Sa kushton mirëmbajtja e një LLC?

LLC-të ofrojnë përfitime të shkëlqyera, por ato gjithashtu kushtojnë para për të filluar dhe mirëmbajtur. Pronarët e bizneseve do të pësojnë kosto vjetore për ta mbajtur LLC tuaj në funksion. Ju mund të pyesni veten nëse kostot për të mbajtur një LLC ia vlejnë, por rezulton se kostot vjetore të LLC nuk janë të shtrenjta. Kushton vetëm disa qindra dollarë çdo vit për të mbajtur LLC tuaj në përputhje. Ky udhëzues do të mbulojë sa kushton për të mbajtur një LLC plus disa nga shpenzimet që duhen marrë parasysh.

Kuptimi i kostos së formimit të një LLC

Shpenzimet bëhen shumë më të lehta pasi të keni formuar tashmë LLC-në tuaj. Megjithatë, ju duhet të filloni një LLC dhe kaloni nëpër atë proces përpara se të mund të mbani një strukturë të favorshme biznesi. Këto kosto janë ende të menaxhueshme për shkak të numrit të vogël të tarifave. Kostot totale të formimit të një LLC varen nga shteti juaj, por duhet të mbani parasysh këto tarifa:

  • Regjistrimi i emrit të biznesit
  • Regjistrimi i artikujve të organizatës
  • Publikimi i LLC në një gazetë
  • Punësimi i shërbimeve profesionale nëse është e nevojshme

Këto kosto nuk duhet të kalojnë 1,000 dollarë dhe shumica e njerëzve mund të formojnë LLC për një çmim më të përballueshëm. 

Kostot e vazhdueshme për të mirëmbajtur një LLC

Ndërsa SH.PK-të janë të përballueshme për t'u mirëmbajtur, është një ide e mirë të dini kostot e vazhdueshme përpara se të angazhoheni për këtë ent biznesi. Këto janë kostot e vazhdueshme që do të duhet të paguani për korporatën tuaj:

1. Tarifat Vjetore 

LLC-ve u kërkohet të paraqesin raporte vjetore dhe të paguajnë tarifa gjatë procesit. Të tarifat vjetore të LLC varet nga gjendja juaj dhe madhësia e biznesit tuaj. Bizneset më të mëdha përballen me tarifa vjetore më të larta. Tarifa vjetore e LLC e Kalifornisë varet nga të ardhurat e kompanisë suaj. LLC që fitojnë 1 milion dollarë deri në 4,999,999 dollarë mund të presin një tarifë prej 6,000 dollarë. Bizneset më të vogla paguajnë një tarifë vjetore nën 1,000 dollarë. 

Kalifornia është më e shtrenjtë se shumica e shteteve për LLC. Nga ana tjetër, ju mund të shmangni tarifat vjetore krejtësisht në një shtet si Arizona. Shteti i Grand Canyon ka tarifa të ulëta për formimin e LLC dhe nuk ka kërkesa vjetore për raportim. Shumica e shteteve kanë tarifa vjetore të paraqitjes së LLC nën 100 dollarë. 

2. Pajtueshmëria e biznesit 

Ju mund t'ju duhet të merrni licenca biznesi dhe leje për të mbajtur LLC-në tuaj. Licencat dhe lejet janë investime që kanë kosto fillestare dhe të përsëritura. Megjithatë, disa biznese nuk kërkojnë licenca dhe leje. Ju duhet të kontrolloni me shtetin tuaj për të parë se çfarë kërkohet për LLC-në tuaj.

3. Sigurimi i biznesit 

Pronarët e bizneseve kanë nevojë për politika të mira sigurimi për t'u mbrojtur financiarisht nga ngjarjet e paparashikuara. Ndërsa sigurimi i përgjegjësisë së përgjithshme mbulon shumë terren, mund t'ju duhet të merrni politika të shumta sigurimi bazuar në linjën tuaj të punës.

Primet e sigurimit varen nga madhësia e policës dhe faktorë të tjerë. Sidoqoftë, mund të jeni në gjendje të merrni një politikë sigurimi të përgjithshëm prej 1 milion dollarësh për rreth 500 dollarë në vit. Çdo politikë sigurimi ju jep mbrojtje shtesë, por gjithashtu vjen me prime shtesë.

4. Taksimi

Të ardhurat që gjeneron LLC juaj do të rrisin taksat tuaja personale. SH.PK-të kanë tatimin kalimtar, i cili shmang tatimin e dyfishtë, por rrit të ardhurat tuaja të tatueshme. Pronarët e bizneseve gjithashtu duhet të përballen me taksën e ekskluzivitetit, tatimin mbi të ardhurat shtetërore, taksën e pagave dhe kosto të tjera. Çdo biznes, pavarësisht nga statusi i tij i korporatës, duhet të paguajë taksa. Sidoqoftë, është e rëndësishme të merret parasysh se si këto kosto vjetore do të ndikojnë në koston totale vjetore të mbajtjes së LLC tuaj.

5. Shërbimi i Agjentit të Regjistruar

Agjentët e regjistruar luajnë një rol të rëndësishëm në ruajtjen tuaj LLC. Këta agjentë marrin dokumente ligjore nga LLC-ja juaj. Agjenti ose shërbimi i agjentit të regjistruar duhet të ketë një adresë të vendosur në të njëjtin shtet ku është formuar LLC. Shërbimet e agjentëve të regjistruar zakonisht kushtojnë deri në 300 dollarë në vit. 

Ju gjithashtu mund të bëheni agjenti juaj i regjistruar dhe të kurseni para. Sidoqoftë, do t'ju duhet të qëndroni në krye të postës së LLC-së tuaj, duke përfshirë paditë dhe çështjet e tjera ligjore. Një agjent i regjistruar mund t'ju kursejë shumë kohë. Pronarët e bizneseve duhet të përcaktojnë nëse koha shtesë është më e vlefshme se paratë që ata kursejnë duke u bërë agjentë të LLC-së së tyre. 

6. Shërbime Profesionale 

Ju do të duhet të investoni në shërbime profesionale për të mirëmbajtur LLC-në tuaj. Kontabilistët mund t'ju ndihmojnë të paraqisni taksat, avokatët mund të ndihmojnë gjatë proceseve gjyqësore dhe disa pronarë biznesi përdorin shërbimet e pajtueshmërisë së LLC për të siguruar mbajtjen e duhur të të dhënave. 

Punësimi i këtyre profesionistëve mund të jetë i shtrenjtë, por ata mund t'ju ndihmojnë të kurseni para dhe të shmangni çështje më të mëdha më vonë. Ndërsa një kontabilist mund të kushtojë disa qindra dollarë, ju mund të shmangni shpenzimet që lidhen me paraqitjet e vonuara të taksave ose formularët e pasaktë. Shërbime të tjera profesionale ofrojnë përfitime të ngjashme për pronarët e bizneseve që duan të kursejnë kostot në afat të gjatë ose të bëhen më efikas.

7. I llojllojshëm

Biznesi juaj do të ketë shumë kosto gjatë funksionimit të tij. Ju do të duhet të paguani pagat, tarifat e pritjes në internet, tarifat e regjistrimit të markës tregtare dhe shpenzime të tjera. Këto tarifa të ndryshme degëzohen përtej SH.PK-ve dhe prekin çdo subjekt biznesi. Sidoqoftë, këto janë ende kosto që duhet të bëni për të mbajtur LLC tuaj në funksion. 

Kostot e ndryshme ndryshojnë për çdo LLC, por mbajtja e shpenzimeve tuaja në një tabelë mund të minimizojë kostot e ndryshme. Mund të vendosni buxhete mujore dhe të shkurtoni shpenzimet që nuk janë më të nevojshme për të mbajtur kostot tuaja të ulëta.

Rritja e një LLC të suksesshme

Një LLC mund të zgjerojë potencialin tuaj të të ardhurave duke ofruar disa përfitime. Pasi të keni formuar LLC-në tuaj, është e rëndësishme të ruani korporatën tuaj dhe të qëndroni në përputhje. doola mund t'ju ndihmojë në çdo hap të udhëtimit. Pronarët e bizneseve mund të përdorin doola's Shërbimet e krijimit të biznesit LLC për të filluar LLC-të e tyre. Këto shërbime ju ndihmojnë gjithashtu të rriteni dhe menaxhoni LLC-në tuaj. 

FAQs

A ngarkojnë të gjitha shtetet tarifat e raportit vjetor?

Jo të gjitha shtetet ngarkojnë tarifat e raportit vjetor ose kërkojnë që të paraqisni një raport çdo vit.

Sa shpesh duhet të paraqes një raport vjetor për LLC-në time?

Rregullat ndryshojnë për çdo shtet, por shumica e shteteve duan që ju të paraqisni 1-2 raporte në vit.

A ka një ndëshkim për paraqitjen me vonesë të raporteve vjetore apo mospërputhje?

Po, ka dënime për paraqitje të vonuara dhe mospërputhje. Mospërputhja mund të rezultojë në humbjen e ndarjes së aseteve të biznesit dhe aseteve personale, të cilat mund të bëhen të kushtueshme gjatë një procesi gjyqësor.

A duhet të punësoj një avokat për të mbajtur LLC-në time?

Jo, nuk keni nevojë të punësoni një avokat për të mirëmbajtur LLC-në tuaj. Sidoqoftë, një avokat mund të jetë i dobishëm nëse biznesi juaj përballet me sfida ligjore.

A mund t'i trajtoj vetë të gjitha detyrat e mirëmbajtjes?

Të gjitha punët e mirëmbajtjes mund t'i kryeni vetë. Megjithatë, do të duhet një kohë e konsiderueshme.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.