Si të rritet një biznes konsulence

Shpesh, njerëzit që i kushtojnë jetën e tyre rritjes së bizneseve të të tjerëve harrojnë një nga gjërat më të rëndësishme: ju duhet të vazhdoni të rritni edhe biznesin tuaj. Fillimi i një biznesi konsulence dhe ta mbash atë do të thotë të rritesh dhe të përmirësohesh vazhdimisht. Në doola, ne mund t'ju ndihmojmë të mësoni se si të rritni një biznes këshillimi. 

14 këshilla të testuara me kohë për të rritur firmën tuaj konsulente 

Nëse keni një konkurrent që duket më i dukshëm dhe për këtë arsye ka më shumë klientë, ose nëse zbuloni se njerëzit hezitojnë t'ju kontaktojnë sepse nuk dinë shumë për shërbimet tuaja, njohja e strategjive të duhura se si të rritet një biznes konsulence mund të ndihmë. 

1. Ndërtoni një prani më të fortë në internet

Shumica e njerëzve përdorin motorë kërkimi për të gjetur bizneset, ekspertët dhe shërbimet që u nevojiten. Nëse nuk keni një faqe interneti ose një prani në media sociale, është gjithnjë e më e vështirë të merrni klientë.

Megjithatë, nuk mjafton vetëm të kesh një faqe interneti bazë ose llogari të mediave sociale. Nëse klientët e mundshëm nuk mund ta gjejnë faqen tuaj në faqen e parë të rezultateve të motorit të kërkimit, ata kanë më pak gjasa t'ju gjejnë fare. Këtu hyjnë në lojë strategjitë e optimizimit të motorëve të kërkimit (SEO). 

Strategjitë e SEO ju ndihmojnë të arrini renditje më të larta në faqet e rezultateve duke përdorur fjalë kyçe që ndihmojnë motorët e kërkimit të kuptojnë se po ofroni përmbajtje cilësore që është e vlefshme për konsumatorët. Ju duhet të ofroni përmbajtje cilësore dhe jo vetëm të futni fjalë kyçe rastësisht në tekst. 

Sa më shumë përmbajtje të besueshme të krijoni, aq më shumë shanse kanë konsumatorët për të zbuluar biznesin tuaj. Llogaritë tuaja të mediave sociale janë gjithashtu të rëndësishme për këtë. Ju dëshironi të synoni demografinë e duhur dhe t'i mbani ata të interesuar në atë që ofron biznesi juaj. 

2. Rrjeti me profesionistë të tjerë në fushën tuaj

Ekzistojnë tre fusha bazë që duhet të mbuloni kur ndërtoni llojin e marrëdhënieve që mund të ndihmojnë biznesin tuaj të rritet: forconi marrëdhëniet tuaja aktuale të biznesit, ndërtoni marrëdhënie të reja nëpërmjet referimeve dhe ndërtoni marrëdhënie të reja nëpërmjet kontaktit. 

Mos harroni se nuk mjafton të lidheni shkurtimisht në internet. Duhet të ndërtoni marrëdhënie reale. Rrjetëzimi funksionon si një urë lidhëse për klientët potencialë dhe mund të hapë dyert për partneritete. Disa mënyra efektive të rrjetëzimit me profesionistë të tjerë janë ndjekja e ngjarjeve specifike të industrisë dhe bashkimi me komunitetet në internet. 

3. Përdorni Email Marketing 

Marketingu me email është një strategji marketingu që përfshin dërgimin e emaileve tek audienca juaj e synuar. Mund të jetë një nga mënyrat më efektive për të kthyer njerëzit e interesuar për shërbimet tuaja në klientë.  

Nëse ju dëshironi të filloni një LLC që tërheq klientët besnikë, ndërtimi i vetëdijes për markën është thelbësor. Marketingu me email ju lejon të ndërtoni ndërgjegjësimin për markën ndërsa ju ndihmon të krijoni fushata të synuara. Me këtë strategji, ju mund të ndërtoni një bazë të fortë abonentësh që nuk varet nga platforma e dikujt tjetër, si faqet e mediave sociale. 

4. Ofroni Konsultime ose Sesione Strategjie Falas 

Një tjetër strategji e shkëlqyer e rritjes është ofrimi i konsultimeve falas ose seancave strategjike. Ato ju lejojnë të filloni të krijoni besim me klientët e mundshëm duke e vendosur veten si ekspert në fushën tuaj. 

Konsultimet falas gjithashtu inkurajojnë njerëzit që të kontaktojnë një biznes më të ri pa rrezikun e shpenzimit të parave. Këto konsultime mund të rrisin ndërgjegjësimin e markës dhe gjithashtu mund të ofrojnë njohuri të vlefshme për nevojat e bazës së klientit tuaj të synuar, duke e bërë më të lehtë krijimin e fushatave më të mira të marketingut në të ardhmen. 

5. Bashkëpunoni me biznese plotësuese 

Bashkëpunimi me biznese plotësuese ofron mundësinë për të zgjeruar rrjetin tuaj. Ju mund të keni akses te klientët potencialë të cilët mund të përfitojnë nga shërbimet tuaja ndërkohë që ndërtoni vetëdijen për markën.

Bashkëpunimi ofron gjithashtu mundësi për referime, të cilat janë jetike për të gjitha bizneset, veçanërisht ato të reja. 

6. Mblidhni dëshmi dhe komente nga klientë të kënaqur 

Shumica e njerëzve do të lexojnë komente nga klientët e mëparshëm përpara se të vendosin të punojnë me një biznes me të cilin nuk janë të njohur. Duke mbledhur dëshmi dhe komente, ju po rritni besimin dhe po i lejoni klientët të kuptojnë se çfarë mund të presin nëse ju punësojnë. 

Dëshmitë dhe rishikimet mund të tregojnë gjithashtu se si keni arritur të zgjidhni një problem specifik për një klient, duke e humanizuar markën tuaj në mënyrë që klientët të jenë më të aftë të lidhen me shërbimet tuaja. 

7. Ofroni shërbime ose paketa të specializuara për të synuar tregje specifike 

Duke ofruar shërbime të specializuara, ju jeni më në gjendje të plotësoni nevojat specifike të klientëve. Kjo e bën marketingun më të lehtë, duke ju lejuar të synoni pikat e dhimbjes në mënyrë më efikase. 

Synimi i tregjeve specifike gjithashtu e bën më të lehtë për ju që të bëheni ekspert në fushën tuaj, duke ju dhënë mundësinë për t'u bërë personi i preferuar për një problem ose lloj klienti specifik. 

8. Ofroni shërbim të jashtëzakonshëm ndaj klientit 

Është thelbësore që klientët të dinë se mund t'ju drejtohen për çdo shqetësim që kanë dhe se ju do të jeni gati për të ndihmuar në zgjidhjen e çështjeve. Cilësia e shërbimit tuaj ndaj klientit ndikon në mbajtjen dhe besnikërinë e klientit dhe ndikon nëse një klient do t'ju rekomandojë tek të tjerët. 

9. Ndërtoni një program referimi 

Programet e referimit të klientëve e bëjnë më të lehtë fitimin e klientëve të rinj duke ruajtur ata ekzistues. Një program referimi ndërton ndërgjegjësimin e markës pa kërkuar një fushatë të madhe marketingu. Në vend të kësaj, ju mbështeteni te klientët ekzistues për të përhapur fjalën për biznesin tuaj. 

Programet e referimit gjithashtu rrisin besimin dhe besueshmërinë e klientëve. Nëse një klient merr një referim nga dikush të cilit i besojnë, ai ka të ngjarë ta pranojë atë rekomandim.

10. Ofroni trajnime ose seminare falas 

Trajnimet ose punëtoritë falas ndihmojnë në ndërtimin e vetëdijes për markën dhe për të vërtetuar se jeni ekspert në fushën tuaj. Mund të ndërtoni reputacionin tuaj dhe të ekspozoheni, gjë që do t'ju lejojë të arrini një audiencë më të madhe. 

11. Zhvilloni raste studimore ose histori suksesi

Rastet studimore dhe historitë e suksesit mund të jenë mjete të fuqishme që ndihmojnë në ndërtimin e besueshmërisë dhe besimit në shërbimet tuaja. Pasja e historive të suksesit u mundëson klientëve potencialë të shohin se si keni ndihmuar një klient tjetër përmes sfidave të tyre unike, nga fillimi në fund. 

Sigurohuni që të nënvizoni rezultatin që shërbimet tuaja ndihmuan për të dhënë. Bëni të qartë se si biznesi juaj bëri një ndryshim. 

12. Qëndroni të përditësuar me tendencat e industrisë

Industria e konsulencës është gjithmonë duke ndryshuar dhe përditësuar veten dhe po kthehet në mënyra më të reja dhe më efikase për të ndihmuar klientët. Qëndrimi i përditësuar jo vetëm që ju ndihmon të ofroni shërbime më të mira dhe të merrni vendime më të mira për klientët tuaj, por gjithashtu sinjalizon se jeni në avantazhin e fushës së konsulencës. 

Qëndrimi i përditësuar gjithashtu ju lejon të qëndroni përpara kurbës. Ju mund të parashikoni ndryshimet në industri dhe të ndërmerrni hapa për t'u përshtatur me to. 

13. Bashkëpunoni me ndikues ose drejtues të industrisë

Udhëheqësit e industrisë dhe ndikuesit shihen si burime besimi. Nëse bashkëpunoni me ta, po fitoni menjëherë besimin e klientëve të mundshëm. Ju gjithashtu fitoni akses në bazat e klientëve që mund të mos keni qenë në gjendje t'i arrini më parë. Bashkëpunimi me dikë që ka një bazë të madhe është gjithashtu me kosto efektive. 

Duke punuar me njerëz që kanë qenë në gjendje të ndërtojnë një markë për veten e tyre, ju mund të fitoni njohuri për tregun. Ju mund të shihni se çfarë funksionon dhe çfarë jo nga dikush që ka arritur të nxjerrë emrin e tij atje. 

14. Ofroni mbështetje të vazhdueshme ose burime të klientit 

Fitimi i klientëve të rinj është gjithmonë më i shtrenjtë se sa t'i detyrosh klientët ekzistues të angazhohen përsëri me ju. Kjo është një nga arsyet më të mëdha për të ruajtur besnikërinë e klientit. 

Për klientët ekzistues, vazhdoni të ofroni mbështetje dhe burime në mënyrë që të mbani një lidhje me ta. Ju i mbani ata të angazhuar me markën tuaj duke rritur shërbimin ndaj klientit. 

Zgjeroni biznesin tuaj të këshillimit me doola

Ndërtimi i biznesit tuaj të konsulencës nga themeli mund të duket i ndërlikuar, por me ekipin e duhur dhe mjetet e duhura, ju mund ta fusni në funksion markën tuaj shpejt. 

Në doola, ne ofrojmë atë që ju nevojitet për të filluar, duke përfshirë kontabilitetin pa stres. Kaloni më pak kohë duke u shqetësuar për menaxhimin e financave tuaja duke iu drejtuar shërbimet e kontabilitetit doola sot

FAQs

Cilat janë disa teknika efektive të rrjetëzimit për të rritur biznesin tim të këshillimit?

Mund t'i drejtoheni mediave sociale dhe burimeve të tjera në internet, si bloget, ose mund të zgjidhni rrjetëzimin personal. Këto zakonisht përfshijnë shkuarjen në konferenca dhe madje edhe partneritetin me profesionistë të tjerë të industrisë. Rrjetëzimi është veçanërisht i rëndësishëm nëse po përpiqeni filloni një biznes pa para, pasi do t'ju mundësojë të lëshoni rrënjë dhe të zhvilloni lidhje të vlefshme.

Si të përcaktoj strukturën e duhur të çmimeve për shërbimet e mia të konsulencës?

Struktura e çmimeve zakonisht varet nga faktorë të ndryshëm, duke përfshirë bazën tuaj të klientit, ekspertizën dhe kushtet aktuale të tregut. Megjithatë, shumica e konsulentëve përfitojnë nga një kombinim i çmimeve për orë ose të bazuara në projekte dhe çmimeve të bazuara në vlerë. 

Cilat janë disa metoda të provuara për të rritur mbajtjen dhe kënaqësinë e klientit në një biznes konsulence?

Ofrimi i shërbimit të vazhdueshëm ndaj klientit është thelbësor për mbajtjen dhe kënaqësinë e klientit. Ju gjithashtu mund t'i drejtoheni programeve të referimit, duke inkurajuar klientët që t'ua rekomandojnë shërbimet tuaja të tjerëve, duke marrë gjithashtu një shpërblim për përpjekjet e tyre. Marketingu me email është një tjetër strategji e dobishme, e cila ju lejon të mbani bazën tuaj të klientëve të përditësuar për të gjitha shërbimet tuaja. 

Cilat janë metrikat dhe treguesit kryesorë që duhet të gjurmoj për të matur rritjen e biznesit tim të këshillimit?

Treguesit kryesorë të performancës (KPI) në konsultim përfshijnë rezultatet e kënaqësisë së klientit, të cilat mund t'i gjurmoni duke kryer anketa dhe intervista dhe duke monitoruar rishikimet. Ju gjithashtu dëshironi të gjurmoni mbajtjen e klientit, gjë që mund të bëhet duke analizuar të dhënat e rinovimit të kontratës.  Është gjithashtu thelbësore të gjurmohen normat e konvertimit të shitjeve, të cilat matin se sa klientë kthehen në klientë. Ju mund ta gjurmoni këtë duke analizuar të dhënat e shitjeve. Mbani një sy në rritjen tuaj të të ardhurave dhe marzhin e fitimit gjithashtu. 

Si mund të shfrytëzoj mediat sociale për të promovuar shërbimet e mia të këshillimit?

Për të përfituar sa më shumë nga mediat sociale, zgjidhni një ose dy platforma dhe krijoni një zë koheziv të markës. Përqendrohuni në cilësinë e përmbajtjes, jo vetëm në sasinë e saj. Ndani histori suksesi dhe njohuri të vlefshme në industri. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.