Si të rritet një biznes pikture

Një pikturë biznes me një reputacion të mirë nuk duhet të jetë kurrë pa punë. Por si mund ta përshkallëzoni biznesin nga një kompani e vogël me pak piktorë në një operacion në shkallë të gjerë? Ose, nëse jeni artist, si i tregtoni në mënyrë efektive shërbimet tuaja për të zgjeruar bazën e klientëve dhe shitjet? 

Kompanitë përdorin gjithashtu shërbime pikture ose artistë profesionistë për të rritur tërheqjen e tyre vizuale ose për të krijuar një mjedis të bukur biznesi. Nëse jeni gati të ndërtoni biznesin tuaj, mësoni se si të rritni një biznes pikture me këshilla kryesore për rritjen e shkallës.  

12 mënyra për të shkallëzuar biznesin tuaj të pikturës në mënyrë efektive

Zgjerimi i një kompanie pikture mund të duket dërrmuese, por është e mundur të zgjeroni bazën tuaj të klientit dhe mbani një ekuilibër punë-jetë. Derisa nxitime anësore për krijuesit mund të jetë përmbushëse, krijimi i të ardhurave me kohë të plotë dhe punësimi i punonjësve shtesë për biznesin tuaj të pikturës për të zgjeruar rritjen është edhe më thelbësore. 

Diskutuar më poshtë janë këshillat kryesore për të shkallëzuar biznesin tuaj të pikturës:

Jepini përparësi bashkëpunimeve dhe partneriteteve

Partneritetet dhe bashkëpunimet mund të jenë një mënyrë për të ndërtuar një rrjet efektiv për rritjen e kompanisë. Për shembull, mund të bashkëpunoni me:

  • Dizajnerë të brendshëm vendas
  • Bizneset lokale si dyqane mobiljesh, dyqane të mallrave shtëpiake, apo edhe dyqane shkrimi
  • Agjentët e pasurive të paluajtshme për inskenimet e shtëpive 
  • Galeritë lokale të artit ose muzetë për të shfaqur dhe shitur punën tuaj

Në varësi të llojit të pikturës që bëni, ju gjithashtu mund të bashkëpunoni me artistë të tjerë dhe arkitektë vendas, madje mund të krijoni murale për biznese të tjera për të krijuar vende të reja për pikturë. 

Organizoni seminare ose klasa pikture 

Punëtoritë ose klasat e pikturës mund të jenë një mënyrë argëtuese për të ndërtuar një komunitet dhe për të gjeneruar të ardhura shtesë. Merrni parasysh krijimin e seminareve ose kurseve në internet që mund të bëhen opsione pasive për gjenerimin e të ardhurave. 

Krijoni një faqe interneti dhe profile të mediave sociale

Ndërtimi i faqes suaj të internetit dhe prania në internet mund të ndihmojë në tregtimin e veprave tuaja artistike dhe të ekspozoni pikturat tuaja. Me SEO dhe një uebsajt të qartë e të optimizuar, ju e bëni më të lehtë për klientët potencial t'ju gjejnë. 

Konsideroni të shtoni një blog që ndan përvojën tuaj, procesin ose këshillat e pikturës. Kjo mund të ndihmojë në rritjen e autoritetit të domenit me kalimin e kohës. Ju gjithashtu mund të ndani zbritje, promovime ose informacione të tjera. Mësoni më shumë rreth si të hapni një faqe interneti për biznesin tuaj këtu

Merrni pjesë në panaire lokale të artit ose ngjarje të komunitetit 

Panairet e artit dhe ngjarjet në komunitet mund të ndihmojnë në përhapjen e fjalës për punën tuaj ndërkohë që ju shisni piktura ose shërbime pikture drejtpërdrejt. Nëse ofroni klasa, seminare ose mundësi të tjera arsimore si pjesë e ngjarjeve, mund të krijoni lidhje dhe të ardhura të reja, si dhe të mbështesni komunitetin tuaj lokal.  

Reklamoni në gazetat ose revistat lokale 

Pavarësisht nëse pikturoni mure, murale, piktura ose të gjitha sa më sipër, reklamimi lokal ose reklamimi kombëtar në revista të specializuara për pikturë ose art është një opsion i mirë. Për të maksimizuar kthimet, mund të testoni strategji të ndryshme marketingu për të matur interesin dhe ROI. 

Organizoni një ngjarje bamirësie ose mbledhje fondesh dhe dhuroni një pjesë të fitimeve tuaja 

Nëse dëshironi të rrisni shtrirjen e biznesit tuaj ndërkohë që i jepni shoqërisë, merrni parasysh të kontaktoni organizata jofitimprurëse ose bamirëse lokale, kauzat e të cilave dëshironi t'i mbështesni dhe të ofroni të dhuroni një pjesë të shërbimeve tuaja për ngjarjet e tyre.  

Ofroni shërbime të veçanta të pikturës

Nëse keni aftësi ose interes, merrni parasysh ofrimin e shërbimeve të specializuara si përfundime artificiale, murale, pikturë mobiljesh, si dhe lyerje banesash. Ofrimi i shërbimeve unike mund të jetë një rrjedhë shtesë e të ardhurave. Ju mund ta shfrytëzoni këtë më tej përmes mediave sociale duke dokumentuar procesin dhe transformimin për të krijuar interes. 

Ofroni Konsultime Virtuale ose Kurse pikture në internet 

Përveç punëtorive dhe kurseve, ofrimi i klasave private të pikturës, klasave të pikturës në grup ose konsultimeve virtuale mund të jetë një mundësi për të trajnuar artistë të tjerë duke fituar të ardhura shtesë. Theksoni këto oferta në faqen tuaj të internetit dhe promovojini ato nëpër mediat sociale, si dhe reklamoni në nivel lokal. 

Merrni pjesë në konferencat e industrisë ose shfaqjet tregtare 

Konferencat e industrisë dhe shfaqjet tregtare mund të jenë një mundësi për të mësuar teknika të reja dhe për t'u lidhur me profesionistë të tjerë. Ju mund të jeni në gjendje të gjeni partneritete të reja strategjike dhe të shfaqni ofertat tuaja të shërbimeve. 

Në varësi të ngjarjes, mund të jeni në gjendje të kërkoni mundësi për të folur ose paraqitur për të rritur ekspozimin e biznesit tuaj të pikturës. Ky madje mund të jetë një hap fillestar për të tregtuar shërbimet tuaja ndërsa kaloni në vetëpunësimi ose shkallëzoni kompaninë tuaj. 

Përdorni teknikat e optimizimit të motorëve të kërkimit 

SEO është e rëndësishme për çdo biznes, por bëhet edhe më e rëndësishme për bizneset e pikturës që mbështeten në reputacionin profesional. Ju mund të punoni me një specialist SEO ose të mësoni vetë teknikat e SEO dhe t'i zbatoni ato në faqen tuaj të internetit, mediat sociale dhe madje edhe marketingun me email. 

Ofroni shërbime të mirëmbajtjes ose kontaktit për klientët ekzistues 

Shërbimet e mirëmbajtjes ose kontaktit mund të jenë një mënyrë efektive për pikturimin e bizneseve për të rritur të ardhurat dhe mbajtjen e klientëve. Ju mund t'u ofroni klientëve ekzistues një shërbim kontakti me zbritje, ndërsa gjithashtu i tregtoni këto shërbime klientëve të rinj për rritjen e biznesit. 

Krijoni një rrjet referimi 

Një program referimi mund të stimulojë klientët ekzistues për të referuar klientë të rinj dhe për të rritur besnikërinë. Hapat që duhen marrë parasysh në programin tuaj të referimit:

  • Përcaktoni qëllimet e programit të referimit dhe treguesit kryesorë të performancës së efektivitetit 
  • Vendosni për shpërblimet e programit të referimit
  • Krijoni një faqe uljeje dhe një sistem referimi të klientit, kode ose lidhje
  • Konfiguro gjurmimin e referimit nga një sistem i thjeshtë i shkruar me dorë në programimin e softuerit
  • Promovoni programin e referimit të klientit

Lëreni doola të ndihmojë në ndërtimin e biznesit tuaj të pikturës 

Bizneset e pikturës kërkojnë vëmendje ndaj detajeve dhe një prekje personale për të ofruar një produkt të përfunduar të jashtëzakonshëm. Pronarët e bizneseve të pikturës mund të përmirësojnë efikasitetin e dyqaneve duke automatizuar sistemet për të kursyer kohë dhe për të ulur kostot. Për shërbimet e kontabilitetit, doola mund të ndihmojë. Shërbimet e kontabilitetit të doola janë krijuar për themelues të zënë si ju, kështu që ju mund të përqendroheni në krijimin e veprave të pikturës që bien në sy. Merrni Doola Books për kontabilitet pa stres këtu

FAQs

Cilat janë disa nga strategjitë e çmimeve për të siguruar rentabilitet duke mbetur konkurrues?

Kur çmimi të mbetet konkurrues, merrni parasysh çmimin e konkurrencës, shitjet e kaluara dhe vëllimin total të pritshëm të shitjeve. Ju gjithashtu mund të merrni parasysh strategjitë e çmimeve si çmimi kosto-plus, çmimi i vlerës, çmimi i depërtimit, shkalla e çmimit ose çmimi i paketave.

Cilat janë disa mënyra për të dalluar biznesin tim të pikturës nga konkurrentët?

Për të dalluar biznesin tuaj të pikturës nga konkurrentët, merrni parasysh përdorimin e kanaleve të shpërndarjes, bashkëpunimin me artistë të tjerë dhe nxjerrjen në pah të procesit tuaj unik në faqen tuaj të internetit dhe mediat sociale. Si piktor, ju gjithashtu mund të konsideroni mënyra të ndryshme për të ekspozuar pikturat tuaja, të tilla si përmes muraleve, pikturës ose dekorimit të mobiljeve ose objekteve të tjera të pikturuara. 

Si mund të rrjetizoj në mënyrë efektive dhe të krijoj partneritete brenda industrisë së pikturës?

Për të lidhur në mënyrë efektive dhe për të krijuar partneritete brenda industrisë së pikturës, mund të përdorni mediat sociale dhe platformat online dhe të shfrytëzoni lidhjet ekzistuese. Merrni parasysh lidhjen me artistë në fusha paralele ose profesionistë në industri të ngjashme, si dizajnerët e brendshëm, për të krijuar partneritete.  

Cilat janë disa mënyra për të menaxhuar dhe rritur në mënyrë efektive ekipin tim të piktorëve?

Ndërsa zgjeroni biznesin tuaj të pikturës, merrni parasysh me kujdes aftësitë e secilit piktor në ekip për të përfituar rezultatet më efektive. Ju gjithashtu mund të punësoni një menaxher ose të përdorni softuerin e koordinimit të projektit në mënyrë që të gjithë të dinë përgjegjësitë e tyre të përditshme. 

Si mund t'i menaxhoj në mënyrë efektive projektet e mia të pikturës dhe të siguroj kënaqësinë e klientit?

Për të menaxhuar në mënyrë efektive projektet tuaja të pikturës dhe për të siguruar kënaqësinë e klientit, filloni me një afat kohor realist, në mënyrë që të mos nxitoheni për të përfunduar një pjesë. Komunikoni qartë me klientët për të siguruar pritshmëri dhe kuptim të qartë të procesit tuaj dhe rezultateve që ata mund të presin. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.