Dëshironi të konfiguroni Wyoming LLC-në tuaj? Zbuloni nëse kjo është zgjidhja e duhur për ju dhe si të krijoni një Wyoming LLC, me këtë udhëzues të thjeshtë.

Si të krijoni një Wyoming LLC - Udhëzuesi i fundit hap pas hapi

Një LLC është një strukturë biznesi për të mbrojtur pasuritë tuaja personale nga të qenit të cenueshme në rast se biznesi juaj paditet.

1. Zgjidhni emrin tuaj

Një emër është një pjesë thelbësore e LLC-së tuaj, është se si jeni i njohur në botë!

 • Wyoming është shumë i kujdesshëm që jo i ri LLC-të kanë emra që janë shumë të ngjashëm me çdo Wyoming LLC ekzistues. Frazat që ata përdorin për të përshkruar se si duhet të jetë një emër janë 'unike' dhe 'të dallueshme'.
 • Wyoming gjithashtu ka disa fjalë kyçe që mund të nxisin një proces të gjatë rishikimi me agjenci të veçanta shtetërore (dmth. nëse përdorni 'akademinë' në emrin tuaj, Divizioni i Arsimit duhet të rishikojë, nëse përdorni 'Trust' në emrin tuaj, Divizioni Bankar do të duhet të rishikim)

Këshilla kur zgjidhni një emër:

 • Shikoni këtë faqe interneti për të kërkuar ndonjë emër ekzistues https://wyobiz.wyo.gov/Business/FilingSearch.aspx
 • LLC juaj duhet të ketë një nga "Përcaktuesit LLC" të mëposhtëm në emër të saj për të treguar se është një LLC:

- SH.PK

– SH.PK

– LC

– LC

– Ltd/LTD.

- Kompani e kufizuar

– Shoqëria e përgjegjësisë

– Ltd. Liability Co.

– Kompania me Përgjegjësi të Kufizuar.

- Kompani me përgjegjësi të kufizuar

Check out këtë blog post ekipi ynë shkroi për një udhëzues të detajuar se si të zgjidhni emrin më të mirë të mundshëm!

2. Gjeni një agjent të regjistruar

Një agjent i regjistruar është dikush ose një ent që pranon shërbimin e procesit dhe gjithashtu postën zyrtare në emër të kompanive tuaja. Ata duhet të kenë një adresë fizike në shtet dhe duhet të kenë 9-5 orë pune nga e hëna në të premte.

Ka disa opsione për agjentët e regjistruar:

— Ju vetë mund të veproni si agjent i regjistruar

- Një mik ose anëtar i familjes (me pëlqimin e tyre)

- Një agjent i regjistruar tregtar. Ky është alternativa më e mirë, pasi ata mund të japin adresën e tyre si adresën kryesore të postës dhe biznesit të kompanisë për të ndihmuar në mbrojtjen e privatësisë suaj.

Check out këtë blog post rreth arsyes pse agjentët e regjistruar komercialë janë mënyra më e mirë për të zgjedhur opsionet tuaja

3. Dosja nenet e organizimit

Kërkesat:

— Dy formularët që duhet të ketë Wyoming LLC janë “Nenet e Organizatës” dhe “Pëlqimi për Emërim nga Agjenti i Regjistruar”. Të dy këta formularë mund të dorëzohen ose me postë normale ose me e-mail.

- Tarifa e depozitimit është 100 dollarë

Metoda dhe koha e miratimit

 • Nëse dorëzoni me postë, do të duhen 3-5 ditë pune për t'u përpunuar ↙️

— Këtu është një lidhje me një PDF të Artikujt e Organizatës që mund të plotësohet dhe të dërgohet me postë

 • Nëse depozitoni në internet, LLC juaj do të miratohet më shpejt se posta e zakonshme↙️

- Përdorni këtë lidhje: https://wyobiz.wyo.gov/Business/RegistrationInstr.aspx

- Bëni një urdhër parash ose çek të shkruar tek "Sekretari i Shtetit në Wyoming"

— Dërgoni me postë Nenet e nënshkruara të Organizatës dhe Pëlqimin për Emërim nga Agjenti i Regjistruar së bashku me pagesën prej 100 dollarësh në:

Sekretari i Shtetit në Wyoming

Herschler Building East, Suite 101

Rruga 122 W 25th

Cheyenne, WY 82002-0020

Çfarë ktheni:

— Kur LLC-ja juaj të miratohet, do të merrni sa vijon:

 • Nenet e Organizatës (Certifikuar nga Sekretari i Shtetit në Wyoming)
 • Certifikata e Organizimit
 • Fatura e blerjes suaj.

Le të jemi të sinqertë, kjo është shumë punë. Nëse përdorni dollarë për krijimin tuaj të LLC-së, gjithçka që na nevojitet është Emri juaj i LLC-së, emri juaj dhe informacioni i kontaktit (që ne t'i përdorim), dhe ne do ta trajtojmë të gjithë këtë proces!

4. Marrëveshja e operimit SH.PK

An Marrëveshje Operative është vendi ku ju listoni të gjithë anëtarët (pronarët) e LLC tuaj. Ju gjithashtu përcaktoni se si ndahet pronësia midis anëtarëve të LLC

- Single Anëtar LLC:

Edhe me vetëm një anëtar të vetëm, të kesh marrëveshjen tënde të funksionimit është ende e rëndësishme. Me një marrëveshje funksionimi, mund të ndihmojë të provoni se po drejtoni saktë LLC-në tuaj.

- Sh.PK me shumë anëtarë:

 • Ju mund të caktoni pronësinë midis anëtarëve sido që të vendosni
 • Brenda marrëveshjes së funksionimit, ju caktoni përqindjen e pronësisë dhe bëni që të gjithë anëtarët të nënshkruajnë për të konfirmuar se kjo është e vërtetë

-Kush e sheh marrëveshjen tuaj operative?

 • Ky është një 'dokument i brendshëm'. Ju nuk keni nevojë të ndani me Wyoming, IRS ose dikë tjetër. Është thjesht një dokument për anëtarët që të përcaktojnë përqindjet e pronësisë dhe të tregojnë se ju keni një LLC që funksionon siç duhet

At dollarë, ne automatikisht ju ofrojmë një Marrëveshje Operative të zhveshur, e cila do të ketë anëtarët tuaj të listuar. Më pas, thjesht mund të plotësoni përqindjet e pronësisë dhe t'i nënshkruani ato!

5. Numri i identifikimit tatimor të qeverisë (EIN)

- Çfarë është një numër EIN?

Një numër EIN është një ID Tatimore Federale, çfarë është një SSN për një individ, një EIN është për një biznes.

- Për çfarë është një numër EIN?

Numrat EIN mund të përdoren për shumë funksione kyçe të operimit të një biznesi, si hapja e një llogarie bankare, pagesa e taksave dhe aplikimi për leje dhe licenca që do t'i nevojiten biznesit tuaj

- Kur mund të marr numrin tim EIN?

Ju mund të merrni vetëm numrin tuaj EIN pas LLC juaj është krijuar. Ju nuk mund të merrni një EIN përpara se Wyoming të miratojë LLC-në tuaj

Shembull SS4 Formulari që duhet të plotësohet

- Si mund të aplikoj për një numër EIN?

 • Së pari, kushton $0 për të aplikuar, kështu që çdo LLC duhet të aplikojë për një!
 • Ekzistojnë 3 mënyra për të marrë një numër EIN:
 1. online —> Miratimi i menjëhershëm
 2. Me faks (855-641-6935) —> Vonesa të gjata për shkak të COVID-19, ~2-3 muaj

- Formulari EIN për faks ⬆️ ose për përpunim normal të postës ⬇️

 1. Me postë (adresa më poshtë ⬇️) —> Vonesa të gjata për shkak të COVID-19, ~2-3 muaj

- Adresa postare e IRS:

Shërbimi i të Ardhurave të Brendshme,

Attn: Operacioni EIN

Cincinnati, OH 45999

-Po nëse nuk kam një SSN?

Nuk ka problem! Thjesht vazhdoni me metodën me faks dhe në rreshtin 7b, thjesht shkruani 'E huaj'

Nëse keni nevojë të paraqisni një EIN, shikoni këtë ndarje të detajuar se çfarë ju nevojitet dhe si të paraqisni aplikimin tuaj!

6. Raporti vjetor për Wyoming LLC

- Çfarë është një raport vjetor?

 • Një raport vjetor është një kërkesë që Wyoming kërkon që LLC-të të paraqesin çdo vit, pavarësisht nga të ardhurat e biznesit or aktivitet. Ajo njihet gjithashtu si një taksë ekskluziviteti
 • Duhet të paguhet në ditën e parë të muajit tuaj të formimit, çdo vit. Për shembull, nëse LLC juaj është formuar më 10 tetor 2019, atëherë në tetor 1st, 2020, 2021, 2022… Raporti juaj vjetor do të jetë i duhuri

- Sa kushton?

 • Nëse asetet tuaja të LLC janë <250,000 dollarë, atëherë paguani 50 dollarë
 • Nëse asetet tuaja LLC > 250,000 dollarë, ju paguani 0002 dollarë më shumë se vlera e aseteve tuaja (Nëse keni 1,000,000 dollarë aktive, do të paguani 200 dollarë

- Si të paraqes?

Ju mund të depozitoni në internet duke përdorur kjo lidhje, ose me postë duke përdorur këtë adresë ⬇️

Sekretari i Shtetit në Wyoming

Herschler Building East, Suite 101

Rruga 122 W 25th

Cheyenne, WY 82002-0020

Për më shumë informacion mbi kërkesat e Raportit tuaj Vjetor, kontrolloni këtë blog post out!

7. Licenca/Lejet e Biznesit

 • Wyoming nuk ka licencë biznesi në mbarë shtetin.
 • Licencat përcaktohen nga vendi ku ndodhet biznesi juaj, si dhe nga industria në të cilën ndodhet biznesi
 • La Agjenti i Zhvillimit Ekonomik të Wyoming është një burim i shkëlqyeshëm për të zbuluar se çfarë licencash ose lejesh do t'ju nevojiten.

8. Taksat e Wyoming

- Federale

 • Wyoming LLC-të kalojnë nëpër subjekte. Kjo do të thotë që fitimet dhe humbjet kalojnë në deklaratat e taksave personale me IRS. Ju do t'i shkruani këto në një plan C dhe ato do të jenë pjesë e kthimeve tuaja personale

- Tatimi mbi të Ardhurat Shtetërore

 • Wyoming nuk vendos asnjë taksë mbi të ardhurat shtetërore

-Taksa e shitjeve

 • Ekziston një taksë mbi shitjet 4% në Wyoming dhe mund të ketë deri në 2% shtesë në varësi të qarkut ku ndodhet LLC juaj. Nëse mbledhni tatimin mbi shitjet, duhet të regjistroheni në Qeverinë e Shtetit Wyoming këtu

- Taksat e tjera

Ka taksa të tjera të ndryshme që vendos Wyoming, të tilla si:

 • benzinë
 • Cigare
 • Alkool
 • Real Estate

Me të gjitha këto gjëra për t'u marrë parasysh, mund të jetë më mirë të gjeni një profesionist tatimor për t'ju ndihmuar të depozitoni taksat tuaja. me dollarë, ju do të merrni një falas konsultimi me një profesionist tatimor për t'ju ndihmuar të vendosni se cila është mënyra më e mirë për të paguar taksat tuaja.

9. Llogari bankare për LLC-në tuaj

Pasi të keni LLC-në tuaj, hapi tjetër është të merrni një llogari bankare

- Pse keni nevojë për një llogari bankare biznesi?

 • Për të mbajtur pasuritë tuaja personale të mbrojtura nga përgjegjësia
 • Për ta bërë mbajtjen e kontabilitetit dhe kontabilitetin dukshëm më të lehtë

- Çfarë më nevojitet për të hapur një llogari bankare biznesi?

 • Artikujt tuaj të Organizatës
 • 2 Format e ID-së
 • Numri EIN

- Informacione të tjera të dobishme

 • Shumica e bankave do t'ju kërkojnë të jeni të pranishëm personalisht për të nënshkruar dokumentet për llogarinë tuaj bankare
 • Bankat do të lëshojnë karta debiti, por jo linja krediti

- Po sikur të mos jem në SHBA?

 • Mos u shqetëso! Në dollarë ne punojmë me një bankë që nuk ka nevojë një numër sigurimi shoqëror or duke qenë në SHBA Le t'ju ndihmojmë t'ju lidhim me një bankë të shkëlqyer për përdorim ndërkombëtar!

10. Numri i telefonit të biznesit

- Çfarë është një numër telefoni biznesi

 • Nëse nuk dëshironi që numri juaj personal i telefonit të përmbytet me përmbajtje biznesi, një numër telefoni biznesi është një domosdoshmëri!
 • Opsionet më të mira janë 'numrat virtualë' të cilët mund të kenë operatorë dhe opsione, dhe të përcjellin mesazhe në numrin tuaj personal

- Si mund të marr një numër telefoni biznesi?

 • Për pronarët e US LLC, ka shumë opsione për numrat e telefonit virtual që mund të konfigurohen
 • Për jo pronarë të LLC të SHBA, dollarë ne mund të krijojmë pronarë të huaj me numrat e telefonit të biznesit në SHBA! Të dyja telefonatat hyrëse dhe ato dalëse do të shfaqen si një numër amerikan për të ndihmuar në ruajtjen e profesionalizmit në LLC tuaj!

Shpëtoni veten nga sherri

Ishte shumë për të marrë.

Ju jeni një themelues i zënë, pse të shqetësoheni ta bëni këtë vetë me kohën tuaj të vlefshme të themeluesit dhe të rrezikoni të bëni një gabim në çdo hap të rrugës që mund të çojë në më shumë kohë duke u shpenzuar për ta rregulluar atë?

Në vend të kësaj, kontaktoni Doola. Shërbimi ynë i dobishëm ju heq peshën nga mendja.

Ne do të ndihmojmë të plotësojmë dhe depozitojmë të gjithë ata formularë të ndërlikuar dhe të zgjidhim EIN-in tuaj dhe një adresë në SHBA. Ne do të ofrojmë konsultime tatimore falas dhe praktikisht gjithçka që mund t'i duhet një biznesi të ri amerikan.

Në këtë mënyrë, ju mund të përqendroheni në atë që bëni më mirë: ndërtimin e biznesit tuaj dhe fitimin e parave.

Ne do të trajtojmë pjesën tjetër; hapni kompaninë tuaj amerikane sot

Agjencitë shtetërore të Wyoming

Sekretari i Shtetit në Wyoming (Divizioni i Biznesit)
307-777-7311
8:00 - 5:00 (e hënë - e premte ora malore)
https://sos.wyo.gov/contactus.aspx

Departamenti i të Ardhurave në Wyoming
307-777-5200
8:00 - 5:00 (e hënë - e premte ora malore)
http://revenue.wyo.gov/home/contact-information

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.