave të industrisë së fitnesit, merrni pjesë në seminare dhe gjeni mentorë.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.