Si të ndryshoni një agjent të regjistruar në New Mexico

Nëse keni një biznes në New Mexico, duhet të keni një agjent të regjistruar dhe zyrë të regjistruar të paraqitur në Sekretarin e Shtetit. Agjentët e regjistruar janë pika e parë e kontaktit të kompanisë suaj, duke siguruar që qeveria dhe publiku mund të arrijnë kompaninë gjatë orarit të rregullt të punës. 

Nëse ju duhet të delegoni një agjent të ri të regjistruar ose të ndërroni shërbimet e agjentëve të regjistruar, procesi i ndryshimit është i thjeshtë, por do t'ju duhet të bëni regjistrimet e kërkuara me Sekretarin e Shtetit dhe të paguani tarifat përkatëse. Lexoni më tej se si të ndryshoni agjentët e regjistruar në New Mexico.

Procesi i ndryshimit të një agjenti të regjistruar në New Mexico

Faqja e internetit e Sekretarit të Shtetit në New Mexico ka të gjithë informacionin që ju nevojitet për të ndryshuar agjentin tuaj të regjistruar në New Mexico. Për të ndryshuar një agjent të regjistruar në New Mexico, duhet të plotësoni dhe dorëzoni një Formulari i Deklaratës së Ndryshimit të Agjentit të Regjistruar me Sekretarin e Shtetit të New Mexico, Byroja e Korporatave. Ju do të duhet të dorëzoni formularin me postë ose personalisht. Kostoja është 25 dollarë për korporatat dhe 20 dollarë për LLC. Ju mund ta bëni pagesën me çek ose me porosi.

Hapat për të depozituar janë të thjeshtë:

  • Informoni agjentin aktual të regjistruar që planifikoni të ndryshoni shërbimet e agjentit tuaj të regjistruar. 
  • Plotësoni Deklaratën e Ndryshimit të Agjentit të Regjistruar në New Mexico.
  • Paraqisni formularin me Sekretarin e Shtetit të Karolinës së Veriut, Divizioni i Korporatave, përmes postës ose personalisht. 
  • Përditësoni Nenet e Organizatës për të pasqyruar agjentin e ri të regjistruar dhe adresën e regjistruar. 

Ju mund të dërgoni postë të përfunduar Format për:

Sekretari i Shtetit i Nju Meksikës

Byroja e Korporatave

325 don gaspare, suita 300

Santa Fe, NM 87501

Nëse keni ndonjë pyetje, mund të kontaktoni Sekretarin e Shtetit me telefon në 

(800) 477-3632.

Cilat janë tarifat që lidhen me ndryshimin e një agjenti të regjistruar në New Mexico?

Ndryshimi i një agjenti të regjistruar në New Mexico kushton 25 dollarë për korporatat dhe 20 dollarë për LLC. Ju mund të kërkoni shërbim në të njëjtën ditë për një tarifë prej 150 dollarë ose një shërbim dyditor për një tarifë prej 100 dollarë.

Sa kohë duhet për të ndryshuar një agjent të regjistruar në New Mexico?

Për të ndryshuar agjent i regjistruar në New Mexico, koha normale e përpunimit është deri në 15 ditë pune. Megjithatë, ju gjithashtu mund të paguani një tarifë shtesë për shërbimet e përshpejtuara të së njëjtës ditë ose dy-ditore. 

Kë duhet të njoftoni për ndryshimin e agjentit tuaj të regjistruar në New Mexico?

Kur ndryshoni agjentët e regjistruar në New Mexico, duhet të njoftoni agjentin ekzistues të regjistruar. Agjenti i ri i regjistruar do të duhet të plotësojë deklaratën e pranimit të emërimit si agjent i regjistruar. 

Në varësi të marrëveshjes suaj të funksionimit, në përgjithësi do t'ju duhet një rezolutë nga anëtarët ose bordi i organizatës. Pasi të dorëzoni te Sekretari i Shtetit në New Mexico, mund t'ju duhet gjithashtu të informoni palët e interesuara dhe agjencitë përkatëse qeveritare dhe të përditësoni marrëveshjen e funksionimit të kompanisë. 

Çfarë ndodh nëse dështoni të ndryshoni agjentin tuaj të regjistruar në New Mexico?

Nëse nuk arrini të përditësoni Sekretarin e Shtetit të Nju Meksikës me agjentin tuaj të ri të regjistruar, rrezikoni të mos merrni informacion kritik ose shërbim të procesit. Ju mund të përballeni me gjoba, gjoba ose shpërbërje të detyruar të kompanisë. Nëse keni nevojë shpërndani LLC-në tuaj në New Mexico, gjeni hapat për të shmangur rrezikun e shpërbërjes së detyruar.  

Sa shpesh mund ta ndryshoni agjentin tuaj të regjistruar në New Mexico?

Ju mund të ndryshoni agjentët e regjistruar në New Mexico sa herë që të jetë e nevojshme. Sa herë që e bëni këtë, duhet të paraqisni një formular të ri të Deklaratës së Ndryshimit me Sekretarin e Shtetit të New Mexico. Ju gjithashtu duhet të paguani tarifën e depozitimit prej 20 deri në 25 dollarë. 

Agjenti i regjistruar duhet të ketë një adresë fizike në Nju Meksiko. Ju do të duhet të përditësoni Nenet e Organizatës për të pasqyruar agjentin e ri të regjistruar dhe adresën e regjistruar. 

Ndryshimi i agjentëve të regjistruar në New Mexico

Nëse e zhvendosni kompaninë nga një shtet tjetër ose zgjeroni operacionet në New Mexico, do t'ju duhet një agjent i regjistruar në New Mexico. Po kështu, nëse keni nevojë ndryshoni shërbimet e agjentëve të regjistruar në New Mexico, depozitimi i menjëhershëm mund të ndihmojë të siguroheni që të merrni të gjithë komunikimin qeveritar ose publik në mënyrë efikase. 

Përveç ndihmës me paraqitjen, doola mund të ndihmojë gjithashtu me formimin dhe pajtueshmërinë. Merrni doola për mbështetjen e pajtueshmërisë këtu. Dhe shërbimet e thjeshta të kontabilitetit mund të mbështesin themeluesit e zënë si ju. Merrni librat doola këtu për të marrë ndihmë për mbajtjen e kontabilitetit pa punësuar një kontabilist. 

FAQs

A mund ta ndryshoj agjentin tim të regjistruar në New Mexico në çdo kohë?

Po, ju mund ta ndryshoni agjentin tuaj të regjistruar në çdo kohë në New Mexico. Ju duhet të paraqisni deklaratën e ndryshimit me Sekretarin e Shtetit të Nju Meksikos dhe të paguani tarifën përkatëse bazuar nëse kompania juaj është një LLC ose një korporatë. 

A mund ta ndryshoj vetë agjentin tim të regjistruar apo duhet të punësoj një profesionist në New Mexico?

Ju mund ta ndryshoni vetë shërbimin e agjentit të regjistruar në New Mexico. Ju nuk keni nevojë të punësoni një shërbim profesional ose palë të tretë për të ndryshuar agjentët e regjistruar në New Mexico. 

A do të ketë ndonjë ndikim ndryshimi i agjentit tim të regjistruar në Nju Meksiko në operacionet e biznesit ose statusin tim ligjor?

Ndryshimi i agjentit tuaj të regjistruar në New Mexico nuk do të ndikojë në operacionet e biznesit tuaj ose statusin ligjor. Megjithatë, çdo dokument ligjor, si shërbimi i procesit, do të dorëzohet në adresën e re të regjistruar pasi të ndryshojë ligjërisht agjentin dhe adresën tuaj të regjistruar.

A mund ta ndryshoj agjentin tim të regjistruar nëse nuk ndodhem fizikisht në New Mexico?

Nëse nuk jeni fizikisht i vendosur në New Mexico, do t'ju duhet të merrni një agjent të regjistruar në New Mexico. Një agjent i regjistruar në New Mexico duhet të jetë banor i New Mexico ose një biznes me bazë në shtet. Agjenti i regjistruar duhet të ketë një adresë fizike të New Mexico të hapur gjatë orarit të rregullt të punës. 

A ka ndonjë kualifikim ose kërkesë specifike për një agjent të regjistruar në New Mexico?

Agjentët e regjistruar në New Mexico mund të jenë banorë ose biznese me bazë në shtet. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.