Si të tërheqni klientët në biznesin tuaj

Si pronar i një biznesi të vogël, tërheqja e klientëve të rinj është çelësi për ndërtimin e rrjedhave të reja të të ardhurave, pjesë më të madhe të tregut dhe rritje afatgjatë. Tërheqja e klientëve është më shumë se reklamë. Ju do të duhet të kuptoni tregun tuaj të synuar dhe pikat e tyre të dhimbjes, dhe përshtatjet e mundshme për produktet dhe shërbimet tuaja që mund të përmbushin më mirë nevojat e tyre. Nëse keni një produkt ose shërbim fantastik, lexoni se si të tërheqni klientët këtë vit. 

14 Strategji të provuara për të tërhequr klientët

Mënyra për të tërhequr klientët zakonisht kërkon një qasje të shumëanshme. Nëse keni një biznes rekrutimi, një dyqan Etsy, një biznes pastrimi, ose ndonjë kompani tjetër, strategjitë e thjeshta, të zbatuara vazhdimisht, mund të ndihmojnë në zgjerimin e shtrirjes së kompanisë suaj këtë vit. Ju mund t'i provoni këto strategji individualisht ose të përdorni një qasje të shumëanshme për të përshpejtuar rritjen. 

1. Rrjeti, Rrjeti, Rrjeti

Rrjetëzimi është një nga strategjitë më efektive për rritjen e ndërgjegjësimit të markës. Kjo ju jep një shans për të takuar njerëz të rinj dhe për të folur për atë që ofron kompania juaj. Ju mund t'i bashkoheni një shoqate tregtare lokale, dhomës së tregtisë së qytetit dhe grupeve në internet ose organizatave të rrjeteve specifike të industrisë. Nga një biznes hidraulik për një biznesi i fotografisë, rrjetëzimi mund të jetë një mjet i fuqishëm për të nxitur rritjen. 

2. Ofroni zbritje ose promovime ekskluzive

Ofertat dhe promovimet ekskluzive mund të ndihmojnë në tërheqjen e klientëve që kërkojnë vlerë më të madhe. Merrni parasysh ofertat speciale si blej-2-merr-1 ose gjysmë çmimi, ose përdorimi i një drejtuesi humbjeje në zbritje të thella për të futur klientët në dyqanin tuaj. 

Për të maksimizuar promovimet për rritje, do t'ju duhet të gjurmoni se çfarë blejnë dhe cilat oferta përdorin për të gjeneruar rritjen më të madhe. Ky informacion mund t'ju ndihmojë gjithashtu të shfrytëzoni shitjen fillestare për të arritur tek klientët dhe për t'i synuar ata me mesazhe marketingu në të ardhmen për të ndihmuar në çimentimin e besnikërisë së tyre ndaj produkteve dhe kompanisë suaj. 

3. Krijoni përmbajtje tërheqëse dhe të ndashme në mediat sociale

Përmbajtja tërheqëse dhe e ndashme e mediave sociale rrit shanset për t'u bërë virale. Por më shumë se kaq, përdorimi i mediave sociale për të bashkëvepruar drejtpërdrejt me audiencën tuaj të synuar mund të ndihmojë në nxitjen e rritjes. Merrni parasysh frekuencën e postimeve, hulumtoni fjalë kyçe dhe përgjigjuni komenteve për të arritur një audiencë më të madhe. 

Për më tepër, kërkimi i konkurrencës është një mjet i fuqishëm për të kuptuar se me çfarë ose me kë po angazhohet audienca juaj e synuar. Kontrolloni se çfarë postojnë konkurrentët tuaj dhe më pas merrni parasysh se çfarë mund të ofroni më shumë. 

Për më tepër, kur klientët e lumtur postojnë në mediat sociale, ripostojeni dhe shpërndajeni atë. Pavarësisht nëse merrni komente pozitive apo negative, përgjigjja dhe ofrimi i mbështetjes mund të ndihmojnë në ndërtimin e angazhimit. 

4. Përdorni Influencer Marketing

Ndikuesit kanë një tërheqje të fuqishme ndaj ndjekësve të tyre. Ndërsa një ndikues me miliona ndjekës mund të jetë shumë për buxhetin e kompanisë suaj, një kompani e vogël mund të punojë me influencues më të vegjël për rezultate të rëndësishme. Një mikro-ndikues me edhe disa mijëra ndjekës të angazhuar mund të krijojë rritje të shitjeve dhe të ardhurave.

5. Personalizo fushatat e marketingut me email

Fushatat e personalizuara të marketingut me email mund të rrisin konvertimet. Përveç personalizimit të emaileve sipas nevojave specifike, gjurmimi dhe kuptimi i nevojave të klientëve mund t'ju ndihmojë të krijoni emaile të personalizuara me informacione të rëndësishme për klientët. 

Dhe shprehja "jashtë syve, jashtë mendjes" qëndron. Ju mund të qëndroni në ballë të mendjeve të klientëve të mundshëm përmes mesazheve të rregullta me email që përfshijnë këshilla, përditësime të kompanisë ose lidhje me postimin më të fundit të blogut të faqes suaj të internetit. Me fushatat e personalizuara të marketingut me email, shumica e emaileve nuk kanë nevojë të shesin asgjë. Me fushata të qëndrueshme me email dhe kanale të thjeshta shitjesh, abonentët mund të bëhen klientë ose klientë të përsëritur. 

6. Reklamoni në platformat e synuara 

Kur janë të disponueshme, platformat e synuara që lidhen me klientët tuaj janë mundësi reklamimi më efektive sesa reklamat me shumicë. Nëse nuk ka platforma marketingu të lidhura me audiencën tuaj të synuar, merrni parasysh fushatat e marketingut të synuara. Në varësi të ofertave të biznesit tuaj, merrni parasysh marketingun specifik për vendndodhjen ose parametrat shtesë për të synuar reklamat në tregun tuaj të synuar.

7. Organizoni ngjarje emocionuese ose konkurse

Ngjarjet dhe konkurset mund të jenë një mënyrë e shkëlqyer për të krijuar zhurmë rreth produkteve dhe shërbimeve tuaja. Merrni parasysh organizimin e dhuratave në internet ose ngjarjeve në dyqan. Duke u angazhuar me klientët tuaj në mënyrë kuptimplote dhe duke i dhuruar komunitetit tuaj, ju mund të ndërtoni në mënyrë efektive një reputacion pozitiv duke ndërtuar besnikërinë e klientit. 

8. Bashkëpunoni me biznese plotësuese 

Puna me biznese plotësuese për të krijuar një ofertë gjithëpërfshirëse për klientët për të nxitur rritjen. Kur bashkëpunoni, të dy bizneset mund të rriten së bashku. Për shembull, nëse ofroni terapi masazhi, merrni parasysh duke punuar me një kiropraktor, Fizioterapi, mjek i mjekësisë sportive, ose një studio lokale joga. Kjo strategji gjithashtu mund të përmirësojë përfitimin e një firme ligjore duke kombinuar disa shërbime shumë të kualifikuara në një vend.  

9. Krijo një llogari Google My Business

Një llogari Google My Business është një mjet falas që ju lejon të kontrolloni mënyrën se si shfaqet biznesi juaj në "Kërko Google" dhe Maps. Duke vendosur një profil biznesi në Google, mund të rendisni produktet dhe shërbimet tuaja, të ndani menunë ose ofertat e produkteve tuaja, të lidheni me klientët, të postoni përditësime dhe më shumë, për t'u angazhuar me audiencën tuaj të synuar dhe për të tërhequr klientë të rinj.

10. Zbatoni Programet e Referimit 

Programet e referimit mund të jenë mjete efektive për të ndërtuar besnikërinë e klientit. Këto programe mund të përdorin fjalën e gojës si një mjet të fuqishëm marketingu ndërsa ndërtojnë besnikërinë e klientit. Merrni parasysh pikët e bonusit, shpërblimet e besnikërisë ose zbritjet për çdo referim. 

Kjo mund të jetë aq e thjeshtë ose aq komplekse sa e dikton biznesi juaj, nga kuponët e letrës deri te një program kompjuterik. Ju gjithashtu mund t'u kërkoni klientëve të lumtur referime ose aksione në internet për të krijuar një zhurmë organike në këmbim të bonuseve shtesë. 

11. Përdorni Optimizimin e Motorit të Kërkimit 

Strategjitë e optimizimit të motorëve të kërkimit (SEO) mund të rrisin dukshmërinë e faqes suaj të internetit dhe postimeve të mediave sociale për të arritur klientë të rinj. Me aplikim të qëndrueshëm, SEO mund të krijojë shtrirje organike. 

Konsideroni të postoni një blog në faqen tuaj të internetit dhe të hulumtoni hashtags ose fjalë kyçe për uebsajtin dhe platformat e mediave sociale. Pastaj, zbatoni strategjitë bazë si kërkimi i fjalëve kyçe dhe optimizimi i kohës së ngarkimit të faqeve në internet. Ju gjithashtu mund të punoni me një profesionist të SEO për të optimizuar kohën e ngarkimit të faqes dhe për të siguruar praktika të tjera më të mira të SEO, si përshkrimet meta dhe imazhe. 

12. Zbatoni fushatat e krijuara nga përdoruesit

Fushatat e krijuara nga përdoruesit mund të ndihmojnë në rritjen e besimit dhe angazhimit të klientit - ndajnë përmbajtjen e përdoruesve nëpër mediat sociale dhe përmes marketingut me email. Merrni parasysh të nënvizoni përvojat e përdoruesve dhe historitë e suksesit ose të ofroni dhurata për klientët e zgjedhur për të rritur besimin dhe angazhimin. 

13. Ndani ekspertizën tuaj

Ndani ekspertizën tuaj përmes prezantimeve, panaireve, konsultimeve falas, vlerësimeve, videove në YouTube ose mundësive të tjera për të edukuar audiencën tuaj. Angazhimet e të folurit mund të jenë një opsion i fuqishëm për të krijuar ekspertizë në industri dhe për të rritur ndërgjegjësimin për kompaninë tuaj. 

Konsideroni të flisni në konferencat dhe ngjarjet e industrisë të ndjekura nga audienca juaj e synuar. Ju gjithashtu mund të ofroni prezantime lokale në qendra komunitare ose ngjarje për t'ia kthyer komunitetit tuaj duke ofruar njohuri të vlefshme dhe ekspozim të biznesit.

14. Ofroni shërbim të jashtëzakonshëm ndaj klientit

Shërbimi ndaj klientit është themeli i çdo strategjie rritjeje. Zbatoni praktikat më të mira për shërbimin ndaj klientit, nga trajtimi i klientëve me respekt dhe ofrimi i ndihmës së shpejtë deri në gjetjen e zgjidhjeve që zgjidhin problemet e klientëve. 

Nëse klientët janë të kënaqur apo të pakënaqur, trajtojini shqetësimet e tyre me ndershmëri. Edukimi i punonjësve për biznesin dhe kujdesin ndaj klientit mund të ndihmojë në sigurimin që çdo punonjës që përballet me klientin të angazhohet në mënyrë domethënëse me klientët ekzistues dhe të rinj. 

Tërhiq më shumë klientë këtë vit

Zgjerimi i shtrirjes së kompanisë te klientët e rinj kërkon një qasje dhe qëndrueshmëri të shumëanshme. Reklamimi, SEO dhe fushatat me email janë themeli i shumë fushatave të marketingut. Por në thelb, do t'ju duhet të kuptoni klientët tuaj të synuar, nevojat e tyre unike dhe se si kompania juaj mund t'i zgjidhë problemet e tyre më mirë se konkurrentët. 

Ndërsa mësoni se si të tërheqni klientët dhe të ndërtoni biznesin tuaj, sigurohuni që të keni strukturat ligjore për të mbrojtur kompaninë tuaj dhe asetet personale. Merrni shërbimet e formimit të doola dhe pajtueshmërisë për të ndihmuar me të gjitha aspektet e formimit dhe pajtueshmërisë afatgjatë, në mënyrë që të mund të fokusoheni në ndërtimin e biznesit tuaj kryesor dhe përmirësimin e ofertave të klientit. 

FAQs

Si mund të krijoj një propozim vlere bindëse për të tërhequr klientët?

Krijimi i një propozimi bindës të vlerës fillon me të kuptuarit se çfarë e bën kompaninë tuaj unike. Propozimi i vlerës duhet të nxjerrë në pah vlerën unike të kompanisë suaj dhe se si mund ta bëjë më të lehtë jetën e klientëve tuaj. 

Çfarë roli luan çmimi në tërheqjen e klientëve?

Çmimi mund të luajë një rol të rëndësishëm në përgjigjen e klientit. Ndërsa një çmim i ulët mund të tërheqë klientët larg nga konkurrentët për të rritur depërtimin në treg, vendosja e një pike çmimi të saktë do të krijojë vlerë më të madhe të kompanisë. Në varësi të kompanisë, pas fazës së depërtimit në treg, ju mund të rrisni çmimet pa humbur adoptuesit e hershëm.

A ka ndonjë teknikë specifike të synimit ose segmentimit për të tërhequr klientët?

Ju mund të përdorni shumë teknika të synimit ose segmentimit kur tërheqjen e klientëve të rinj. Merrni parasysh segmentimin e bazuar në nevojat, segmentimin e bazuar në vlera, segmentimin e sjelljes së klientit ose segmentimin e statusit të klientit kur punoni për të tërhequr klientë të rinj.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.