Si të rritet një biznes ndërtimi

Ka më shumë se 919,000 biznese ndërtimi në Shtetet e Bashkuara. Të dallosh në industrinë e mbushur me njerëz të ndërtimit është e vështirë, kërkon që të bësh përpjekje të përbashkëta për të tërhequr klientë të mundshëm dhe për të krijuar një markë që njerëzit e njohin dhe besojnë. Kjo është kur të dish se si të rritet një biznes ndërtimi bëhet jetike. 

Nëse ju filloi një biznes artizanal ose një kompani ndërtimi komerciale, ju mund ta ndihmoni biznesin tuaj të fitojë vëmendje duke ndjekur hapat e përmendur më poshtë.

15 Strategji efektive për të nxitur rritjen në kompaninë tuaj të ndërtimit

Kur kërkoni se si të rritni një biznes ndërtimi, ju dëshironi t'i përmbaheni strategjive të provuara dhe të vërteta që ju ofrojnë mundësinë për t'u zgjeruar organikisht duke ruajtur reputacionin që ju nevojitet për të pasur sukses. 

1. Investoni në fushata reklamuese të synuara

Fushatat e synuara reklamuese ju kursejnë kohë dhe para. Ju mund ta përshtatni mesazhin tuaj për audiencën tuaj, duke u siguruar që ai të plotësojë nevojat dhe interesat tuaja. Kjo ju lejon të fitoni dhe mbani shpejt vëmendjen e klientëve të mundshëm. 

Fushatat e synuara reklamuese ofrojnë gjithashtu një kthim më të mirë të investimit (ROI). ROI tregon se sa para po fitoni për dollar reklamash. Me reklamat e synuara, ju po arrini ata që mund të jenë të interesuar për shërbimet tuaja shumë më shpejt, duke ju kursyer kështu para. 

2. Zgjeroni rrjetin tuaj me profesionistë të tjerë

Në industrinë e ndërtimit, është jetike të bësh disa rrjete. Rrjetëzimi ju lejon të takoni njerëz të tjerë në industrinë tuaj, duke përfshirë nënkontraktorët tek të cilët mund të mbështeteni. Ju gjithashtu keni mundësinë të fitoni referime dhe madje të krijoni partneritete. Të qenit një anëtar aktiv i një organizate tregtare ju ndihmon të krijoni këto lloj lidhjesh. 

Ju gjithashtu mund të zgjeroni bazën tuaj të njohurive dhe të gjeni mënyrat më të mira për të qëndruar relevant në fushën tuaj. Ju mund të shihni se si kompanitë e tjera në industrinë e ndërtimit ose fusha të ngjashme trajtojnë sfidat.

3. Krijoni një faqe interneti profesionale dhe miqësore për përdoruesit

Këto ditë çdo kompani duhet të ketë një faqe interneti që ofron informacion mbi shërbimet që ofron, çmimet dhe më shumë. Faqja e internetit duhet të duket profesionale për të frymëzuar besim, dhe gjithashtu duhet të jetë miqësore për përdoruesit. Kjo do të thotë një dizajn intuitiv me etiketa të qarta. 

Shumica e njerëzve tani përdorin telefonat ose tabletët e tyre, kështu që faqja duhet të jetë gjithashtu miqësore me celularin. Nuk duhet të zgjasë shumë kohë për t'u ngarkuar dhe duhet të ketë tekst që lexohet lehtë dhe nuk e lodh syrin. 

4. Siguroni çmime konkurruese dhe oferta speciale 

Sigurimi i çmimeve konkurruese është thelbësor, veçanërisht për kompanitë që sapo kanë filluar ose nuk kanë bërë ende emër. Konsumatorët kanë më shumë gjasa të dëshirojnë të provojnë një kompani të re ose më të vogël nëse po marrin një marrëveshje të mirë. 

Ofertat speciale janë një mënyrë tjetër për të tërhequr klientët e rinj. Shumë kompani ofrojnë oferta speciale për klientët për herë të parë, ndërsa të tjera ofrojnë këto lloj kursimesh për klientët e kthyer. 

5. Ofroni një gamë të gjerë shërbimesh

Aftësia për të ofruar shumë shërbime mund t'ju ndihmojë të dalloheni nga konkurrentët. Njerëzit në përgjithësi nuk duan që të verifikojnë dhe punësojnë dhjetëra ofrues shërbimesh për të punuar në një projekt të vetëm, sepse kërkon kohë dhe madje mund të kushtojë më shumë. Nëse mund të ofroni shumë shërbime, klientët do të kenë më shumë gjasa t'ju punësojnë për shkak të shkathtësisë së biznesit tuaj. 

6. Vendosja e partneriteteve me nënkontraktorët dhe furnizuesit 

Ju mund të krijoni partneritete strategjike që zgjasin në një ose shumë projekte. Këto partneritete ndërtojnë besimin midis palëve të ndryshme, që do të thotë rezultate më të mira për klientët tuaj. 

Çmimi mund të jetë fleksibël kur ndërtoni këto lloj partneritetesh. Ka më shumë besim, kështu që mund të ketë pak dhënie e marrje. Me furnitorët, partneritetet mund t'ju ndihmojnë të keni një linjë të garantuar të furnizimeve cilësore. 

Ju kurseni kohë gjithashtu, pasi nuk keni nevojë të kontrolloni të gjitha materialet kur punoni ngushtë me një furnizues. Në fund, e gjithë kjo do të thotë më shumë efikasitet dhe tarifa më të mira për klientët tuaj. 

7. Përmirësoni dhe përditësoni vazhdimisht aftësitë dhe njohuritë tuaja në industri 

Mësimi i vazhdueshëm ju lejon të qëndroni të përditësuar mbi ndryshimet më të fundit në industrinë e ndërtimit. Kjo ju lejon të ofroni zgjidhje dhe shërbime inovative, të cilat i lejojnë kompanisë tuaj të mbetet konkurruese në një industri që ndryshon vazhdimisht. 

Përditësimi i aftësive dhe njohurive të industrisë ju lejon të jeni më efikas në shërbimet që ofroni, gjë që përkthehet në kënaqësi më të lartë të klientit. Gjithashtu bën të mundur ofrimin e opsioneve të qëndrueshme dhe miqësore me mjedisin, të cilat janë të rëndësishme për shumë klientë në ditët e sotme.  

8. Ofroni opsione fleksibile pagese 

Ofrimi i opsioneve fleksibël të pagesës promovon besnikërinë dhe kënaqësinë e klientit. Ai fuqizon klientët, duke i ndihmuar ata të menaxhojnë fluksin e tyre të parasë, duke ju ndihmuar gjithashtu të paguheni më shpejt. Ju dëshironi të merrni në konsideratë të gjitha opsionet më të fundit për të ofruar metoda të thjeshta dhe pa probleme pagese. 

9. Merrni pjesë në ngjarjet e industrisë dhe shfaqjet tregtare 

Pjesëmarrja në ngjarjet e industrisë dhe shfaqjet tregtare ju mundëson rrjetëzimin, duke ju ndihmuar të takoni kontraktorë, nënkontraktorë, furnitorë dhe shumë profesionistë të tjerë të industrisë. Ai ofron ekspozim të industrisë, duke ju lejuar të shihni tendencat më të fundit, duke ofruar gjithashtu njohuri për atë që kërkojnë klientët. 

Kjo ju jep një shans për të marrë pjesë në sesione edukative, duke ju ekspozuar ndaj teknologjive, teknikave të reja dhe më shumë. 

10. Optimizoni praninë tuaj në internet për rezultatet e kërkimit lokal

Në industrinë e ndërtimit, vendndodhja juaj është një pjesë kyçe e procesit të gjetjes së klientëve. Ju duhet të optimizoni praninë tuaj në internet, qoftë kjo do të thotë një faqe interneti apo media sociale, për të treguar se ku i ofroni shërbimet tuaja. 

Duke u fokusuar në të qenit më lart në rezultatet e kërkimit lokal, ju po i jepni biznesit tuaj mundësinë më të mirë për t'u vënë re nga ata që kanë nevojë për shërbimet tuaja. 

11. Zbatimi i sistemeve efektive të menaxhimit të projektit

Sistemet e menaxhimit të projektit i referohen procesit të menaxhimit të një projekti nëpërmjet planifikimit dhe organizimit të fazave të ndryshme të tij. Zakonisht, këto sisteme mbështeten nga teknologjia.

Produktiviteti është thelbësor dhe kjo është ajo që ofrojnë sistemet e menaxhimit të projektit. Këto sisteme ju ndihmojnë gjithashtu të përdorni burimet dhe punonjësit tuaj në mënyrë më efikase duke përmirësuar komunikimin dhe bashkëpunimin. 

12. Investoni në pajisje dhe vegla cilësore

Pasja e mjeteve dhe pajisjeve me cilësi të lartë ju ndihmon të përfundoni projektet tuaja më shpejt, duke ju kursyer kohë në mënyrë që të mund të kaloni në projektin tjetër. Gjithçka përfundon duke shtuar në linjën tuaj përfundimtare. 

Mjetet më të mira përmirësojnë cilësinë e punës suaj, gjë që rrit kënaqësinë e klientit. Kjo mund të nënkuptojë marrjen e komenteve dhe madje edhe referimeve më të mira. 

13. Ofroni zgjidhje ndërtimi miqësore me mjedisin dhe të qëndrueshme

Njerëzit duan opsionin për t'u kthyer drejt zgjidhjeve të qëndrueshme të ndërtimit. Disa klientë madje mund të refuzojnë të punësojnë kompani që nuk ofrojnë opsione miqësore me mjedisin. Duke ofruar këto, ju mund të ndihmoni veten të qëndroni konkurrues në industrinë e ndërtimit. 

14. Ofroni mundësi trajnimi për punonjësit tuaj 

Punonjësit tuaj përfitojnë nga mundësitë e duhura të trajnimit. Ai përmirëson produktivitetin e punonjësve dhe madje rrit motivimin. Këto mundësi trajnimi ndihmojnë gjithashtu në harmonizimin e punonjësve me qëllimet e kompanisë dhe garantojnë që klientët të marrin rezultate të qëndrueshme. 

15. Konsideroni zgjerimin në tregje të reja

Ju mund të rrisni rritjen e biznesit tuaj duke u zgjeruar në tregje të reja. Do të keni një grup më të madh talentesh dhe gjithashtu do të diversifikoni biznesin tuaj, gjë që mund t'ju mbrojë në të ardhmen nga goditjet e tregut ose çështje të tjera të ngjashme. 

Ndërtoni biznesin tuaj të ndërtimit me doola

Nëse keni luftuar me ndonjë fazë të procesit të formimit të biznesit, nga duke emërtuar kompaninë tuajgjetja e një qyteti të madh për ta nisur atë, ne në doola mund të ndihmojmë. Ne ofrojmë një sërë shërbimesh, duke përfshirë mbajtjen e kontabilitetit, regjistrimin e taksave, ndihmë në krijimin e SH.PK-ve dhe shumë më tepër. Na kontaktoni sot për të mësuar më shumë rreth tonë llogarimbajtje options.

FAQs

Si mund të krijoj dhe ruaj një reputacion të fortë në industrinë e ndërtimit?

Ju dëshironi të keni një markë të besueshme dhe të fitoni vlerësime pozitive. Sigurohuni që t'u përgjigjeni gjithashtu atyre komenteve. Këtu përfshihen ato që nuk janë aq të favorshme sa do të dëshironit. Njerëzve u pëlqen të shohin kompanitë që marrin përgjegjësinë për gabimet e tyre. Ju gjithashtu do të dëshironit t'i jepni përparësi mbajtjes së një qëndrimi profesional në çdo kohë dhe kryerjes së punës në mënyrë korrekte dhe në kohë. 

Cilat janë praktikat më të mira për vlerësimin e projekteve të ndërtimit dhe ofertat për kontratat?

Ju duhet të kuptoni kërkesat e projektit dhe më pas të bëni disa kërkime mbi konkurrencën që të jeni në gjendje të bëni së bashku një vlerësim. Kur bëni ofertë, duhet të vendosni pritshmëri realiste. Klientët nuk duan vlerësime shumë të larta ose shumë të ulëta, ndaj zgjidhni atë që është e arsyeshme dhe e arritshme. Sidoqoftë, sigurohuni që oferta juaj të jetë konkurruese. 

Si mund të qëndroj përpara konkurrencës në industrinë e ndërtimit?

Për të qëndruar përpara konkurrencës, përqafoni teknologjinë duke iu drejtuar softuerit të menaxhimit të projekteve. Këto mjete ndihmojnë në efikasitet dhe mund të zvogëlojnë kostot. Ju gjithashtu do të dëshironit të prezantoni opsione të gjelbra dhe të qëndrueshme. Një mënyrë tjetër për t'u dalluar është ofrimi i shumë llojeve të shërbimeve në mënyrë që klientët të mos kenë nevojë t'u drejtohen profesionistëve të ndryshëm. 

Cilat janë konsideratat më të rëndësishme ligjore dhe rregullatore për rritjen e një biznesi ndërtimi?

Ju duhet t'u përmbaheni rregulloreve të sigurisë, standardeve të industrisë dhe kodeve të ndërtimit për të shmangur mosmarrëveshjet ligjore dhe komplikimet që mund ta vënë biznesin tuaj në rrezik. Të kesh ndihmë ligjore të një lloji është zakonisht një ide e mirë. 

Si mund të tërheq më shumë klientë për biznesin tim të ndërtimit?

Ju do të dëshironit të kishit një prani të fortë në internet që përfshin llogaritë e mediave sociale dhe një faqe interneti. Optimizojini të gjitha ato për rezultatet e kërkimit lokal dhe siguroni përmbajtje që angazhon klientët e mundshëm. Ju gjithashtu do të dëshironit të konsideroni të punoni me profesionistë të tjerë për të fituar referime.  

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.