Mënyrat e ndarjes: Si të shpërndani një LLC në Massachusetts

Ndoshta është fundi i një udhëtimi biznesi që ju ka sjellë në këtë udhëzues se si të shpërndani një LLC në Massachusetts ose fillimi i një sipërmarrjeje të re që kërkon lidhje të lirshme. Cilatdo qofshin arsyet tuaja, ky udhëzues do t'ju përcjellë gjithçka që duhet të dini për të shpërndarë plotësisht Massachusetts LLC-në tuaj.

Mbani në mend se është shumë e rëndësishme ta kaloni këtë proces siç duhet. Ju nuk do të dëshironit të përballeni me ndonjë dhimbje koke në linjë, veçanërisht jo kur të keni krijuar sipërmarrjen tuaj të re të biznesit. Pasi të kujdeseni për këtë proces siç supozohet të jetë, mund të keni paqe mendore se ky kapitull është mbyllur përgjithmonë.

Kuptimi i shpërbërjes së LLC në Massachusetts

A ju kujtohen hapat që ndërmorët kur ngritët Massachusetts LLC? Ju zgjodhët një emër, të caktuar një Agjent i regjistruar në Massachusetts, depozitoi dokumentet e kërkuara, etj. Gjithçka u bë për të regjistruar biznesin tuaj në Commonwealth of Massachusetts. Ekziston një proces i ngjashëm formal që duhet ndjekur kur dëshironi t'i jepni fund ekzistencës së LLC si një entitet biznesi i regjistruar në shtet.

Shpërbërjet e LLC zakonisht fillojnë me një ngjarje nxitëse. Për shembull, marrëveshja e funksionimit mund të përmend rrethanat në të cilat LLC duhet të shpërbëhet. Votimi i anëtarëve është gjithashtu një ngjarje nxitëse, ku anëtarët e LLC votojnë për ta shpërbërë vullnetarisht atë.

Siç është rasti me çdo shtet, ka disa kërkesa specifike për Massachusetts. Do t'ju kërkohet të paraqisni një dokument që konfirmon qëllimin tuaj për të shpërbërë LLC. Do të ketë edhe disa hapa të tjerë për t'u ndjekur, të cilët do t'i përshkruajmë në detaje më poshtë.

Pse të shpërndani një LLC në Massachusetts?

Çdo pronar biznesi do të ketë një arsye të ndryshme për shpërbërjen e saj në Massachusetts LLC. E juaja do të jetë unike për ju. Mund të jetë për shkak të një peizazhi sfidues biznesi që po ju detyron të mbyllni dyert. Askujt nuk i pëlqen të drejtojë një biznes me humbje, në fund të fundit. Ndoshta ju nuk e merrni ndjenjën e përmbushjes që keni bërë dikur nga ky biznes dhe thjesht dëshironi ta mbyllni atë.

Mund të jetë gjithashtu për shkak të faktit se po filloni një sipërmarrje të re biznesi dhe dëshironi të mbyllni atë që tashmë keni vetëm për të filluar një fillim të ri. Gjithsesi rekomandohet që të filloni sipërmarrje të reja nën një LLC të veçantë. 

Pa marrë parasysh se çfarë arsye keni për të mësuar se si të shpërndani një LLC në Massachusetts, është jetike që të kuptoni se sa e rëndësishme është ta çoni këtë proces si duhet herën e parë. Ju nuk dëshironi që ndonjë dhimbje koke që rrjedh nga një LLC e shpërbërë t'ju ndjekë në të ardhmen. 

Si të shpërndani një LLC në Massachusetts në 7 hapa

Duke ndjekur hapat e detajuar më poshtë, do të dini gjithçka që duhet të bëni në mënyrë që të shpërndani kompaninë tuaj me përgjegjësi të kufizuar në Massachusetts. Kaloni me kujdes të gjitha hapat për të kuptuar procesin dhe më pas bëni atë që është e nevojshme për të rrokullisur topin. 

1. Rishikoni Marrëveshjen Operative të LLC-së tuaj

Kur po krijonit LLC-në tuaj, do të kishit pasur një dokument të quajtur marrëveshje operimi. Ky dokument ofron një kornizë që subjektet e biznesit ndjekin për operacionet e tyre. Jo vetëm që do juaj marrëveshje operimi përmendni ngjarjet nxitëse për shkak të të cilave duhet të ndodhë shpërbërja, por do të ofrojë gjithashtu udhëzime se si të merreni votat e kërkuara nga të gjithë anëtarët nëse LLC juaj ka shumë anëtarë. 

Merrni kohë për të kuptuar me të vërtetë atë që është përcaktuar në marrëveshjen tuaj të funksionimit. Sigurohuni që të ndiqni procesin siç është theksuar atje. Për shembull, mund të kërkojë njoftim paraprak për anëtarët në mënyrë që ata të sigurojnë pjesëmarrjen e tyre në votimin formal. Ndiqni mënyrën dhe metodat e parashikuara në marrëveshje për lundrim të qetë.

2. Votoni për shpërbërjen e një LLC

Massachusetts Kërkon pëlqimin e të gjithë anëtarëve për shpërbërjen e SH.PK-së nëse marrëveshja e funksionimit nuk ofron ndonjë specifikë se si do të shpërndahet njësia ekonomike. Për shembull, marrëveshja operative e LLC-së tuaj mund të thotë se dy të tretat e anëtarëve të LLC duhet të votojnë në favor të procesit të shpërbërjes për të filluar. 

Në mungesë të ndonjë direktive të tillë të qartë, ligji i paracaktuar në Massachusetts është që të gjithë anëtarët duhet të votojnë unanimisht për shpërbërjen. Jepini të gjithë anëtarëve njoftimin e duhur në mënyrë që ata të mund të marrin pjesë në votim. 

Gjatë takimit, diskutoni propozimin për shpërbërjen e plotë të njësisë dhe më pas thirrni për një votim zyrtar. Regjistroni vendimin për të miratuar shpërbërjen në përputhje me rrethanat. Kjo siguron pajtueshmërinë me të gjitha direktivat dhe ligjin e paracaktuar në Commonwealth.

3. Dosja e artikujve të shpërbërjes

Për të shpërndarë Massachusetts LLC-në tuaj, do t'ju duhet të paraqisni një Certifikatë Anulimi në Divizionin e Korporatave të Sekretarit të Komonuelthit të Massachusetts. Nuk ka asnjë formë të standardizuar, kështu që do t'ju duhet të hartoni certifikatën dhe të jepni informacionin e kërkuar. 

Kjo përfshin emrin e kompani me përgjegjësi të kufizuar, EIN e saj, datën e paraqitjes së Certifikatës origjinale të Organizatës, arsyen e paraqitjes së certifikatës së anulimit, datën efektive të anulimit dhe çdo informacion tjetër që mund të dëshironi të jepni. 

Për ta bërë më të thjeshtë, shteti ofron një sistemi i dosjeve në internet ku mund të krijoni një certifikatë që përfshin të gjitha informacionet e lartpërmendura. Është gjithashtu e mundur ta dorëzoni atë në internet. Ju do të duhet të paguani një tarifë depozitimi prej 100 dollarësh që aplikimi i shpërbërjes të përpunohet.

4. Njoftoni agjencitë tatimore dhe paguani taksat e mbetura

Ndryshe nga shtetet e tjera, nuk ka asnjë kërkesë që një Massachusetts LLC të marrë një certifikatë pastrimi tatimor nga Departamenti i të Ardhurave të Commonwealth. Nuk do të duhet të paraqisni dhe më pas të prisni për këtë certifikatë pasi nuk kërkohet, kështu procesi do të jetë më i shpejtë.

Ajo që kërkohet është që të mos ketë detyrime pezull në lidhje me raportet vjetore të SH.PK. Nëse ajo ka qenë me vonesë ose nuk ka paraqitur raportet e saj vjetore për disa kohë, sigurohuni që të paguani ato tarifa në mënyrë që Certifikata juaj e Anulimit të pranohet për përpunim.

Ju gjithashtu duhet të merrni pak kohë për të informuar IRS për shpërbërjen e LLC vetëm për të lidhur këtë fund të lirë. Ju mund ta bëni këtë duke paraqitur Forma 966 me Shërbimin e të Ardhurave të Brendshme.

5. Informoni kreditorët dhe shlyeni borxhin ekzistues

Nuk ka asnjë kërkesë në Massachusetts për të informuar kreditorët për dëshirën tuaj për të shpërbërë kompaninë me përgjegjësi të kufizuar. Megjithatë, rekomandohet që të njoftoni çdo kreditor të njohur në mënyrë që ata të mos mund të pretendojnë në asnjë moment në të ardhmen se e keni shpërbërë LLC-në me qëllim për të dalë nga pagesa e borxheve të LLC.

Informoni dhe negocioni me kreditorët për të shlyer çdo borxh ekzistues. Kjo është për t'u siguruar që këto detyrime financiare të mos vazhdojnë të jenë një pengesë për jetën tuaj edhe pasi të keni shpërbërë LLC. Gjithashtu do të sigurohet që çdo përpjekje e ardhshme që do të filloni të mos shqetësohet nga pretendimet që rrjedhin nga një biznes që nuk ekziston më.

6. Përfundimi i çështjeve të tjera të biznesit

Ju ka të ngjarë të keni operacione të konsiderueshme biznesi që duhet të mbyllen pasi LLC po shpërndahet. Mund të ketë shumë furnitorë që duhet të informohen në mënyrë që të mund të menaxhojnë gjërat në fund. Rendit çdo të pagueshme dhe të arkëtueshme në mënyrë që llogaritë të mund të sheshin. 

Jini veçanërisht të vëmendshëm ndaj klientëve që janë mbështetur në produktet dhe shërbimet tuaja. Jepuni atyre kohë të mjaftueshme për të gjetur alternativa në mënyrë që jeta e tyre të mos ndërpritet nga mbyllja e biznesit tuaj. Nëse po i mbani paratë e tyre në abonime ose llogari, gjeni një zgjidhje me ta.

Mund të keni marrë gjithashtu licenca biznesi, veçanërisht për të drejtuar operacione në shtete të tjera, kështu që kjo do të jetë koha për t'i anuluar ato licenca dhe leje gjithashtu. Procesi për secilin do të jetë i ndryshëm. Merrni kohë për të mësuar procesin për secilën prej tyre dhe ndiqni atë për të lidhur edhe këtë fund të lirë.

Nëse keni punonjës, konsiderojeni si përgjegjësi t'i njoftoni me njoftim të mjaftueshëm në mënyrë që të mund të gjejnë punë diku tjetër. Ju nuk dëshironi që ata të zbulojnë papritur se nuk kanë më punë. Nëse ndonjë pagë ose detyrim mbetet i papaguar, sigurohuni që t'i paguani ato përpara se të mbyllen llogaritë bankare të kompanisë.

7. Shpërndani asetet e mbetura

Vetëm pasi të jenë shlyer të gjitha detyrimet dhe të mos mbeten asnjë detyrim tjetër, mund të përqendroheni në shpërndarjen e çdo pasurie që LLC ka lënë midis anëtarëve të saj. Këto mund të jenë asete fizike ose para. Studioni marrëveshjen e funksionimit për mënyrën dhe metodën në të cilën do të bëhen këto shpërndarje. 

Marrëveshja operative ka të ngjarë të përmend edhe aksionet e secilit anëtar. Këto janë përcaktuar në mënyrë që çdo anëtar të marrë pikërisht atë që duhet të marrë, jo më shumë dhe jo më pak. Ndiqni procesin e përmendur në marrëveshje për të siguruar shpërndarje të barabartë të aseteve të SH.PK.

Sa kushton shpërbërja e një LLC në Massachusetts?

It kushton $ 100 për të shpërndarë Massachusetts LLC-në tuaj. Kjo tarifë depozitimi duhet të paguhet kur jeni duke paraqitur Certifikatën e Anulimit me Sekretarin e Commonwealth. Mund ta paguani online nëse e dorëzoni formularin përmes sistemit të lartpërmendur ose me çek.

A duhet ta shpërndaj vetë LLC-në time apo të punësoj një shërbim shpërbërjeje LLC në Massachusetts?

Pasi të ndiqni të gjitha hapat në udhëzuesin e tij se si të shpërndani një LLC në Massachusetts, nuk ka asnjë arsye pse nuk duhet të jeni në gjendje të bëni gjithçka vetë, por a do të ishte kjo mënyra më e mirë për ta bërë këtë?

Arsyeja kryesore pse shumica e pronarëve të bizneseve zgjedhin një shërbim profesional të shpërbërjes së LLC në Massachusetts është se paqja e tyre mendore është e garantuar. Ata e dinë që gjithçka do të bëhet në mënyrë profesionale nga njerëz që e dinë se çfarë përfshin procesi dhe nuk do t'u mungojë asgjë. 

Në këtë mënyrë, ata mund të jenë të sigurt se asgjë nuk do të shkojë keq dhe se nuk do të ketë asnjë problem që rrjedh nga shpërbërja e gabuar në të ardhmen. Kjo i lejon ata të përqendrohen në hapat e tyre të ardhshëm pa pasur nevojë të shqetësohen për një subjekt biznesi për të cilin kanë mbyllur kapitullin.

Si doola's Massachusetts LLC e bëjnë jetën tuaj më të lehtë

La Ekspertët e shpërbërjes së LLC në doola kujdesuni për të gjithë procesin nga fillimi në fund, duke ju lejuar të përqendroheni në hapat e ardhshëm, ndërkohë që kjo detyrë thelbësore e shpërbërjes së Massachusetts LLC tuaj trajtohet siç duhet dhe në përputhje.

Ju vetëm duhet të jepni disa informacione në lidhje me kompaninë tuaj me përgjegjësi të kufizuar dhe ne trajtojmë pjesën tjetër. Nga hartimi i Certifikatës së Anulimit deri te bërja e të gjitha dosjeve të kërkuara, asgjë nuk rrëshqet në të çara, kështu që qetësia juaj përfundimtare është e garantuar.

Pasi të ketë mbaruar gjithçka dhe shteti të na konfirmojë se SH.PK është shpërbërë, ne do t'ju njoftojmë menjëherë, në mënyrë që të shikoni të ardhmen dhe të gjitha gjërat e mëdha që do të arrini në të.

FAQs

Sa kohë duhet për të shpërndarë një LLC në Massachusetts?

Kur dorëzoni Certifikatën e Anulimit për LLC-në tuaj në internet, Divizioni i Korporatave i Sekretarit të Komonuelthit të Massachusetts do ta përpunojë atë brenda 3 deri në 5 ditë pune.

A mund ta shpërndaj LLC-në time pa i njoftuar anëtarët e mi në Massachusetts?

Ligji i paracaktuar i Massachusetts është që të gjithë anëtarët duhet të votojnë unanimisht në favor të shpërbërjes. Kjo do të thotë që ju nuk mund të shpërndani LLC-në tuaj pa njoftuar anëtarët, pasi votat e tyre janë të nevojshme për procesin e shpërbërjes.

A mund ta shpërndaj LLC-në time nëse kam padi në pritje në Massachusetts?

Ndërsa ju mund të shpërndani LLC-në tuaj në Massachusetts nëse ka padi në pritje, kjo nuk bën asgjë për t'i ndaluar ato padi të vazhdojnë. Veprimet ligjore do të vazhdojnë edhe pas shkrirjes së SH.PK-së.

A mund ta anuloj EIN-in tim pasi LLC ime të shpërndahet në Massachusetts?

Shërbimi i të Ardhurave të Brendshme nuk i anulon EIN-të. Këta numra unik mbeten të lidhur me subjektin afarist të cilit i ishin caktuar fillimisht. Pra, kur shpërndani LLC-në tuaj, nuk keni nevojë të shqetësoheni për anulimin e EIN-it.

Çfarë ndodh nëse nuk e shpërndaj siç duhet LLC-në time në Massachusetts?

Mund të ketë çështje që rrjedhin nga shpërbërja e pahijshme e një LLC në Massachusetts, të tilla si përgjegjësia për borxhet dhe taksat e papaguara të biznesit. Është jetike që ky proces të bëhet siç duhet herën e parë për të parandaluar ndonjë problem të tillë në të ardhmen.

A mund të rihap një LLC të shpërbërë në Massachusetts?

Ju mund të rivendosni një LLC në Massachusetts duke paraqitur Kërkesa për Rivendosje me Sekretarin e Komonuelthit. Ky aplikacion ka një tarifë prej 100 dollarësh. Të gjitha raportet vjetore të humbura duhet të depozitohen gjithashtu me një tarifë shtesë prej $ 500 për çdo raport.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.