Hostinger vs GoDaddy: Karakteristikat dhe Krahasimi i Çmimeve

Në epokën e sotme dixhitale, të kesh një faqe interneti nuk është më një luks - është një domosdoshmëri. Pavarësisht nëse jeni një bloger i pasionuar apo një sipërmarrës i ri, faqja juaj e internetit është vitrina juaj në internet, portofoli dixhital dhe lidhja me botën. Por faqja juaj e internetit ka nevojë për një shtëpi të besueshme: një shërbim mbajtjeje në internet.

Web hosting në thelb vepron si toka dixhitale ku banon faqja juaj e internetit. Ai siguron hapësirën e ruajtjes për skedarët, bazat e të dhënave dhe kodin e faqes suaj të internetit, duke e bërë atë të aksesueshme për vizitorët. Kur dikush shkruan tuajin Emri i domain në shfletuesin e tyre, shërbimi i mbajtjes së uebit siguron që përmbajtja e faqes suaj të internetit të shpërndahet shpejt dhe me efikasitet.

Zgjedhja e ofruesit të duhur të mbajtjes në internet është vendimtare për suksesin e faqes suaj të internetit. Mund të ndikojë në gjithçka, nga shpejtësia dhe siguria e faqes në internet, tek përvoja e përdoruesit dhe renditja e motorit të kërkimit. Dy gjigantë të industrisë, Hostinger dhe GoDaddy, hyni në lojë këtu.

Të dy Hostinger dhe GoDaddy janë ofrues të njohur të mbajtjes në internet që ofrojnë një gamë të gjerë planesh dhe veçorish.

Por me kaq shumë opsione, vendosja se cila është më e mira për ju mund të jetë dërrmuese. Ky krahasim do të nxjerrë në pah veçoritë kryesore, strukturat e çmimeve dhe propozimin e vlerës.

Ne do të krahasojmë lehtësinë e tyre të përdorimit, mjetet e krijimit të faqeve të internetit, aftësitë e performancës dhe planet e çmimeve. Deri në fund, do të jeni të pajisur mirë për të marrë një vendim të informuar dhe për të zgjedhur partnerin e përsosur të mbajtjes në internet për nevojat tuaja.

Krahasimi i veçorive kokë më kokë

Krahasimi i veçorive kokë më kokë

Le të zhytemi menjëherë në një krahasim kokë më kokë të veçorive kryesore të Hostinger dhe Godaddy.

Lehtësia e përdorimit dhe Paneli i Kontrollit

Menaxhimi i faqes suaj të internetit nuk duhet të duket si deshifrimi i hieroglifeve të lashta. Një panel kontrolli miqësor për përdoruesit (cPanel) është qendra juaj e komandës. Kjo ju lejon të ngarkoni me lehtësi skedarë, të menaxhoni bazat e të dhënave dhe të konfiguroni cilësimet. Në fund të fundit, kush dëshiron të kalojë orë të tëra duke luftuar me ndërfaqe komplekse vetëm për të përditësuar një postim në blog?

Ja ku konkurrojnë Hostinger dhe GoDaddy. Të dyja platformat përdorin cPanel-in standard të industrisë, por ato kanë disa dallime kryesore.

Hostinger krenohet me një ndërfaqe të efektshme dhe moderne që përmban ikona të qarta dhe menu intuitive.

Me disa klikime, mund të ngarkoni skedarë ose të krijoni llogari emaili. Ata madje ofrojnë një menaxher skedari tërhiq dhe lësho, duke e bërë organizimin e skedarëve pa probleme.

CPanel i GoDaddy, megjithëse është funksional, ndonjëherë mund të ndihet pak i rrëmujshëm. Paraqitja mund të kërkojë disa eksplorime fillestare për fillestarët. Megjithatë, ata ofrojnë mësime dhe burime të dobishme për të lundruar në ndërfaqe.

Website Builder

Ndërtuesit e faqeve të internetit ju lejojnë të krijoni faqe interneti me pamje profesionale pa shkruar një rresht të vetëm kodi. Ato ofrojnë modele të para-dizenjuara si pikënisje. Kështu, ju mund ta personalizoni shabllonin me përmbajtjen, imazhet dhe markën tuaj.

Këtu, Hostinger dhe GoDaddy ofrojnë ndërtues të faqeve të internetit, por me disa ndryshime.

Ndërtuesi i faqes në internet të Hostinger është i njohur për ndërfaqen e tij miqësore për përdoruesit dhe bibliotekën e gjerë të shablloneve.

Këto shabllone mbulojnë industri dhe qëllime të ndryshme – nga blogjet e thjeshta deri te dyqanet online. Mund t'i personalizoni lehtësisht duke përdorur funksionalitetin zvarrit dhe lësho dhe një redaktues WYSIWYG (Ajo që shihni është ajo që merrni).

Ndërtuesi i faqes në internet të GoDaddy ofron gjithashtu një përzgjedhje të mirë shabllonesh, por biblioteka e tij mund të jetë paksa e kufizuar. Megjithatë, GoDaddy shkëlqen në opsionet e personalizimit. Ato ofrojnë veçori të avancuara si modifikimi i kodit me porosi dhe mjetet specifike të dizajnit për celularin, duke ju dhënë kontroll më të madh mbi pamjen dhe ndjesinë e faqes suaj të internetit.

Një faktor thelbësor për t'u marrë parasysh është reagimi i celularit. Në botën e sotme celulare, është thelbësore të siguroheni që uebfaqja juaj të funksionojë në mënyrë të përsosur në të gjitha pajisjet. Si Hostinger ashtu edhe GoDaddy ofrojnë modele të përgjegjshme për celularin, kështu që faqja juaj e internetit do të përshtatet automatikisht me çdo pajisje.

Por ndërtimi i një faqe interneti është vetëm një hap. Ju gjithashtu duhet ta optimizoni atë për motorët e kërkimit dhe të integroni mjete marketingu për të tërhequr vizitorë.

Këtu, Hostinger ofron mjete bazë SEO brenda ndërtuesit të saj të faqes së internetit për të ndihmuar në përmirësimin e renditjes së faqes suaj të internetit në rezultatet e kërkimit.

Nga ana tjetër, GoDaddy fokusohet më shumë në integrimet e marketingut, duke ju lejuar të lidhni lehtësisht faqen tuaj të internetit me platformat e njohura të marketingut si mediat sociale dhe shërbimet e marketingut me email.

Performance

Imagjinoni moshat e pritjes që një faqe interneti të ngarkohet—zhgënjyese, apo jo? Shpejtësia e faqes në internet dhe koha e funksionimit janë faktorë thelbësorë që ndikojnë në përvojën e përdoruesit (UX) dhe optimizimin e motorëve të kërkimit (SEO).

Nëse uebsajti juaj kërkon përgjithmonë të ngarkohet, vizitorët do të kërcejnë (largohen) shpejt, duke dëmtuar UX-në tuaj. Më keq, motorët e kërkimit i japin përparësi faqeve të internetit më shpejt, që do të thotë se një faqe e ngadaltë mund të ketë vështirësi për t'u parë.

Pra, si grumbullohen Hostinger dhe GoDaddy në departamentin e performancës?

Të dy ofruesit përdorin disqet e gjendjes së ngurtë (SSD) për ruajtje. SSD-të janë dukshëm më të shpejtë se disqet e ngurtë tradicionalë, duke lejuar që skedarët e faqes suaj të internetit të aksesohen dhe të dorëzohen shpejt.

Për më tepër, të dyja platformat përdorin mekanizma të caching. Caching ruan kopjet e elementeve të faqes së internetit të aksesuara shpesh, duke reduktuar ngarkesën e serverit dhe duke përshpejtuar kohën e ngarkimit të faqeve të vizitorëve.

Këtu hyjnë në lojë komentet e përdoruesve dhe standardet e pavarura. Si Hostinger ashtu edhe GoDaddy marrin reagime pozitive për performancën. Sidoqoftë, disa rishikime të përdoruesve sugjerojnë që Hostinger mund të ketë një avantazh të vogël në shpejtësinë e ngarkimit të faqes në internet.

Kjo mund të jetë për shkak të faktorëve si optimizimi i serverit dhe shpërndarja e burimeve. Është gjithashtu e rëndësishme të mbani mend se performanca mund të ndryshojë në varësi të planit tuaj specifik të pritjes dhe niveleve të trafikut të faqes në internet.

Siguri

Një faqe interneti e sigurt mbron të dhënat e ndjeshme të përdoruesit si fjalëkalimet dhe informacionet e kartës së kreditit. Ai gjithashtu ndërton besim me vizitorët tuaj, duke i bërë të ditur se informacioni i tyre është i sigurt.

Ja ku Hostinger dhe GoDaddy shkojnë kokë më kokë në frontin e sigurisë. Të dy ofruesit ofrojnë një bazë solide të veçorive të sigurisë. Një element thelbësor janë certifikatat Secure Sockets Layer (SSL).

Certifikatat SSL kodojnë të dhënat e transmetuara midis faqes suaj të internetit dhe shfletuesve të vizitorëve. Kjo mbron informacionin e ndjeshëm nga sytë kureshtarë. Si Hostinger ashtu edhe GoDaddy ofrojnë certifikata SSL me planet e tyre, duke siguruar siguri për faqen tuaj të internetit.

Një masë tjetër kritike e sigurisë është skanimi i malware. Malware është softuer me qëllim të keq që mund të infektojë faqen tuaj të internetit, të vjedhë të dhëna ose të prishë funksionalitetin e saj. Të dyja platformat ofrojnë mjete për të skanuar faqen tuaj të internetit për malware dhe për ta mbrojtur atë.

Për më tepër, kopjet rezervë të rregullta janë jetike. Rezervimet krijojnë kopje të skedarëve dhe bazave të të dhënave të faqes suaj të internetit, të cilat mund t'i rivendosni në rast sulmesh hakerimi ose humbje aksidentale të të dhënave. Si Hostinger ashtu edhe GoDaddy ofrojnë opsione rezervë për të siguruar që mund të rikuperoni faqen tuaj të internetit nëse është e nevojshme.

Por siguria shkon përtej bazave. Firewall-et veprojnë si një pengesë, duke filtruar trafikun në hyrje dhe duke bllokuar kërcënimet e mundshme. Të dy ofruesit ofrojnë një formë të mbrojtjes së murit të zjarrit.

Për më tepër, sistemet e zbulimit të ndërhyrjeve (IDS) monitorojnë aktivitetin e faqes në internet dhe mund të identifikojnë sjellje të dyshimta. Ndërsa këto veçori të avancuara mund të mos përfshihen në të gjitha planet, ato shpesh ofrohen si shtesa.

Shkallëzueshmëria

Imagjinoni që uebfaqja juaj të ngrihet – duke përjetuar rritje shpërthyese. Kjo është fantastike! Por a mund ta përballojë plani juaj i mbajtjes në internet këtë rritje? Shkallueshmëria është çelësi.

Shkallueshmëria i referohet aftësisë së një ofruesi pritës për të përshtatur dhe akomoduar hapësirën në rritje të hapësirës së ruajtjes dhe gjerësisë së brezit të faqes suaj të internetit. Nëse faqja juaj e internetit tërheq më shumë trafik, një plan bazë me burime të kufizuara mund të luftojë për të vazhduar.

Kjo mund të çojë në kohë të ngadalta të ngarkimit dhe madje edhe në ndërprerje. Kështu duke frustruar vizitorët dhe duke dëmtuar reputacionin e faqes suaj të internetit.

Pra, si shkojnë Hostinger dhe GoDaddy për sa i përket shkallëzueshmërisë?

Të dy ofruesit ofrojnë një sërë planesh pritëse me nivele të ndryshme burimesh. Ndërsa faqja juaj e internetit rritet, ju lehtë mund të përmirësoni në një plan të nivelit më të lartë brenda të njëjtës platformë. Kjo zakonisht përfshin rritjen e hapësirës së ruajtjes dhe shpërndarjen e gjerësisë së brezit për të trajtuar më shumë trafik dhe të dhëna pa kompromentuar performancën.

Por, çka nëse faqja juaj e internetit shpërthen në popullaritet, duke kërkuar edhe më shumë burime sesa ofron plani më i lartë i përbashkët i pritjes?

Ja ku hyjnë Serverët Privatë Virtualë (VPS) dhe serverët e dedikuar. Pritja e VPS ofron një pjesë të dedikuar të një serveri fizik, duke ofruar më shumë kontroll dhe burime sesa pritja e përbashkët. Nga ana tjetër, serverët e dedikuar ju japin akses ekskluziv në një server të tërë fizik, perfekt për faqet e internetit me trafik të lartë.

Lajmi i mirë? Të dy Hostinger dhe GoDaddy ofrojnë shtigje azhurnimi në VPS dhe opsione të dedikuara të serverit, duke siguruar një tranzicion i qetë me shkallëzimin e faqes suaj të internetit. Zgjedhja e një ofruesi të shkallëzuar të pritjes ju jep paqe mendore, duke ditur se uebfaqja juaj mund të rritet pa ndërruar platforma.

Krahasimi i çmimeve dhe vlerave

Krahasimi i çmimeve dhe vlerave

Tani që kemi eksploruar veçoritë kryesore, le të diskutojmë çmimin e rëndomtë. Si Hostinger ashtu edhe GoDaddy ofrojnë plane të ndryshme pritëse, secila duke iu përshtatur nevojave dhe buxheteve të ndryshme të faqes në internet. Këtu është një ndarje për t'ju ndihmuar të vendosni se cili plan ofron vlerën më të mirë për faqen tuaj të internetit:

Planet e nivelit të hyrjes (për bloget personale dhe faqet e internetit të vogla): Hostinger Single dhe GoDaddy Economy

Analiza kosto-përfitim: Plani Single i Hostinger ofron vlerë të jashtëzakonshme me një çmim të ulët për nevojat bazë të faqes në internet. Plani Ekonomik i GoDaddy mund të jetë një opsion i mirë nëse keni nevojë për një emër domain falas për vitin e parë dhe janë të kënaqur me një çmim pak më të lartë.

Planet e nivelit të mesëm (për bizneset në rritje dhe krijuesit e përmbajtjes): Hostinger Premium dhe GoDaddy Deluxe

Analiza kosto-përfitim: Nëse menaxhoni uebsajte të shumta ose një uebsajt me përmbajtje të rëndë me përditësime të shpeshta, shkoni te plani Premium i Hostinger. Ofron më shumë aftësi për ruajtjen dhe menaxhimin e faqes në internet me një çmim konkurrues. Plani Deluxe i GoDaddy është më i përshtatshëm nëse keni nevojë për një emër domain falas dhe mjete bazë SEO. Sidoqoftë, kini parasysh koston e mundshme shtesë për kopjet rezervë automatike.

Planet e nivelit të lartë (Për dyqanet e tregtisë elektronike dhe faqet e internetit me trafik të lartë): Hostinger Business dhe GoDaddy Ultimate

Analiza kosto-përfitim: Për dyqanet e tregtisë elektronike ose faqet e internetit që përjetojnë trafik të lartë, plani i biznesit i Hostinger ofron vlera të shkëlqyera. Ai siguron kopje rezervë të përditshme dhe përfshin veçori të forta sigurie. Plani Ultimate i GoDaddy gjithashtu ofron veçori të ngjashme.

Por mund të jetë pak më e shtrenjtë, veçanërisht me koston e shtuar të kopjeve rezervë automatike.

Normat e rinovimit dhe tarifat e fshehura

Është thelbësore të merren parasysh normat e rinovimit përtej çmimit fillestar. Si Hostinger ashtu edhe GoDaddy shpesh reklamojnë tarifa shumë të zbritura për mandatin e parë, por çmimet e rinovimit mund të jenë dukshëm më të larta. Sigurohuni që të merrni parasysh këto kosto afatgjata kur merrni vendimin tuaj.

Për më tepër, disa plane mund të kenë tarifa të fshehura të lidhura me mbrojtjen e privatësisë së domenit ose llogari shtesë të postës elektronike. Gjithmonë lexoni shkronjat e imta përpara se të angazhoheni për një plan.

Në fund të fundit, plani më i mirë varet nga nevojat specifike të faqes suaj të internetit dhe buxheti. Hostinger në përgjithësi ofron çmime më konkurruese në të gjitha nivelet nëse përballueshmëria është një përparësi kryesore. Sidoqoftë, GoDaddy mund të jetë një zgjedhje më e mirë nëse i jepni përparësi një emri domaini falas dhe mjeteve thelbësore të SEO në vitin fillestar.

Mos harroni të peshoni veçoritë, strukturën e çmimeve dhe normat e rinovimit për të marrë një vendim të informuar.

Mbështetja e klientit

Kur hasni një problem teknik, të kesh një ekip mbështetës të ditur dhe të disponueshëm lehtë mund të bëjë ndryshimin.

Të dy Hostinger dhe GoDaddy ofrojnë një sërë opsionesh të mbështetjes së klientit. Sidoqoftë, specifikat ndryshojnë paksa.

Hostinger krenohet me mbështetjen e bisedës live 24/7, duke ju lejuar të lidheni menjëherë me një përfaqësues të shërbimit të klientit. Ai gjithashtu ofron bileta me email për çështje më komplekse. Plus, një bazë njohurish e mbushur me artikuj dhe mësime të dobishme.

GoDaddy gjithashtu ofron mbështetje 24/7 të bisedës live, duke siguruar që ju të mund të merrni ndihmë në çdo kohë, ditë apo natë. Për më tepër, ata ofrojnë mbështetje telefonike, e cila është një shpëtim nëse preferoni një ndërveprim të bazuar në zë.

Megjithatë, mbështetja telefonike mund të ketë orë të kufizuara dhe mund të ketë tarifa shtesë. Të dyja platformat ofrojnë sisteme të biletave me email për zgjidhjen e thelluar të problemeve.

Lidhur me kohën e pritjes, rishikimet e përdoruesve sugjerojnë që biseda live e Hostinger zakonisht krenohet me kohë më të shpejta përgjigjeje. Megjithatë, Opsioni i mbështetjes telefonike të GoDaddy mund të jetë i dobishëm nëse preferoni komunikim të drejtpërdrejtë.

Një faktor tjetër që duhet marrë parasysh është disponueshmëria në zonat kohore. Si Hostinger ashtu edhe GoDaddy përpiqen të ofrojnë mbështetje globale, por GoDaddy ka një avantazh me një ekip më të larmishëm gjeografikisht. Kjo siguron ndihmë më të shpejtë për përdoruesit në zona të ndryshme kohore.

Të mirat dhe të këqijat: Hostinger vs GoDaddy

Të mirat dhe të këqijat_ Hostinger vs GoDaddy

Hostinger

Pro:

 • Mimi i përballueshëm
 • Ndërfaqja e lehtë për përdorim
 • Performancë e fortë me ruajtjen dhe ruajtjen e memorjes SSD
 • Shtesa falas – kopje rezervë falas, mjete për krijimin e faqeve të internetit dhe llogari të postës elektronike
 • 24/7 mbështetje chat live

Cons:

 • Mbështetje e kufizuar telefonike
 • Shkalla më e lartë e rinovimit
 • Mungesa e mjeteve të avancuara SEO
 • Më pak vendndodhje të serverëve
 • Ofertë e kufizuar falas për emrin e domain

GoDaddy

Pro:

 • Emri i domain falas
 • Integrimet e marketingut
 • Mbështetje telefon
 • Ekipi mbështetës i larmishëm globalisht
 • Karakteristika të përparuara të sigurisë

Cons:

 • Çmimi pak më i lartë
 • Kurbë më e pjerrët e të mësuarit për fillestarët
 • Rezervime të kufizuara falas
 • Kohët e pritjes së bisedës së drejtpërdrejtë

Aktgjykimi i fundit

Pra, kush e merr fitoren - Hostinger apo GoDaddy? E vërteta është se nuk ka asnjë fitues të vetëm përfundimtar. Zgjedhja më e mirë për ju varet nga nevojat specifike të faqes suaj të internetit dhe buxheti.

Hostinger është një përshtatje më e mirë për përdoruesit e ndërgjegjshëm për buxhetin, të cilët kanë përparësi përballueshmërinë dhe mirëdashjen ndaj përdoruesit. Ndërfaqja e tij intuitive, çmimet konkurruese dhe mjetet falas të krijimit të faqeve të internetit e bëjnë atë një zgjedhje të shkëlqyer për fillestarët dhe ata me një buxhet të ngushtë. Performanca e fortë e Hostinger dhe mbështetja e shpejtë e bisedës live janë përfitime shtesë.

Sidoqoftë, GoDaddy mund të jetë më i përshtatshëm nëse një emër domain falas dhe integrime të avancuara të marketingut janë lart në listën tuaj të prioriteteve. Opsioni i tyre i mbështetjes telefonike mund të jetë gjithashtu tërheqës nëse preferoni komunikimin e bazuar në zë.

Në fund të fundit, mënyra më e mirë për të vendosur është të merrni parasysh kërkesat specifike të faqes suaj të internetit dhe të peshoni të mirat dhe të këqijat e secilit ofrues.

Mos hezitoni të eksploroni faqet e tyre të internetit. Plus, përfitoni nga çdo provë falas që mund të ofrojnë.

Ofruesit Alternativë

Ndërsa Hostinger dhe GoDaddy janë emra familjarë, bota e mbajtjes në internet ofron opsione të ndryshme! Eksploroni ofruesit si SiteGround, të njohur për hostimin e tyre të nivelit të lartë të WordPress, ose Bluehost, i njohur për platformën e tyre miqësore për përdoruesit dhe rekomandimin zyrtar të WordPress. 

Për përdoruesit me mendje buxhetore, A2 Hosting ofron shpejtësi mbresëlënëse me çmime konkurruese. Kërkuesit e vlerës do të vlerësojnë gjithashtu Namecheap, duke ofruar plane të pasura me karakteristika me tarifa tërheqëse. 

Mbani mend, zgjedhja më e mirë varet nga nevojat specifike të faqes suaj të internetit. Hulumtoni këto alternativa dhe të tjera për të gjetur partnerin e përsosur të mbajtjes në internet për suksesin tuaj në internet!

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave me doola

Kur të zgjidhni doola

doola është dyqani juaj i vetëm për fillimin dhe drejtimin e një biznesi të suksesshëm në SHBA. Ne trajtojmë gjërat e mërzitshme - formimin e biznesit, mbajtjen e kontabilitetit dhe pajtueshmërinë me taksat, kështu që ju mund të përqendroheni në ndërtimin e ëndrrës suaj.

Thuajini lamtumirë dhimbjeve të kokës nga dokumentet. Me zgjidhja e doola "biznes-në-a-box"., ne kujdesemi për të gjitha ngarkesat administrative. Filloni në vetëm 5 minuta! Gati për të bërë hapin? Programoni një konsultë falas me një ekspert doola, ose konfiguroni LLC-në tuaj sot!

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.