Si të rritet një biznes zdrukthtari

Një zdrukthtari biznes po rishfaqet si një profesion i aftë që gjithashtu mund të çojë në kthime të qëndrueshme. Sipas Byrosë së Statistikave të Punës, paga mesatare e marangozit është 51,390 dollarë, ndërsa 10% e lartë përbëjnë një mesatare prej 89,950 dollarë. Të ardhurat mund të jenë edhe më të larta nëse krijoni një biznes me marangozë të shumtë ose ofroni shërbime të aftë të zdrukthtarisë, si ndërtimi ose gdhendja e mobiljeve. Lexoni për të mësuar se si të rritni një biznes zdrukthtari këtë vit. 

13 strategji efektive për të rritur biznesin tuaj të zdrukthtarisë

Një biznes zdrukthtari është një punë praktike zgjidhje për një biznes me një person. Mund të jetë gjithashtu një ngutje anësore për çifte ose ngutje anësore për punëtorët me kohë të plotë. Ju gjithashtu mund të ndërtoni një biznes me shumë persona me grupe të ndryshme aftësish për të ndërtuar një ekip të fortë zdrukthtari. Konsideroni një qasje të shumëanshme me hapat e mëposhtëm. 

Ndërtoni një prani të fortë në internet përmes një faqe në internet dhe media sociale

Ndërtimi i faqes suaj të internetit dhe prania në internet e bën më të lehtë për klientët potencial t'ju gjejnë. Ndërtoni një prani organike në mediat sociale duke postuar rregullisht dhe duke ndërvepruar me audiencën tuaj të synuar. 

Për faqen tuaj të internetit, aplikoni praktikat më të mira të SEO, të tilla si optimizimi i kohës së ngarkimit të faqes dhe optimizimi i fjalëve kyçe për të përmirësuar renditjen e faqes në kërkimet organike. Merrni parasysh të shtoni një blog me këshilla, informacione ose zbritje të dobishme për të rritur autoritetin e domenit me kalimin e kohës. 

Mos harroni gjithashtu se nëse faqja juaj e internetit nuk është e optimizuar për t'u parë në një smartphone, do të humbisni shitjet. Optimizoni kohën e ngarkimit në pajisjet celulare për të mbajtur klientët maksimalë. Mësoni më shumë rreth si të filloni ose optimizoni një faqe interneti për biznesin tuaj

Rrjeti me profesionistë të tjerë në industri

Rrjetëzimi me profesionistë të tjerë të industrisë mund t'ju japë njohuri mbi teknikat, standardet dhe idetë për mundësi të reja marketingu. Ju gjithashtu mund të bashkëpunoni ose të ndërtoni një biznes zdrukthtari së bashku. 

Shfrytëzoni rekomandimet e klientëve dhe vlerësimet pozitive

Shqyrtimet e klientëve, dëshmitë dhe anekdotat pozitive mund të jenë mjete të fuqishme shitjeje. Klientët mund të ndajnë përvojat e tyre të ndershme me punën tuaj dhe cilësinë e punimit tuaj. Për të inkurajuar komentet, ofroni një shpërblim ose zbritje dhe dërgoni një kujtesë me email për klientët pas blerjes. 

Zgjeroni shërbimet tuaja për të përfshirë kamare të specializuara të zdrukthtarisë

Shërbimet e kamareve të specializuara të zdrukthtarisë përfshijnë prodhimin e mobiljeve me porosi, rinovimin e shtëpive ose përpunimin e produkteve unike prej druri si dërrasat e prerjes, kornizat, enët e kuzhinës, skulpturat ose veglat. Këto vepra artizanale të veçanta mund të sjellin një premium duke përdorur më pak dru, duke maksimizuar kështu fitimet. 

Ofroni promovime dhe zbritje sezonale

Promovimet dhe zbritjet sezonale mund të jenë një mënyrë e shkëlqyeshme për të sjellë më shumë klientë në periudha kyçe gjatë gjithë vitit. Konsideroni specialet për festat e dhjetorit, Ditën e Nënës, Ditën e Babait, Ditën e Punës, Ditën e Veteranëve, Pashkët, Ditën e Falënderimeve ose festa të tjera. Zbritjet mund të përfshijnë një zbritje në një artikull të dytë, një zbritje në përqindje ose çdo opsion tjetër.

Investoni në Fotografinë profesionale të punës suaj

Thënia e vjetër se një fotografi vlen sa një mijë fjalë është e vërtetë. Fotografia profesionale e punës suaj mund të tregojë vëmendjen ndaj detajeve dhe cilësinë e punimit tuaj. Investimi i njëhershëm në shfaqjen e punës suaj duhet më shumë sesa të paguajë për veten e tij me një uebsajt të fortë dhe prani të mediave sociale. 

Krijo një program besnikërie për klientët e përsëritur

Programet e besnikërisë së klientit mund të jenë një mënyrë e shkëlqyer për të inkurajuar blerjet e përsëritura. Mund të konfiguroni një sistem për të fituar pikë zbritje ose kuponë për blerjet e ardhshme. Ju gjithashtu mund të ofroni një kupon për blerjet e ardhshme me çdo blerje të re. 

Kryeni seminare ose klasa për të ndarë ekspertizën tuaj

Punëtoritë ose klasat e zdrukthtarisë mund të jenë një mënyrë për t'u lidhur me entuziastët e tjerë të zdrukthtarisë për të ndërtuar një komunitet dhe për të gjeneruar të ardhura shtesë. Merrni parasysh krijimin e seminareve ose kurseve në internet që mund të bëhen opsione pasive për gjenerimin e të ardhurave. 

Përdorni markën e automjeteve për reklamat në celular

Markimi i automjeteve mund të veprojë si reklamë me kosto të ulët në baza ditore. Njerëzit mund të gjejnë informacione për shërbimin tuaj, duke përfshirë kontaktin e telefonit dhe emailin tuaj, kudo që të shkoni. 

Investoni në markën profesionale dhe dizajnin e logos

Markimi profesional dhe dizajni i logos nuk duhet të thyejnë buxhetin tuaj, por ato i shtojnë profesionalizëm kompanisë suaj. Merrni parasysh gjetjen e një profesionisti të markës përmes Upwork ose Fiverr nëse keni një buxhet të kufizuar ose punoni me një agjenci profesionale të markës.  

Ofroni paketa të mirëmbajtjes për klientët

Si marangoz, ju zotëroni një aftësi të vlefshme dhe shpesh shumë të kërkuar. Njerëzit jo vetëm që kanë nevojë për pjesë të reja, por gjithashtu kanë nevojë për punë mirëmbajtjeje ose riparimi. Ofroni këto paketa mirëmbajtjeje si një shërbim një herë ose me abonim për të gjeneruar një rrjedhë shtesë të ardhurash dhe për të hapur shërbimet tuaja për më shumë klientë. 

Kërkoni partneritete dhe ndërtoni marrëdhënie

Ndërtimi i marrëdhënieve dhe partneriteteve brenda industrisë mund të ndihmojë në çdo gjë, nga marrja e materialeve deri te bashkëpunimet në zdrukthtari apo dizajnin e shtëpisë. Ndërtoni një rrjet me sa vijon:

  • Ndërtuesit ose kontraktorët e shtëpive
  • Furnizuesit
  • Dizajnerë dhe arkitektë të brendshëm lokalë

Ofroni opsione financimi për projekte më të mëdha

Nëse ofroni financim, ju hapni derën për më shumë njerëz që të përjetojnë cilësinë e punës suaj. Konsideroni një plan pagese gjashtëmujore ose njëvjeçare, në varësi të çmimit përfundimtar. Ju mund të paguani deri në 5% më shumë për koston e financimit për të kompensuar humbjen e të ardhurave paraprake. Natyrisht, do t'ju duhet softuer pagese për të ofruar financim, kështu që nuk keni nevojë të mbani gjurmët e secilit plan pagese manualisht. 

Merr doola për të ndihmuar në rritjen e biznesit tuaj të zdrukthtarisë 

Një biznes zdrukthtari kërkon vëmendje ndaj detajeve dhe orë të tëra pune të fokusuar. Është një tregti praktike dhe një art me një prekje personale. Pronarët e bizneseve të zdrukthtarisë mund të përmirësojnë efikasitetin e dyqaneve, duke kursyer kohë dhe kosto. Për kontabilitetin, doola mund të ndihmojë. Shërbimet e kontabilitetit të doola janë krijuar për themeluesit e zënë, kështu që ju mund të përqendroheni në krijimin e punimeve të zdrukthtarisë që dallohen nga konkurrenca. Merrni Doola Books për kontabilitet pa stres këtu

FAQs

Çfarë strategjish çmimi duhet të zbatoj për të mbetur konkurrues në industrinë e zdrukthtarisë?

Strategjitë e çmimeve për të mbetur konkurruese në industrinë e zdrukthtarisë përfshijnë çmimin e konkurrencës, shitjet e kaluara dhe vëllimin total të pritshëm të shitjeve. Ju gjithashtu mund të përdorni strategji si çmimi kosto-plus, ndërsa faktorizoni kohën tuaj, çmimin e vlerës, uljen e çmimit ose çmimin e paketave.

Si mund të përmirësoj cilësinë e punës sime të zdrukthtarisë dhe kënaqësinë e klientit?

Për të përmirësuar cilësinë e punës suaj të zdrukthtarisë, merrni klasa për teknikat e reja ose punoni me profesionistë me një grup aftësish më të mëdha për të vazhduar përmirësimin. Për kënaqësinë e klientit, duhet të jeni të qartë përpara me klientët se çfarë mund të presin, dhe më pas të planifikoni të ofroni më shumë se kaq. Shpejt adresoni çdo shqetësim dhe punoni me klientin për të gjetur një zgjidhje të favorshme. 

Në cilat mjete dhe pajisje më duhen të investoj për biznesin tim të zdrukthtarisë?

Mjetet në të cilat mund t'ju duhet të investoni për biznesin tuaj të zdrukthtarisë përfshijnë dalta, sharra tavoline, avionë blloku, kapëse, çekiç me kthetra, çekiç, bashkim pjesësh figure, thika ose çekiç. Ju mund të keni nevojë për mjete shtesë nëse dëshironi të bëni gdhendje mobiljesh ose punë të tjera të detajuara. 

Si të menaxhoj dhe planifikoj në mënyrë efektive projektet për biznesin tim të zdrukthtarisë?

Për të menaxhuar dhe planifikuar në mënyrë efektive projektet e zdrukthtarisë, zhvilloni një plan me të gjitha detajet duke përfshirë një afat kohor realist. Më pas, vendosni një ekip që mund ta kryejë punën në mënyrë profesionale dhe brenda afatit kohor. Ju gjithashtu duhet të dokumentoni dhe gjurmoni çdo fazë të procesit. 

Çfarë hapash duhet të ndërmarr për të zgjeruar biznesin tim të zdrukthtarisë dhe për të arritur tregje të reja?

Hapat që mund të ndërmerrni për të zgjeruar biznesin tuaj të zdrukthtarisë për të arritur tregje të reja fillojnë me krijimin e një faqeje interneti profesionale dhe llogarive të mediave sociale për të tregtuar shërbimet tuaja. Më pas merrni parasysh ofrimin e shërbimeve shtesë si punëtori, kurse, mirëmbajtje ose bashkëpunim me profesionistë të tjerë si arkitektë ose projektues. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.