Finalja e Madhe: Si të shpërndani një LLC në Uashington

Nëse kërkohet nga një mjedis i vështirë biznesi, vendimi për të kuptuar se si të shpërndani një LLC në Uashington mund të mos ishte i lehtë për ju. Ai shënon fundin e një udhëtimi, i cili filloi me shpresat dhe ëndrrat për ta çuar biznesin në lartësi të reja. Qoftë për shkak të kësaj ose po e shpërndani SH.PK thjesht sepse e ka arritur qëllimin e saj, duhet ta bëni këtë me kujdes që të mos ketë probleme në të ardhmen. 

Le të shohim të gjithë hapat që duhet të ndiqni për të filluar procesin e shpërbërjes dhe ta shohim atë. Shtete të ndryshme kanë procese të ndryshme që ata kërkojnë që pronarët e LLC të ndjekin. Kështu është edhe në Uashington. Duke kaluar procesin bazuar në hapat e theksuar më poshtë, ju mund të ecni përpara me shpërbërjen e LLC në një mënyrë efektive.

Kuptimi i shpërbërjes së LLC në Uashington

Kushdo që dëshiron të përfundojë e tyre subjekti afarist do të duhet të kalojë në procesin e shpërbërjes së LLC. Është procesi formal përmes të cilit ju njoftoni shtetin se dëshironi të përfundoni ekzistencën e subjektit. 

Zakonisht do t'ju kërkohet të paraqisni dokumentet, si dhe të paguani një tarifë depozitimi për Sekretarin e Shtetit për të përpunuar kërkesën tuaj. Mund të ketë gjithashtu rregullore specifike shtetërore, të tilla si kërkimi i votës nga të gjithë anëtarët e LLC ose shlyerja e ndonjë borxhi ndaj kreditorëve të njohur fillimisht përpara se të bëhet aplikimi. 

Pse të shpërndani një LLC në Uashington?

Arsyet tuaja për shpërbërjen tuaj Uashington LLC mund të jetë krejtësisht i ndryshëm nga personi tjetër. Për shembull, nëse LLC-ja juaj është krijuar për të menaxhuar një pronë specifike investimi dhe tani ajo pronë është shitur, kjo është ngjarja nxitëse për shpërbërjen e saj. 

Ndoshta biznesi juaj vazhdon të humbasë dhe nuk është më e mundur të vazhdoni ta drejtoni si i tillë, prandaj, mjedisi sfidues i biznesit do t'ju detyrojë dorën dhe do t'ju bëjë të dëshironi të shpërndani SH.PK. 

Si të shpërndani një LLC në Uashington në 7 hapa

Është e rëndësishme që të bëni dosjet siç duhet, në mënyrë që të mos ketë lemza kur kërkesa juaj për shpërbërje është duke u përpunuar. Studioni me shumë kujdes të gjithë hapat e dhënë në këtë udhëzues. Kontrolloni dy herë të gjitha dokumentet tuaja përpara dorëzimit në mënyrë që të eliminohet mundësia e gabimeve. Ju mund ta bëni procesin të shkojë shumë mirë me vetëm pak kujdes të duhur. 

1. Rishikoni Marrëveshjen Operative të LLC-së tuaj

Mendoni për një Marrëveshja operative e LLC si plani i saj. Ky është dokumenti që nxjerr në pah shumë nga proceset që duhen ndjekur për detyra të tilla si vendimmarrja, zgjidhja e mosmarrëveshjeve dhe sigurisht shpërbërja. Është e rëndësishme të studioni me kujdes marrëveshjen e funksionimit të LLC-së tuaj për të kuptuar nëse ju kërkon të bëni ndonjë hap specifik përpara se të vazhdoni me shpërbërjen. 

Marrëveshja e funksionimit është gjithashtu vendi ku do të gjeni ngjarjet nxitëse që do të çojnë në shpërbërjen e LLC. Në shembullin e sipërpërmendur, shitja e pronës së investuar do të përmendej si ngjarja nxitëse në marrëveshjen e funksionimit. Ai gjithashtu do të ofrojë metodën dhe mënyrën në të cilën do të kryhet ky proces. Për shembull, nëse duhet t'u jepen njoftime të gjithë anëtarëve për një mbledhje për të thirrur një votim zyrtar për shpërbërjen. 

2. Votoni për shpërbërjen e një LLC

Mund t'ju kërkohet të thërrisni një votim zyrtar nga të gjithë anëtarët e LLC që kanë të drejtë të votojnë në mënyrë që shpërbërja të miratohet. Ju duhet t'i njoftoni anëtarët në mënyrë që ata të sigurojnë pjesëmarrjen e tyre në mbledhje. Marrëveshja e funksionimit mund të përmendë se sa paraprakisht duhet t'u jepet njoftimi atyre. 

Në mbledhje do të diskutohet edhe propozimi për shpërbërjen e SH.PK. Merrni këndvështrimin e të gjithë anëtarëve përpara se të thërrisni votimin. Nëse ju kërkohet të merrni votat e të gjithë anëtarëve, procesi i shpërbërjes mund të vazhdojë në hapin tjetër.

3. Dosja e artikujve të shpërbërjes

Ju do të duhet të paraqisni një Certifikata e Shpërbërjes me Sekretarin e Shtetit të Uashingtonit për të shpërbërë LLC-në tuaj. Mund të dërgohet me postë ose të dërgohet në internet. Informacioni që duhet të jepni në këtë formular përfshin numrin UBI të subjektit, emrin aktual të subjektit afarist, datën efektive të depozitimit dhe nënshkrimin e personit të autorizuar për të bërë këtë depozitim.

Nuk ka asnjë tarifë depozitimi, kështu që nuk do t'ju kushtojë asgjë për të shpërndarë Washington LLC tuaj. Duhet rreth një muaj që procesi të përfundojë. Ju mund të paguani 100 dollarë shtesë si tarifë shërbimi të përshpejtuar që aplikimi të shqyrtohet brenda një jave. 

4. Njoftoni agjencitë tatimore dhe paguani taksat e mbetura

Nuk ka asnjë kërkesë për një Uashington LLC që kërkon shpërbërje vullnetare për të marrë leje nga Departamenti i të Ardhurave. Ndërsa kjo kërkesë ekziston në disa shtete të tjera, Uashingtoni nuk e bën këtë kërkesë për LLC-të e regjistruara atje. 

Megjithatë, në interes të lidhjes së skajeve të lirshme, rekomandohet që të njoftoni IRS për mbylljen e biznesit. Kjo mund të bëhet duke përdorur Forma 966, i cili i dërgohet Shërbimit të të Ardhurave të Brendshme për t'i treguar për shpërbërjen e SH.PK.

5. Informoni kreditorët dhe shlyeni borxhin ekzistues

Çdo kreditor i njohur duhet të informohet, edhe nëse shteti i Uashingtonit nuk vendos ndonjë kërkesë të tillë për të përpunuar kërkesën për shpërbërje. Mendoni për këtë si të lidhni një fund të lirë që mund t'ju shkaktojë probleme në të ardhmen. 

Njoftoni çdo kreditor të njohur që LLC-ja juaj i detyrohet para dhe shlye borxhet. Nëse nuk e bëni këtë, kreditorët mund të paraqesin pretendime kundër jush në të ardhmen se ju me vetëdije keni shpërbërë SH.PK-në për të dalë nga pagimi i borxheve. Kjo do të jetë një dhimbje koke që mund të shmanget lehtësisht nëse merrni kohë për të njoftuar kreditorët. 

Edhe nëse hasni vështirësi në shlyerjen e borxheve, do të ishte më mirë t'i informoni dhe të negocioni një zgjidhje në vend që të përpiqeni të shmangni pagimin e tyre fare.

6. Përfundimi i çështjeve të tjera të biznesit

Do të ketë gjithashtu shumë çështje të tjera biznesi që duhet t'i rregulloni përpara se të mbyllni Washington LLC-në tuaj. Për shembull, nëse do të kishit punonjës, do të dëshironit t'i informoni ata për mbylljen e biznesit disa javë përpara. Kjo u jep atyre mundësinë për të kërkuar punë tjetër dhe nuk i kap në befasi. 

Nëse punoni me furnitorë, merrni kohë për t'i njoftuar edhe ata, në mënyrë që të mund të zgjidhen çdo çështje e mbetur e pagesave dhe dërgesave. Njoftoni mjaftueshëm paraprakisht si një gjest vullneti të mirë, në mënyrë që ata të jenë të gatshëm të bashkëpunojnë me ju. Konsumatorët duhet të informohen në mënyrë të ngjashme. Njerëzit janë mbështetur në produktet dhe shërbimet tuaja. Ata do të kenë nevojë për kohë për të gjetur alternativa. Nëse ju kanë bllokuar pagesat, sigurohuni që t'i pastroni ato gjithashtu.  

Rregulloni çdo çështje pagese, qoftë me klientët, furnitorët apo punonjësit, përpara se të mbyllni llogaritë bankare të kompanisë suaj.

7. Shpërndani asetet e mbetura

Vetëm pasi të jenë shlyer të gjitha detyrimet, përfshirë çdo borxh që mund t'u detyrohet kreditorëve të njohur, ju mund të vazhdoni dhe të shpërndani gjithçka që ka mbetur midis anëtarëve të LLC. 

Për shembull, LLC-ja juaj mund të mbajë disa aktive fizike si pronat ose paratë në bankë kur është duke u mbyllur. Konsultohuni me marrëveshjen e funksionimit për t'u siguruar se si këto asete do të shpërndahen midis anëtarëve. Nëse diçka do të shitet, mënyra se si do të shitet, ka të ngjarë të parashikohet në marrëveshje. 

Këtu do të gjeni edhe përqindjet në shpërndarjet për çdo anëtar. Bëni shpërndarjet në bazë të tyre në mënyrë që të gjithë të marrin pikërisht atë që i takon.

Sa kushton shpërbërja e një LLC në Uashington?

Ka një tarifë depozitimi prej 0 dollarësh për Certifikatën e Shpërbërjes me Sekretarin e Shtetit të Uashingtonit, kështu që nuk do t'ju kushtojë asgjë. Sidoqoftë, do t'ju duhet të prisni rreth një muaj që aplikimi juaj të përpunohet. Nëse paguani një tarifë shërbimi të përshpejtuar prej 100 dollarësh, mund të merrni një përgjigje prej tyre brenda një jave.

A duhet ta shpërndaj vetë LLC-në time apo të punësoj një shërbim shpërbërjeje LLC në Uashington?

Ky udhëzues se si të shpërndani një LLC në Uashington thekson hapat që duhet të ndiqni për të përfunduar në përputhje me entitetin tuaj të biznesit. Ndonëse mund të duket mjaft e thjeshtë, do të habiteni kur të dini se shumë njerëz hasin probleme gjatë procesit. 

Kjo ose sepse ata mund ta kenë të vështirë të kuptojnë disa hapa ose ta kenë të vështirë të rregullojnë të gjitha dokumentet. Kjo është arsyeja pse shumë pronarë biznesesh që duan të shpërndajnë Washington LLC-në e tyre vendosin të shkojnë me një ofrues shërbimi profesional. 

Tarifa është një çmim i vogël për t'u paguar për qetësinë shpirtërore që ajo sjell. Ju e dini se procesi i shpërbërjes për LLC-në tuaj po trajtohet nga profesionistë dhe se asgjë nuk do të rrëshqasë nëpër të çara dhe do t'ju shkaktojë probleme në linjë.

Përjetoni shpërbërjen profesionale dhe Swift Washington LLC me doola

shërbimi i shpërbërjes së doola's LLC ka ndihmuar pronarë të panumërt biznesesh që të shpërndajnë në përputhje me rrethanat dhe siç duhet LLC-të e tyre në të gjithë SHBA-në. Profesionistët tanë do të trajtojnë të gjithë procesin për ju nga fillimi në fund, duke u siguruar që ai të kryhet në përputhje të plotë me rregulloret e shtetit tuaj. 

Është e lehtë për të filluar. Kontaktoni dhe jepni disa informacione bazë rreth LLC tuaj ekspertëve tanë të shpërbërjes. Ata do të fillojnë të bashkojnë dokumentet dhe do të kontaktojnë nëse kërkohet ndonjë dokumentacion ose informacion shtesë. Më pas ata do të bëjnë depozitimin me Sekretarin e Shtetit dhe do të lidhen me departamentin nëse kërkojnë ndonjë informacion të mëtejshëm.

Pasi Sekretari i Shtetit të përpunojë aplikacionin dhe Sh.PK të shpërbëhet, do të njoftoheni menjëherë në mënyrë që të filloni të shikoni drejt së ardhmes dhe ta vendosni këtë SH.PK të shpërbërë aty ku i takon: në të kaluarën.

FAQs

Sa kohë duhet për të shpërndarë një LLC në Uashington?

Duhen rreth 30 ditë për të shpërndarë një LLC në Uashington. Ekziston një mundësi për të paguar një tarifë shërbimi të përshpejtuar prej 100 dollarësh për të marrë një përgjigje për aplikacionin tuaj të shpërbërjes nga agjencia përkatëse qeveritare brenda shtatë ditëve. 

A mund ta shpërndaj LLC-në time pa i njoftuar anëtarët e mi në Uashington?

Njoftimi i anëtarëve mund të kërkohet nga marrëveshja juaj e funksionimit nëse LLC juaj ka shumë anëtarë. Kjo i jep të gjithëve një mundësi për të thënë fjalën e tyre në diskutim. Pra, është më mirë që të vazhdoni dhe t'i njoftoni ata.

A mund ta shpërndaj LLC-në time nëse kam padi në pritje në Uashington?

Ju mund të shpërndani LLC-në tuaj nëse keni padi në pritje në Uashington, por kjo nuk bën asgjë për të parandaluar vazhdimin e këtyre padive. Veprimet juridike do të vazhdojnë në mënyrë të pavarur edhe nëse subjekti afarist shpërndahet.

A mund ta anuloj EIN-in tim pasi LLC ime të shpërndahet në Uashington?

Çështja e anulimit të EIN-it tuaj nuk lind sepse EIN-të nuk mund të anulohen. Ato mbeten unike për subjektin të cilit i janë caktuar fillimisht. IRS nuk ricakton ose ripërdor EIN-të.

Çfarë ndodh nëse nuk e shpërndaj siç duhet LLC-në time në Uashington?

Mund të ketë probleme gjatë rrugës nëse nuk e shpërndani siç duhet LLC-në tuaj në Uashington. Për shembull, mund t'ju kërkohet të paguani çdo borxh ose taksë të papaguar që i detyrohej LLC.

A mund të rihap një LLC të shpërbërë në Uashington?

Uashingtoni ju lejon të rihapni LLC-në tuaj të shpërbërë për sa kohë që e paraqisni Revokimi i Shpërbërjes brenda 120 ditëve nga shpërbërja. Nuk do të jetë e mundur të rihapet pasi të kenë kaluar 120 ditë. Formulari përkatës duhet të dorëzohet së bashku me një tarifë depozitimi prej $30.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.