Mbyllja e librit: Si të shpërndani një LLC në Arkansas

Mbyllja e librave, shlyerja e borxheve dhe shpërbërja zyrtare e një LLC janë hapat kryesorë në mbylljen e një biznesi. Nëse keni një LLC që nuk e përdorni më, qoftë kjo një kompani LLC që mbyll dyert e saj ose një LLC që nuk është përdorur kurrë, shpërbërja ligjore e LLC mund të parandalojë gjobat dhe tarifat dhe t'ju lirojë të ndiqni interesa të tjera biznesi. Lexoni për të mësuar se si të shpërndani një LLC në Arkansas!

Kuptimi i shpërbërjes së LLC në Arkansas

Shpërbërja e një Arkansas LLC përfshin mbylljen e operacioneve të biznesit ose përfundimin e aktiviteteve të LLC. Megjithatë, ka aq shumë arsye për të shpërbërë një LLC sa ka pronarët e bizneseve, kështu që mund të ketë kuptim për arsye të ndryshme.

Nëse keni krijuar një LLC dhe nuk ju nevojitet më, shpërbërja e saj është mënyra më e mirë e veprimit për të shmangur tarifat ose gjobat. Arsyet pse mund të shpërndani një Arkansas LLC përfshijnë:

 • Kompania nuk është më e qëndrueshme ekonomikisht
 • Ju po kaloni në sipërmarrje të tjera biznesi
 • Qëllimi i biznesit është përfunduar

Në Arkansas, për të shpërndarë një LLC, do t'ju duhet të paraqisni një Deklarata e Shpërbërjes për një shoqëri me përgjegjësi të kufizuar me Sekretarin e Shtetit të Arkansas. Do t'ju duhet të paguani një tarifë depozitimi prej 45 dollarësh për dosjet në internet ose 50 dollarë për dosjet e dërguara me postë. 

Pse të shpërndani një LLC në Arkansas?

Pronarët e bizneseve zgjedhin të shpërndajnë një LLC për një sërë arsyesh, por më e zakonshme është se ju nuk keni më nevojë për LLC. Kjo mund të jetë për shkak se SH.PK i ka shërbyer qëllimit të saj, biznesi nuk është më ekonomikisht i qëndrueshëm, ose ju dëshironi të ndiqni një sipërmarrje tjetër biznesi përmes një entiteti tjetër biznesi.

Po kështu, nëse keni shumë LLC për qëllime të shumëfishta, shpërbërja e atyre që nuk i përdorni mund të thjeshtojë dosjen dhe menaxhimin dhe të zvogëlojë kostot.

Arsyet për të shpërbërë një LLC përfshijnë:

 • LLC nuk është më e nevojshme
 • Humbja e qëndrueshmërisë së biznesit 
 • Biznesi është i mbyllur 
 • falimentim
 • Biznesi nuk lejohet më të operojë në SHBA 

Nëse je një mbajtës vize që krijoi një LLC, nuk keni nevojë të shpërndani një Arkansas LLC që është ende në përdorim ose ka një qëllim biznesi, edhe nëse nuk jeni më në SHBA. 

Si të shpërndani një LLC në Arkansas në 7 hapa

Ndiqni hapat e mëposhtëm për të shpërndarë një Arkansas LLC, nga votimi zyrtar për t'u shpërbërë deri në mbylljen e aktiviteteve të biznesit. 

1. Rishikoni Marrëveshjen Operative të LLC-së tuaj

Së pari, kuptoni procedurat e shpërbërjes të përshkruara në marrëveshjen e funksionimit të LLC-së tuaj. Kjo përfshin informacion mbi pronësinë e anëtarëve të LLC, të drejtat e tyre të votës dhe procedurat e shpërbërjes. Ai gjithashtu do të shënojë nënshkrimet, votimin ose procedurat e tjera ligjore që kërkohen për shpërbërjen e LLC. 

2. Votoni për shpërbërjen e një LLC

Më pas, do t'ju duhet të thërrisni një takim me të gjithë anëtarët e LLC për të diskutuar dhe miratuar shpërbërjen. Kjo mund të bëhet online ose personalisht dhe mund të kërkojë marrëveshje unanime, në varësi të procedurave të përshkruara në marrëveshjen e funksionimit. 

3. Dosja e artikujve të shpërbërjes

Përgatitni dhe dorëzoni dokumentet e nevojshme ligjore, të njohura si Deklarata e Shpërbërjes në Arkansas, me agjencinë përkatëse shtetërore përgjegjëse për regjistrimin e LLC. Ky formular mund të dorëzohet në internet përmes Sistemit të Regjistrimit të Taksave të Franshizës Shtetërore dhe Raportit Vjetor ose me postë. 

Formularët e printuar mund të dërgohen me postë në:

Sekretari i Shtetit në Arkansas

1401 W. Kryeqyteti 

Suite 250

Shkëmbi i Vogël, Ar

72201

Nëse keni pyetje, mund të kontaktoni Sekretarin e Shtetit me telefon në 501-682-3409.

4. Njoftoni agjencitë tatimore dhe paguani taksat e mbetura

Sigurohuni që të paraqisni të gjitha deklaratat e nevojshme tatimore, duke përfshirë deklaratat e tatimit mbi të ardhurat dhe punësimin, pranë autoriteteve tatimore përkatëse. Në dosjet federale, duhet të kontrolloni kutinë përfundimtare të kthimit në formularët e taksave federale të kompanisë suaj. Konsultohuni me një profesionist tatimor ose CPA për t'i plotësuar këto dosje në mënyrë korrekte dhe për të paraqitur në kohë. 

5. Informoni kreditorët dhe shlyeni borxhin ekzistues

Një pjesë kryesore e mbylljes së një Arkansas LLC është zgjidhja e të gjitha borxheve dhe shpërndarja e aseteve. Planifikoni të paguani të gjitha borxhet ose kreditë e kartës së kreditit dhe njoftoni kreditorët. Ju duhet të mbyllni çdo linjë krediti si pjesë e shpërbërjes së një LLC.

6. Përfundimi i çështjeve të tjera të biznesit

Në varësi të pajisjeve dhe natyrës së biznesit, mund t'ju duhet të shesni makineri, inventar ose asete dhe të informoni furnitorët, klientët dhe palët kryesore të interesit. Ju do të duhet të informoni çdo punonjës dhe të bëni plane përkatëse për një paketë pushimi nga puna, letra rekomandimi ose mundësi të reja pune. 

Së fundi, planifikoni të mbyllni llogaritë bankare të biznesit, të anuloni licencat e biznesit dhe të mbyllni çdo llogari tjetër biznesi ose linjë krediti. Nëse keni përdorur një Shërbimi i agjentit të regjistruar në Arkansas, informoni agjentin e regjistruar dhe anuloni shërbimin. 

Përfundimi i një Arkansas LLC përfshin:

 • Njoftimi i furnitorëve dhe klientëve
 • Anulimi i licencave dhe lejeve të biznesit
 • Zgjidhja e paketave të përfundimit të punonjësve
 • Mbyllja e llogarive bankare të kompanisë
 • Mbyllja e linjave të kreditit të biznesit

7. Shpërndani asetet e mbetura

Pasi të jenë shlyer të gjitha borxhet, detyrimet dhe detyrimet tatimore, hapi i fundit për Arkansas LLC është shpërndarja e aktiveve dhe fitimeve të mbetura midis anëtarëve të LLC sipas kushteve të dakorduara të përshkruara në marrëveshjen e funksionimit. 

Marrëveshja e funksionimit të LLC përshkruan përqindjen e pronësisë së secilit anëtar dhe mund të përdoret për të shpërndarë asetet midis anëtarëve dhe për të finalizuar shpërbërjen e kompanisë në mënyrë korrekte. 

Sa kushton shpërbërja e një LLC në Arkansas?

Për të shpërndarë një LLC në Arkansas, një paraqitje në internet kushton 45 dollarë. Nëse e dorëzoni deklaratën e shpërbërjes për një LLC në Arkansas me postë, kushton 50 dollarë. 

A duhet ta shpërndaj vetë LLC-në time apo të punësoj një shërbim shpërbërjeje LLC në Arkansas?

Ju mund të zgjidhni të shpërndani vetë LLC ose të punësoni një shërbim profesional për të shpërndarë vetë një LLC. Megjithatë, mund të jetë më e dobishme të kërkoni ndihmë profesionale për këtë çështje për të ndihmuar në kursimin e kohës dhe parave, edhe në rast të shpërbërjes së kompanisë. 

Mbështetja e një profesionisti tatimor, avokati ose shërbimi profesional i shpërbërjes mund të ofrojë ekspertizën dhe mbështetjen që ju nevojitet për t'u marrë me gjithçka që përfshin shpërbërja. Ju mund të punësoni profesionistë për të trajtuar shpërbërjen për ju, duke liruar kohën tuaj për t'u përqëndruar në mundësi të reja. 

Merrni mbështetje profesionale për shpërbërjen e Arkansas LLC nga doola 

Përfundimi i operacioneve të biznesit përfshin shumë komponentë, nga informimi i palëve kryesore të interesit dhe marrëdhënia me punonjësit deri te shlyerja e borxhit dhe taksave, dhe depozitimi i dokumenteve të shpërbërjes. Nëse keni nevojë për mbështetje shtesë, merrni parasysh të kontaktoni doola për shërbime të personalizuara të shpërbërjes së LLC. 

Me shërbimin e shpërbërjes së doola, ju vetëm duhet të krijoni një llogari dhe të ngarkoni informacionin bazë për kompaninë tuaj. Më pas, doola do të përgatisë Nenet e Shpërbërjes dhe do t'ju kontaktojë nëse nevojitet ndonjë informacion shtesë. Kur Arkansas konfirmon shpërbërjen, doola do t'ju informojë menjëherë. Merr shpërbërjen e doola LLC për të kursyer kohë!

FAQs

Sa kohë duhet për të shpërndarë një LLC në Arkansas?

Shpërndarja e një LLC në Arkansas ndryshon nga koha aktuale e paraqitjes së gjendjes. Ju mund të kontaktoni Sekretarin e Shtetit të Arkansas për kohët aktuale të përpunimit dhe të merrni një vlerësim mbi dosjen tuaj.

A mund ta shpërndaj LLC-në time pa i njoftuar anëtarët e mi në Arkansas?

Në përgjithësi nuk mund të shpërndani një Arkansas LLC pa informuar anëtarët. Procedura e shpërbërjes së LLC mund të ndryshojë dhe është e përshkruar në marrëveshjen e funksionimit. 

A mund ta shpërndaj LLC-në time nëse kam padi në pritje në Arkansas?

Nëse keni padi në pritje për LLC, në përgjithësi nuk mund ta shpërndani LLC në Arkansas. Paguani të gjitha borxhet dhe detyrimet dhe zgjidhni paditë në pritje përpara se të shpërndani një Arkansa LLC. 

A mund ta anuloj EIN-in tim pasi LLC ime të shpërndahet në Arkansas?

Ju nuk mund të anuloni një EIN edhe nëse mbyllni biznesin, por duhet të informoni IRS për të mbyllur llogarinë e biznesit. Ju mund t'i dërgoni një letër IRS me emrin e plotë ligjor të subjektit, EIN, adresën e biznesit, një kopje të Njoftimit për Caktim EIN të lëshuar me EIN-in tuaj dhe arsyen e mbylljes së llogarisë tuaj. Mësoni rreth duke anuluar EIN-in tuaj këtu

Çfarë ndodh nëse nuk e shpërndaj siç duhet LLC-në time në Arkansas?

Ju mund të përballeni me gjoba, gjoba ose tarifa shtesë nëse nuk shpërndani siç duhet një Arkansas LLC. Ia vlen koha dhe kostot minimale për të mbyllur siç duhet LLC. 

A mund të rihap një LLC të shpërbërë në Arkansas?

Ju mund të rihapni një LLC të shpërbërë në Arkansas brenda 120 ditëve nga shpërbërja me Sekretarin e Shtetit të Arkansas. Ju do të duhet të dorëzoni formularin Revokimi i shpërbërjes për një shoqëri me përgjegjësi të kufizuar me Sekretarin e Shtetit të Arkansas. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.