Si të rritet një biznes kiropraktik

Ndërsa kujdesi kiropraktik ka ekzistuar për më shumë se 125 vjet, ai është rritur në mënyrë astronomike vitet e fundit. Mbi 35 milionë amerikanë vizitojnë një kiropraktor çdo vit. Pavarësisht nëse sapo filloni ose keni një biznes të madh të themeluar, ka mundësi për rritje me praktikues të rinj, teleshëndetin dhe më gjerë. 

Hapat e mëposhtëm për mënyrën e rritjes së një biznesi kiropraktik mund të ndihmojnë në nisjen tuaj biznes në nivelin tjetër këtë vit. 

14 Këshilla për Zgjerimin e Biznesit tuaj Kiropraktik

Zgjerimi i praktikës suaj kiropraktike mund të jetë një qasje e shumëanshme. Këtu janë hapat fillestarë që duhen ndërmarrë. 

Zgjeroni praninë tuaj në internet 

Ndërtimi i pranisë tuaj në internet është një mjet i fuqishëm marketingu për të edukuar klientët ekzistues dhe për të tërhequr klientë të rinj. Aplikoni praktikat më të mira të SEO, të tilla si optimizimi i kohës së ngarkimit të faqes dhe synimi i fjalëve kyçe specifike, për të përmirësuar renditjen e kërkimit organik. Konsideroni të shtoni një blog me këshilla të dobishme për heqjen e qëndrimit ose dhimbjes, informacione për stërvitje sportive ose zbritje. Sa më shumë informacion të dobishëm të keni në dispozicion, aq më shumë mund të rrisë autoritetin e domenit me kalimin e kohës. Mësoni rreth si të hapni një faqe interneti për biznesin tuaj këtu

Ofroni seminare dhe seminare edukative

Punëtoritë ose seminaret edukative mund të jenë një mënyrë për t'u lidhur me klientët potencial në një mënyrë kuptimplote dhe praktike. Ju mund të bëni seminare për stërvitje specifike sportive, trajnime për lehtësimin e dhimbjeve ose seanca të terapisë fizike për qëndrimin ose për të përmirësuar forcën në pjesë të veçanta të trupit. Merrni parasysh krijimin e seminareve ose kurseve në internet që mund të bëhen opsione pasive për gjenerimin e të ardhurave. 

Zhvilloni partneritete me palestra lokale, klube shëndetësore dhe ekipe sportive

Partneritetet me palestrat lokale, klubet shëndetësore ose ekipet sportive mund të jenë një mënyrë praktike për të gjeneruar të ardhura shtesë dhe për të rritur ndërgjegjësimin për shërbimet tuaja. Merrni parasysh të kontaktoni për të ofruar një shërbim abonimi ose një seri kursesh arsimore. A Boutique ose shërbimi kiropraktik i personalizuar që u ofron klientëve një përvojë të ngjashme me banjën ose vizitat në shtëpi mund të tërheqin gjithashtu klientelë të rregullt.  

Zbatoni një program referimi

Shqyrtimet e klientëve, dëshmitë dhe anekdotat pozitive mund të jenë mjete të fuqishme shitjeje. Klientët mund të ndajnë përvojat e tyre të ndershme me punën tuaj dhe cilësinë e punimit tuaj. Konsideroni një program referimi në të cilin ju zbritni referuesin dhe klientin e ri, si p.sh. 10% ulje ose 20 dollarë ulje nga trajtimi i parë. 

Rrjeti me profesionistë të tjerë të kujdesit shëndetësor në zonën tuaj

Profesionistë të tjerë të kujdesit shëndetësor mund të ofrojnë mundësi rrjetëzimi. Merrni parasysh bashkëpunimet me profesionistë të tjerë të kujdesit shëndetësor ose ftimin e tyre për t'u bashkuar me ju për kurse ose seminare edukative. 

Përdorni marketingun me email 

Një praktikë kiropraktike mund të ofrojë emaile të rregullta arsimore dhe të ndajë promovime speciale. Email-i mund të jetë vetëm rikujtues që i duhet një klienti për të rezervuar një takim tjetër. Ju mund të promovoni shitje, promovime speciale dhe përditësime në dyqanin ose programin e referimit. Merrni parasysh dërgimin e postimeve në blog, përditësime të seminareve ose seminareve dhe informacione të tjera të dobishme. 

Optimizoni faqen tuaj të internetit për SEO lokale

SEO e përgjithshme është e rëndësishme, por për praktikën kiropraktike, optimizimi për SEO specifike të vendndodhjes është më i rëndësishëm. Merrni parasysh kërkimin e fjalëve kyçe specifike për vendndodhjen dhe reklamat e listuara me shënjestër gjeografike. 

Ofroni Konsultime Teleshëndetore për komoditet të shtuar

Teleshëndetësia është një biznes që lulëzon. Ndërsa kiropraktika mbështetet në prekje, ju mund t'u mësoni klientëve ushtrime ose praktika të thjeshta që mund të bëjnë në shtëpi. Ky mund të jetë një shërbim shtesë me klientët ekzistues ose edhe një shërbim i bazuar në pajtim. 

Sponsorizoni ngjarje të komunitetit lokal ose mbledhje fondesh

Nëse dëshironi të rrisni shtrirjen e biznesit tuaj ndërkohë që i jepni shoqërisë, merrni parasysh të kontaktoni organizata jofitimprurëse lokale ose bamirësi kauzat e të cilave dëshironi t'i mbështesni. Ju mund t'i dhuroni shërbimet tuaja për ngjarjet e tyre duke fituar një publicitet pozitiv. Gjithashtu, merrni parasysh sponsorizimin e ngjarjeve lokale ose ngritjen e një kabinë në gara, ngjarje sportive, panaire tregtare ose tregje fermerësh.   

Paraqisni dëshmitë e pacientëve dhe tregimet e suksesit 

Shqyrtimet e klientëve, dëshmitë dhe anekdotat pozitive mund të jenë mjete të fuqishme shitjeje. Konsumatorët mund të ndajnë përvojat e tyre me praktikën tuaj kiropraktike. Shfaqja e këtyre dëshmive me foto ose histori personale në faqen tuaj të internetit dhe mediat sociale mund të krijojë besim dhe mirëkuptim në procesin tuaj kiropraktik. 

Merrni pjesë në panaire apo ekspozita lokale të shëndetit

Panairet dhe ekspozitat lokale të shëndetit mund të jenë një mënyrë për të shfaqur praktikën dhe rrjetin tuaj me profesionistë të tjerë. Merrni parasysh të shfaqni ushtrime ose teknika specifike për t'u dalluar nga konkurrentët. Jini të hapur për të mësuar nga të tjerët për të gjetur bashkëpunime të mundshme ose teknika të reja. 

Krijoni video edukative, podkaste dhe blogje

Videot edukative, podkastet dhe blogjet mund të ofrojnë mundësinë për të mësuar duke rritur vlerësimin dhe kuptimin e teknikave tuaja. Nëse filloni një kanal në YouTube ose postoni video në platforma të tjera kursesh, mund të bëhet një rrjedhë shtesë e të ardhurave 

Zbatoni një sistem planifikimi në internet

Një orar në internet mund t'ju kursejë kohë të konsiderueshme, veçanërisht gjatë zbatimit të shumë burimeve të reja të të ardhurave, si seminare, kurse, konsultime dhe kurse për teleshëndetin. Ka zgjidhje të thjeshta dhe me kosto të ulët, si dhe opsione të sofistikuara planifikimi nga të cilat mund të zgjidhni. 

Ofroni opsione fleksibile pagese

Opsionet fleksibël të pagesës e bëjnë më të lehtë për klientët që të marrin trajtimin që u nevojitet ndërsa paguajnë sipas kushteve të tyre. Merrni parasysh një plan abonimi mujor ose lejoni pacientët të shpërndajnë pagesat në disa muaj.  

Zgjerimi i biznesit tuaj kiropraktik

Një biznes kiropraktik është një biznes i përqendruar te klientët që kërkon shërbim të shkëlqyer dhe kujdes të personalizuar. Pronarët e bizneseve kiropraktike mund të përmirësojnë efikasitetin administrativ duke kursyer kohë dhe kosto. Për menaxhimin e librave, doola mund të ndihmojë. Shërbimet e kontabilitetit të doola janë krijuar për themeluesit e zënë, kështu që ju mund të përqendroheni në kujdesin për klientët dhe ndryshimin e jetës për mirë. Merrni Doola Books për kontabilitet pa stres këtu.

FAQs

Cilat janë disa mënyra me kosto efektive për të reklamuar shërbimet e mia kiropraktike?

Mënyrat me kosto efektive për të reklamuar shërbimet kiropraktike përfshijnë ndërtimin e një platforme të mediave sociale dhe postimin e fletushkave në dyqanet lokale të ushqimit shëndetësor, qendrat komunitare dhe palestrat. Ju gjithashtu mund të ofroni stimuj referimi për klientët ekzistues. 

Si mund të shfrytëzoj mediat sociale për të rritur biznesin tim kiropraktik?

Për të ndërtuar praktikën tuaj kiropraktike me mediat sociale, merrni parasysh të postoni rregullisht, të ripostoni komente ose foto nga klientët dhe të ofroni materiale të dobishme edukative që të tjerët mund të ndajnë. 

Cilat janë përfitimet e partneritetit me biznese apo profesionistë të tjerë në komunitetin tim?

Kur bashkëpunoni me biznese ose profesionistë të tjerë në komunitet, ju mund të shfrytëzoni klientët tuaj të përbashkët dhe të krijoni më shumë vlerë për ta. Për shembull, ju mund të zgjeroni praktikën tuaj kiropraktike për të përfshirë modalitete të tjera shëndetësore, të tilla si mjekësia tradicionale kineze ose fizioterapia. 

Si mund të ndërtoj dhe mbaj një reputacion pozitiv në industrinë e kiropraktikës?

Ju mund të ndërtoni dhe mbani një reputacion pozitiv brenda industrisë së kiropraktikës duke qëndruar aktual në praktikat më të fundit. Ju gjithashtu mund të informoni klientët tuaj dhe praktikuesit e tjerë për ekspertizën tuaj në faqen tuaj të internetit ose në mediat sociale për të demonstruar përkushtimin tuaj ndaj rritjes dhe përmirësimit të industrisë.

A ka ndonjë konsideratë specifike ligjore ose rregullatore për t'u mbajtur parasysh kur rritet një biznes kiropraktik?

Kur rritni një biznes kiropraktik, duhet të mbani të gjitha licencat aktuale dhe t'i përmbaheni ligjeve shtetërore dhe federale në lidhje me praktikën. Është gjithashtu e rëndësishme të siguroni sigurimin e keqpërdorimeve ose sigurimin e gabimeve dhe lëshimeve për të mbrojtur veten dhe praktikën tuaj. Nëse keni punonjës, ju gjithashtu duhet të keni sigurimin e kompensimit të punëtorëve ose sigurimin e përgjegjësisë. Nëse sapo po filloni, mundeni merrni idetë e emrit të LLC këtu.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.