Hartimi i një kursi të ri: Si të shpërndani një LLC në Oregon

Nëse biznesi juaj ka ecur në shtetin Beaver, mund të jetë koha për të shpërndarë Oregon LLC tuaj. Shpërbërja e një LLC është thelbësore për përfundimin e operacioneve të biznesit dhe përfundimin e biznesit. Këto hapa do të mbrojnë LLC dhe pronarët e saj nga gjobat ose gjobat. Në Oregon, ju mund të shpërndani një LLC me një paraqitje të thjeshtë. Lexoni më tej për të kuptuar se si të shpërndani një LLC në Oregon.

Kuptimi i shpërbërjes së LLC në Oregon

Shpërbërja e një Oregon LLC mund të ketë kuptim për një sërë arsyesh. Nëse keni krijuar një LLC dhe nuk ju nevojitet më, shpërbërja e saj mund të sigurojë pajtueshmërinë ligjore dhe të shmangë tarifat ose gjobat. Pronarët e bizneseve zakonisht zgjedhin të shpërndajnë një LLC kur kompania nuk është më e qëndrueshme ekonomikisht, nëse ata po kalojnë në sipërmarrje të tjera biznesi ose nëse qëllimi i biznesit është përfunduar.

Shpërbërja e një Oregon LLC është një hap kyç në përfundimin zyrtar të punëve të një kompanie dhe shpërbërjen e pozitës së saj si një ent ligjor biznesi. Në Oregon, duhet të paraqisni Nenet e shpërbërjes me Sekretarin e Shtetit të Oregonit. Ju mund ta bëni depozitimin online, personalisht ose përmes postës. 

Pse të shpërndani një LLC në Oregon?

Pronarët e bizneseve zgjedhin të shpërndajnë një LLC për një sërë arsyesh. Nëse nuk dëshironi ose keni nevojë për LLC, zakonisht është më mirë ta shpërndani atë. Për shembull, ju mund të shpërndani një LLC nëse dëshironi të ndiqni një sipërmarrje tjetër biznesi përmes një entiteti tjetër biznesi. Po kështu, nëse keni shumë LLC për qëllime të shumëfishta, shpërbërja e atyre që nuk i përdorni mund të thjeshtojë menaxhimin dhe të zvogëlojë kostot.

Arsyet për të shpërbërë një LLC përfshijnë:

  • LLC nuk është më e nevojshme
  • Humbja e qëndrueshmërisë së biznesit 
  • Biznesi është i mbyllur 
  • falimentim
  • Biznesi nuk lejohet më të operojë në SHBA 

Vini re se nëse jeni një mbajtës vize që krijoi një LLC, nuk keni nevojë të shpërndani një Oregon LLC që është ende në përdorim ose ka një qëllim biznesi, edhe nëse nuk jeni më në SHBA. 

Si të shpërndani një LLC në Oregon në 7 hapa

Shpërndarja e një LLC në Oregon përfshin mbylljen e biznesit, shlyerjen e borxheve dhe në fund shpërndarjen e aseteve. Këtu janë hapat që duhen ndërmarrë për të shpërndarë ligjërisht një Oregon LLC. 

1. Rishikoni Marrëveshjen Operative të LLC-së tuaj

Të kuptuarit e procedurave specifike të shpërbërjes të përshkruara në marrëveshjen e funksionimit të LLC-së tuaj është thelbësore. Për këtë arsye, filloni duke rishikuar procedurat dhe kërkesat e shpërbërjes, duke përfshirë çdo kërkesë për marrëveshje unanime nga të gjithë anëtarët e LLC. 

2. Votoni për shpërbërjen e një LLC

Më pas, takoheni me të gjithë anëtarët e LLC për të diskutuar dhe miratuar vendimin e shpërbërjes. Ndiqni procedurat e përshkruara në marrëveshjen e funksionimit, duke përfshirë nëse takimi mund të mbahet online ose personalisht dhe nëse keni nevojë për një marrëveshje unanime. 

3. Dosja e artikujve të shpërbërjes

Përgatitni dhe paraqisni dokumentet e nevojshme ligjore, të njohura si Nenet e Shpërbërjes, me agjencinë përkatëse shtetërore përgjegjëse për regjistrimin e LLC. Në Oregon, ju do të paraqisni Nenet e shpërbërjes me Sekretarin e Shtetit të Oregonit. Ju mund të paraqisni në internet ose me postë dhe paguani tarifën e depozitimit prej 100 dollarësh. 

Ju mund ta dërgoni formularin me postë në:

Sekretari i Shtetit – Divizioni i Korporatës 

255 Capitol St. NE, Suite 151 

Salem, OR 97310-1327

Nëse është e nevojshme, mund të kontaktoni Divizionin e Korporatës me telefon në: (503) 986-2200. 

4. Njoftoni agjencitë tatimore dhe paguani taksat e mbetura

Kur shpërndani një Oregon LLC, është thelbësore të siguroheni që të paraqisni të gjitha deklaratat e nevojshme tatimore, duke përfshirë tatimin mbi të ardhurat shtetërore dhe federale dhe deklaratat tatimore të punësimit, me autoritetet përkatëse tatimore. Konsultohuni me një profesionist tatimor ose CPA për të plotësuar me saktësi këto dosje.

5. Informoni kreditorët dhe shlyeni borxhin ekzistues

Kur mbyllni një Oregon LLC, kompania do të duhet të shlyejë të gjitha borxhet dhe të shpërndajë asetet. Filloni duke bërë një plan për të shlyer të gjitha borxhet ose kreditë e kartës së kreditit. Pastaj, sigurohuni që të njoftoni kreditorët dhe të mbyllni çdo linjë krediti për të mbrojtur kredinë e biznesit gjatë shpërbërjes së një SH.PK.

6. Përfundimi i çështjeve të tjera të biznesit

Si pjesë e mbylljes së Oregon LLC, do t'ju duhet të shesni ose shpërndani çdo pasuri, të tilla si makineri, inventar dhe asete të tjera. Ju gjithashtu do të dëshironi të informoni furnitorët, klientët dhe palët e tjera kryesore të interesuara. Nëse LLC ka punonjës, ju duhet t'i informoni ata dhe të bëni plane përkatëse për një paketë pushimi nga puna, letra rekomandimi ose mundësi të reja pune. 

Së fundi, do t'ju duhet të mbyllni llogaritë bankare të biznesit, të anuloni licencat e biznesit ose regjistrimin e biznesit dhe të mbyllni çdo linjë krediti. Nëse keni përdorur një Shërbimi i agjentit të regjistruar në Oregon, duhet të informoni agjentin e regjistruar dhe të anuloni shërbimin. 

Hapat që duhen ndërmarrë për të përfunduar një Oregon LLC përfshijnë:

  • Njoftoni furnizuesit dhe klientët
  • Anuloni licencat dhe lejet e biznesit
  • Trajtoni çështjet e punonjësve
  • Mbyllni llogaritë bankare të kompanisë
  • Mbyllni linjat e kreditit dhe informoni zyrat e kreditit

7. Shpërndani asetet e mbetura

Hapi i fundit në shpërbërje, pasi të gjitha dosjet e tjera të jenë përfunduar dhe të gjitha borxhet dhe taksat janë paguar, është shpërndarja e aseteve të kompanisë. Shpërndani aktivet dhe fitimet e mbetura midis anëtarëve të LLC sipas kushteve të dakorduara të përshkruara në marrëveshjen e funksionimit dhe përqindja e pronësisë

Sa kushton shpërbërja e një LLC në Oregon?

Kushton 100 dollarë për të shpërbërë një LLC në Oregon. Ju mund të paguani me një kartë debiti ose krediti, ose çek. 

A duhet ta shpërndaj vetë LLC-në time apo të punësoj një shërbim shpërbërjeje LLC në Oregon?

Ju mund të shpërndani vetë një Oregon LLC, por nëse ky është alternativa më e mirë do të varet nga detyrimet tuaja të tjera. Mund të jetë më e dobishme të përdorni ndihmën profesionale për të ndihmuar në shpërbërjen e LLC dhe për të siguruar pajtueshmërinë. Ju mund të punësoni profesionistë për të trajtuar shpërbërjen për ju, duke liruar kohën tuaj për t'u përqëndruar në mundësi të reja. 

Përdorimi i Shërbimit të Shpërbërjes së Doola për Shpërbërjen e një Oregon LLC

Të punosh për të mbyllur një biznes në Oregon dhe për të shpërndarë ligjërisht një LLC është një detyrë e madhe. Nga informimi i palëve kryesore të interesit dhe marrëdhënia me punonjësit deri te shlyerja e borxhit dhe taksave, dhe depozitimi i dokumenteve të shpërbërjes, kërkon kohë dhe vëmendje ndaj detajeve. Ju mund të merrni mbështetje nga shërbimet e shpërbërjes doola LLC. 

Me shërbimin e shpërbërjes së doola, ju krijoni një llogari dhe ngarkoni informacionin bazë të kompanisë. Më pas, doola do të përgatisë Nenet e Shpërbërjes dhe do t'ju kontaktojë nëse nevojitet ndonjë informacion shtesë. Kur Oregon konfirmon shpërbërjen, doola do t'ju informojë menjëherë. Merr shpërbërjen e doola LLC për të kursyer kohë!

FAQs

Sa kohë duhet për të shpërndarë një LLC në Oregon?

Koha mesatare e përpunimit për Artikujt e Shpërbërjes për një Oregon LLC është rreth një javë. Ju gjithashtu mund t'i sillni personalisht dokumentet e shpërbërjes për përpunim njëditor. 

A mund ta shpërndaj LLC-në time pa i njoftuar anëtarët e mi në Oregon?

Ju nuk mund të shpërndani një Oregon LLC pa informuar anëtarët. Megjithatë, procedura për shpërbërjen e LLC ndryshon dhe është e përshkruar në marrëveshjen e funksionimit. 

A mund ta shpërndaj LLC-në time nëse kam padi në pritje në Oregon?

Ju do të duhet të zgjidhni ose zgjidhni paditë përpara se të shpërndani një Oregon LLC. Planifikoni të paguani të gjitha borxhet dhe detyrimet dhe të zgjidhni paditë në pritje përpara se të shpërndani një Oregon LLC. 

A mund ta anuloj EIN-in tim pasi LLC ime të shpërndahet në Oregon?

Ju nuk mund të anuloni një EIN edhe nëse mbyllni biznesin, por duhet të informoni IRS për të mbyllur llogarinë e biznesit. Për ta bërë këtë, dërgoni një letër në IRS me emrin ligjor të biznesit, adresën e biznesit, EIN-in, një kopje të Njoftimit për caktimin EIN të lëshuar me EIN-in tuaj dhe arsyen e mbylljes së llogarisë tuaj. Mësoni rreth duke anuluar EIN-in tuaj këtu

Çfarë ndodh nëse nuk e shpërndaj siç duhet LLC-në time në Oregon?

Ju mund të përballeni me gjoba, gjoba ose tarifa shtesë nëse nuk shpërndani siç duhet një Oregon LLC. Ia vlen koha dhe kostoja minimale për të mbyllur siç duhet LLC-në dhe për të mbrojtur veten dhe biznesin. 

A mund të rihap një LLC të shpërbërë në Oregon?

Sipas Sekretarit të Shtetit të Oregon, ju mund të rivendosni një ent biznesi që është shpërbërë administrativisht për më pak se 5 vjet. Ju mund ta bëni këtë në internet ose me një formular letre. Duhet të jepni informacionin e saktë të biznesit dhe të paguani tarifën e rivendosjes dhe tarifat vjetore të humbura. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.