Plani i Lirisë: Si të shpërndani një LLC në Karolinën e Jugut

Nëse keni dashur të zbuloni se si të shpërndani një LLC në Karolinën e Jugut, ju keni ardhur në vendin e duhur. Ky udhëzues liston të gjithë hapat që duhet të ndiqen për të shpërbërë siç duhet subjektin tuaj të biznesit në shtet. Ka një proces të tërë për t'u ndjekur, jo ndryshe nga ai që keni ndjekur në radhë të parë kur ngritët këtë ent biznesi.

Është një proces formal pasi në mënyrë efektive po njoftoni shtetin se ky biznes nuk ekziston më. Prandaj, është e rëndësishme të keni kujdes gjatë bërjes së tallasheve në mënyrë që gjithçka të shkojë pa probleme. Nuk është e padëgjuar të hasni probleme qoftë gjatë procesit, qoftë për shkak të shpërbërjes së pahijshme të një LLC. Shpëtoni veten nga ajo dhimbje koke duke marrë kohë për të mësuar se si ta bëni këtë siç duhet herën e parë.

Kuptimi i shpërbërjes së LLC në Karolinën e Jugut

Shpërbërja është procesi zyrtar përmes të cilit përfundoni LLC tuaj në Karolinën e Jugut. Shumë në mënyrën se si është informuar shteti kur ju keni krijuar një ent të ri biznesi, ai duhet të informohet se po e mbyllni atë. 

Duhet të dorëzohen disa dokumente në mënyrë që të mund të heqë LLC-në nga lista e subjekteve të regjistruara. Megjithatë, përpara se kjo të ndodhë, do të ketë disa hapa që duhet të ndërmerrni. Mblidhni të gjithë informacionin përkatës që do t'ju duhet të jepni në dosje. Sigurohuni që të lidhni skajet e lira të mbetura për t'u siguruar që procesi të shkojë pa probleme.

Pse të shpërndani një LLC në Karolinën e Jugut?

Si pronar biznesi, arsyeja juaj për të shpërbërë një LLC të Karolinës së Jugut mund të jetë krejtësisht e ndryshme nga personi tjetër. Çdo biznes ka sfidat e veta unike. Ata që mund t'i kapërcejnë ato mund të mbijetojnë, ndërsa ata që nuk munden përfundimisht do të duhet të mbyllen. 

Kjo do të jetë një nga arsyet tuaja më të mëdha për të shpërndarë LLC nëse biznesi nuk po bën para dhe ju mendoni se koha juaj mund të shpenzohet më së miri diku tjetër. Mund të ndodhë gjithashtu që anëtarët të mos bien më dakord për një drejtim për biznesin, kështu që ata vendosin se do të ishte më mirë që të gjithë të ndiqnin rrugën e tyre.

Si të shpërndani një LLC në Karolinën e Jugut në 7 hapa

Hapat e theksuar në këtë udhëzues se si të shpërndani një LLC në Karolinën e Jugut ofrojnë të gjitha detajet që duhet të bëni për ta bërë këtë siç duhet në provën e parë. Nuk ka dobi të nxitosh gjatë procesit. Merrni kohë për të kuptuar të gjitha hapat e ndryshëm në mënyrë që të përmbushni të gjitha kërkesat.

1. Rishikoni Marrëveshjen Operative të LLC-së tuaj

Marrëveshja e funksionimit është një nga dokumentet themelore të biznesit tuaj. Ju do ta keni krijuar këtë kur po krijohej LLC. Ai do të sigurojë një kornizë për t'u ndjekur për vendimet kryesore, siç është shpërbërja e LLC. 

Rishikoni atë nga afër pasi do të përmendë ngjarjet nxitëse që do të bëjnë të nevojshme shpërbërjen. Një ngjarje nxitëse është një veprim ose një dukuri për shkak të së cilës bëhet e nevojshme shpërbërja e LLC. Për shembull, një LLC mund të jetë krijuar për të drejtuar një biznes të pavarur, por mund të duhet të shpërbëhet nëse pronari merr një punë me kohë të plotë. 

Ai gjithashtu do të sigurojë mënyrën dhe mënyrën në të cilën njoftimi duhet t'i jepet anëtarit tjetër nëse LLC juaj ka shumë anëtarë, në mënyrë që ata të mund të thonë fjalën e tyre në procesin e shpërbërjes.

2. Votoni për shpërbërjen e një LLC

Nëse e juaja është një shoqëri me përgjegjësi të kufizuar me shumë anëtarë, është më mirë të thërrisni një votim në mënyrë që anëtarët të dëgjojnë mendimet e tyre për shpërbërjen. Ky hap do të kërkojë njoftimin adekuat të tyre në mënyrë që ata të kenë mundësinë të marrin pjesë në takim. 

Marrëveshja e funksionimit do të përmendë se sa një njoftim paraprak duhet t'i jepni ato. Diskutoni propozimin për shpërbërjen e LLC në mbledhje. Të pranishmit do të japin mendimet e tyre për të. Pasi të përfundojë diskutimi, thirrni një votim zyrtar për të vazhduar. Pasi të gjitha votat të jenë pro, mund të vazhdoni në hapin tjetër.

3. Dosja e artikujve të shpërbërjes

Për të ndërprerë ekzistencën ligjore të juaj Karolina e Jugut LLC, do t'ju duhet të paraqisni nenet e përfundimit te Sekretari i Shtetit. Informacioni që duhet të jepni në këtë dosje përfshin emrin e SH.PK-së, datën e depozitimit të Statutit të Organizatës, datën e shpërbërjes së kompanisë dhe kapacitetin e personit që nënshkruan raportin. 

Nëse depozitoni me postë, duhet të përfshini një zarf të vulosur të adresuar vetë, në mënyrë që një kopje e dorëzuar t'ju kthehet me postë. Ka një tarifë nominale 10 dollarë për paraqitjen e këtij aplikacioni që do të përpunohet nga shteti.

4. Njoftoni agjencitë tatimore dhe paguani taksat e mbetura

Ekziston një kërkesë në disa shtete ku SH.PK-të duhet të marrin certifikatat e pastrimit tatimor përpara se të paraqesin për shpërbërje. Asnjë kërkesë e tillë nuk ekziston në Karolinën e Jugut. Kjo do të thotë që procesi i shpërbërjes ka tendencë të shkojë shumë më shpejt këtu pasi nuk duhet të prisni që të mbërrijë një certifikatë zhdoganimi tatimor. 

Sidoqoftë, duhet të informoni IRS për mbylljen e biznesit. Është një proces i thjeshtë që kërkon që ju të depozitoni Forma 966 me Shërbimin e të Ardhurave të Brendshme. Është një lloj mendjemadhësie për ta për shpërbërjen e afërt të LLC.

5. Informoni kreditorët dhe shlyeni borxhin ekzistues

Ndryshe nga shtetet e tjera, Karolina e Jugut nuk kërkon që ju të informoni kreditorët se LLC është duke u shpërbërë. Megjithatë, do të ishte një ide e mirë të njoftoni çdo kreditor të njohur, vetëm në mënyrë që të keni një mundësi për të shlyer çdo borxh ekzistues ose për të negociuar mbi to përpara se entiteti të përfundojë. 

Kjo është e rëndësishme për të parandaluar dhimbjet e kokës për ju, sepse kreditorët mund të pretendojnë në të ardhmen që ju e keni shpërbërë LLC-në pa i informuar ata vetëm për të dalë nga pagimi i këtyre borxheve. Parandaloni atë rezultat dhe punoni me kreditorët, duke përfshirë anëtarët e LLC që mund të jenë gjithashtu kreditorë, për të gjetur një zgjidhje që është e pranueshme për të gjitha palët e përfshira.

6. Përfundimi i çështjeve të tjera të biznesit

Përfundimi i punëve të biznesit nuk është një detyrë e lehtë. Ju madje mund të mos merrni parasysh disa aspekte derisa të kuptoni papritur se ato duhet të bëhen gjithashtu për një shpërbërje efektive. Për shembull, nëse biznesi juaj ka punonjës, do t'ju duhet të pastroni të gjitha pagat dhe detyrimet e tyre në mënyrë që të mos përballeni me pretendime për detyrime të papaguara në të ardhmen. Është gjithashtu mirë t'u njoftoni paraprakisht se në fund të fundit do të humbasin punën e tyre, në mënyrë që të mund të gjejnë punë alternative. 

Klientët do të ishin mbështetur në produktet dhe shërbimet tuaja. Nuk do të ishte mirë nëse ata papritmas zbuluan se nuk mund t'i përdorin më ato. Jepuni atyre mundësinë për të gjetur alternativa në mënyrë që cilësia e jetës së tyre të mos shqetësohet. Ju gjithashtu duhet të punoni me ta nëse ata kanë ndonjë para të ngecur me ju në mënyrë që fondet e tyre të mund të kthehen në kohën e duhur. 

Nëse jeni mbështetur te furnitorët, do të ishte më mirë t'u jepni atyre një njoftim gjithashtu, vetëm në mënyrë që ata të mund të rregullojnë përfundimin e tyre. Zgjidh çdo problem pagese me ta gjithashtu përpara se të mbyllësh llogaritë bankare të kompanisë.

7. Shpërndani asetet e mbetura

LLC-së tuaj mund t'i ketë mbetur disa aktive pasi të ketë përmbushur të gjitha detyrimet e saj, qoftë ndaj autoriteteve tatimore, kreditorëve, furnitorëve, punonjësve, etj. Kjo mund të jetë në formën e pronave fizike ose parave. Studioni marrëveshjen e funksionimit për të gjetur se si do të bëhen këto shpërndarje dhe nëse aktivet duhet të hidhen, çfarë metode duhet ndjekur. 

Marrëveshja e funksionimit është gjithashtu ajo ku do të gjeni përqindjet e aksioneve të anëtarëve. Kjo e bën të qartë se sa duhet të marrë secili anëtar nga shpërndarjet që bëhen.

Sa kushton shpërbërja e një LLC në Karolinën e Jugut?

Ka 10 dollarë tarifa e depozitimit për nenet e përfundimit që ju kërkohet t'i paraqisni Sekretarit të Shtetit për të shpërbërë vullnetarisht LLC-në tuaj.

A duhet ta shpërndaj vetë LLC-në time apo të punësoj një shërbim shpërbërjeje LLC në Karolinën e Jugut?

Mund të jetë joshëse ta kaloni vetë këtë proces, thjesht sepse tingëllon shumë e lehtë. Ju do të ndjeni se ju duhet vetëm të kontrolloni disa gjëra nga lista dhe do të jeni të gatshëm të shkoni. Shpesh mund të jetë shumë më e ndërlikuar nga sa mendoni, veçanërisht nëse e keni drejtuar biznesin tuaj për një kohë të gjatë dhe keni shumë skaje të ndryshme të lirshme që duhet të shtypni. 

Pronarët e bizneseve në të gjithë vendin preferojnë të zgjedhin një shërbim profesional të shpërbërjes së LLC. Ata e kuptojnë se duke u mbështetur në ndihmën profesionale mund të jenë të sigurt se procesi i shpërbërjes do të bëhet siç duhet dhe në përputhje. Asgjë nuk do të rrëshqasë nëpër të çara dhe do të kthehet t'i ndjekë me muaj apo vite më vonë. Nuk është çudi, pra, që shumica e pronarëve të bizneseve në Karolinën e Jugut gjithashtu preferojnë të përdorin shërbime të tilla.

Si ndihmon doola në thjeshtimin e shpërbërjes së LLC në Karolinën e Jugut

Duke zgjedhur shërbimi i shpërbërjes së doola's LLC, mund ta shpëtoni veten nga stresi dhe telashet për të bërë gjithçka vetë dhe potencialisht duke bërë një gabim që mund t'ju kushtojë më shumë në të ardhmen. Ekspertët e shpërbërjes së LLC në doola kanë ndihmuar shumë pronarë biznesesh në Karolinën e Jugut të shpërndajnë në përputhje me kërkesat e tyre LLC në përputhje me kërkesat e shtetit. 

Kërkohet shumë pak përpjekje nga ana juaj. Thjesht duhet të jepni disa informacione bazë në lidhje me LLC që do të shpërbëhet dhe ekspertët do të mbledhin të gjitha dokumentet e kërkuara. Ata gjithashtu do të ndihmojnë ndërsa procesi kalon nëpër hapa të ndryshëm. Pasi të jenë bërë regjistrimet, ata do të kontaktojnë nëse kërkohet ndonjë informacion ose dokument i mëtejshëm. 

Sapo Sekretari i Shtetit t'u konfirmojë atyre se SH.PK-ja juaj është shpërbërë, ju do të jeni të parët që do ta dini, duke ju mundësuar të shikoni përpara drejt së ardhmes pa u shqetësuar për një subjekt biznesi që tani i përket fort në të kaluarën.

FAQs

Sa kohë duhet për të shpërndarë një LLC në Karolinën e Jugut?

Aplikimet për shpërbërjen e LLC zakonisht përpunohen brenda një jave pasi të merren nga Sekretari i Shtetit, gjithçka është në rregull dhe tarifa e depozitimit është paguar.

A mund ta shpërndaj LLC-në time pa i njoftuar anëtarët e mi në Karolinën e Jugut?

Pëlqimi i shumicës së anëtarëve kërkohet për të shpërndarë një LLC të Karolinës së Jugut, kështu që nëse keni një LLC me shumë anëtarë, do t'ju duhet të thërrisni një votim zyrtar dhe të merrni pëlqimin e tyre përpara se të vazhdoni.

A mund ta shpërndaj LLC-në time nëse kam padi në pritje në Karolinën e Jugut?

Është e mundur të shpërndani LLC-në tuaj në Karolinën e Jugut edhe nëse ka padi në pritje. Megjithatë, veprimet ligjore do të vazhdojnë kundër SH.PK edhe pasi të jetë shpërbërë, kështu që kjo nuk është një mënyrë për t'u çliruar nga paditë.

A mund ta anuloj EIN-in tim pasi LLC ime të shpërndahet në Karolinën e Jugut?

Nuk keni nevojë të anuloni EIN-in e LLC-së tuaj sepse EIN-të nuk mund të anulohen. IRS nuk ripërdor ose ricakton EIN pasi ato mbeten unike për subjektin të cilit i janë caktuar fillimisht.

Çfarë ndodh nëse nuk e shpërndaj siç duhet LLC-në time në Karolinën e Jugut?

Ju mund të shikoni problemet në rrugë nëse nuk shpërndani siç duhet South Carolina LLC. Për shembull, ju mund të jeni përgjegjës për borxhet dhe taksat e papaguara të kompanisë. Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme që ky proces të kryhet siç duhet herën e parë.

A mund të rihap një LLC të shpërbërë në Karolinën e Jugut?

Nuk është e mundur të rihapni një LLC të shpërbërë në Karolinën e Jugut, megjithatë, nëse ky emër nuk është marrë nga askush tjetër, ju jeni të lirë të ngriti një LLC të re të Karolinës së Jugut nën të njëjtin emër.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.