Është e rëndësishme të dini se si të merrni një formular SS4. Nëse nuk jeni të njohur me procesin, atëherë është koha që të lexoni udhëzuesin tonë.

Si të merrni një formular SS-4

Pronarët e bizneseve përdorin Formularin SS-4 për të aplikuar për një ID tatimore ose Numër ID të Punëdhënësit (EIN) nga Shërbimi i të Ardhurave të Brendshme (IRS). Përveç qëllimeve të tij identifikuese, formularin mund ta përdorni edhe për qëllime të tjera ligjore. Me shumë mundësi do t'ju duhet të jepni një numër EIN kur aplikoni për një kredi ose hapni një llogari bankare. 

Pronarët e bizneseve kanë nevojë për një EIN për qëllime të raportimit dhe paraqitjes së taksave. Këtu janë subjektet e tjera që mund të aplikojnë për një EIN:

  • Organizatat jofitimprurëse
  • Agjencitë qeveritare
  • Trusts
  • Estates
  • Punëdhënësit (pronarët individualë, partneritetet ose korporatat)
  • Individë dhe subjekte të tjera të përmendura në Formularin SS4

Plotësimi i formularit është një hap thelbësor nëse po mendoni të ndërtoni biznesin tuaj sepse është identifikuesi unik i kompanisë suaj në IRS. EIN-i i biznesit tuaj është i lidhur me llogaritë bankare dhe aspektet e tjera të biznesit tuaj.

Çfarë është një formular SS4?

Aplikimi juaj për numrin e identifikimit të punëdhënësit, i quajtur gjithashtu EIN, është dokumenti ligjor që mund të përdorni për të marrë numrin tuaj përkatës të identifikimit të punëdhënësit. Ju gjithashtu mund t'ju duhet të siguroni një EIN nëse po aplikoni për një hua të biznesit të vogël, duke ndihmuar në thjeshtimin e procesit tuaj të aplikimit. Duhet të mbani mend se do t'ju duhet të plotësoni formularin IRS SS-4 përpara se t'ia dorëzoni atë huadhënësit. Ju nuk duhet të paraqisni formën aktuale.

Çfarë është një EIN dhe pse të aplikoni për të?

Numri i identifikimit të punëdhënësit (ose EIN) është një numër nëntëshifror që identifikon lloje të ndryshme kompanish. Pronarët e bizneseve duhet të marrin një për qëllime tatimore. Do t'ju duhet gjithashtu një EIN për të paraqitur dhe paguar taksat e listës së pagave nëse keni pak punonjës. Kompanitë e tjera gjithashtu do të kenë nevojë për një EIN për të paraqisni një deklaratë tatimore mbi të ardhurat e biznesit.

Nëse zotëroni një LLC me një person të vetëm pa punonjës ose një pronar të vetëm, atëherë ju jeni i vetmi përjashtim nga ky ligj.

By duke pasur EIN-in tuaj, ju mund të thjeshtoni praktikat tuaja të kontabilitetit dhe kontabilitetit duke ndarë financat tuaja të korporatës dhe personale. Ju gjithashtu mund të thjeshtoni aplikimin tuaj për kredinë e biznesit, të krijoni kredi biznesi dhe të hapni një llogari bankare biznesi.

Pse keni nevojë për një formular IRS SS4?

Përveç identifikimit të biznesit tuaj me IRS, ka të ngjarë të keni nevojë për një formular SS-4 kur aplikoni për kredi biznesi. Mund të provojë se IRS e njeh ligjërisht kompaninë tuaj, pra, qeverinë e Shteteve të Bashkuara. Do t'ju duhet njoftimi juaj EIN dhe SS-4 kur aplikoni për kredi tregtare.

Huadhënësit do të kontrollojnë EIN dhe SS-4 tuaj për qëllime identifikimi. Do të jetë gjithashtu prova juaj se biznesi juaj është i bazuar në SHBA. Ju nuk do të merrni një kartë kur të merrni EIN-in tuaj, ndryshe nga numri juaj i Sigurimeve Shoqërore. Formulari juaj SS-4 shërben për të njëjtin qëllim si karta juaj e sigurimeve shoqërore. Për këtë arsye, huadhënësit kanë nevojë për një kopje të formularit tuaj.

Huadhënësit tuaj nuk mund të përdorin deklaratat tatimore për të verifikuar EIN-in tuaj. IRS përdor numrin e raportuar në deklaratën tuaj tatimore për të verifikuar biznesin tuaj; megjithatë, në një moment mund t'ju duhet të merreni me gabime shtypi dhe klerikale.

Kontabilisti juaj mund të ketë dhënë gabimisht EIN-in tuaj dhe IRS ende nuk ju ka njoftuar për atë gabim. Gjetja e një gabimi dhe informimi për atë gabim mund t'i duhen agjencisë muaj.

Po sikur të mos keni një njoftim SS4?

Nëse zotëroni një anëtar të vetëm LLC pa punonjës ose një sipërmarrje të vetme, mund të mos keni nevojë të aplikoni për një EIN. Nëse jeni duke menaxhuar ndonjë lloj biznesi tjetër, kompania juaj shihet si një entitet i veçantë dhe i ndarë nga ju. Ju ende duhet të aplikoni për një kredi biznesi nën emrin e kompanisë suaj.

Ju duhet të përdorni EIN-in e biznesit tuaj në vend të SSN-së tuaj, edhe nëse ju kërkojnë të jepni një garanci personale. Kjo është koha që ju duhet të aplikoni për një njoftim SS4.

Nëse po aplikoni për një kredi personale, nuk do t'ju duhet një EIN ose formulari IRS SS4. Kredia juaj do të jetë nën emrin tuaj dhe huadhënësi juaj do të përdorë numrin tuaj të sigurimeve shoqërore për verifikim në vend të një EIN.

Nisni startup-in tuaj në SHBA? Kontakto me Start Pack sot. Ne mund t'ju ndihmojmë të inkorporoni, të hyni në sistemet e pagesave në SHBA dhe të qëndroni ligjor vit pas viti.

Si të merrni një formular SS4?

Dorëzimi për Formularin SS-4 nuk është i njëjtë me paraqitjen për dokumente të tjera të lidhura me taksat, sepse qeveria ka nevojë për më shumë informacion nga aplikanti. Por ka mënyra të ndryshme që mund të plotësoni dhe aplikoni për Formularin SS-4.

Ju mund ta shkarkoni dhe printoni formularin nga faqja e internetit e IRS (IRS.gov) përpara se ta plotësoni dhe ta dërgoni përsëri në agjenci. Sigurohuni që të kontaktoni linjën tatimore të biznesit dhe specialitetit të IRS duke telefonuar (800) 829-4933. Por një gjë që duhet të mbani mend është se linja është e hapur vetëm nga ora 7 e mëngjesit deri në 7 pasdite, nga e hëna në të premte.

Ju gjithashtu mund të aplikoni drejtpërdrejt në faqen e internetit të IRS duke plotësuar dhe dorëzuar formularin në internet. Një përfitim i aplikacionit online është se korrespondenca juaj do të jetë në email, duke e bërë më të lehtë gjetjen e njoftimit tuaj SS-4 për përdorime të ardhshme.

Kontabilistit tuaj do t'i duhet gjithashtu EIN-i juaj dhe informacione të tjera të rëndësishme për biznesin tuaj për qëllime identifikimi. Në raste të tjera, ata mund të pyesin për pozicionin tuaj në kompani për të vërtetuar se jeni i autorizuar të merrni një kopje të letrës së caktimit EIN.

Nëse i plotësoni kërkesat e tyre strikte, llogaritari juaj do të dërgojë me email ose një kopje të letrës së detyrës EIN të biznesit tuaj. IRS do të dorëzojë ose dërgojë letrën vetëm në adresën e biznesit që i keni dhënë për qëllime sigurie.

Si të hapni biznesin tuaj me ndihmën e Doola?

Doola është një kompani e specializuar në shërbimet që lidhen me depozitimin e dokumenteve. Mund të përfshijë paraqitjen për Formularin IRS SS-4.

Pyes veten nëse mund ta nënshkruani formularin edhe në mënyrë dixhitale? Ekipi ynë ka një udhëzues për këtë! Zbuloni nëse mund të plotësoni në mënyrë dixhitale SS-4 për të marrë EIN-in tuaj. Merrni përgjigjet që ju nevojiten dhe më shumë për procesin e konfigurimit të kompanisë suaj duke na thirrur në +1 (551) 273-2773.

FAQ se si të merrni një formular SS4

A mund të marr një kopje të SS4 time në internet?

Paraqitja për një EIN në internet është e ngjashme me dërgimin e aplikacionit përmes postës ose shkuarjen në agjenci. Ju do të duhet të jepni adresën tuaj të postës, numrin e sigurimeve shoqërore dhe emrin gjatë procesit të aplikimit. Ju gjithashtu mund t'ju duhet të jepni informacion financiar siç janë të ardhurat bruto vjetore.

Pasi të keni dhënë gjithçka, do t'ju duhet t'i përgjigjeni disa pyetjeve se çfarë lloj tatimpaguesi jeni: një korporatë me aksionerë më të shumtë, një partneritet apo një sipërmarrje e vetme? Më pas, dorëzoni formularin.

Ku mund ta marr formularin SS4?

Tani, ka tre mënyra për të marrë një formular SS4 nga IRS. Ju mund ta merrni formularin me postë, nga zyra juaj lokale e IRS ose nga faqja e tyre e internetit. Zona të tjera të mundshme për të marrë dokumentin janë nga faqet e internetit të ndryshme ose biblioteka juaj lokale.

Sa kohë duhet për të marrë një SS4?

Nëse nuk keni përfshirë një numër deklarate tatimore, aplikimi mund të zgjasë disa javë. Nëse aplikoni me postë, sigurohuni që të dërgoni formularin tuaj të plotësuar SS-4. Mund të duhet të paktën një muaj përpara se të merrni EIN-in tuaj për të bërë një depozitë ose për të paraqitur një kthim.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.