Si të rritet një biznes trajnimi

Një stërvitje biznes ofron mundësinë për të ndihmuar të tjerët të arrijnë qëllimet e tyre. Pavarësisht nëse keni ndërtuar një stërvitje biznesi, stërvitje personale, stërvitje në jetë ose ndonjë biznes tjetër stërvitor, hapi tjetër është të shkallëzoni. Si e çoni kompaninë tuaj në një nivel tjetër? Më poshtë, do të gjeni zgjidhjen se si të rritni një biznes stërvitor, të zgjeroni shtrirjen tuaj dhe të transformoni jetën. 

15 këshilla për shkallëzimin e biznesit tuaj të stërvitjes

Gati për të përshpejtuar rritjen e biznesit? Zbatoni strategjitë e mëposhtme për të sjellë klientë të rinj, për të përmirësuar rezultatet e klientit dhe për të përmirësuar normat e mbajtjes. 

Ofroni konsultime falas ose telefonata për zbulim

Konsultime falas ose telefonata zbulimi janë një mënyrë e shkëlqyer për të marrë klientët e rinj në derë. Konsideroni të ofroni një konsultim 15-minutësh falas ose sesion mostër për t'u dhënë klientëve të mundshëm një shije të stilit dhe ofertave tuaja të stërvitjes. 

Krijoni dhe optimizoni një faqe interneti profesionale

Faqja juaj e internetit është vendi ku shumë klientë të mundshëm do të marrin përshtypjen e parë për ofertat tuaja të stërvitjes. Ndërfaqja duhet të jetë e qartë, e thjeshtë dhe intuitive. Ndërtoni një markë për të rezonuar me audiencën tuaj të synuar dhe stilin e stërvitjes. Mësoni më shumë rreth duke krijuar një faqe interneti profesionale biznesi këtu.

Përdorni platformat e mediave sociale 

Platformat e mediave sociale ofrojnë mundësi për të ndarë informacionin dhe njohuritë kryesore të stërvitjes, ndërkohë që ndërtohet autoriteti i subjektit. Postoni rregullisht, përdorni praktikat më të mira të SEO dhe ofroni vlerë për klientët në mënyrë që ata të duan të shohin atë që prodhoni. 

Bashkëpunoni me profesionistë të tjerë në fusha të ngjashme 

Bashkëpunimi dhe mbështetja profesionale mund të zgjerojë audiencën dhe shtrirjen tuaj. Për shembull, nëse përqendroheni në stërvitjen e biznesit, mund të bashkëpunoni me një trajner të jetës për mendimet për të pasur sukses në biznes dhe jetë, ose të përdorni mjete që mund të zbatohen në pjesë të ndryshme të jetës profesionale. Mos kini frikë të punoni me trajnerë të tjerë që mund t'ju ndihmojnë të rrisni audiencën tuaj, ndërkohë që ju gjithashtu i ndihmoni ata. 

Ofroni kurse online ose uebinarë

Kurset dhe webinarët online mund të bëhen një rrjedhë shtesë e të ardhurave duke ju dhënë gjithashtu mundësi për të zgjeruar audiencën tuaj. Merrni parasysh formate të ndryshme, nga uebinarë falas, të shkurtër deri te kurset e shkurtra, kurse të drejtpërdrejta, kurse asinkrone dhe kurse grupore të drejtpërdrejta. 

Përdorni marketingun me email

Thënia e vjetër, "nga syri, nga mendja" është e vërtetë. Marketingu me email mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të edukuar audiencën tuaj dhe për të qëndruar në kontakt. Dërgoni emaile javore ose mujore me përditësime, këshilla dhe informacione të tjera bazuar në sezonin, lajmet aktuale ose situatat përkatëse që lidhen me ekspertizën tuaj të stërvitjes. 

Merrni pjesë në Ngjarjet dhe Konferencat e Rrjetit. 

Ngjarjet dhe konferencat e rrjetëzimit ofrojnë mundësinë për të bashkëpunuar dhe mësuar nga trajnerë të tjerë, për të paraqitur ide dhe për të gjetur bashkëpunime të mundshme. Jini të hapur ndaj perspektivave të reja, teknikave shtesë dhe ofertave të paketuara që mund t'i shtoni biznesit tuaj të stërvitjes.

Zhvilloni një markë të fortë personale

Një markë e fortë personale është thelbësore. Përqendrohuni në tregun e ngrohtë dhe kuptoni thellësisht klientin tuaj ideal. Vetëm një biznes stërvitor nuk do të dalë jashtë. Theksoni propozimin tuaj unik të vlerës, çfarë mund t'u ofroni klientëve dhe si të ndihmoni me pikat e tyre të dhimbjes. Ju do të dëshironi ta nënvizoni këtë në faqen e internetit të biznesit, platformat e mediave sociale dhe marketingun me email. 

Përdorni kanale reklamimi me pagesë 

Reklamimi me pagesë në Facebook, Google, Instagram ose kudo ku klienti juaj ideal kalon kohën mund të jetë një mënyrë e fuqishme për të përshpejtuar rritjen. Punoni me një tregtar me përvojë dhe testoni performancën e reklamave të ndryshme për të optimizuar të ardhurat dhe ROI. 

Bashkëpunoni me ndikues ose drejtues të industrisë 

Influencers janë një nga fuqitë më të mëdha në rritje të marketingut sot. Ndërsa ndikuesit kryesorë me miliona ndjekës mund të jenë të kushtueshëm, ju mund të punoni me mikro-ndikues me rezultate të shkëlqyera. Hulumtoni me kujdes zëri i kujt rezonon me mesazhin tuaj dhe ndikuesit, audienca e të cilëve përputhet më shumë me audiencën tuaj të synuar. Për shembull, një terapist mund të jetë i gatshëm të bashkëpunojë

Ofroni një shumëllojshmëri opsionesh pagese 

Ndonjëherë, pengesa për hyrjen për stërvitje janë kushtet e pagesës. Përveç pranimit të parave të gatshme, kartave të kreditit ose çeqeve, merrni parasysh plane të tjera pagese dixhitale. Ju gjithashtu mund të konsideroni një shërbim abonimi trainimi ose plan pagese me kalimin e kohës për të përmirësuar aksesin. 

Përdorni Video Marketing

Ju gjithashtu mund të reklamoni në YouTube, ose të krijoni një kanal YouTube me burime arsimore falas që mund të arrijnë një audiencë më të gjerë. Ju gjithashtu mund të flisni në podkaste me një komponent video për të arritur audiencë të re dhe për të shfaqur ofertat e stërvitjes. 

Angazhohuni në mundësitë e të folurit publik 

Mundësitë e të folurit publik janë një burim i fuqishëm për të ndërtuar markën tuaj. Nga të folurit në konventat e biznesit lokal në podkastet e deri te konferencat kombëtare ose ndërkombëtare, të folurit publik mund t'ju ndihmojë të arrini audiencë të re. Për të maksimizuar mundësitë, shpjegoni qasjen tuaj, nënvizoni vlerën unike që ofroni dhe tregoni specifikë se si mund ta ndihmoni audiencën me problemet e tyre aktuale. 

Zbatoni një program referimi 

Një program referimi mund të nxisë klientët ekzistues të stërvitjes që të referojnë klientë të rinj duke ndërtuar besnikëri. Për programin tuaj të referimit, do të dëshironi të:

  • Vendosni objektivat dhe treguesit kryesorë të performancës (KPI) për të vlerësuar efektivitetin e referimit.
  • Vendosni për shpërblimet ose stimujt e programit të referimit.
  • Krijoni një faqe uljeje dhe një sistem referimi të klientit, kode ose lidhje.
  • Nëse është e nevojshme, konfiguroni programimin ose softuerin mbështetës për ndjekjen e referimit.
  • Si një sistem i thjeshtë, ju mund t'u jepni klientëve një përqindje uljeje në seancën e tyre të ardhshme të stërvitjes për secilin klient që ata referojnë.
  • Promovoni programin e referimit të klientit në faqen tuaj të internetit përmes emailit dhe mediave sociale.

Investoni vazhdimisht në zhvillimin tuaj profesional

Trajnerët më të mirë e kuptojnë se ka gjithmonë më shumë për të mësuar. Investoni në mësimin e teknikave të reja brenda ekspertizës suaj të stërvitjes dhe më gjerë. Aftësitë e reja, teknikat dhe strategjitë e marketingut mund të japin dividentë të fortë në rritjen afatgjatë të biznesit. 

Merrni doola për të ndërtuar biznesin tuaj të stërvitjes

Nëse jeni duke pyetur veten kush mund t'ju ndihmojë të filloni ose rritni biznesin tuaj, doola mund të ndihmojë. Nga shërbimet e krijimit të biznesit për shërbimet e kontabilitetit, doola kupton se themeluesit e zënë kanë nevojë për zgjidhje praktike për të automatizuar sistemet dhe për të reduktuar stresin. Merr libra doola për kontabilitet pa stres, kështu që ju mund të fokusoheni te klientët tuaj dhe të ndërtoni biznesin tuaj!

FAQs

Si mund ta diferencoj veten nga trajnerët e tjerë në treg?

Për të dalluar veten nga trajnerët e tjerë, theksoni pozicionin tuaj, flisni me tregun tuaj të synuar dhe identifikoni pikat e tyre të dhimbjes dhe demonstroni se si mund të ndihmoni në zgjidhjen e tyre. Vazhdoni të mësoni dhe të rriteni për të ndërtuar biznesin tuaj. 

Çfarë duhet të paguaj për shërbimet e mia të stërvitjes?

Shuma që duhet të paguani për shërbimet tuaja të stërvitjes varet nga zona, ku jetoni dhe lloji i shërbimeve. Mund të tarifoni diku nga 100 deri në 1,000 dollarë ose më shumë. Për trajnerët e rinj, një paketë 3-mujore kushton rreth 1,500 dollarë.

Cilat mundësi rrjetesh duhet të përfitoj për të rritur biznesin tim të stërvitjes?

Mundësitë e rrjetëzimit për të rritur biznesin tuaj të stërvitjes përfshijnë konferenca, seminare profesionale dhe grupe të rrjeteve në internet. Ju gjithashtu mund të konsideroni bashkëpunimin me trajnerë ose trajnerë lokalë në një vend të lidhur. 

Si mund ta mas suksesin e biznesit tim të stërvitjes?

Përveç përfundimit, merrni parasysh të ardhurat gjatë gjithë jetës së klientit dhe mbajtjen e klientit për të matur suksesin e biznesit tuaj të stërvitjes. Treguesit kryesorë të performancës për një biznes stërvitor përfshijnë rritjen e aftësive specifike, performancën e përmirësuar dhe ndikimin pozitiv në transformimin e klientit.

Çfarë hapash mund të ndërmarr për të krijuar besueshmëri dhe besim me klientët e mundshëm?

Për të krijuar besueshmëri dhe besim me klientët e mundshëm, ju mund të nënvizoni diplomat dhe kredencialet tuaja, si dhe ndikimin e matshëm pozitiv që ka pasur trajnimi juaj tek klientët. Ju gjithashtu mund të përdorni dëshmitë e klientëve si një mjet për të theksuar besueshmërinë tuaj dhe efektet praktike të stërvitjes suaj.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.