Vendosja e saktë e EIN-it tuaj është një hap vendimtar në konfigurimin e duhur të biznesit tuaj në SHBA. Mësoni si ta merrni tuajën dhe pse ka rëndësi.

Si të merrni një EIN për LLC ose C Corporation tuaj - EIN Hub

Një numër EIN është një nga pjesët më të rëndësishme të zotërimit të një LLC ose një Korporate. Të kesh një biznes është e vështirë nëse nuk ke asnjë mënyrë për të bankuar me të!

Një numër EIN është një pjesë kyçe e zotërimit të një biznesi. Ka disa arsye të mëdha pse keni nevojë për një numër EIN për kompaninë tuaj. Në të njëjtën mënyrë që një qytetar amerikan ka një numër të sigurimeve shoqërore në mënyrë që qeveria t'i identifikojë ata për qëllime tatimore, kompanitë kanë EIN për të njëjtën arsye. Për më tepër, një EIN lejon IRS, financuesit, bankat dhe institucionet e tjera të ndajnë financat tuaja personale nga biznesi juaj. Gjithashtu, pa një EIN (Numër Identifikimi i Punëdhënësit) nuk do të mund të punësoni asnjë punonjës!

Tani, le të bëjmë një zhytje të thellë në atë që duhet për të marrë një numër EIN:

1. Së pari, ju duhet të inkorporoni një LLC ose korporatë

Kjo përfshin pagesën e tarifave të agjentit të regjistruar, tarifat e inkorporimit dhe çdo tarifë tjetër që mund t'ju kërkohet të paguani si dërgimi i postës, etj.

Pasi të merrni dokumentet e formimit të LLC, mund të vazhdoni në EIN ⬇️

2. Zgjidhni mënyrën e duhur për të aplikuar për EIN-in tuaj

Nëse keni një SSN: Vazhdoni ky website dhe filloni të plotësoni formularin

Nëse ju mos keni një SSN: Shkarkoni një formular SS-4 nga IRS këtu

3. Pasi të keni metodën e duhur, kjo është e gjitha kyç informacionin që ju nevojitet:

Emri ligjor i subjektit (kompania)

Adresa e Entit

Emri i Palës Përgjegjëse dhe SSN (nëse kanë një të tillë)

Data e fillimit të biznesit

Muaji i mbylljes së vitit kontabël

Përshkrimi i biznesit tuaj

4. Pasi të plotësoni të gjitha këto, nëse:

Ju keni një SSN: Klikoni aplikoni dhe merrni EIN pothuajse menjëherë!

ju mos keni një SSN: Ju duhet ta dërgoni me faks këtë formular në IRS dhe të prisni që ata ta përpunojnë atë

Kjo mund të duket si një punë e madhe dhe, siç duhet thënë, është. Nëse sapo keni krijuar një LLC ose korporatë, shanset janë që ju jeni të etur të filloni të rritni biznesin tuaj, jo të zhyteni në IRS me dokumente!

Ja ku doola mund te ndihmoj!

doola jo vetëm që mund të krijojë LLC-në tuaj, por mund të paraqesë aplikacionin tuaj EIN për ju dhe pasi të merret, ne mund t'ju ndihmojmë të hapni një llogari bankare në SHBA (ku nuk keni nevojë të jeni në SHBA OSE të keni një SSN për të hapur një llogari !).

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.