Sa kushton për të filluar një biznes njësi magazinimi?

Nëse keni menduar ndonjëherë të futeni në botën e sipërmarrjes dhe keni një tokë shtesë në dorë, pse të mos filloni një biznes njësi magazinimi? 📦

Me kërkesën në rritje për hapësirë ​​magazinimi, qofshin koleksionistë të zellshëm të cilësisë së mirë, ish-pronarët e shtëpive që kërkojnë të udhëtojnë nëpër botë me furgon, ose njerëz që kërkojnë të ruajnë gjërat e tyre më të çmuara në mënyrë të sigurtë, të kesh një biznes njësi magazinimi është një mënyrë e shkëlqyer për të fituar të ardhura të përsëritura .

A është fillimi i një biznesi njësi magazinimi një investim fitimprurës?

Le të trajtojmë një pyetje të rëndësishme përpara se të thellohemi në kostot: A është fillimi i një biznesi të objektit të magazinimit një investim fitimprurës? Po! Industria e njësive të magazinimit është rritur vazhdimisht dhe u vlerësua në 48.02 miliardë dollarë në 2020, me një normë vjetore të rritjes së përbërë prej 5.25%. 

Kërcimi mund të nxitet nga rritja e blerjeve në internet, zvogëlimi i madhësisë dhe rritja e nevojës për hapësirë ​​për të ruajtur gjërat ndërsa njerëzit lëvizin në shtëpi të reja, më të vogla.

Ndërsa suksesi i biznesit të një njësie magazinimi varet nga faktorë të ndryshëm si vendndodhja, konkurrenca dhe efikasiteti operacional, kërkesa e përgjithshme për njësi magazinimi tregon një treg premtues. Pavarësisht kërkesës në rritje, është e rëndësishme të bëni pak kërkime përpara se të zhyteni për t'u siguruar që biznesi juaj është i vendosur për sukses!

Related: Si të filloni një biznes lavanderie

Kostot e fillimit të një biznesi të njësisë së magazinimit

Përpara se të marrim një vendim, le të shqyrtojmë kostot që lidhen me fillimin e një biznesi të njësisë së ruajtjes. Më poshtë janë diskutuar disa nga kostot që duhet të keni parasysh:

1. Blerja ose dhënia me qira e pronës

Nëse tashmë keni një copë tokë në të cilën dëshironi të ndërtoni njësinë tuaj të ruajtjes, atëherë shkëlqyeshëm! Ky është një shpenzim më pak për t'u shqetësuar - vetëm për sa kohë që është zonuar siç duhet.

Nëse nuk e keni ende tokën ose ndërtesën, atëherë do t'ju duhet të punoni për të gjetur tokën ose ndërtesën dhe të kuptoni nëse do ta blini ose do ta jepni me qira. Blerja e tokës, edhe pa një ndërtesë, kërkon shpenzime si paradhënie, vlerësime të pronës dhe tarifa ligjore.

Ndërsa dhënia me qira e një prone mund të zvogëlojë kapitalin fillestar të kërkuar, ai mund të përfshijë depozitat e qirasë, të kërkojë pagesa mujore të qirasë dhe të ketë rregulla para-ekzistuese që ndalojnë bizneset e vetë-ruajtjes.

Merrni parasysh kushtet e qirasë dhe ndikimin e saj në shpenzimet tuaja afatgjata dhe parashikimet financiare.

2. Ndërtim ose rinovim

Tani, nëse thjesht keni një copë tokë ose duhet të përmirësoni një ndërtesë ekzistuese, do t'ju duhet të shpenzoni kohë dhe para për të ndërtuar ose rinovuar hapësirën tuaj të ruajtjes. Kjo përfshin gjithçka - nga materiali ndërtimor te puna te lejet, projektimi arkitektonik e deri te përgatitja e kantierit.

3. Njësitë e ruajtjes

Kur filloni një biznes njësi magazinimi, një shpenzim i madh është, në fakt, vetë njësitë e magazinimit. Nga numri i njësive te variacionet e madhësisë te materialet e përdorura (metal kundrejt drurit) te veçoritë e tij të sigurisë dhe opsionet e kontrollit të klimës deri te ofrimi i kushteve të favorshme për zotërimet e klientëve tuaj.

Mund të blini njësi ruajtjeje të ndërtuara paraprakisht dhe të kurseni kohë, ose mund t'i ndërtoni ato në vend për të ofruar fleksibilitet dhe personalizim. Vendosni një ekuilibër midis cilësisë dhe efektivitetit të kostos bazuar në kohën dhe buxhetin tuaj, në mënyrë që të vendosni për llojin dhe veçoritë e njësive të ruajtjes për objektin tuaj.

4. Sistemet dhe pajisjet e sigurisë

Një nga karakteristikat më të rëndësishme të një njësie magazinimi është siguria e saj. Investimi në sisteme dhe pajisje të fuqishme sigurie siguron mbrojtjen e sendeve të klientëve tuaj dhe nxit besimin e tyre në objektin tuaj. Këto kosto mund të përfshijnë kamerat e vëzhgimit, alarmet, sistemet e kontrollit të hyrjes, sistemet e portave dhe bravat, për të siguruar që gjërat e klientëve tuaj të jenë plotësisht të sigurta.

Ju gjithashtu duhet të merrni parasysh shpenzimet e vazhdueshme për shërbimet e monitorimit ose mirëmbajtjen e këtyre sistemeve të sigurisë; ndërsa blerja e kamerës është një tarifë një herë, pamjet dhe veçoritë e saj të vazhdueshme të sigurisë mund të shtojnë ndjeshëm faturën tuaj mujore!

Related: Si të filloni një biznes organizues

5. sigurim

Dhe ndërsa ne mund të bëjmë çmos për të mbrojtur gjërat e klientit tonë, sigurimi është aty kur çdo gjë tjetër dështon, duke vepruar si një mbrojtje si për biznesin tuaj ashtu edhe për klientët kundër rreziqeve për të cilat nuk duam të mendojmë kurrë, si vjedhja, zjarri apo fatkeqësitë natyrore.

6. Shpenzimet operative

Përveç kostove fillestare, merrni parasysh shpenzimet operacionale të vazhdueshme, si:

  • Shërbimet komunale, për t'u kujdesur për gjërat e klientëve tuaj nëpërmjet energjisë elektrike, ngrohjes, ftohjes dhe kostove të tjera të shërbimeve.
  • Mirëmbajtja, për të siguruar riparime dhe pastërti për ta bërë hapësirën tuaj dhe zonën përreth të mirëmbajtur.
  • marketing, për të tërhequr klientët, qoftë nëpërmjet banderolave, reklamave në gazeta apo mediave sociale.
  • Stafi, për të ndërtuar një ekip për t'ju ndihmuar të menaxhoni hapësirën nëse bëhet shumë dërrmuese për një.
  • Shpenzimet administrative, si furnizimet e zyrës, shërbimet e kontabilitetit dhe softuer të tjerë për të mbajtur gjithçka në funksion.

7. Lejet dhe Licencat

Më pas, ka ato kosto shtesë që mund t'i harrojmë në entuziazmin e fillimit të biznesit tonë: tarifat e aplikimit, inspektimet dhe pajtueshmëritë.

8. Shpenzime të ndryshme

Së fundi, ju gjithashtu duhet të merrni parasysh shpenzimet fillestare të marketingut për të ndihmuar në ndërtimin e biznesit tuaj kur të fillojë. Shpenzime të tjera të vazhdueshme po kërkojnë udhëzime nga këshilltarët financiarë ose profesionistët e industrisë për të ndihmuar në funksionimin e biznesit tuaj.

7 Përfitimet e fillimit të një biznesi të njësisë së magazinimit

Ndërsa disa nga këto kosto dhe tarifa mund t'ju zhgënjejnë, avantazhet e zotërimit të një biznesi vetë-ruajtjeje mund të përfitojnë shumë nga fillimi juaj sipërmarrës. Le të hedhim një vështrim në përfitimet e shumta të zotërimit të një biznesi të njësisë së ruajtjes.

1. Rrjedha e përsëritur e të ardhurave

Kjo nuk është një marrëveshje e vetme! Operimi i një biznesi të njësisë së ruajtjes do të thotë një burim i qëndrueshëm dhe i besueshëm i të ardhurave me çdo klient të ri derisa ata të anulojnë, duke ju lejuar parashikime dhe fitime më të mira financiare.

2. Kërkesa e lartë dhe stabiliteti i tregut

Pavarësisht nëse ekonomia po lulëzon apo po bie, njerëzit gjithmonë kanë nevojë për ruajtje. Zvogëlimi i madhësisë sepse tregu i banesave është rrëzuar? Ju ndoshta nuk keni hapësirë ​​në shtëpinë tuaj më të vogël për të përshtatur gjithçka. Bleni shumë gjëra të reja sepse keni një punë të re me shkëlqim? Shtëpia juaj ndoshta nuk do t'i përshtatet të gjitha.

3. Inventari minimal dhe kostot e ulëta operative

Pasi të ndërtoni ose blini njësitë e ruajtjes, kostoja juaj e vazhdueshme e funksionimit është relativisht e ulët. Ndërsa shpenzimet e shërbimeve dhe kostot e mirëmbajtjes për objektin janë shpenzime tipike të vazhdueshme, ato janë përgjithësisht të menaxhueshme në krahasim me bizneset që kërkojnë rimbushje të vazhdueshme të inventarit ose kosto të larta të përgjithshme, duke ju ndihmuar të merrni marzhe më të mëdha fitimi. 💪

Related: Bizneset me mirëmbajtje të ulët

4. Shkallueshmëria dhe fleksibiliteti

Përshtatuni me lehtësi kërkesës në tregun tuaj. Mund të filloni me disa njësi, dhe të shtoni më shumë sipas mundësive tuaja dhe ndërsa kërkesa rritet. Plus, nuk jeni i kufizuar vetëm në ruajtjen personale - mund të ruani produkte edhe për zyra dhe korporata të mëdha.

5. Konkurrenca e kufizuar në disa fusha

Ndërsa rajonet me popullsi të dendur mund të kenë një përqendrim më të lartë të objekteve të magazinimit, shpesh ka tregje të pashërbyera ku kërkesa për njësi magazinimi tejkalon ofertën e disponueshme - ja ku hyni!

Identifikimi i zonave të tilla mund t'i japë biznesit tuaj një avantazh konkurrues dhe t'ju pozicionojë si ofruesin e hapësirës ruajtëse në rajon, veçanërisht sepse mund të jeni i vetmi i aksesueshëm.

6. Shërbimet ndihmëse dhe mundësitë e rritjes

Përtej ofrimit të shërbimeve bazë të ruajtjes, ju keni mundësinë të ofroni shërbime ndihmëse që plotësojnë biznesin tuaj kryesor, si shitja e furnizimeve lëvizëse, si kutitë, shiritat dhe materialet e paketimit.

Ju gjithashtu mund të konsideroni ofrimin e kamionëve me qira për klientët që kanë nevojë për ndihmë me transportimin e sendeve të tyre ose sigurimin e opsioneve të sigurimit për të mbrojtur artikujt e ruajtur të klientëve dhe pranimin e dërgesave të paketave në emër të tyre… të gjitha në mënyrë që të gjeneroni rrjedha shtesë të të ardhurave dhe të rrisni kënaqësinë dhe besnikërinë e klientit.

7. Potenciali për vlerësim dhe investim në pasuri të paluajtshme

Ashtu si me të gjitha blerjet e pasurive të paluajtshme, nëse keni blerë ndërtesën dhe tokën e njësisë suaj të magazinimit, do të korrni automatikisht përfitimet e vlerësimit të mundshëm dhe investimit në pasuri të paluajtshme. Kombinimi i të ardhurave nga qiraja dhe vlerësimi potencial i kapitalit e bën biznesin e njësisë së magazinimit një opsion tërheqës për sipërmarrësit që kërkojnë të investojnë në pasuri të paluajtshme.

Ndani ëndrrat tuaja me Doola në mënyrë që të ruani ëndrrat e të tjerëve në njësinë tuaj

Përdorni doola për të menaxhuar procesin e faturimit të njësisë suaj të re të ruajtjes, për të parë transaksionet, për të etiketuar dhe kategorizuar të ardhurat, për të ndërtuar automatizimin dhe madje për të tërhequr automatikisht tarifat e Stripe për menaxhimin e shpenzimeve. Qëndroni në krye të të dhënave tuaja financiare, gjurmoni shpenzimet dhe optimizoni përfitimin, te gjitha me doola Books.

FAQ

Cila është kostoja e vlerësuar e fillimit të një biznesi të njësisë së ruajtjes?

Kostoja e fillimit të një biznesi të njësisë së magazinimit mund të ndryshojë ndjeshëm në varësi të faktorëve të tillë si vendndodhja, madhësia e objektit, lehtësitë e ofruara dhe kushtet e tregut lokal. Mund të variojë nga disa mijëra dollarë në një milion dollarë. Është e rëndësishme të kryeni një hulumtim të plotë të tregut dhe të krijoni një plan biznesi të detajuar për të vlerësuar me saktësi këto kosto.

Sa është mesatarja e kthimit nga investimi (ROI) për një biznes njësi magazinimi?

Kthimi mesatar i investimit për një biznes magazinimi varion midis 7% dhe 17%.

A ka ndonjë kosto të përsëritur të përfshira në drejtimin e një biznesi të njësisë së ruajtjes?

Po! Shpenzimet e shërbimeve (energjia elektrike, uji, ngrohja, ftohja), mirëmbajtja, marketingu, stafi, kostot administrative dhe primet e sigurimit janë vetëm për të përmendur disa.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.