Ju ndoshta jeni mësuar të dëgjoni fjalën e urtë të vjetër, "kjo varet!" kur u përgjigjemi pyetjeve të kostos, por kur flasim për financat e biznesit, ne krenohemi me dhënien e informacionit të saktë, jo të rehatshëm.

E vërteta rreth kontabilistëve është se nuk ka një çmim fiks, por tarifat e përgjithshme variojnë nga 1,000 deri në 5,000 dollarë në varësi të shërbimeve të ofruara. Që të merrni përgjigjen më të mirë, thjesht do t'ju duhet të gjeni një kontabilist të përshtatshëm për biznesin tuaj dhe ta zbuloni.

Sidoqoftë, mos u shqetësoni - ne nuk do t'ju lëmë të varur! Le të futemi në detaje rreth kontabilistëve, duke përfshirë atë që të bëjnë, çfarë bëjnë dhe si punojnë.

Kur keni nevojë për një kontabilist dhe çfarë trajton një kontabilist?

Së pari, le të trajtojmë çdo konfuzion përpara në lidhje me ndryshimin midis disa profesionistëve të zakonshëm financiarë që mund t'u keni ndodhur në kërkimin tuaj.

Një CPA, ose Kontabilist Publik i Certifikuar, është një kontabilist që ka kaluar Provimin Uniform CPA dhe është një CPA e licencuar dhe e regjistruar. Ju mund të përcaktoni legjitimitetin e një CPA duke kërkuar numrin e tyre CPA dhe duke e verifikuar atë në një sajt si p.sh. CPA Verifiko. Dalluesi kryesor midis CPA-ve dhe kontabilistëve është se CPA-të mund të mbrojnë ligjërisht një deklaratë tatimore nëse Shërbimi i të Ardhurave të Brendshme (IRS) ka pyetje. Të gjithë CPA-të janë kontabilistë, por jo të gjithë kontabilistët janë CPA.

Llogaritar është një profesionist financiar i cili mund të kryejë një përzierje të përgjegjësive financiare si auditimet financiare, rakordimet bankare dhe taksat. Ekzistojnë katër degë të kontabilitetit në të cilat mund të punojnë si kontabilistët ashtu edhe CPA: korporata, publike, qeveritare dhe mjekoligjore.

bookkeepers janë më shumë specialistë financiarë të përditshëm, që ndihmojnë në menaxhimin e librave të një biznesi përmes futjes së të dhënave, rakordimit bankar dhe menaxhimit të pasqyrave financiare dhe raporteve mujore. Ata zakonisht do të punojnë me financat ditore në krahasim me projektet e njëhershme si taksat ose projektet financiare të specializuara.

Pra, kur është koha e duhur për të marrë çfarë? Ti nuk je teknikisht kërkohet që të keni ndonjë nga këto si pronar biznesi, të paktën kur filloni, por nëse filloni të dëgjoni veten duke thënë sa vijon, sigurohuni më mirë se është koha për të eksploruar opsionet tuaja:

  • “Nuk kam Ndonjë koha për të gjurmuar librat e mi këtë muaj. Ndihem shumë prapa.”

  • “Sezoni i taksave po afron dhe unë jam i trembur. Unë u përpoqa t'i bëj vetë taksat një herë, dhe ishte e tmerrshme. Nuk mund të më ndodhë përsëri.”

  • "Kam disa para në dispozicion për të riinvestuar në biznesin tim për ta bërë jetën time më të lehtë - dhe e di se pika ime më e madhe e dhimbjes tani janë financat e mia."

  • “Asnjëherë nuk kam menduar se do të kontrollohem, por ndodhi. Çfarë të bëj?!”

  • “Unë i di qëllimet e mia financiare, por nuk di në të vërtetë se si t'i zbatoj ato. Kam nevojë për dikë tjetër që të ndihmojë në drejtimin e vendimmarrjes sime.”

Le ta zbërthejmë. Këto pika dhimbjeje zakonisht ndodhin në një nga tre herë: kur një pronar biznesi ka nevojë për udhëzime të veçanta financiare, dëshiron të delegojë menaxhimin e tij financiar ose duhet të bëjë taksat. Le të shkojmë pak më në thellësi në këto.

Kur jeni duke u përgatitur për sezonin tatimor (1 herë në vit)

Nëse biznesi juaj është ende në vitin e parë apo më shumë, shanset janë që nuk po mendoni të punësoni rregullisht dikë, veçanërisht një kontabilist biznesi. Por ata pak muaj në fillim të pranverës kur duhet të përgatisni taksat? Bizneset e mëdha vogla mund të përfitojnë nga ndihma e një kontabilist tatimor. Gjatë sezonit tatimor, kontabilistët e taksave mund të ndihmojnë me gjithçka, nga depozitimi i formularëve tatimorë tek ndihma me kontrollet e deri te organizimi i dokumenteve të lidhura me taksat, për t'i menaxhuar më mirë ato në të ardhmen.

Kur jeni duke shkruar planin tuaj të biznesit ose duke menaxhuar një projekt (Ashtu si duhej)

Edhe nëse nuk keni bërë ende para, krijimi i një plani të fortë biznesi mund të bëjë ose të thyejë trajektoren e biznesit tuaj (megjithatë çuditërisht, atyre nuk kërkohet të fillojnë një biznes). i takon ju për të marrë pronësinë e mënyrës se si do të planifikoni biznesin tuaj.

Nuk ka një mënyrë të vetme për të shkruar një plan biznesi, por Instituti im i biznesit (MYOB) krijoi një shabllon falas për planin e biznesit që përfshin dy seksione kryesore ku një strategji e qëndrueshme financiare mund të çojë në sukses:

  • operacionet — këtu do të shkruani se si do të jeni në gjendje ta drejtoni biznesin tuaj çdo ditë, si p.sh. paratë që po u delegoni kontraktorëve ose punonjësve ose sa po shpenzoni për mjetet e menaxhimit të biznesit. Një kontabilist mund t'ju ndihmojë të vizualizoni se sa para po dalin kundrejt asaj që vijnë.

  • Marketingu dhe shitjet — këtu do të shkruani se si do të tregtoni dhe shisni produktin ose shërbimin e biznesit tuaj. Nëse keni një biznes prej vitesh, por sapo po shkruani një plan biznesi, mund të keni buxhetin për të investuar në reklamat me pagesë më shumë sesa keni bërë kur keni filluar. Një kontabilist mund t'ju ndihmojë të strategjikoni shumën që jeni në gjendje të investoni me paratë që merrni.

Mbi një bazë mbajtëse për t'ju ndihmuar të menaxhoni financat tuaja mujore

Kur biznesi juaj rritet në një madhësi ku jeni në gjendje të punësoni shumë punonjës me kohë të pjesshme ose të plotë, një kontabilist mujor mund t'ju ndihmojë të organizoni librat dhe të menaxhoni shpenzimet tuaja, veçanërisht nëse nuk keni kohë për ta bërë vetë.

Mendoni për të pasur një kontabilist mujor si të vizitoni një dentist. Sa herë keni shkuar në kontrollin vjetor të dhëmbëve vetëm për t'ju thënë: "Duhet të përdorni fillin!" Epo, sigurisht që nuk keni përdorur fill me fill - ju kujtohet vetëm një herë në vit!

Po sikur të shihni dentistin jo një herë në vit, por një herë a muaj? Shanset janë që do të përdorni më shumë fill, duke e ditur se do t'ju duhet të raportoni tek ata në fund të çdo muaji me mishrat e dhëmbëve të pastër.

Ashtu si të kesh një kujtesë të rregullt mujore për fillin, të kesh një kujtesë të rregullt mujore për financat e tua përmes një kontabilisti mujor do t'ju mbajë më afër librave tuaj sesa e kuptoni. Plus, sezoni tatimor mund të jetë më i lehtë, pasi ata tashmë kanë gati informacionin që u nevojitet për të paraqitur. Pjesa me e mire? Ata kurrë nuk do të pyesin për mishrat e dhëmbëve. 

Kostot dhe konsideratat e kontabilistit

Merrni parasysh mënyrat e ndryshme që ofroni produktin ose shërbimin tuaj: për orë ose për projekt. Nëse ofroni një shërbim, ata mund të paguajnë paraprakisht ose të përdorin një metodë pas pagesës nëse është e disponueshme. Kontabilistët, gjithashtu, tarifojnë ndryshe në varësi të llojit të projektit.

Për projekt - disa kontabilistë paguajnë një tarifë fikse për shërbimet një herë për projekte si krijimi i planit të biznesit ose depozitimi i taksave.

Në orë - disa kontabilistë paguajnë në orë për afate kohore më të paparashikueshme, si menaxhimi i biznesit, lista e pagave ose kontabiliteti.

Në muaj - disa kontabilistë që punësohen në muaj do të punojnë brenda një tarife të qëndrueshme të bazuar në mbajtës. Kjo është më e zakonshme me bizneset më të mëdha buxhetore, pasi kontabiliteti mujor zakonisht nevojitet për gjëra të tilla si lista e pagave. (Bizneset e vogla zakonisht mund t'i trajtojnë vetë këto detyra në fillimin e tyre.)

Kualifikimet dhe përvoja e tyre

Ashtu si kushdo që punësoni për biznesin tuaj, bëni kërkimin tuaj. Kërkojini ato në internet, pyesni rreth e rrotull për rekomandime dhe pyesni ata personalisht për vitet e përvojës dhe sfondit të tyre me biznese si tuajat. Ju gjithashtu mund të hidhni një sy në faqen e tyre të internetit dhe të shihni nëse ata janë pjesë e një firme të besuar.

Rëndësia e kontabilitetit për biznesin tuaj

Ndonjëherë, jo domosdoshmërisht duhet një kontabilist në fillimin e biznesit tuaj. Ka të ngjarë të shihni që nevoja të rritet sa më shumë shkallët e biznesit tuaj. Në fillim, mund t'ju duhet thjesht softuer bazë kontabël si Mint për të gjurmuar transaksionet minimale ose a shërbim kontabiliteti si doola. Lejojini vetes shkallëzimin duke e ditur se kërkon kohë për të punësuar më shumë anëtarë të ekipit për t'ju ndihmuar.

Avantazhet e punësimit të një llogaritari

1. Ofron këshilla të shëndosha financiare për ato momente ndërmjet taksave kur nuk jeni të sigurt se si t'i bëni financat e biznesit tuaj. Ata kanë studiuar tema si struktura e biznesit dhe si të shkallëzohen, në çfarë të investojnë dhe cilët artikuj të fshihen. Këshillë: ndërsa një kontabilist mund t'ju japë këshilla financiare, merrni parasysh investimin në një këshilltar financiar i cili mund të rekomandojë hapa të veçantë veprimi për të ndihmuar biznesin tuaj.

2. Ato ndihmojnë me përgatitjen e taksave, si për bizneset e mëdha ashtu edhe për ato të vogla, duke përfshirë plotësimin e formularëve tatimorë, njohjen e llojit të biznesit dhe mënyrën e maksimizimit të deklaratave tatimore.

3. Ata mund t'ju ndihmojnë në një situatë financiare, si nëse do të kontrolloheshit. Vetëm dijeni se vetëm një CPA mund të mbrojë një kthim, jo ​​një kontabilist.

Si të gjeni një kontabilist biznesi

1. Kërkoni referime. Nuk ka mënyrë më të mirë për të marrë këshilla të pafiltruara nga miqtë dhe anëtarët e komunitetit. Kërkoni përmes një grupi lokal në Facebook ose pyesni një mik se kë përdorin për kontabilitetin e biznesit dhe nëse janë të kënaqur me punën.

2. Kontrollo drejtoria e CPA-ve në Institutin Amerikan të Kontabilistëve Publikë të Certifikuar.

3. Pyetni pronarët e bizneseve me një vend të ngjashëm për rekomandimet e tyre. Rekomandimet lokale do t'ju ndihmojnë të kuptoni ligjet e shtetit tuaj, por gjithashtu merrni parasysh kontabilistët që janë të njohur me punën me biznese të ngjashme me tuajat.

Biznes i vogël? Filloni me bazat: Mbajtja e kontabilitetit

Nëse jeni vetëm në fillim të sipërmarrjes suaj të biznesit, nuk është kurrë herët për të filluar me kontabilitetin. Me specialistë doola në majë të gishtave tuaj, nuk ka qenë kurrë më e lehtë për të menaxhuar, drejtuar dhe rritur biznesin tuaj me zgjidhje financiare në shkallë. 

FAQs

FAQ

Si mund të verifikoj kredencialet e një CPA?

Shkoni tek CPA Verifiko, e cila i merr të dhënat e saj drejtpërdrejt nga secili prej 55 Bordeve të Kontabilitetit.

A mund t'i përgatis vetë taksat e kompanisë sime?

Po, ju mund të përgatitni taksat tuaja për kompaninë tuaj - nuk ju kërkohet të paguani për një CPA për të kryer taksat tuaja.

Sa kushton një kontabilist për një biznes të vogël?

Kontabiliteti bazë varion nga 1,000 dollarë në 5,000 dollarë, por varet plotësisht nga norma e kontabilistit, vendndodhja e tyre gjeografike dhe shkalla e projektit tuaj (dmth. nëse janë vetëm taksat ose një plan i madh biznesi).

Sa kushton përgatitja e taksave në SHBA?

Çdo formular ka të ngjarë të kushtojë disa qindra dollarë nëse po paguani një kontabilist ose CPA për ta bërë atë për ju. Ju gjithashtu mund të minimizoni kostot duke përdorur softuer tatimor si TurboTax, i cili do të kushtojë dukshëm më pak.

A është një CPA më e mirë se një përgatitës taksash?

Ndërsa një përgatitës tatimor kalon përmes licencës, një CPA ka trajnim dhe arsim të avancuar.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.