Lirimi i biznesit tuaj: Si të shpërndani një LLC në Oklahoma

Nëse biznesi juaj në Oklahoma ka ecur në rrugën e tij dhe është koha për të përfunduar biznesin, marrja e hapave për të shpërbërë një LLC është thelbësore për të mbrojtur veten dhe biznesin. Kjo do të parandalojë tarifat ose gjobat e mundshme. Përfshini hapa për të informuar qeverinë e shtetit, IRS dhe të gjithë aktorët e tjerë kryesorë pasi të vendosni të shpërndani Oklahoma LLC tuaj. Lexoni më tej për të kuptuar se si të shpërndani një LLC në Oklahoma.

Kuptimi i shpërbërjes së LLC në Oklahoma

Shpërbërja e një Oklahoma LLC përfshin mbylljen e operacioneve të biznesit ose përfundimin e aktivitetit të biznesit. Ka shumë arsye për të shpërbërë një SH.PK, nga mbyllja e një subjekti joaktiv deri tek kalimi në një person juridik tjetër. Nëse keni krijuar një LLC dhe nuk ju nevojitet më, shpërbërja e saj është mënyra më e mirë e veprimit për të shmangur tarifat ose gjobat. 

Shembuj të tjerë: mund të dëshironi të shpërndani një Oklahoma LLC kur kompania nuk është më e qëndrueshme ekonomikisht, nëse po kaloni në sipërmarrje të tjera biznesi ose nëse qëllimi i biznesit është përfunduar.

Për të shpërbërë një Oklahoma LLC, do t'ju duhet të paraqisni Nenet e Shpërbërjes me Sekretarin e Shtetit të Oklahoma dhe të paguani një tarifë depozitimi prej 50 dollarësh. 

Pse të shpërndani një LLC në Oklahoma?

Pronarët e bizneseve zgjedhin të shpërndajnë LLC për një sërë arsyesh. Sidoqoftë, arsyeja themelore është zakonisht se LLC nuk është më e nevojshme. Për shembull, nëse doni të ndiqni një sipërmarrje tjetër biznesi përmes një entiteti tjetër biznesi, mund të shpërndani një LLC të papërdorur. Nëse ju jeni një mbajtës vize që krijoi një LLC, nuk keni nevojë të shpërndani një LLC që është ende në përdorim ose ka një qëllim biznesi, edhe nëse nuk jeni më në SHBA. 

Nga ana tjetër, nëse keni shumë LLC, shpërbërja e SH.PK-ve që nuk i përdorni mund të thjeshtojë paraqitjen dhe të zvogëlojë kostot. Arsyet për të shpërbërë një LLC përfshijnë:

  • Humbja e qëndrueshmërisë së biznesit 
  • LLC nuk është më e nevojshme
  • Biznesi është i mbyllur 
  • falimentim
  • Biznesi nuk lejohet më të operojë në SHBA 

Si të shpërndani një LLC në Oklahoma në 7 hapa

Ka shtatë hapa të thjeshtë për të shpërndarë një Oklahoma LLC, për të përfunduar punët e biznesit dhe për të mbyllur zyrtarisht dyqanin. Këtu keni një listë kontrolli të hapave që duhen ndërmarrë. 

1. Rishikoni Marrëveshjen Operative të LLC-së tuaj

Të kuptuarit e procedurave specifike të shpërbërjes të përshkruara në marrëveshjen e funksionimit të LLC-së tuaj është thelbësore. Kjo zakonisht do të përfshijë informacion mbi përqindjen e pronësisë së anëtarëve të LLC, të drejtat e tyre të votimit dhe procedurat e shpërbërjes. Sigurohuni që të kontrolloni dy herë kërkesat për nënshkrime, votim ose procedura të tjera për të shpërndarë LLC. 

2. Votoni për shpërbërjen e një LLC

Më pas, takoheni me të gjithë anëtarët e LLC për të diskutuar dhe miratuar shpërbërjen. Kjo mund të bëhet online ose personalisht dhe mund të kërkojë marrëveshje unanime, në varësi të procedurave dhe kërkesave të përcaktuara në marrëveshjen e funksionimit. 

3. Dosja e artikujve të shpërbërjes

Përgatitni dhe paraqisni dokumentet e nevojshme ligjore, të njohura si Nenet e Shpërbërjes, me agjencinë përkatëse shtetërore përgjegjëse për regjistrimin e LLC. Kërkesat e regjistrimit të Oklahomas do të thotë që ju duhet të paraqisni Nenet e shpërbërjes së një shoqërie me përgjegjësi të kufizuar në Oklahoma me një tarifë depozitimi prej 50 dollarë. Ju mund t'i dërgoni artikujt e shpërbërjes në:

OKLAHOMA SEKRETAR I SHTETIT

2300 N Lincoln Blvd., Room 101, State Capitol Building

Oklahoma City, Oklahoma 73105-4897

Telefon: (405) 521 3912-

4. Njoftoni agjencitë tatimore dhe paguani taksat e mbetura

Ju duhet të paraqisni të gjitha deklaratat e nevojshme tatimore shtetërore dhe federale, duke përfshirë tatimin mbi të ardhurat dhe deklaratat tatimore të punësimit, pranë autoriteteve tatimore përkatëse. Konsultohuni me një profesionist tatimor ose CPA për të përfunduar me saktësi këto regjistrime dhe për t'u siguruar që i përmbushni të gjitha afatet e paraqitjes.

5. Informoni kreditorët dhe shlyeni borxhin ekzistues

Si pjesë e procesit të likuidimit, ju duhet të njoftoni kreditorët dhe të shlyeni borxhin ekzistues kur shpërndani një LLC. Bëni një plan për të shlyer të gjitha borxhet ose kreditë e kartës së kreditit. Sigurohuni që të njoftoni kreditorët dhe të mbyllni çdo linjë krediti si pjesë e shpërbërjes së një LLC.  

6. Përfundimi i çështjeve të tjera të biznesit

Më pas, është koha për të përfunduar procesin e mbylljes, i cili do të përfshijë informimin e punonjësve, klientëve dhe aktorëve të tjerë kryesorë. Në varësi të biznesit, mund t'ju duhet të shesni makineri ose inventar dhe të shpërndani asete. Do t'ju duhet të mbyllni llogaritë bankare të biznesit, të anuloni licencat e biznesit dhe të mbyllni të gjitha linjat e kreditit. Nëse përdorni një Agjent i regjistruar në Oklahoma shërbimin, duhet ta informoni dhe të anuloni shërbimet.

Hapat për mbylljen e një Oklahoma LLC mund të përfshijnë:

  • Anuloni licencat dhe lejet e biznesit
  • Njoftoni furnizuesit dhe klientët
  • Trajtoni çështjet e punonjësve
  • Mbyllni llogaritë bankare të kompanisë

7. Shpërndani asetet e mbetura

Pasi të jenë shlyer të gjitha borxhet, detyrimet dhe detyrimet tatimore, shpërndani aktivet dhe fitimet e mbetura midis anëtarëve të SH.PK-së sipas kushteve të dakorduara të përshkruara në marrëveshjen e funksionimit. Kjo mund të përfshijë përqindje të barabarta anëtarësie ose çdo shpërndarje tjetër. Pasi të përfundojnë regjistrimet, paguhen taksat, shlyhen detyrimet dhe shpërndahen asetet, SH.PK mbyllet zyrtarisht. 

Sa kushton shpërbërja e një LLC në Oklahoma?

Kushton 50 dollarë për të shpërbërë një LLC në Oklahoma. Mund të paguani me kartë krediti ose çek. Kontaktoni Sekretarin e Shtetit të Oklahoma-s në (405) 521-3912 për më shumë mundësi pagese. 

A duhet ta shpërndaj vetë LLC-në time apo të punësoj një shërbim shpërbërjeje LLC në Oklahoma?

Është e mundur të shpërndani vetë një LLC. Por mund të jetë e dobishme të kërkoni ndihmë profesionale për këtë çështje. Me kaq shumë aspekte të shpërbërjes për t'u kujdesur, nga pagimi i borxheve deri te shkëputjet e punonjësve dhe shpërndarja e aseteve, punësimi i dikujt për të trajtuar dosjet e shpërbërjes mund të sigurojë që ato janë bërë siç duhet. Ju mund të kurseni kohë dhe para duke përdorur një shërbim profesional të shpërbërjes. 

doola Shërbimi i shpërbërjes për Oklahoma LLC

Mbyllja e një biznesi në Oklahoma është një detyrë e madhe që kërkon takim me palët kryesore të interesit dhe sigurimin e rregullimit të të gjitha financave të biznesit. Dorëzimi i dokumenteve të shpërbërjes kërkon kohë dhe vëmendje ndaj detajeve. Nëse keni nevojë për mbështetje, merrni parasysh të kontaktoni doola për shërbime të personalizuara të shpërbërjes së LLC. 

Me shërbimin e shpërbërjes doola, ju krijoni një llogari dhe ngarkoni informacionin bazë të kompanisë. Më pas, doola do të përgatisë Nenet e Shpërbërjes dhe do t'ju kontaktojë nëse nevojitet ndonjë informacion shtesë. Kur Oklahoma konfirmon shpërbërjen e LLC, do të merrni një mesazh menjëherë. Merr shpërbërjen e doola LLC për të kursyer kohë!

FAQs

Sa kohë duhet për të shpërndarë një LLC në Oklahoma?

Sekretarit të Shtetit të Oklahomas i duhet rreth një javë për të përpunuar dosjen tuaj të shpërbërjes së LLC. Ju mund të paguani 25 dollarë për depozitimin e përshpejtuar, duke garantuar depozitimin në të njëjtën ditë për dokumentet e marra deri në orën 4:30 

A mund ta shpërndaj LLC-në time pa i njoftuar anëtarët e mi në Oklahoma?

Në përgjithësi nuk mund të shpërndani një Oklahoma LLC pa informuar anëtarët. Ju do të duhet të ndiqni procedurën e shpërbërjes së përshkruar në marrëveshjen e funksionimit të LLC. 

A mund ta shpërndaj LLC-në time nëse kam padi në pritje në Oklahoma?

Nëse LLC ka padi në pritje, do t'ju duhet të prisni për t'i zgjidhur ato përpara se të shpërndani LLC. Planifikoni të paguani të gjitha borxhet dhe detyrimet dhe të zgjidhni paditë në pritje përpara se të shpërndani një Oklahoma LLC. 

A mund ta anuloj EIN-in tim pasi LLC ime të shpërndahet në Oklahoma?

Ju nuk mund të anuloni një EIN edhe nëse mbyllni biznesin. Megjithatë, ju duhet të informoni IRS duke dërguar një letër me emrin e plotë ligjor të subjektit, EIN, adresën e biznesit, një kopje të Njoftimit të caktimit EIN të lëshuar me EIN-in tuaj dhe arsyen e mbylljes së llogarisë suaj të biznesit. Mësoni rreth duke anuluar EIN-in tuaj këtu

Çfarë ndodh nëse nuk e shpërndaj siç duhet LLC-në time në Oklahoma?

Ju mund të përballeni me gjoba, gjoba ose tarifa shtesë nëse nuk shpërndani siç duhet një Oklahoma LLC. Pasi raporti vjetor të jetë 60 ditë me vonesë, një Oklahoma LLC do të ndryshojë statusin e saj në "Jo në gjendje të mirë". Ia vlen koha dhe kostot minimale për të mbyllur siç duhet LLC. 

A mund të rihap një LLC të shpërbërë në Oklahoma?

Ju mund të rihapni një LLC të shpërbërë në Oklahoma duke paraqitur Aplikimin për Rivendosje me Sekretari i Shtetit në Oklahoma. Ju duhet të paraqisni certifikatat vjetore që mungojnë për ta rikthyer LLC-në në gjendje të mirë.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.