Si të ndryshoni një agjent të regjistruar në Karolinën e Veriut

Agjentët e regjistruar luajnë një rol thelbësor për bizneset si pika e parë e kontaktit, duke siguruar që qeveria dhe publiku mund të arrijnë kompaninë gjatë orarit të rregullt të punës. Nëse vendosni të punoni me një shërbim agjenti të regjistruar ose të kaloni në një shërbim të ri, duhet të ndryshoni agjentin e regjistruar të kompanisë suaj. Ndryshimi i një agjenti të regjistruar në Karolinën e Veriut është i thjeshtë, por do t'ju duhet të ndiqni të gjithë hapat e kërkuar. Lexoni më tej se si të ndryshoni agjentët e regjistruar në Karolinën e Veriut.

Procesi i ndryshimit të një agjenti të regjistruar në Karolinën e Veriut

Nëse keni një korporatë, partneritet ose LLC në Karolinën e Veriut, ju duhet të mbani një agjent të regjistruar dhe zyrë të regjistruar. Për të ndryshuar agjentin tuaj të regjistruar në Karolinën e Veriut, duhet të paraqisni Deklarata e Ndryshimit me Sekretarin e Shtetit të Karolinës së Veriut, Divizioni i Korporatave. Ju mund të dorëzoni deklaratën e ndryshimit të agjentit të regjistruar në internet, me postë ose personalisht. Kostoja e paraqitjes është vetëm 5 dollarë. 

Hapat për të depozituar janë të thjeshtë:

  • Informoni agjentin aktual të regjistruar që planifikoni të ndryshoni shërbimet e agjentit tuaj të regjistruar. 
  • Plotësoni deklaratën e ndryshimit të agjentit të regjistruar të Karolinës së Veriut.
  • Paraqisni formularin me Sekretarin e Shtetit të Karolinës së Veriut, Divizioni i Korporatave.
  • Ju mund t'i gjeni formularët, plus të gjithë formularët shtesë, me Sekretari i Shtetit i Karolinës së Veriut këtu
  • Përditësoni Nenet e Organizatës për të pasqyruar agjentin e ri të regjistruar dhe adresën e regjistruar. 

Formulari do të duhet të përfshijë datën kur dokumenti është ekzekutuar. Ju gjithashtu do të duhet të shkruani emrin e njësisë ekonomike. Një zyrtar, menaxher ose partner i përgjithshëm i njësisë ekonomike duhet të nënshkruajë. Ju mund të kërkoni një datë të vonuar të hyrjes në fuqi, por nëse nuk specifikoni orën, dokumenti do të hyjë në fuqi në orën 11:59:59 të ditës së caktuar. 

Cilat janë tarifat që lidhen me ndryshimin e një agjenti të regjistruar në Karolinën e Veriut?

Tarifat që lidhen me ndryshimin e një agjenti të regjistruar në Karolinën e Veriut janë vetëm 5 dollarë. Regjistrimi i përshpejtuar në të njëjtën ditë kushton 200 dollarë por është i disponueshëm vetëm nëse dorëzoni deri në mesditë. Përpunimi i përshpejtuar 24-orësh ofrohet për 100 dollarë shtesë.

Sa kohë duhet për të ndryshuar një agjent të regjistruar në Karolinën e Veriut?

Duhen tre deri në pesë ditë pune për të përpunuar një ndryshim të agjentit të regjistruar nëse dorëzoni në internet. Nëse dorëzoni me postë, duhen shtatë deri në dhjetë ditë. Ju gjithashtu mund të kërkoni paraqitje të përshpejtuar. Ju mund të merrni dosje të së njëjtës ditë kur Deklarata e Ndryshimit me Sekretarin e Shtetit të Karolinës së Veriut dorëzohet deri në mesditë për një përpunim shtesë prej 200 dollarësh ose 24 orë të përshpejtuar për 100 dollarë. 

Kë duhet të njoftoni për ndryshimin e agjentit tuaj të regjistruar në Karolinën e Veriut?

Kur ndryshoni agjentët e regjistruar në Karolinën e Veriut, duhet të njoftoni agjentin ekzistues të regjistruar dhe të merrni leje nga agjenti i ri i regjistruar. Në varësi të marrëveshjes së funksionimit të kompanisë suaj, në përgjithësi do t'ju duhet një rezolutë nga anëtarët ose bordi i organizatës. Pasi të dorëzoheni te Sekretari i Shtetit, mund t'ju duhet gjithashtu të informoni palët e interesuara dhe agjencitë përkatëse qeveritare.

Çfarë ndodh nëse dështoni të ndryshoni agjentin tuaj të regjistruar në Karolinën e Veriut?

Nëse nuk arrini të përditësoni dosjet pasi të keni ndryshuar agjent i regjistruar në Karolinën e Veriut, rrezikoni të mos merrni informacion kritik ose të humbisni një shërbim të procesit. Ju mund të përballeni me gjoba, gjoba ose shpërbërje të detyruar të kompanisë. 

Shteti do të shpërndajë administrativisht çdo ent biznesi të Karolinës së Veriut që mbetet pa një agjent të regjistruar për më shumë se 60 ditë. Në rast se dëshironi shpërndani LLC-në tuaj, është më mirë të ndiqni hapat këtu.

Sa shpesh mund ta ndryshoni agjentin tuaj të regjistruar në Karolinën e Veriut?

Ju mund të ndryshoni agjentët e regjistruar në Karolinën e Veriut aq shpesh sa të jetë e nevojshme. Sa herë që e bëni këtë, ju duhet të paraqisni një formular të ri të Deklaratës së Ndryshimit me Sekretarin e Shtetit të Karolinës së Veriut. Do t'ju duhet gjithashtu të paguani tarifën e depozitimit prej 5 dollarësh ose tarifat e përshpejtuara të depozitimit, nëse është e nevojshme. 

Agjenti i regjistruar duhet të ketë një adresë fizike. Ju do të duhet të përditësoni Nenet e Organizatës për të pasqyruar agjentin e ri të regjistruar dhe adresën e regjistruar. 

Ndryshimi i agjentit tuaj të regjistruar në Karolinën e Veriut

Ndryshimi i shërbimeve të agjentëve të regjistruar në Karolinën e Veriut siguron që kompania juaj të mbetet në gjendje të mirë duke siguruar komunikim të qartë. nëse ti zhvendosni kompaninë nga një shtet tjetër ose zgjeroni operacionet në Karolinën e Veriut, do t'ju duhet një agjent i regjistruar në Karolinën e Veriut. 

Nëse keni nevojë për ndihmë me një formacion të ri LLC në Karolinën e Veriut, doola mund të ndihmojë me formimin dhe pajtueshmërinë, duke e bërë të thjeshtë mbajtjen e biznesit tuaj në gjendje të mirë. Dhe shërbimet e thjeshta të kontabilitetit mund të mbështesin themeluesit e zënë si ju. Merrni librat doola këtu për të marrë ndihmë për mbajtjen e kontabilitetit pa punësuar një kontabilist. 

FAQs

A mund ta ndryshoj agjentin tim të regjistruar në Karolinën e Veriut në çdo kohë?

Po, ju mund të ndryshoni agjentin e regjistruar të kompanisë suaj në Karolinën e Veriut në çdo kohë. Përpunimi zgjat deri në 10 ditë për dosjet me postë, por ju gjithashtu mund të zgjidhni përpunimin në të njëjtën ditë për një tarifë shtesë prej 200 dollarësh. 

A mund ta ndryshoj vetë agjentin tim të regjistruar apo duhet të punësoj një profesionist në Karolinën e Veriut?

Ju mund ta ndryshoni vetë agjentin e regjistruar, nuk keni nevojë të punësoni një profesionist në Karolinën e Veriut. Ju duhet vetëm të paraqisni një formular të thjeshtë në internet, me postë ose personalisht me Sekretarin e Shtetit dhe të paguani tarifën e depozitimit prej 5 dollarësh. 

A do të ketë ndonjë ndikim ndryshimi i agjentit tim të regjistruar në Karolinën e Veriut në operacionet e biznesit ose në pozitën time ligjore?

Ndryshimi i agjentit tuaj të regjistruar në Karolinën e Veriut nuk do të ketë ndikim në operacionet e biznesit tuaj ose në pozitën ligjore. Megjithatë, pas ndryshimit të ligjshëm të agjentit tuaj të regjistruar dhe adresës së regjistruar, çdo dokument ligjor si shërbimi i procesit do të dorëzohet në adresën e re të regjistruar.

A mund ta ndryshoj agjentin tim të regjistruar nëse nuk ndodhem fizikisht në Karolinën e Veriut?

Po, ju mund të ndryshoni agjentin tuaj të regjistruar nëse nuk jeni fizikisht i vendosur në Karolinën e Veriut. Megjithatë, agjenti i regjistruar duhet të ketë një adresë fizike në shtet që është e hapur gjatë orarit të rregullt të punës. 

A ka ndonjë kualifikim ose kërkesë specifike për një agjent të regjistruar në Karolinën e Veriut?

Agjentët e regjistruar në Karolinën e Veriut duhet të kenë një adresë fizike në shtet që nuk është një kuti postare ose një kuti postare virtuale. Zyra e regjistruar duhet të ketë dikë në dispozicion gjatë orarit të rregullt të punës. Çdo individ ose ent biznesi i vendosur në Karolinën e Veriut mund të veprojë si agjent i regjistruar në Karolinën e Veriut.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.