Po përpiqeni të konfiguroni një llogari të SHBA Stripe si një themelues ndërkombëtar? Zbuloni se cilat janë opsionet tuaja dhe gjeni zgjedhjen tuaj të duhur duke na vizituar tani.

Çfarë është shirita?

Stripe është një portë e gjithanshme e përpunimit të pagesave e përdorur nga kompani në mbarë botën, si Deliveroo, Lush, Missguided dhe Made.com.

Përdorimi i Stripe është i shkëlqyeshëm sepse procesi i konfigurimit të tyre është tepër i lehtë dhe ata kanë një strukturë të shkëlqyer çmimi. Për më tepër, Stripe mund të integrohet me "Krijo dyqanin" tuaj, i cili ju lejon të pranoni monedha të ndryshme, si dhe karta krediti dhe karta debiti.

Për të hapur një llogari Stripe, do t'ju duhet:

  • An Numri EIN (që doola mund të sigurojë!)
  • Një vendndodhje fizike në vendin e EIN-it tuaj (që doola mund ta sigurojë!)
  • Një numër telefoni në SHBA (përmes partnerët doola me zbritje speciale)
  • Një ID qeveritare nga çdo vend

Jeni i sigurt se këto janë kërkesat?

Po! Këtu janë transkriptet nga biseda jonë me Stripe për të konfirmuar drejtpërdrejt kërkesat!:

doola: Përshëndetje! Po pyesja se cilat janë kërkesat e sakta për të hapur një llogari biznesi Stripe?

Shirit: Përshëndetje doola, faleminderit për kontaktin. Unë shoh që dëshironi të dini kërkesat për hapjen e një llogarie Stripe, a është e saktë?

doola: E sakte!

Shirit: Gëzuar që u njohëm! Për të hapur një llogari Stripe, do t'ju duhet të keni sa vijon, në çdo vend që Stripe mbështet aktualisht:

Një llogari bankare në atë vend e shprehur në një monedhë transferimi të mbështetur për atë vend. Për monedhat e transferuara të mbështetura sipas vendit, shihni:

https://stripe.com/docs/payouts#supported-accounts-and-settlement-currencies

Një ID tatimore në atë vend

Një vendndodhje fizike në atë vend ku mund të merrni postë (Nuk mund të jetë kuti postare)

Një numër telefoni në atë vend

Një ID e lëshuar nga qeveria, si p.sh. një pasaportë ose patentë shoferi, nga çdo vend

Një faqe interneti funksionale që tregon se çfarë shet biznesi juaj ose çfarë shërbimesh ofroni –

https://support.stripe.com/questions/do-i-need-a-website-to-use-stripe

Ju mund të shihni vendet që Stripe mbështet aktualisht këtu:

https://stripe.com/global

doola: Keni nevojë për një SSN të SHBA? Dhe për të konfirmuar, a duhet të jeni a banor të njërit prej këtyre vendeve?

https://stripe.com/global

Apo nëse keni një kompani amerikane, mund të përdorni Stripe të lidhur me kompaninë tuaj amerikane?

Shirit: Nëse jeni duke hapur një llogari në SHBA, do t'ju duhet një ID tatimore e SHBA

doola: E kuptove kështu që një EIN do të funksionojë për këtë? (Numri i identifikimit të punëdhënësit)

Shirit: Po une do

doola: E shkëlqyeshme! Dhe për të konfirmuar, a duhet të jeni a banor të njërit prej këtyre vendeve?

https://stripe.com/global

Apo nëse keni një kompani amerikane, mund të përdorni Stripe të lidhur me kompaninë tuaj amerikane?

Shirit: Ju mund të hapni absolutisht një llogari në US Stripe edhe nëse nuk jeni banor. Kërkesat që kam dhënë më parë nëse për ndonjë vend të mbështetur. Pra, nëse keni një kompani amerikane, mund të hapni një llogari në US Stripe.

Sa kohë i duhet Stripe për të përpunuar pagesat?

Pagesat me shirita mund të zgjasin nga 2 ditë pune deri në një javë në varësi të vendndodhjes së kompanisë suaj për sa kohë që nuk është një biznes me rrezik të lartë. Ju mund ta ndiqni këtë lidhje për të mësuar më shumë rreth datës së pagesës specifike të vendeve tuaja!

Shumëllojshmëri valutash dhe prerjesh

Cilat monedha mbështeten nga Stripe?

Stripe mbështet mbi 135 monedha nga çdo cep i globit, një shumëllojshmëri e gjerë në krahasim me kompanitë e tjera të shërbimeve financiare në internet. Ju mund ta ndiqni këtë lidhje për të zbuluar se cilat monedha mbështeten!

Në përfundim:

Ndryshe nga portat e tjera të pagesave si PayPal, Stripe është optimizuar si një portë pagese ndërkombëtare. doola është shërbimi perfekt për t'ju vendosur me Stripe!

Me paketat e doola, ju mund të merrni:

  • US LLC (Pavarësisht se ku jetoni në botë!)
  • An Numri EIN (Të cilin mund ta përdorni për Stripe, por portat e tjera si PayPal pranojnë vetëm SSN ose ITIN të SHBA)

Ndërsa PayPal mund të jetë një opsion i mirë për qytetarët e SHBA-së, Stripe nga larg portën tonë më të rekomanduar të pagesave sepse është e përshtatur për përdorim ndërkombëtar!

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.