Sa kushton për të filluar një LLC në 2023?

Fillimi i një biznesi mund të jetë një përpjekje emocionuese dhe shpërblyese. Megjithatë, kjo kërkon gjithashtu planifikim të kujdesshëm dhe konsideratë të kostove. Nëse po kërkoni të krijoni një LLC, mund të pyesni veten: sa kushton për të filluar dhe mbajtur një të tillë?

Ndërsa procesi për formimin e një LLC mund të ndryshojë pak nga shteti, ka tarifa dhe shpenzime të caktuara që janë të zakonshme në të gjithë juridiksionet. Në këtë postim në blog, ne do të diskutojmë kostot që lidhen me një LLC në 2023.

Çfarë është një LLC?

Për ata që nuk e njohin termin, një LLC (ose Shoqëri me Përgjegjësi të Kufizuar) është një lloj strukture biznesi që kombinon elemente të korporatave dhe partneriteteve. Ndryshe nga sipërmarrjet individuale ose partneritetet, SH.PK-të u ofrojnë pronarëve të tyre mbrojtje me përgjegjësi të kufizuar - që do të thotë se ata nuk janë personalisht përgjegjës për borxhet ose paditë e biznesit.

Për më tepër, SH.PK-të kanë struktura fleksibël të shpërndarjes dhe menaxhimit të fitimit, dhe ato mund të zgjedhin të tatohen si korporatë ose partneritet.

Vendi ku regjistroheni ka rëndësi

Përpara se të filloni procesin e formimit të LLC, duhet të konsideroni se ku do të regjistroheni Emri i LLC. Shumë pronarë të rinj biznesi zgjedhin të regjistrohen në shtetin ku ata planifikojnë të operojnë dhe/ose të kenë selinë e tyre qendrore.

Për shembull, nëse jetoni dhe operoni biznesin tuaj në Kaliforni, duhet të regjistroheni a Kaliforni LLC. Nëse e operoni biznesin tuaj në Kaliforni, por regjistroni një Wyoming LLC, do t'ju duhet të paguani tarifa për të dy shtetet.

Sidoqoftë, nëse nuk jeni banor i SHBA-së, mund të regjistroni një LLC në çdo shtet. Shtetet si Delaware dhe Wyoming shpesh kanë një reputacion për të qenë "miqësorë për biznesin" dhe më të zakonshmet në mesin e banorëve jo-SHBA. Mund të kërkojë vetëm pak dokumente dhe tarifa shtesë për t'u kualifikuar si një ent i huaj. Një shembull i fundit i kësaj ndodh mjaft shpesh me DAO-të.

DAO-të, ose organizatat autonome të decentralizuara, shpesh kanë anëtarë të vendosur në të gjithë botën. Ata ndajnë një platformë të përbashkët online dhe një proces vendimmarrjeje, por mund të mos kenë një seli fizike. Siç mund ta imagjinoni, do të ishte e vështirë të vendosni se ku të regjistroni biznesin.

Si të tilla, këto DAO shpesh zgjedhin të regjistrohen në Wyoming, i cili kohët e fundit miratoi legjislacionin posaçërisht për DAO-të që të regjistrohen në shtet. Sidoqoftë, është e rëndësishme të merret parasysh nëse regjistrimi në një shtet tjetër mund të sjellë komplikime ligjore ose tarifa shtesë përpara se të vendosni.

Tarifat e LLC bazuar në shtetet

Një faktor që mund të ndikojë në vendimin tuaj se ku të regjistroni LLC-në tuaj janë tarifat që lidhen me formimin në secilin shtet. Kjo tarifë depozitimi quhet edhe tarifa “Nenet e Organizatës” ose “Çertifikata e Formimit”. Mund ta paguani kur të paraqisni fillimisht LLC-në tuaj ose diku më pas. Paratë shkojnë drejtpërdrejt në shtet për të formuar LLC-në tuaj.

Në Delaware, për shembull, tarifa e paraqitjes për formimin e një LLC është 90 dollarë. Ekziston gjithashtu një taksë e përsëritur vjetore e ekskluzivitetit, shuma e së cilës është 300 dollarë. Në të kundërt, tarifa e paraqitjes në Kaliforni është 70 dollarë, dhe tarifa vjetore e përsëritur është 800 dollarë. Shtetet e tjera, si Idaho, kanë zero tarifa të përsëritura. Sidoqoftë, duhet të paraqisni një raport vjetor të veçantë për të dhënë informacion mbi statusin e LLC dhe çdo ndryshim në anëtarët ose menaxhmentin.

Shteti më i shtrenjtë për të formuar një LLC është Massachusetts, me një tarifë depozitimi prej $ 500 dhe një tarifë raporti vjetor prej $ 500. Sa i përket shtetit me kosto më të ulët, do të gjeni shtete si Misisipi dhe Nevada me tarifa të paraqitjes prej vetëm 50 dollarë.

Së fundmi, mund të aplikohen edhe tarifat e botimit të gazetave. Në disa shtete si Nju Jorku, pronarët e bizneseve duhet të publikojnë njoftimin për formimin e LLC-ve të tyre në një gazetë lokale. Kjo mund të variojë nga 100 dollarë deri në mbi 1,000 dollarë, në varësi të publikimit dhe kohëzgjatjes së kohës që zgjidhni për të reklamuar.

Është e rëndësishme të theksohet se këto janë vetëm tarifat ligjore të vendosura nga secili shtet. Ju mund të paguani online ose me postë, por disa shtete mund të paguajnë një tarifë shtesë për depozitimin në internet. Në varësi të rrethanave tuaja specifike, mund t'ju duhet gjithashtu të punësoni një avokat ose agjent të regjistruar për të ndihmuar në procesin e formimit.

Nëse nuk e shihni shtetin tuaj të listuar këtu, shikoni dedikimin tonë Udhëzues për tarifat e LLC sipas shtetit për më shumë informacion mbi tarifat e depozitimit të LLC dhe kostot e tjera. Atje, do të gjeni të gjitha tarifat e LLC për çdo shtet të SHBA-së në një vend të përshtatshëm.

Kostot e tjera fillestare

Përveç tarifave shtetërore që lidhen me formimin e një LLC, duhet të merren parasysh edhe shpenzime të tjera. Këto mund të përfshijnë kostot për marrjen e një numri identifikimi të punëdhënësit (EIN) nga IRS, duke blerë sigurime biznesi dhe duke u regjistruar për licencat dhe lejet lokale.

Për më tepër, ju mund të dëshironi të investoni në një logo dhe faqe interneti të dizajnuar në mënyrë profesionale për biznesin tuaj. Këto shpenzime mund të ndryshojnë shumë bazuar në nevojat dhe preferencat tuaja specifike. Duke folur për markën, ju mund të rezervoni emrin e biznesit të LLC tuaj me shtetin për një tarifë të vogël, që zakonisht varion nga 10-50 dollarë.

Duke vepruar kështu, do të parandaloni që bizneset e tjera të përdorin të njëjtin ose një emër të ngjashëm në shtetin tuaj. Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se kjo nuk ju jep automatikisht mbrojtje të markës tregtare për markën ose logon tuaj. Zakonisht zgjat 1-2 muaj dhe mund të rinovohet.

Marrja e një agjenti të regjistruar

Një kosto tjetër për t'u marrë parasysh për LLC-në tuaj është tarifa për një shërbim agjenti të regjistruar. Një agjent i regjistruar, i njohur gjithashtu si agjent rezident ose agjent ligjor, është përgjegjës për pranimin e korrespondencës ligjore dhe dokumenteve zyrtare në emër të LLC.

Agjenti i regjistruar duhet të ketë një adresë fizike në shtetin ku është krijuar LLC dhe të jetë i disponueshëm gjatë orarit të punës për të pranuar dokumente të rëndësishme. Disa pronarë biznesi zgjedhin të shërbejnë si agjentë të tyre të regjistruar, por kjo mund të mos jetë alternativa më e mirë për të gjithë.

Punësimi i një shërbimi agjenti të regjistruar siguron që dikush është gjithmonë i disponueshëm për të pranuar dokumente të rëndësishme dhe mund të sigurojë një shtresë të shtuar privatësie dhe profesionalizmi për biznesin tuaj. Për shembull, paditë ose dokumentet e tjera ligjore që i janë shërbyer agjentit tuaj të regjistruar nuk do të bëhen publike. Kostoja për një shërbim agjenti të regjistruar mund të arrijë deri në 300 dollarë në vit.

Kompania jonë, doola, ofron shërbime të agjentëve të regjistruar për vetëm 297 dollarë në vit, e cila përfshin një mori përfitimesh të tjera për LLC-në tuaj. Është një zgjidhje gjithëpërfshirëse për pajtueshmërinë me LLC dhe nevojat e agjentëve të regjistruar.

Kosto në kohë

Ndërsa ne kemi mbuluar kostot financiare që lidhen me formimin e një LLC, është gjithashtu thelbësore të merret parasysh koha dhe përpjekjet që shkojnë në proces. Ashtu si nisja e një Biznesi në Amazon ose C-korporata, procesi i formimit për një LLC mund të marrë kohë dhe dërrmues. Dorëzimi i dokumenteve të nevojshme dhe mbledhja e të gjithë informacionit të kërkuar mund të zgjasë disa orë apo edhe ditë.

Këtu është gjithçka që duhet të keni parasysh për sa i përket kohës për të filluar një LLC. Së pari, formimi i LLC mund të zgjasë disa javë, në varësi të afatit kohor të përpunimit të shtetit dhe nëse zgjidhni ta përshpejtoni procesin për një tarifë shtesë. Kjo varet gjithashtu nga ngarkesa e sektorit të biznesit të shtetit në kohën e paraqitjes.

Më pas, do t'ju duhet të merrni një numër identifikimi të punëdhënësit (EIN) nga IRS. Nëse jeni rezident në SHBA, do t'ju duhet të jepni numrin tuaj të sigurimeve shoqërore (SSN) për të aplikuar për një EIN. Ju mund ta realizoni këtë në internet brenda një jave. Nëse nuk keni një SSN, mund të përdorni një shërbim si doola për të aplikuar për një EIN në 3-4 javë. Kohët e përpunimit mund të ndryshojnë në varësi të ngarkesës së punës së IRS.

Në shumicën e rasteve, do t'ju duhet gjithashtu një llogari bankare në SHBA për LLC-në tuaj. Hapja e një llogarie bankare biznesi mund të zgjasë disa ditë, pasi banka do të duhet të verifikojë formimin e LLC-së dhe EIN-in përpara se të finalizojë llogarinë. Për pronarët e bizneseve jashtë vendit, mund të nevojiten 1-2 javë për të mbledhur të gjithë informacionin dhe dokumentet e kërkuara për hapjen e një llogarie bankare LLC. Ndër të tjera, do t'ju duhet një pasaportë për të hapur një llogari bankare biznesi si një jorezident në SHBA.

Së fundi, do t'ju duhet të lidhni llogarinë tuaj bankare me një procesor pagese për të filluar pranimin e pagesave për mallrat ose shërbimet tuaja. Kjo mund të bëhet në disa ditë në internet me shumicën e procesorëve të pagesave, si PayPal ose Stripe.

Siç mund ta shihni, formimi i një LLC përfshin kosto financiare, kohë dhe përpjekje. Është e rëndësishme të merren parasysh të gjithë këta faktorë përpara se të vendosni të filloni LLC-në tuaj. Me doola, ne e bëjmë të lehtë formimin e një LLC dhe trajtimin e të gjithë hapave thelbësorë për pajtueshmërinë e vazhdueshme. Vizitoni faqen tonë të procesit për të mësuar më shumë se si ne mund të ndihmojmë në thjeshtimin e formimit të LLC për ju.

Sa kushton doola?

Paketa jonë e formimit të LLC fillon me vetëm 297 dollarë dhe përfshin një vit shërbime të agjentëve të regjistruar. Kjo paketë nuk përfshin paraqitjet e raporteve vjetore, të cilat kërkohen në shumicën e shteteve për të mbajtur një kompani në gjendje të mirë. Për më tepër, paketa jonë është e disponueshme për të gjitha shtetet amerikane, ndryshe nga shërbimet e tjera të agjentëve të regjistruar, të disponueshme vetëm në disa të zgjedhur.

doola gjithashtu vjen me mbështetje të klasit botëror dhe një garanci kënaqësie. Ne duam të sigurojmë që ju të keni mbështetjen që ju nevojitet për suksesin e biznesit tuaj. Ekipi ynë është gjithmonë në dispozicion për të ndihmuar me çdo pyetje ose shqetësim në lidhje me LLC-në tuaj. Mund të na kontaktoni në çdo kohë përmes bisedës live ose emailit. Një nga anëtarët e ekipit tonë do të jetë i lumtur t'ju ndihmojë.

Me këtë ofertë të jashtëzakonshme në tryezë, mund të pyesni veten se si doola mund të përballojë të ofrojë shërbime të tilla gjithëpërfshirëse me një çmim kaq konkurrues. Përgjigja është e thjeshtë: ne besojmë në fuqinë e teknologjisë dhe automatizimit për të përmirësuar proceset e biznesit, duke kursyer kohë dhe para për klientët tanë. Kur përdorni kartën tuaj të debitit, VISA do t'i paguajë një tarifë të vogël tregtarit për përpunimin e pagesës suaj. doola do të marrë një pjesë të kësaj tarife në këmbim të ofrimit të shërbimeve të formimit të LLC dhe pajtueshmërisë për klientët tanë.

Për të filluar me çmimet tona të pakrahasueshme, vizitoni faqen tonë faqen e çmimeve dhe jepni informacion për kompaninë tuaj. Në vetëm rreth 3 minuta, do t'ju prezantohet paketa juaj e personalizuar e formimit të LLC dhe mund të filloni udhëtimin emocionues të fillimit të biznesit tuaj të vogël. Ju mund të zgjidhni një gamë të gjerë opsionesh pagese, duke përfshirë kartat e kreditit.

Kosto shtesë për të mirëmbajtur LLC-në tuaj

E fundit, por jo më pak e rëndësishme, le të kalojmë disa kosto shtesë që mund të lidhen me mirëmbajtjen e LLC tuaj. Këto janë tarifat për pajtueshmërinë e vazhdueshme dhe operacionet e biznesit sesa kostoja fillestare e formimit. Shumë pronarë biznesi i lënë jashtë këtyre kostove në planifikimin e tyre buxhetor, kështu që është e rëndësishme t'i konsideroni ato që në fillim.

Së pari, do t'ju duhet të paraqisni raporte vjetore dhe të paguani taksat vjetore. Pasi t'i zbuloni të ardhurat tuaja IRS-së, do t'ju duhet gjithashtu të paguani taksat mbi të ardhurat shtetërore dhe federale dhe taksën e aplikueshme të shitjeve. Për më tepër, në varësi të industrisë suaj, mund t'ju duhet të merrni licenca ose leje për të kryer biznes në shtetin tuaj.

Nëse LLC juaj ka punonjës, do t'ju duhet gjithashtu të paguani për pagat dhe përfitimet e tyre dhe t'u përmbaheni ligjeve dhe rregulloreve të punës. Për më tepër, ju mund të konsideroni blerjen e sigurimit të biznesit për të mbrojtur kundër padive të mundshme ose humbjeve financiare.

Si pronar biznesi, është thelbësore të buxhetoni për këto kosto të vazhdueshme dhe t'i planifikoni ato që në fillim. Nëse keni para për të humbur, mund të tundoheni të punësoni dikë tjetër për të trajtuar pajtueshmërinë tuaj dhe pagesat e taksave. Megjithatë, kjo mund të rezultojë në kosto të përgjithshme më të larta dhe mungesë kontrolli mbi vendimet kritike të biznesit.

Në doola, ne ofrojmë mbështetje të vazhdueshme për pajtueshmërinë për t'u siguruar që ju të qëndroni në krye të këtyre shpenzimeve dhe të përmbushni të gjitha kërkesat e nevojshme për regjistrim. Ne ofrojmë gjithashtu udhëzime për lundrimin në botën e taksave dhe ligjeve të punësimit. Kur të jeni partner me doola, ne do të jemi aty për t'ju mbështetur në çdo hap në rrugëtimin tuaj të biznesit. Thjesht përmirësoni në paketën totale të pajtueshmërisë për vlerën më të mirë dhe paqen e mendjes.

Bottom line

Si përfundim, fillimi i një LLC do të vijë me kosto fillestare për formimin dhe shpenzimet e vazhdueshme për përputhshmërinë dhe operacionet e biznesit. Çdo shtet ka tarifat e veta për paraqitjen e artikujve të organizatës dhe regjistrimin e një agjenti të regjistruar. Plus, do t'ju duhet të merrni parasysh koston e mbështetjes së vazhdueshme të pajtueshmërisë dhe taksave.

Ju gjithashtu duhet të mbani mend se koha juaj është e vlefshme si pronar biznesi. Është thelbësore të merrni në konsideratë koston e DIY kundrejt punësimit të një profesionisti për të trajtuar formimin dhe pajtueshmërinë e LLC për ju. Në doola, ne ofrojmë paketa të përballueshme me shërbime gjithëpërfshirëse për të kursyer kohë dhe para për klientët tanë.

Get filluar në udhëtimin tuaj të biznesit sot me ndihmën e doola.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.