25 Idetë e Biznesit të Gjelbër për Sipërmarrësit Aspirues me Mendje Eko

Bizneset e gjelbra dhe kompanitë miqësore me mjedisin janë pjesë e një prej industrive me rritje më të shpejtë në mbarë botën. Kjo paraqet një mënyrë të shkëlqyer për sipërmarrësit krijues që jo vetëm të gjejnë sukses financiar dhe mundësi, por edhe të ndjekin diçka që ka një ndikim pozitiv në botë.

Më poshtë, ne do të shpjegojmë se si sipërmarrësit e rinj mund të hyjnë në këtë fushë emocionuese dhe do t'ju japim disa këshilla për të filluar biznesin tuaj të gjelbër.

Çfarë është një biznes i gjelbër?

Një biznes i gjelbër mund të marrë shumë forma të ndryshme. Në thelb, një biznes i gjelbër duket të ketë prioritet qëndrueshmërinë përmes praktikave të ndryshme të biznesit ose duke zbatuar disa teknologji.

Për shembull, një fermë që përdor më pak ujë se fermat tradicionale për të prodhuar të njëjtin rendiment kulture mund të konsiderohet një biznes i gjelbër. Një shembull tjetër është një kompani që instalon panele diellore në shtëpi për të reduktuar varësinë nga lëndët djegëse fosile.

Këto janë vetëm disa shembuj, por mundësitë janë pothuajse të pafundme pasi shumë biznese tradicionale mund të shndërrohen në biznese të gjelbra.

Një aspekt kyç i një biznesi të gjelbër është qëndrueshmëria. Kjo do të thotë se biznesi mund të funksionojë dhe zgjerohet me një ndikim minimal negativ në mjedis ose në njerëz. Kjo mund të përfshijë gjithashtu gjëra të tilla si praktikat e drejta të punës në zona që janë tradicionalisht të padrejta, ose industri që normalisht burimin e lëndëve të para në një mënyrë jo miqësore me mjedisin. Duke e bërë këtë burim të lëndës së parë më të qëndrueshme, kompania mund të shndërrohet në një biznes të gjelbër ose miqësor ndaj mjedisit.

25 Idetë e Biznesit të Gjelbër

Më poshtë janë 25 ide të gjelbra biznesi për të ndihmuar në nxitjen e krijimtarisë suaj sipërmarrëse dhe për t'ju ndihmuar të filloni të mendoni për mundësi të reja.

Dyqan i modës së qëndrueshme

Kjo është një mënyrë e shkëlqyer për të përzier një ndjenjë të fortë të modës me lëvizjen e biznesit të gjelbër. Industria e modës shpesh është vënë nën kritika për praktikat e punës. Duke e ndryshuar këtë dhe duke kërkuar modën e bërë me praktika të drejta pune dhe materiale miqësore me mjedisin, mund të krijohet një vend krejtësisht i ri me një të qëndrueshme butik mode.

Konvertimi ose shitjet e biçikletave elektronike

Biçikletat elektronike kanë shpërthyer në skenë dhe po shiten si të çmendur në të gjithë botën. Këto mënyra transporti miqësore me mjedisin reduktojnë emetimet e karbonit dhe e bëjnë çiklizmin argëtues për të gjithë. Shndërrimi i biçikletave të vjetra tradicionale në biçikleta elektronike mund të jetë i lehtë dhe fitimprurës. Një tjetër mundësi është të shisni biçikleta elektronike në një dyqan me pakicë ose madje të krijoni markën tuaj të biçikletave elektronike.

Smoothie Bar organik

Smoothies janë një rrugë me diferencë të lartë dhe të lehtë për të hapur biznesin tuaj. Duke zgjedhur të gjithë përbërësit organikë, ju mund të reduktoni kimikatet e dëmshme që lidhen me bujqësinë. Konsumatorët rezonojnë gjithashtu me këtë opsion më të shëndetshëm, i cili gjithashtu ndihmon mjedisin.

Kompania e pastrimit miqësor ndaj mjedisit

Kjo mund të jetë një kompani pastrimi komerciale ose një shërbim shërbyese për shtëpi ose biznese. Qëllimi është të përdorni vetëm produkte pastrimi të sigurta dhe miqësore me mjedisin. Shumë konsumatorë kanë shqetësime apo edhe alergji ndaj agjentëve të ashpër të pastrimit. Duke i shmangur këto ju tërheqni klientë të ndërgjegjshëm për mjedisin dhe ndihmoni gjithashtu mjedisin.

Një aspekt tjetër i kësaj është se ju mund ta veçoni veten menjëherë nga konkurrenca duke ofruar opsione të gjelbërta pastrimi.

Shërbim për qira biçikletash

Nëse jetoni pranë një zone turistike ose ku njerëzit vizitojnë, ofrimi i shërbimit të marrjes me qira të biçikletave ose skuterit mund të ndihmojë në zbutjen e trafikut të makinave dhe emetimeve të gazrave. Kjo është gjithashtu relativisht e lirë për të filluar dhe mund të bëhet pa një vendndodhje të përhershme fizike.

Opsionet këtu janë pothuajse të pakufishme dhe ju mund të zgjeroheni shpejt në vende të tjera nëse zona juaj mund ta mbështesë atë.

Shërbimi i pastrimit kimik të gjelbër

Pastrimi kimik shpesh përdor kimikate të ashpra dhe jo miqësore me mjedisin. Duke ofruar një opsion më miqësor ndaj mjedisit, ju mund të tërheqni klientët që duan një opsion më të qëndrueshëm.

Klientët shpesh janë të lumtur të paguajnë një premium për këto shërbime të gjelbërta, kështu që ju ofron një produkt me marzh më të lartë për t'u shitur.

Dyqan çaj ose kafeje organike

Duke shërbyer kafe ose çaj organik dhe me tregti të drejtë dhe duke ofruar opsione të qëndrueshme ushqimore, ju mund të tërheqni një bazë krejtësisht të re klientësh dhe gjithashtu të paguani një çmim për këto produkte me cilësi të lartë. Kjo do të thotë marzhe më të larta dhe klientë të lumtur duke ndihmuar në promovimin e qëndrueshmërisë.

Instalimi ose riparimi i paneleve diellore

Nëse tashmë keni përvojë në riparimin ose ndërtimin e shtëpisë, instalimi ose riparimi i paneleve diellore mund të jetë një mënyrë e shkëlqyer për të hyrë në tregun e biznesit të gjelbër. Ju madje mund ta shtoni këtë në listën tuaj ekzistuese të shërbimeve nëse aktualisht punoni në ndërtimin e shtëpive.

Instalimet e paneleve diellore gjithashtu kërkojnë mirëmbajtje, kështu që edhe nëse nuk i instaloni këto, mund të ofroni ende paketa mirëmbajtjeje për shtëpitë ose bizneset me panele diellore. Energjia diellore është një fushë në zgjerim ndërsa çmimet e energjisë elektrike rriten, kështu që tani është një kohë e shkëlqyer për të hyrë në këtë fushë.

Shkëmbimet Lokale

Merrni parasysh fillimin e një biznesi ku njerëzit mund të shkëmbejnë mallra në vend që t'i lënë të shkojnë në landfill. Gjëra të tilla si mobiljet e përdorura butësisht ose sende të tjera shtëpiake shpesh mund të përdoren nga njerëz të tjerë. Kjo kursen mbeturinat dhe ndihmon ata që kanë nevojë. Kjo mund të përdoret gjithashtu si një aplikacion dhe të ardhurat mund të vijnë nga të ardhurat ose tarifat nga reklamat.

Restorant me bazë bimore ose vegan

Shumë ambientalistë besojnë se ushqimet me bazë bimore ose vegane janë më të qëndrueshme se ushqimet me mish. Ju mund të mbështeteni në këtë koncept me një restorant me bazë bimore ose vegan.

Shërbimi organik i kujdesit për lëndinë

Shumica e kompanive të kujdesit për lëndinë përdorin kimikate të ashpra, por ka opsione organike që shpesh mund të përdoren në vend të tyre. Kujdesi organik i lëndinës është një industri me rritje të shpejtë tani, kështu që kjo është një mundësi e shkëlqyer për të rritur bazën tuaj të klientëve.

Konsulencë për Biznesin e Gjelbër

Nëse keni njohuri në një fushë të caktuar të biznesit të gjelbër ose keni përvojë në ambientalizëm, merrni parasysh konsultimin për kompani të tjera që kërkojnë të rrisin qëndrueshmërinë e tyre. Disa biznese u kërkohet të bëhen më miqësore me mjedisin për shkak të ligjeve të ndryshme shtetërore ose federale, kështu që kjo ofron shumë mundësi për të fituar të ardhura të konsiderueshme.

Salloni i Bukurisë së Qëndrueshme

Ofrimi i versioneve më të qëndrueshme dhe organike të ngjyrosjes së flokëve, manikyrit, grimit dhe produkteve të tjera të bukurisë mund t'ju veçojë nga konkurrenca. Ekziston edhe një treg i madh për këto produkte më të sigurta.

Shërbimi Elektrik i Peizazhit

Peizazhi përdor pajisje të zhurmshme dhe ndotëse që disa pronarëve të shtëpive nuk i pëlqejnë. Tani ekzistojnë kositëse dhe mjete komerciale që janë të gjitha elektrike. Tregojeni veten si një ekologjik kompani e peizazhit me emisione më të ulëta dhe më pak zhurmë.

Kompania e qëndrueshme e furnizimit me kafshë shtëpiake

Konsideroni të ofroni vetëm lodra dhe produkte të bëra nga materiale të sigurta ose të ricikluara. Ju gjithashtu mund të shesni marka të ushqimit organik për kafshët shtëpiake.

Shpenzimet për kafshët shtëpiake nga konsumatorët janë një zonë në rritje, kështu që kjo mund të jetë një mënyrë solide për të përfituar nga dy sektorë në rritje.

Rimodelimi i shtëpisë miqësore me mjedisin

Ofroni materiale ndërtimi me përmbajtje të ulët kimike ose më të sigurtë, si p.sh. dysheme pa ngjitës ose përfundime toksike ose qilima me pak tym që është më i sigurt për t'u instaluar.

Ka shumë materiale shtëpiake më të sigurta dhe më pak toksike në treg tani. Përdorni këto në avantazhin tuaj për të gjetur klientë të rinj dhe për të ndihmuar gjithashtu mjedisin.

Kompania e shisheve të ripërdorshme

Shishet e reja të pijeve të ripërdorshme po hyjnë në treg gjatë gjithë kohës. Disa tani janë edhe me bateri dhe komunikojnë me telefonin tuaj. Krijoni një ide të re për një shishe të ripërdorshme dhe kurseni mjedisin gjatë rrugës pasi ndihmon konsumatorët të krijojnë më pak mbetje nga shishet plastike.

Krijoni një grup për mbrojtjen e mjedisit

Krijimi i një grupi avokues që promovon nismat dhe shkaqet mjedisore mund të ndihmojë në përhapjen e fjalës për atë që është e rëndësishme për ju. Shërbimet tuaja mund t'u ofrohen kompanive dhe bizneseve të tjera që duan të promovojnë gjithashtu praktikat e tyre miqësore me mjedisin.

Eko-Turizmi

Krijoni një agjenci udhëtimi që është e specializuar në eko-turizëm ose turizëm me një ndikim shumë më pak negativ në mjedis. Gjëra të tilla si turne me biçikleta nëpër qytete dhe shëtitje mund të jenë të gjitha pjesë e paketave.

Faqja e internetit për shqetësimet mjedisore

Krijoni një faqe interneti për të edukuar njerëzit për bizneset e gjelbra dhe se si ata mund të marrin pjesë. Pranoni reklamat nga bizneset miqësore me mjedisin dhe të tjerët për të gjeneruar të ardhura.

Dyqan lodrash i qëndrueshëm

Një dyqan lodrash me vetëm produkte të bëra me praktika të qëndrueshme pune dhe materiale të qëndrueshme. Ju mund të shesni një shumëllojshmëri lodrash ose të specializoheni në një lloj lodra të veçantë.

Faqja ose aplikacioni i rishikimit të produktit të gjelbër

Një faqe interneti ku ose shkruani komente për produktet e gjelbra ose i lejoni përdoruesit të ndajnë komente dhe komente. Të ardhurat mund të vijnë nga reklamat ose anëtarësimet me pagesë.

Shërbimi i Kompostimit

Ofroni një shërbim që mbledh materialin kompostues për t'u kompostuar dhe ripërdorur për pleh.

Riciklimi i elektronikës

Pajisjet elektronike që përfundojnë në deponi mund të shkaktojnë që toksinat të hyjnë në tokë dhe në ujë. Mblidhni këto artikuj për asgjësimin dhe riciklimin e duhur. Ju mund të ngarkoni për të marrë sende nga shtëpitë ose bizneset e mëdha që kërkojnë të heqin qafe kompjuterët ose pajisjet e tjera.

Shitje dhe riparime të skuterëve elektronikë

E-skuterët kanë zëvendësuar makinat për shumë njerëz në qytete. Konsideroni një dyqan për të shitur ose riparuar këto skuter në një zonë ku ato janë të njohura.

Dyqan dhuratash jeshile

Nëse jeni afër një zone me shumë trafik në këmbë, merrni parasysh një dyqan ose dyqan pop-up për të shitur artikuj dhe veshje miqësore me mjedisin.

7 hapa për të filluar biznesin tuaj të gjelbër

Pasi të keni idenë tuaj, është koha për ta kthyer atë në realitet. Ndiqni këto hapa për të filluar kompaninë tuaj.

Shkruani një Plan Biznesi

Një plan biznesi përshkruan qëllimet e biznesit tuaj në një mënyrë formale. Mënyra se si do të filloni biznesin, do të merrni financime ose do të tregtoni kompaninë tuaj janë të gjitha gjërat e përfshira në një plan biznesi. 

Kjo vepron si një udhërrëfyes për biznesin tuaj, ndaj kushtojini kujdesin dhe vëmendjen e duhur kur krijoni planin tuaj të biznesit. Shumë probleme me të cilat mund të përballeni mund të adresohen në një plan biznesi, që do të thotë një kohë më e lehtë kur filloni biznesin tuaj të ri.

Zgjidhni strukturën e biznesit tuaj

Biznesi juaj do të duhet të regjistrohet si person juridik. Më poshtë janë mënyrat e zakonshme për të strukturuar biznesin tuaj së bashku me përfitimet e secilit.

Pronësi e vetme

Një pronësi e vetme është lloji më themelor i strukturës së biznesit. Në thelb jeni vetëm ju si individ që bëni biznes si ju. Ju mund të bëni biznes me një emër tjetër duke paraqitur një formular DBA ose "Doing Business As" me shtetin tuaj. Megjithatë, financat e biznesit tuaj dhe financat personale shihen si të njëjta nga ligji që do të thotë se pasuritë tuaja personale janë të ekspozuara ndaj përgjegjësisë.

Ortakëri

Kjo është e ngjashme me një pronësi të vetme, por me më shumë pronarë. Të pronarët mund të bien dakord për kushtet brenda vendit dhe duhet t'i kenë me shkrim kushtet e marrëdhënies së tyre.

Megjithatë, kjo ka të njëjtat gracka si një pronësi e vetme pasi nuk ka mbrojtje nga përgjegjësia për asetet personale të pronarit.

Shoqëria me Përgjegjësi të Kufizuar (LLC)

Kjo është mënyra më e zakonshme për të strukturuar një biznes për sipërmarrësit. Një kompani me përgjegjësi të kufizuar ose LLC mund të krijohet si një pronësi e vetme, një ortakëri, apo edhe një korporatë. Megjithatë, ai ka përfitimin shtesë të sigurimit të mbrojtjes me përgjegjësi të kufizuar.

Kjo do të thotë që pasuritë personale të anëtarit ose pronarit mbrohen nga paditë ose gjykimet kundër biznesit.

Korporatë

Një korporatë është struktura më komplekse e biznesit pasi kërkon që takimet vjetore dhe dokumentet të depozitohen rregullisht për të ruajtur statusin e saj ligjor. Një korporatë gjithashtu mund të komplikojë taksat pasi pronarët duhet të paguajnë veten si punonjës. Megjithatë, pronarët mund të marrin dividentë, të cilët tatohen ndryshe nga paga.

Megjithatë, për bizneset komplekse, avantazhet e një korporate mund të jenë të vlefshme.

Merrni licencat dhe lejet

Në varësi të shërbimeve ose produkteve që ofron biznesi juaj, mund t'ju duhet licencim ose leje specifike. Për shembull, një sallon bukurie organike ose të qëndrueshme do të kishte nevojë për të njëjtin licencim dhe leje si një sallon bukurie konvencionale. Kjo do të zbatohej edhe për stafin nëse ata kryejnë shërbime për klientët.

Megjithatë, jo të gjitha bizneset e kërkojnë këtë, prandaj është e rëndësishme që së pari të hulumtoni biznesin tuaj dhe të shikoni çdo licencim që mund të kërkohet.

Hapni një llogari bankare të biznesit

Ky është një hap kritik për t'u ndërmarrë pas krijimit të një entiteti biznesi, siç është një LLC. Me dokumentacionin që merrni pas krijimit të një LLC, ju mund të hapni një llogari bankare biznesi nën emri i biznesit.

Kjo i mban të ndara të gjitha financat e biznesit tuaj dhe gjithashtu e bën më të lehtë marrjen e shërbimeve si llogaritë tregtare ose sigurimet e biznesit.

Kërkoni financim

Financimi për një biznes të vogël mund të jetë një temë komplekse, por një vend i mirë për të filluar është thjesht në bankën tuaj lokale ose bashkimin e kreditit. Nëse keni kredi të mirë dhe një plan biznesi solid, mund të jeni në gjendje të siguroni financim.

Më pas, shikoni kreditë SBA të cilat janë të siguruara nga Administrata e Biznesit të Vogël. Këto kredi mund të jepen në shuma deri në 5 milionë dollarë dhe shpesh kanë kushte miqësore.

Kreditë SBA kërkojnë dokumente të gjera, por puna ia vlen nëse mund të siguroni fonde.

Bizneset e gjelbra gjithashtu mund të kenë të drejtë për programe të caktuara financimi si grante apo edhe kredi tatimore nga qeveritë shtetërore dhe lokale. Pra, sigurohuni që të hetoni edhe këto rrugë.

Jo të gjitha bizneset kanë nevojë për një kredi biznesi ose financim për të dalë në terren. Nëse duhet të filloni pak, mos lejoni që kjo t'ju dekurajojë. Shumë biznese të suksesshme fillojnë pa financim.

Sigurimi i biznesit

Nëse jeni duke ofruar një shërbim ose jeni duke shitur nga një dyqan me pakicë, ka të ngjarë të keni nevojë për sigurim biznesi. Kjo mund të ndryshojë nga biznesi në biznes dhe madje nga shteti në shtet.

Ofruesit e sigurimeve të biznesit do t'ju përcjellin procesin e asaj që kërkohet në shtetin tuaj. Vetëm sigurohuni që të blini për çmimin më të mirë.

Tregoni biznesin tuaj të gjelbër

Çdo biznes ka nevojë për marketing, duke përfshirë një biznes të gjelbër. Fushatat e marketingut mund të kushtojnë diku nga falas në miliona dollarë. Një vend i mirë për të filluar është thjesht në mediat sociale.

Krijoni profile të mediave sociale për biznesin tuaj të ri në të gjitha platformat e njohura. Nëse nuk jeni të aftë për mediat sociale, përpiquni të përqendroheni në një platformë me të cilën jeni më të kënaqur.

Nga atje, krijoni llogaritë tuaja dhe filloni të postoni informacione përkatëse. Këto kërkojnë pak kohë për t'u rritur, prandaj filloni sa më shpejt që të jetë e mundur, edhe para se të filloni biznesin tuaj.

Tjetra është reklamimi me pagesë. Kjo mund të vijë në formën e blerjes së hapësirës për reklama në faqet e internetit ose pagesës për klikime nga platforma të ndryshme. Filloni pak me reklama me pagesë dhe sigurohuni që po fitoni para se të shpenzoni më shumë para.

Mos nxitoni me shpenzimet tuaja të marketingut pasi ato mund të shkaktojnë shpejt një humbje parash që mund t'ju nevojiten për shpenzime të tjera të biznesit.

Filloni biznesin tuaj të gjelbër sot në një mënyrë miqësore me mjedisin

Kur të jeni gati për të ndërmarrë atë hap tjetër dhe për ta bërë realitet biznesin tuaj të gjelbër, besoni doola për t'ju ndihmuar të regjistroni biznesin tuaj.

doola ndihmon bizneset e gjelbra të krijojnë një LLC ose korporatë në një proces të shpejtë dhe të lehtë, pa kontrolle krediti ose kontrolle të sfondit. Ekipi ynë i ekspertëve mund të ndihmojë gjithashtu me kontrollimin e llogarive të biznesit dhe të menaxhojë kontabilitetin tuaj për ju, në mënyrë që të mund të përqendroheni në drejtimin e biznesit tuaj të gjelbër.

FAQs

Pse të filloni një biznes të gjelbër?

Industria e gjelbër është një zonë mundësish me rritje të shpejtë me shumë fusha ende të pashfrytëzuara ose të pangopura nga konkurrenca. Është një vend i mrekullueshëm për sipërmarrësit krijues që të fillojnë një biznes të suksesshëm dhe gjithashtu të bëjnë diçka pozitive për botën përreth tyre.

Cili është një shembull i një biznesi të gjelbër?

Një biznes i gjelbër ofron shërbime ose prodhon produkte në një mënyrë që është më miqësore ekologjikisht sesa një biznes tradicional. Një biznes i gjelbër mund të fokusohet gjithashtu në praktika të qëndrueshme dhe të drejta. Për shembull, një kompani që prodhon produktet e saj me lëndë të parë 100% të ricikluar do të konsiderohej një biznes i gjelbër.

Çfarë është një biznes i gjelbër i njohur si?

Një biznes i gjelbër njihet si një biznes ekologjik ose ai që i jep përparësi qëndrueshmërisë dhe ndërgjegjes ekologjike. Një biznes i gjelbër përpiqet të ofrojë një produkt ose shërbim që bën më pak dëm sesa produktet ose shërbimet tradicionale në të njëjtën industri.
Një biznes i gjelbër mund të jetë gjithashtu një lloj biznesi krejtësisht i ri që zgjidh një problem në një mënyrë të re dhe të re.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.