Gumroad vs Etsy: Cili është më i mirë për krijuesit?

Krahasuar me sipërmarrësit e tregtisë elektronike, krijuesit shpesh kanë mundësi të kufizuara për shitjen e produkteve të tyre dixhitale. Ky kufizim zakonisht rezulton që sipërmarrësit të kenë nevojë për ndihmë për të gjetur platformën e duhur për produktet e tyre dixhitale. 

Pas një kërkimi të plotë, shumica e sipërmarrësve shpesh kanë dy mundësi për të krijuar biznesin e tyre të përmbajtjes. Etsy dhe Gumroad janë dy zgjedhjet më të kërkuara për krijuesit e përmbajtjes për shkak të gamës së gjerë të veçorive dhe përfitimeve që ato ofrojnë për klientët e tyre. 

Ky artikull do të diskutojë të gjitha informacionet që ju nevojiten për të marrë një vendim.

Si të vendosni midis Gumroad dhe Etsy

Si të vendosni midis Gumroad dhe Etsy

Zgjedhja e platformës së duhur për produktet tuaja dixhitale do të varet nga disa faktorë, si çmimi, veçoritë dhe avantazhet e të dyja platformave. Le të kuptojmë tani se si krahasohen dy platformat.

çmimi

Gumroad

Gumroad ofron një strukturë të drejtpërdrejtë çmimi. Plani i tyre bazë është falas, i përsosur për fillestarët. Nëse keni nevojë për veçori më të avancuara, mund të zgjidhni planin premium me 10 dollarë në muaj. 

Tarifat e transaksionit janë 8.5% plus 30¢ për shitje në planin falas dhe 3.5% plus 30¢ në planin premium. Kjo strukturë tarifash është veçanërisht e dobishme për krijuesit që nuk duan të merren me telashet e tarifave të listimit.

Etsy

Nga ana tjetër, Etsy ngarkon një tarifë listimi prej 0.20 dollarësh për artikull, e cila mund të rritet nëse keni shumë produkte. Për më tepër, Etsy merr një ulje prej 5% të çmimit të shitjes si tarifë transaksioni, plus një tarifë përpunimi të pagesës prej 3% plus 25¢ për shitje. 

Ndërsa tarifat e Etsy mund të duken më të larta, platforma ofron një treg të gjerë blerësish potencialë, të cilët mund të kompensojnë këto kosto.

karakteristika

Gumroad

Megjithëse Gumroad mbështet shitjen produkte dixhitale dhe fizike, është në modë për artikujt dixhitalë. Platforma ofron opsione të kufizuara, por efektive të personalizimit të vitrinës, duke ju lejuar të personalizoni hapësirën tuaj të shitjes pa kompleksitet dërrmues. 

Mjetet thelbësore të marketingut përfshijnë marketingun e integruar me email, programet e filialeve dhe zbritjet, të cilat mund të ndihmojnë në rritjen e shitjeve tuaja. Pagesat javore bëhen direkt në llogarinë tuaj bankare ose PayPal, duke siguruar një fluks të qëndrueshëm parash.

Etsy

Etsy ofron akses në një treg të madh dhe të krijuar me miliona blerës, që është një avantazh i rëndësishëm nëse po kërkoni të shesni artikuj fizikë. 

Opsionet e personalizimit për dyqanet individuale brenda Etsy janë të kufizuara, por prania e fortë e platformës në treg e kompenson këtë. 

Mjetet e marketingut të Etsy përfshijnë reklamat Etsy, integrimin e mediave sociale dhe mjetet promovuese për të rritur dukshmërinë e produktit. Pagesat mund të planifikohen çdo javë, dyjavore ose mujore, duke ofruar fleksibilitet për t'iu përshtatur planifikimit tuaj financiar.

Pro dhe kundra

Të mirat e Gumroad:

Një nga avantazhet më të rëndësishme të Gumroad është lehtësia e përdorimit. Procesi i konfigurimit është i thjeshtë dhe ndërfaqja e përdoruesit është intuitive, duke e bërë të lehtë për krijuesit që të fillojnë shpejt. 

Lexuar në lidhje: Gumroad vs Shopify: Në cilin duhet të shisni?

Gumroad gjithashtu lejon shitjet direkte, që do të thotë se ju lidheni drejtpërdrejt me klientët tuaj pa një ndërmjetës. Një përfitim tjetër i rëndësishëm është se nuk ka tarifa të listimit, të cilat mund t'ju kursejnë para përpara.

Të këqijat e Gumroad:

Sidoqoftë, me Gumroad, ju jeni përgjegjës për gjenerimin e trafikut tuaj, i cili mund të jetë sfidues nëse nuk keni përvojë në marketing. 

Për më tepër, ndërsa opsionet e personalizimit të Gumroad janë efektive, ato janë të kufizuara në krahasim me një faqe interneti të plotë, gjë që është një dobësi nëse dëshironi më shumë kontroll mbi markën tuaj.

Të mirat e Etsy:

Audienca e integruar e Etsy është një profesionist masiv, duke siguruar qasje në miliona 

blerës të mundshëm që nga dita e parë. Ky trafik i integruar mund të zvogëlojë ndjeshëm përpjekjet tuaja të marketingut.

Etsy ofron gjithashtu përfitime SEO, pasi listimet e tij shpesh renditen lart në motorët e kërkimit, duke rritur dukshmërinë tuaj. Komuniteti i fortë mbështetës dhe burimet për shitësit mund të jenë të paçmueshme, veçanërisht nëse jeni i ri në tregtinë elektronike.

Të këqijat e Etsy:

Në të kundërt, tarifat e Etsy mund të shtohen shpejt për shkak të listimit dhe kostove të transaksionit. Konkurrenca në Etsy është e ashpër, pasi ju jeni duke konkurruar me shumë shitës të tjerë në treg. 

Së fundi, mundësitë e kufizuara të markës nënkuptojnë se keni nevojë për ndihmë për të krijuar një identitet unik për dyqanin tuaj, pasi estetika e përgjithshme e Etsy ju kufizon.

Si të zgjidhni cilën platformë të përdorni

Si të zgjidhni cilën platformë të përdorni

Zgjidhni Gumroad kur:

Jeni të fokusuar në shitjen e produkteve dixhitale dhe dëshironi kontroll të drejtpërdrejtë mbi bazën tuaj të klientëve. Tarifat më të ulëta dhe struktura më e drejtpërdrejtë e tarifave e bëjnë Gumroad tërheqës nëse jeni të vetëdijshëm për kostot. 

Mjetet e Gumroad do t'ju ndihmojnë të ndërtoni një biznes të qëndrueshëm nëse jeni të kënaqur me menaxhimin e gjenerimit të marketingut dhe trafikut.

Zgjidhni Etsy nëse:

Ju dëshironi të shfrytëzoni një bazë ekzistuese klientësh për të shitur artikuj fizikë të punuar me dorë, të cilësisë së mirë ose unike. Dukshmëria e një tregu të madh si Etsy mund të jetë një ndryshim i lojës. 

Lexoni gjithashtu: Nga Hobi në Hustle: Udhëzuesi përfundimtar për shitjen në Etsy

Etsy është mënyra për të shkuar nëse jeni në rregull me pagesën e tarifave të listimit dhe kostot më të larta të transaksionit në këmbim të ekspozimit të shtuar.

Këshilla për rritjen e biznesit tuaj në secilën platformë

Këshilla për rritjen e biznesit tuaj në secilën platformë

Për Gumroad

Përdorni mjetet e integruara të marketingut me email të Gumroad për të ndërtuar dhe angazhuar audiencën tuaj. Rrjetet sociale janë miku juaj; shfrytëzoni platforma si Instagram, Twitter dhe Facebook për të drejtuar trafikun në dyqanin tuaj Gumroad. 

Marketingu i përmbajtjes është një mjet tjetër i fuqishëm—krijoni përmbajtje të vlefshme në lidhje me produktet tuaja për të tërhequr klientët potencialë dhe për të krijuar ekspertizën tuaj.

Për Etsy

Optimizoni listimet tuaja me fjalë kyçe të forta, imazhe me cilësi të lartë dhe përshkrime të hollësishme për të përmirësuar dukshmërinë e kërkimit. 

Lexoni gjithashtu: Si të rritet një dyqan Etsy

Angazhohuni me komunitetin Etsy duke marrë pjesë në forume dhe ekipe për të fituar njohuri dhe mbështetje nga shitësit e tjerë. Përdorni reklamat Etsy për të rritur shikueshmërinë e produktit tuaj dhe për të nxitur më shumë trafik në dyqanin tuaj.

Bazuar në pikat e diskutuara më sipër, Gumroad është padyshim një zgjedhje më e mirë për sipërmarrësit që shesin produkte dixhitale.

Si doola mund të mbështesë biznesin tuaj dixhital

Me përqendrimin te klienti në zemër të biznesit tonë, ne sigurojmë që çdo sipërmarrës në mbarë botën të ketë akses në mundësi të jashtëzakonshme. Kjo është arsyeja pse ne ndihmojmë sipërmarrësit nga e gjithë bota për të ngriti biznesin e ëndrrave amerikane në gjendjen e zgjedhjes së tyre. 

Kjo nuk është e gjitha; me doola Pajtueshmëria totale ne trajtojmë taksat e klientëve tanë dhe ofrojmë shërbime gjithëpërfshirëse të kontabilitetit. Regjistrohu në platformën tonë dhe çoni biznesin tuaj në Gumroad ose Etsy në lartësi të reja. 

FAQs

FAQ

Cilat janë ndryshimet kryesore midis Gumroad dhe Etsy për sa i përket tarifave?

Gumroad tarifon 8.5% plus 30¢ për shitje në planin falas dhe 3.5% plus 30¢ në planin premium (10$/muaj). Etsy ngarkon një tarifë listimi prej 0.20 dollarë për artikull, një tarifë transaksioni prej 5% dhe një tarifë përpunimin e pagesës prej 3% plus 25¢ për shitje.

Cila platformë është më e mirë për shitjen e produkteve dixhitale?

Gumroad është shpesh më i mirë për produktet dixhitale për shkak të strukturës së tij të drejtpërdrejtë të tarifave, mungesës së tarifave të listimit dhe mjeteve të integruara për marketing me email dhe shitje direkte.

A mund të shes produkte fizike në Gumroad dhe Etsy?

Po, të dyja platformat mbështesin shitjen e produkteve fizike. Megjithatë, Etsy është veçanërisht popullor për artikujt e punuar me dorë, të cilësisë së mirë dhe unike, duke ofruar një treg të madh me miliona blerës.

Si krahasohen opsionet e personalizimit midis Gumroad dhe Etsy?

Gumroad ofron opsione të kufizuara, por efektive të personalizimit të vitrinës, ndërsa Etsy ofron më pak kontroll mbi markën, por kompenson me një prani të fortë në treg dhe përfitime SEO.

Cilat janë avantazhet e përdorimit të Etsy për biznesin tim?

Etsy ofron një audiencë të integruar, përfitime SEO dhe një komunitet mbështetës. Këto veçori mund të reduktojnë ndjeshëm përpjekjet tuaja të marketingut dhe të ndihmojnë në rritjen e dukshmërisë suaj që nga dita e parë.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.