Si dhe kur të punësoni një CPA

Për shumë pronarë të bizneseve të vogla, të folurit për financat i bën ata të duan të vrapojnë drejt kodrave. Por punësimi i një CPA mund t'i lehtësojë ato vështirësi, veçanërisht kur e pajisni biznesin tuaj me një CPA që në fillim. Një nga misionet tona në doola është të ndihmojmë t'u japim pronarëve të bizneseve të vogla besim - jo patëme - për fundin e biznesit të tyre, duke filluar me punësimin e një CPA.

Çfarë është një CPA?

Një Kontabilist Publik i Certifikuar, ose CPA, është një ekspert i certifikuar në mbajtjen e kontabilitetit, përgatitjen e dokumenteve financiare dhe paraqitjen e taksave. Ata gjithashtu lejohen ligjërisht t'ju përfaqësojnë kundër IRS nëse ndonjëherë kontrolloheni ose gjatë koleksioneve.

Të gjitha CPA-të duhet të kenë kaluar Provimin Uniform CPA për t'u bërë një. Testi trajton të kuptuarit e kontabilitetit financiar, taksave të biznesit, raportimit, ligjeve tatimore, koncepteve të biznesit, auditimit dhe vërtetimit. Ky është dallimi kryesor midis një CPA dhe një kontabilist ose kontabilist të rregullt, duke u dhënë atyre më shumë kualifikime ligjore për t'ju ndihmuar të kontrolloni dhe menaxhoni financat tuaja.

Me çfarë mund të më ndihmojë një CPA?

 1. Planifikimi i taksave— jo vetëm që një CPA mund të bëjë taksat tuaja, por ato gjithashtu mund t'ju ndihmojnë të planifikoni dhe menaxhoni atë gjatë gjithë vitit, pavarësisht nëse jeni duke paraqitur çdo vit ose tremujor. Nuk ka më taksa për shkurtin vetëm në laptop - tani ju keni një profesionist tatimor!
 2. Konsulencë financiare— ndonjëherë ju duhet thjesht një mendje matematikore për të folur, veçanërisht kur sapo keni filluar biznesin tuaj. Paketat tatimore që ofrojmë në doola vijnë me një 1:1 Konsultimi i CPA çdo vit. Qëllimi me këtë nuk është të dorëzoni planet tuaja financiare për dikë tjetër për t'u shqetësuar; është të kesh një profesionist që ta menaxhojë atë në mënyrë që të mund të jesh më shumë në kontroll.
 3. Auditimet financiare— Një CPA e mirë do të hyjë dhe do të rishikojë financat tuaja me një këndvështrim të hapur, por të orientuar drejt zgjidhjeve. Auditimet financiare janë një mënyrë e shkëlqyer për të rishikuar atë që po ndodh me biznesin tuaj, në mënyrë që të mund të merrni një pamje nga jashtë flluskës së biznesit tuaj.
 4. Operacionet e biznesit + buxhetimi (aka, CFO-ja juaj e jashtme)— imagjinoni të keni një specialist financiar për t'ju ndihmuar me biznesin tuaj sa herë që ju nevojitet. CPA-të mund t'ju ndihmojnë me gjithçka, nga raportimi ad hoc tek lista e pagave te menaxhimi i parave, të gjitha me një tarifë për orë ose të bazuar në projekt.
 5. Kontabiliteti Ligjor— Shpresojmë që nuk do të duhet të përballeni kurrë me këtë. Nëse llogaria juaj ka të bëjë me mashtrim, një kontabilist mjeko-ligjor mund të ndihmojë në nxjerrjen e përfundimeve në lidhje me fajtorin dhe për të maksimizuar rikuperimin tuaj sa më mirë që të jetë e mundur.

A ia vlen një CPA paratë?

Sipas mendimit tonë, është gjithmonë një zgjedhje e mirë për të armatosur biznesin tuaj me një shtyllë të fortë financiare që në fillim. Ju mund të gjeni një CPA vetë, ose ta përdorni doola për t'ju lidhur me një dhe për t'ju ecur në të gjithë procesin e formimit të biznesit.

Vlen të përmendet se të gjithë CPA-të janë kontabilistë, por jo të gjithë kontabilistët janë CPA. Kjo është veçanërisht e rëndësishme të theksohet kur keni nevojë për detyra si:

 • Përgatitni pasqyrat financiare të audituara
 • Përfaqësoni dhe mbroni një klient kundër IRS
 • Kryerja e auditimeve të jashtme të kompanisë

Të gjitha këto mund të bëhen nga një CPA, por jo nga një kontabilist tatimor ose profesionist i rregullt tatimor.

Çfarë duhet të kërkoj kur punësoj një CPA?

Ne sugjerojmë të kërkoni një CPA, i regjistruar, i specializuar në fushën specifike që ju nevojitet, ka një tarifë që është brenda buxhetit tuaj dhe që ju bën të ndiheni rehat dhe të sigurt në punën e tyre. Lexoni për 6 hapat tanë se si të gjeni një CPA të mrekullueshme për biznesin tuaj të vogël.

1. Dijeni pse po kërkoni një të tillë.

Ashtu si të gjitha lëvizjet në biznesin tuaj të vogël, të kuptuarit e arsyes përse pas asaj që po bëni do t'ju ndihmojë të vizualizoni rezultatin tuaj më qartë dhe të vendosni standarde të qarta kur bëni kërkimin tuaj për kontabilitetin e biznesit të vogël. Këtu janë disa pika dhimbjeje të zakonshme që dëgjojmë nga pronarët e bizneseve të vogla që CPA-të i ndihmojnë ata të zgjidhin:

 • “Kam disa vite që bëj kontabilitetin, por unë di Nuk po i menaxhoj siç duhet paratë e mia.”
 • “As nuk kam gjurmuar financat e mia sepse janë shumë frikësuese.”
 • “Çdo mars dua të zvarritem në një vrimë. Unë kurrë nuk kam para të lëna mënjanë për taksat dhe gjithmonë gërmoj në kursimet e mia ose hyj në borxhe.”
 • “Unë jam duke u audituar dhe jam i frikshëm jashtë. ”
 • “Ka diçka që nuk shkon me pasqyrat e mia financiare. Mendoj se kam të bëj me mashtrim.”

Shumë pronarë të bizneseve të vogla kanë frikë të mendojnë për financat - dhe nuk është faji juaj! Keni shpenzuar kohë duke krijuar një produkt ose shërbim që e dini se njerëzit do ta pëlqejnë dhe financat janë ajo karroca shtesë që vjen me trenin. Nuk ka turp të kërkosh ndihmë; ka të bëjë vetëm me marrjen e hapit të parë të veprimit për të ndihmuar në zgjidhjen e problemit tuaj dhe e bëjnë jetën tuaj të biznesit shumë më të lehtë.

Këshillë: dini se çfarë specializimi ju nevojitet. Hidhini një sy llojeve të shërbimeve që kryejnë kontabilistët që përmendëm më lart. Përdorni të paktën një nga ato pika për të referuar atë që po kërkoni.

Disa pronarë të bizneseve të vogla merren me auditime kur ata vërtet kanë nevojë për dikë që do t'i ndihmojë ata me operacionet e biznesit dhe buxhetimin. Të tjerët bëjnë vërtet punë këshilluese, kur keni nevojë për dikë që t'ju ndihmojë të rikuperoni nga mashtrimi. Ndërsa CPA-të janë të trajnuar teknikisht në të gjitha këto fusha, patjetër që do t'ju duhet të gjeni një që specializohet pikërisht në atë që po kërkoni.

2. Bëni hulumtimin tuaj.

Pyetni në zonën tuaj për të parë se çfarë CPA rekomandon komuniteti juaj. Përveç pyetjeve të familjes dhe miqve, mund të shikoni gjithashtu:

 • Grupet në Facebook
 • pineskë
 • Upwork
 • Angullin
 • Google
 • Zyrat lokale të CPA
 • doola

Krijoni një listë të shkurtër të CPA-ve të mundshme bazuar në kërkimin tuaj.

3. Kontrolloni kualifikimet dhe licencën e tyre.

Mund të tingëllojë si një "mirë duhan!" moment, por çdo vit, IRS në fakt lëshon një listë të quajtur "Dirty Dozen", e cila tregon të gjitha mashtrimet tatimore për t'u kujdesur. Nëse diçka tingëllon shumë e mirë për të qenë e vërtetë, ndoshta është. Nëse një "CPA" ju thotë se do të merrni deklarata tatimore që as nuk do të ëndërronit t'i merrni, ose se ata kanë një mënyrë që ju të shmangni taksat, ndaloni menjëherë komunikimin. Mashtrimet e sezonit tatimor janë reale.

Ju do të gjeni shumicën e shteteve në CPAverify.org do t'ju tregojë se ku mund të kontrolloni numrin dhe vlefshmërinë e licencës së një CPA. Nëse shteti juaj nuk mbulohet, mund të shkruani "Bordi Shtetëror i Kontabilitetit në [shtetin tuaj]" në motorin tuaj të kërkimit për të kërkuar numrin e licencës së CPA-së.

Duhet të vazhdoni në hapin 4 vetëm pasi të keni konfirmuar që të gjithë numrat e licencës së CPA-së janë të sakta. (Pavarësisht se sa shoku juaj mund të ketë interesin tuaj më të mirë, ai mund të mos ketë gërmuar aq thellë sa ju!)

4. Njihni strukturën e tarifave dhe si funksionon me buxhetin tuaj.

Ekzistojnë tre mënyra themelore që një CPA mund të ngarkojë:

 • çdo orë— ata do t'ju faturojnë në bazë të orëve që kanë punuar në projektin tuaj.
 • Apartament— ata do të kenë një tarifë fikse për një numër të caktuar të dorëzimeve. Ju mund ta paguani këtë një herë në vit, të kaloni tre vjet ose tre herë në një vit.
 • shërbyes— do të keni një tarifë të vazhdueshme për t'i paguar ato mujore ose vjetore për punën e vazhdueshme.

Miku juaj pronar i një biznesi të vogël mund të punësojë një kontabilist çdo vit kur të keni vërtet nevojë për një në bazë të mbajtësit. Ndoshta ju keni vetëm disa pyetje për t'i bërë dhe thjesht duhet të paguani për një konsulencë. Keni një kuptim të përgjithshëm të asaj që ju nevojitet përpara se të flisni me ta, në mënyrë që ata t'ju informojnë më mirë për çmimin e tyre.

Sa tarifojnë CPA-të?

Çmimi mund të varet nga niveli i përvojës së një CPA dhe vendi ku ata janë të vendosur në SHBA. Këtu është një ndarje e mesatares në Amerikë, duke vënë në dukje se çmimet mund të ndryshojnë shumë midis shteteve:

Tarifa mesatare e një CPA me kohë të pjesshme në Amerikë është $ 36 një orë.

Tarifa mesatare për deklaratat tatimore individuale dhe të biznesit për bizneset e vogla është $ 1,000-$ 1,500.

Tarifa mesatare për punën e bazuar në mbajtës nga një CPA varet nga sa i madh është biznesi juaj, cilat lloje të kostove lidhen me punën tuaj dhe nga kompleksiteti i saj.

Sa duhet të shpenzoj për një CPA?

Përafroni çmimin mesatar të një CPA në zonën tuaj me atë që ju nevojitet në biznesin tuaj. Ju mund të keni nevojë për një mbajtës të vazhdueshëm në mënyrë që biznesi juaj të mund të funksionojë siç duhet, gjë që do të kushtojë më shumë se projekte të njëhershme, por ka të ngjarë të paguajë dividentë më vonë në kohë dhe paqe mendore.

5. Rishikoni kandidatët e mundshëm (dhe bëjini këto pyetje).

Ju keni bërë kërkimin tuaj, keni një buxhet dhe keni mbledhur listën tuaj të ngushtë të CPA-ve. Dërgojini një email, telefonojini ose planifikoni një bisedë me Zoom ose personalisht nëse janë vendas për t'i njohur pak më mirë.

Ashtu si çdo marrëdhënie biznesi, ju duhet të punoni me dikë të cilit i besoni dhe të ndiheni rehat. Përdorni pyetjet e mëposhtme si një udhëzues për bisedën tuaj nëse keni nevojë për disa kërkesa:

 • Çfarë ju shtyu të jeni CPA dhe në çfarë jeni të specializuar?
 • A do të punoj me ju, apo me një anëtar të ekipit tuaj? (Nëse jeni duke folur me një firmë kontabiliteti, mund të bisedoni me pronarin ndërsa një CPA tjetër do të punojë me ju.)
 • Cila është tarifa juaj dhe si e tarifoni zakonisht?

Ju gjithashtu duhet të vini të përgatitur me pyetje specifike për biznesin në lidhje me nevojat tuaja specifike. A shitni produkte në të gjithë linjat e vendit dhe dëshironi të siguroheni që jeni në përputhje me taksat? A po tregon biznesi juaj humbje, por ju nuk e dini se nga vjen?

Këshillë: përpara se të nënshkruani me një CPA, sigurohuni që të rishikoni kushtet në kontratë. CPA-ja juaj duhet të jetë në gjendje t'u përgjigjet pyetjeve në lidhje me të, por ia kaloni një shoku që ka punuar me një CPA gjithashtu vetëm për t'u siguruar që gjithçka të duket mirë.

6. Filloni të përgatisni fundin tuaj të punës.

Ju e dini CPA me të cilën dëshironi të punoni, i keni nënshkruar dokumentet dhe tani jeni gati për të filluar. Sigurohuni që të keni gjithçka që ju nevojitet për të ndihmuar që procesi të shkojë sa më mirë që të jetë e mundur. Nëse po ju ndihmojnë të përgatitni taksat tuaja, ka të ngjarë që do të keni dokumente si:

 • Deklaratat e të ardhurave
 • Faturat e shpenzimeve
 • Formularët e taksave
 • Detajet e Sigurimeve Shoqërore
 • Softuer kontabël si Quickbooks
 • Çdo softuer tatimor që keni përdorur

Pyetni CPA-në tuaj se çfarë u nevojitet për të filluar dhe bëjeni procesin sa më të thjeshtë që të jetë e mundur. Jo vetëm që do t'ju kursejë kohë, energji dhe para nëse jeni duke tarifuar çdo orë, por do t'u japë atyre mundësinë për të optimizuar kohën e tyre në projekt.

Dëshironi të ruani intervistën dhe t'i keni të gjitha në një vend? Përshëndetje; ne jemi doola. 👋

Të zotërosh një biznes të vogël është punë e vështirë, pavarësisht se në cilën rrugë financiare shkoni. Fillimi i biznesit tuaj me doola do t'ju armatosë me mjetet që ju nevojiten për të filluar, menaxhuar dhe rritur biznesin tuaj të vogël, me CPA-të profesionale, llogaritë bankare të biznesit dhe profesionistët e taksave me një klikim të mausit. Do të takohemi brenda kutia e bisedës!

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.