Si të blini një emër domeni që merret

Merrni parasysh sa vijon: Më në fund keni dalë me të përsosurën emri për LLC-në tuaj, por ka vetëm një problem. Për këtë emër domain është folur tashmë, duke ju lënë të zbuloni se si të blini një emër domaini që është marrë apo edhe të pyesni nëse një arritje e tillë është e mundur.

Për fat të mirë, është! Më poshtë, do të mësoni se si të blini një emër domaini që merret dhe të kuptoni disa faktorë që duhet të merrni parasysh përpara se të hidhni paratë tuaja të fituara me vështirësi në domenin e dikujt tjetër. 

A mund të blini një emër domeni që është regjistruar tashmë nga dikush tjetër?

Po, ju mund të blini një emër domaini që dikush tjetër e ka regjistruar tashmë. Procesi zakonisht përfshin disa negociata dhe potencialisht punë me një treg domain ose ndërmjetës, por është ende plotësisht i besueshëm. Mund ta shikoni si të blini një shtëpi që nuk është në shitje; gjithçka ka të bëjë me bërjen e ofertës së duhur për pronarin aktual.

Sidoqoftë, gjëja kryesore që duhet të dini se si të blini një domen që është marrë është se nuk ka një qasje të vetme për të gjithë. Nëse pronari aktual nuk po përdor domenin, ata mund të ndahen me të për një çmim mjaft të ulët, ndërsa nëse domeni i përket një kompanie që ka ndërtuar tashmë një markë të fortë rreth emrit të saj aktual të faqes në internet, ata mund të mos jenë të gatshëm të ndahen. me të fare. 

A është e ligjshme të blini një emër domeni që merret?

Edhe një herë, përgjigjja është "Absolutisht!" Blerja e një emri domeni të marrë është krejtësisht e ligjshme, me kusht që ta bëni këtë në mënyrë legjitime. Është thelbësore që të respektoni ligjet për të drejtat e autorit dhe markat tregtare, duke u siguruar që nuk po cenoni pronën intelektuale të dikujt tjetër. Përndryshe, ju vendosni për një betejë ligjore që nuk e dëshironi.

Me këtë në mendje, pasi të keni vënë në pah një emër domaini, bëni disa kërkime. Zbuloni nëse ndonjë markë tjetër ka një pretendim për atë emër ose markë tregtare. Nëse emri i domenit është i kontestuar, mund të dëshironi të kaloni blerjen, pavarësisht se sa keq e dëshironi emrin. 

5 hapa për të blerë një emër domeni që është marrë

Me pyetjet jashtë rrugës, ja se si të blini një domen që merret:

Hulumtoni disponueshmërinë e domenit duke përdorur një faqe interneti për regjistrimin e domenit

Si hap fillestar, kryerja e kërkimit mund t'ju ofrojë njohuri të vlefshme. Filloni kërkimin tuaj duke kontrolluar disponueshmërinë e emrit të domenit. Përdorni një uebsajt të besueshëm të regjistrimit të domenit për të parë nëse është aktualisht në përdorim ose i listuar për shitje. 

Në të njëjtën mënyrë, jepini domenit një kërkim të shpejtë në Google. Vetëm për shkak se nuk shfaqet në Google nuk do të thotë se është i disponueshëm, dhe sido që të jetë, është një veprim i mençur për të parë se çfarë lloj dukshmërie ka një domen për momentin.

Kontaktoni pronarin aktual për të pyetur rreth blerjes së domenit

Gjurmimi i pronarit të një emri domeni mund të duket i ndërlikuar, por në fakt është mjaft i thjeshtë. Përdorni një bazë të dhënash si KUSH ESHTE për të identifikuar pronarin dhe për t'i kontaktuar ata. 

Dërgojini atyre një email miqësor dhe profesional që shpreh interesin tuaj për të blerë domenin. Jini të qartë, por të sjellshëm; mos e tregoni çmimin në emailin tuaj fillestar, pasi duke bërë kështu mund të vrasin negociatat përpara se gjërat të shkojnë. Kontakti juaj fillestar ka të bëjë thjesht me shprehjen e interesit dhe prezantimin e vetes. 

Në mënyrë tipike, pronari i domenit do të paraqesë një shifër në përgjigjen e tij ose do t'ju thotë se thjesht nuk janë të interesuar. Ju mund t'i përdorni këto njohuri për të përcaktuar nëse një marrëveshje është e mundur ose nëse të dy jeni thjesht shumë larg njëri-tjetrit për sa i përket çmimit. 

Punoni me një ndërmjetës domeni për të negociuar me pronarin aktual në emrin tuaj

Nëse kontaktimi i drejtpërdrejtë me pronarin e domenit duket i frikshëm, ose nëse nuk mund të gjurmoni informacionin e tij, merrni parasysh të punoni me një ndërmjetës domeni. Këta profesionistë punojnë në mënyrë specifike në negocimin e shitjeve të domenit dhe, për rrjedhojë, mund të jenë të dobishëm në lundrimin e diskutimeve komplekse, veçanërisht për domenet me vlerë të lartë. 

Merrni parasysh zgjerimet alternative të domenit ose variacionet e emrit të domenit të dëshiruar

Nëse pronari aktual nuk do të lëvizë, ose nëse po kërkon shumë për të drejtat e domenit, merrni parasysh një alternativë. Lista jonë e Idetë për emrin e LLC mund të shërbejë si frymëzim për emrin e domenit tuaj, dhe ndërkohë që jeni në të, sigurohuni që të merrni parasysh dhe eksploroni shtesat alternative të domenit si ".net".

Prisni që domeni të skadojë dhe përpiquni ta regjistroni pasi të jetë i disponueshëm

Një strategji e fundit është thjesht të luani lojën e pritjes. Monitoroni domenin për të parë nëse ai skadon dhe bëhet i disponueshëm për regjistrim. Sigurisht, një strategji e tillë kërkon durim dhe pak fat, por mund të jetë një opsion i zbatueshëm, veçanërisht për domenet më pak aktive. Thënë kështu, nëse një domen është joaktiv, ndoshta mund ta blini atë relativisht lirë. 

Cilët faktorë duhet të merrni parasysh përpara se të blini një emër domeni që merret?

Para se të blini një domen, merrni parasysh faktorët e mëposhtëm:

Potenciali i optimizimit të motorit të kërkimit

Merrni parasysh potencialin e optimizimit të motorit të kërkimit (SEO) të domenit. Fjalët kyçe në emrin e domenit mund të rrisin renditjen e motorit tuaj të kërkimit, duke e bërë më të lehtë për audiencën tuaj të synuar t'ju gjejë. Për shembull, nëse shisni lule, blerja e një emri domaini që përfshin fjalën "lule" mund të ndihmojë në përpjekjet tuaja për SEO.

Thënë kështu, do t'ju duhet ende të punoni për të arritur dhe mbajtur një renditje të lartë SEO. Çdo hap ndihmon, dhe të kesh një fjalë kyçe të integruar në emrin e domenit do t'ju japë një avantazh të vogël në luftën për vëmendjen e klientit. 

Mosha e Domenit

Mosha e një domeni mund të ndikojë gjithashtu në vlerën e tij SEO. Domenet e vjetra shpesh shihen më favorizues nga motorët e kërkimit, kështu që nëse domeni ka një histori, mund të ia vlen investimi. 

Kjo nuk do të thotë se domenet më të reja nuk janë të vlefshme, natyrisht; ka të bëjë me modelin tuaj të biznesit dhe atë që po përpiqeni të arrini. Nëse një domen përputhet në mënyrë të përkryer me emrin e biznesit tuaj ligjor, investimi në domen mund të jetë një investim i shkëlqyeshëm!

Rëndësia për biznesin ose faqen tuaj të internetit

Sigurohuni që emri i domenit të përputhet me markën, produktin ose shërbimin tuaj. Një emër domaini përkatës mund të rrisë njohjen dhe besueshmërinë e markës. 

Nëse nuk keni krijuar tashmë një LLC ose entitet tjetër biznesi ligjor, bëjeni atë së pari. Ju nuk dëshironi të blini një domen vetëm për të zbuluar se emri i biznesit me të cilin dëshironit ta çiftoni është marrë tashmë. Për më tepër, mbani mend se emri ligjor i biznesit dhe domeni juaj nuk duhet të përputhen saktësisht; ju gjithashtu mund të bëni emrin tuaj tregtar ose sloganin tuaj emrin e domain.

Vlera e tregut

Përcaktoni vlerën e tregut të domenit. Domenet me kërkesë të lartë mund të jenë të shtrenjta, kështu që peshoni kostot kundrejt kthimit tuaj të mundshëm të investimit. Bërja e kësaj është veçanërisht e rëndësishme kur filloni një sipërmarrje të re. Ju nuk dëshironi të hiqni mijëra në një emër domaini përpara se të provoni modelin tuaj të biznesit.

Nga ana tjetër, mos supozoni se një emër domaini është jashtë buxhetit tuaj. Kontaktoni pronarin dhe zbuloni nëse ata janë të gatshëm të shesin domenin dhe çfarë po kërkojnë për të. 

Kostot e mundshme

Jini të përgatitur për kostot e mundshme, të cilat mund të variojnë nga të arsyeshme në mjaft të pjerrëta, në varësi të dëshirueshmërisë së domenit dhe nivelit të vlerës sentimentale që i bashkëngjitet domenit. Vendosni një buxhet, por jini mesatarisht fleksibël nëse jeni të sigurt që domeni është i përshtatshëm për markën tuaj. 

Nëse nuk jeni të sigurt në aftësitë tuaja negociuese, mund të përdorni shërbimet e një ndërmjetësi, siç u përmend më herët. Megjithatë, mbani në mend se ata paguajnë një tarifë shërbimi, e cila do të rrisë koston e blerjes. 

A duhet të blini një emër domeni?

Tani që e dini se si të blini një emër domaini që është marrë, mund të keni ende një pyetje në mendjen tuaj: "A duhet?" 

Ndërsa ju mund të keni të njëjtin emër biznesi si dikush tjetër, ju nuk mund të keni një domen identik. Çfarë do të thotë kjo është, në disa raste, blerja e një domeni të ri për biznesin tuaj mund të jetë një opsion i shkëlqyeshëm. Vendimi juaj do të zbresë në atë që jeni të gatshëm të paguani dhe çfarë kërkon pala tjetër.

Pavarësisht nëse e keni në mendje emrin ideal të domenit ose jeni në fazat e hershme të planifikimit të sipërmarrjes suaj, është e rëndësishme të legjitimoni entitetin tuaj duke formuar një kompani me përgjegjësi të kufizuar. Në doola, ne ofrojmë Shërbimet e formimit të LLC projektuar për të hequr telashet e fillimit të biznesit tuaj. Shikoni zgjidhjet tona dhe burimet e biznesit sot. 

FAQs

Si mund të zbuloj se kush zotëron një emër domain?

Ju mund të hulumtoni një emër domaini në një bazë të dhënash në internet. Në përgjithësi, informacioni i pronarit do të jetë i disponueshëm publikisht, kështu që ju mund t'i kontaktoni vetë. 

Sa kohë duhet për të blerë një emër domaini nga dikush tjetër?

Përgjigja varet nga sa i interesuar është personi për të shitur. Ju mund të jeni në gjendje ta përfundoni transaksionin brenda pak ditësh deri në disa muaj. 

A mund të përdor një emër të markës tregtare në një emër domeni?

Përdorimi i një emri të markës tregtare në një domen pa leje mund të çojë në probleme ligjore. 

A është e mundur të blini një emër domaini përmes mjeteve ligjore nëse pronari nuk e përdor atë?

Nëse një domen nuk është në përdorim, mund të përpiqeni ta blini atë nga pronari, por prapë do t'ju duhet ta kërkoni atë. 

A mund të blej një emër domaini përmes një ankandi? 

Po, domenet me kërkesë të lartë ose të skaduar shiten shpesh përmes ankandeve në internet. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.