Si të ndryshoni një agjent të regjistruar në Nevada

Drejtimi i një kompanie me përgjegjësi të kufizuar (LLC) në Nevada kërkon që të caktoni një agjent të regjistruar. Agjentët e regjistruar janë subjekte që trajtojnë korrespondencat ligjore, tatimore dhe qeveritare në lidhje me LLC-në tuaj. Ndonjëherë, megjithatë, ndryshimi i agjentit tuaj të regjistruar është i nevojshëm. Pra, a është e mundur të ndryshoni një agjent të regjistruar në Nevada? 

Përgjigja është "Po!" Mund të ketë shumë arsye pse ju duhet të bëni këtë lloj ndryshimi. Disa njerëz zgjedhin të bëhen vetë agjentë të regjistruar për LLC-të e tyre sapo të nisë biznesi por më vonë nuk mund ta menaxhojë atë përgjegjësi. Agjenti juaj aktual mund të japë dorëheqjen ose mund të jeni të pakënaqur me cilësinë e shërbimeve që po merrni. 

Të gjithë këta faktorë mund t'ju bëjnë të kërkoni një agjent më të mirë të regjistruar. Për të respektuar ligjet e shtetit, duhet ta raportoni zyrtarisht këtë ndryshim.

Procesi i ndryshimit të një agjenti të regjistruar në Nevada

Hapi i parë në proces është të dish se kë të zgjedhësh si agjentin tënd të ri. Tre lloje të agjentëve të regjistruar mund të shërbejnë për të mbajtur biznesin tuaj në përputhje me ligjin shtetëror: agjentë të regjistruar komercialë, agjentë të regjistruar jotregtar dhe njerëz me titull zyre ose pozicione të tjera në biznes. 

Një agjent me 10 ose më shumë entitete të përfaqësuara kërkohet me ligj të paraqesë për t'u bërë një agjent tregtar i regjistruar në shtet brenda 30 ditëve nga arritja e pragut të 10 njësive. Për të qenë agjent tregtar, personi nuk mund të ketë ndonjë krim dhe duhet të ketë një person tjetër që mund të veprojë në emër të agjentit të regjistruar tregtar kur është e nevojshme. 

Çdokush me një adresë në Nevada mund të bëhet një agjent i regjistruar jo-tregtar, por ata nuk mund të ofrojnë shërbime për 10 ose më shumë subjekte. Nëse dëshironi ta bëni këtë, duhet të bëheni agjent i regjistruar. Ju duhet të keni një pozicion ose titull në biznes në atë rast, dhe keni nevojë për një adresë në Nevada. Për shumicën e njerëzve, ky nuk është alternativa më e mirë për shkak të sasisë së punës që kërkohet për të vazhduar me korrespondencën e rëndësishme.  

Pasi të keni zgjedhur të renë tuaj agjent i regjistruar, mund të filloni regjistrimin aktual. Ndryshe nga shtetet e tjera, Nevada nuk ju lejon të paraqisni këtë lloj ndryshimi përmes një portali qeveritar ose të përdorni raportin tuaj vjetor për ta bërë këtë. Procesi kërkon që të shkarkoni një Deklarata e ndryshimit të agjentit të regjistruar nga subjekti i përfaqësuar formë.

Pasi të plotësoni formularin, duhet t'ia dërgoni atë Sekretarit të Shtetit. Për ta bërë këtë, mund ta dërgoni atë me email, faks ose postë. Mund ta dorëzoni edhe personalisht duke shkuar në adresën e duhur. 

Adresa e emailit është statusdocs@sos.nv.gov, dhe numri i faksit është (775) 684-7123. Nëse dëshironi ta dërgoni formularin me postë ose ta dorëzoni personalisht, adresa e duhur është 202 North Carson Street, Carson City, NV 89701. Për kërkesa të përshpejtuara, mund t'i dërgoni me postë në 2250 Las Vegas Blvd. Veri, Suite 400.

Mos harroni se a Udhëzimet për porosinë e klientit fleta duhet të shoqërojë çdo formular letre që depozitoni në Nevada. Nëse nuk jeni të sigurt se si ta bëni këtë ose dëshironi që dikush tjetër të shqetësohet për plotësimin e formularëve të nevojshëm, gjithmonë mund të punësoni një shërbim agjenti të regjistruar për ta bërë atë për ju. 

Cilat janë tarifat që lidhen me ndryshimin e një agjenti të regjistruar në Nevada?

Kur dorëzoni deklaratën e ndryshimit të agjentit të regjistruar nga entiteti i përfaqësuar, ju duhet të paguani 60 dollarë. Ju mund të paguani me urdhër të parave ose çek të dorëzuar te Sekretari i Shtetit. Ju gjithashtu mund të paguani me kartë nëse paraqisni një listë kontrolli të pagesës elektronike. 

Nëse keni nevojë që regjistrimi të bëhet shpejt, ju keni mundësinë e një depozitimi 24-orësh për 25 dollarë, një paraqitje dy-orëshe për 500 dollarë, ose një paraqitje një orëshe për 1,000 dollarë. Nëse vendosni të punësoni një shërbim agjenti të regjistruar për të paraqitur dokumentet për ju, do t'ju duhet gjithashtu të paguani tarifat e tyre. 

Sa kohë duhet për të ndryshuar një agjent të regjistruar në Nevada?

Zakonisht duhet rreth një javë për të përfunduar procesin për të ndryshuar agjentët e regjistruar në Nevada. Kjo periudhë mund të jetë më e shkurtër nëse e dërgoni dosjen me email. Nëse zgjidhni paraqitjen e përshpejtuar, ju keni mundësinë ta përfundoni depozitimin në 24 orë, dy orë ose një orë. Ju do të merrni një kopje konfirmimi të paraqitjes dhe pagesës tuaj duke përdorur shërbimin e kthimit që ju zgjidhni në formularin e udhëzimeve për porosinë e klientit. 

Kë duhet të njoftoni për ndryshimin e agjentit tuaj të regjistruar në Nevada?

Ju duhet të njoftoni partnerët tuaj të biznesit, bankën dhe kreditorët se keni bërë kërkesë për të ndryshuar agjentin tuaj të regjistruar. Ju gjithashtu do të dëshironit të njoftoni këdo që ka një kontratë ose ndonjë lloj marrëveshjeje me ju për ndryshimin. 

Është thelbësore që të njoftoni Sekretarin e Shtetit të Nevadës për statusin tuaj të ri. Nëse nuk e bëni këtë, mund t'ju gjobiten dhe madje mund vënë në rrezik biznesin tuaj

Ju gjithashtu duhet të njoftoni menjëherë agjentin tuaj të mëparshëm. Edhe pse kjo nuk kërkohet ligjërisht, është gjëja e duhur për të bërë si për agjentin ashtu edhe për ju. Përndryshe, mund të përfundoni duke paguar faturat për shërbimet që nuk ju nevojiten. 

Çfarë ndodh nëse nuk arrini të ndryshoni agjentin tuaj të regjistruar në Nevada?

Nëse nuk bëni kërkesë për të ndryshuar agjentin e regjistruar në Nevada menjëherë, mund të përballeni me gjoba dhe gjoba. Në disa raste, Sekretari i Shtetit mund të penalizojë biznesin tuaj dhe ta mbyllë atë për mungesë respektimi me ligjet e shtetit. 

Është gjithashtu e rëndësishme të kuptoni se duhet të keni një agjent të regjistruar për një biznes në Nevada. Është një kërkesë që zbatohet për të gjitha SH.PK-të, korporatat dhe partneritetet e kufizuara. Mungesa e një agjenti të regjistruar fare mund të bëjë që biznesi juaj të bjerë nga "qëndrimi i mirë" brenda Nevadës. 

Madje mund të parandalojë që biznesi juaj të lidhë kontrata ose të fitojë akses në gjykatat e Nevadës. Mungesa e një agjenti mund ta nënshtrojë biznesin ndaj sanksioneve civile, monetare dhe madje edhe penale në raste ekstreme. 

Nëse agjenti juaj i regjistruar vendos të japë dorëheqjen, ju keni deri në 31 ditë për të gjetur një zëvendësues. Nëse nuk e bëni këtë deri në afatin e fundit, mund të përballeni me gjoba dhe gjoba. 

Sa shpesh mund ta ndryshoni agjentin tuaj të regjistruar në Nevada?

Për sa kohë që ndiqni të gjitha rregullat dhe dorëzoni saktë, ju mund të ndryshoni agjentin tuaj të regjistruar sa herë të keni nevojë në Nevada. 

Mbajtja e LLC tuaj në gjendje të mirë

Agjenti juaj i regjistruar është një pjesë integrale e LLC tuaj. Ata duhet të jenë gati të qëndrojnë në krye të të gjithë korrespondencës së biznesit dhe t'ju paralajmërojnë për çdo gjë që kërkon menjëherë vëmendjen tuaj. Megjithatë, mund të ketë raste kur mund t'ju duhet të ndryshoni agjentin tuaj të regjistruar dhe Nevada e bën procesin të thjeshtë. 

Ka shumë aspekte të tjera të drejtimit të një biznesi që mund të jenë komplekse. Duke iu drejtuar doola, mund të merrni ndihmën që po kërkoni për kontabilitetin dhe taksat e biznesit. Vazhdoni me nevojat në ndryshim të LLC tuaj duke u mbështetur në doola.

FAQs

A mund ta ndryshoj agjentin tim të regjistruar në Nevada në çdo kohë?

Po, ju mund ta ndryshoni agjentin tuaj të regjistruar sa herë që dëshironi. Për ta bërë këtë, thjesht plotësoni formularin e Deklaratës së Ndryshimit të Agjentit të Regjistruar nga Subjekti i Përfaqësuar dhe paguani tarifën e kërkuar prej 60 dollarësh. 
Thënë kështu, mbani në mend se Nevada, ndryshe nga shtetet e tjera, nuk ju lejon të bëni këto ndryshime në raportin tuaj vjetor. Ju gjithashtu nuk mund ta depozitoni ndryshimin përmes portalit të biznesit në internet. Në vend të kësaj, ju duhet të shkarkoni formularin dhe ta dërgoni me postë, me email ose me faks në vendin e duhur. 

A mund ta ndryshoj vetë agjentin tim të regjistruar, apo duhet të punësoj një profesionist në Nevada?

Ju mund të ndryshoni agjentin tuaj të regjistruar pa u mbështetur te një profesionist sepse procesi është i drejtpërdrejtë. Disa njerëz nuk kanë kohë për ta bërë këtë ose preferojnë të kenë dikë me përvojë që kujdeset për dokumentet. 
Nëse kjo është ajo që do të preferonit, mund t'i drejtoheni një shërbimi agjenti të regjistruar. Ata do të bëjnë të gjithë punën për ju dhe do të sigurojnë që ju të jeni në përputhje me ligjin e shtetit. 

A do të ketë ndonjë ndikim ndryshimi i agjentit tim të regjistruar në Nevada në operacionet e biznesit ose në pozitën time ligjore?

Për sa kohë që ndiqni protokollin dhe njoftoni Sekretarin e Shtetit, operacionet e biznesit dhe pozita juaj ligjore nuk ndikohen nga procesi i ndryshimit të agjentit tuaj të regjistruar. 

A mund ta ndryshoj agjentin tim të regjistruar nëse nuk ndodhem fizikisht në Nevada?

Po! Ju nuk keni nevojë të jeni në Nevada në momentin që dorëzoni dokumentet. Gjithçka që duhet të bëni është të shkarkoni dhe plotësoni formularin përpara se ta dërgoni me email, ta dërgoni me postë ose ta dërgoni me faks. Si i tillë, ju mund të jeni kudo në botë dhe ende të menaxhoni procesin. Sidoqoftë, mund të jetë më mirë që një shërbim agjenti i regjistruar ta bëjë këtë për ju nëse kaloni shumë kohë larg shtetit. 

A ka ndonjë kualifikim ose kërkesë specifike për një agjent të regjistruar në Nevada?

Për të qenë një agjent i regjistruar në Nevada, duhet të keni një adresë fizike në shtet. Një kuti postare nuk llogaritet si adresë për t'u regjistruar si agjent i regjistruar. Ju duhet të jeni një ent biznesi ose individ i vendosur në Nevada.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.