Rritni dukshmërinë: Udhëzimet e Profilit të Biznesit të Google

Krijimi i një biznes i suksesshëm kërkon rritjen e dukshmërisë suaj dixhitale në mënyrë që të mund të mbështeteni në më shumë klientë. Krijimi i një profili biznesi në Google mund të jetë një mënyrë efektive për të rritur praninë tuaj në internet dhe për të tërhequr më shumë klientë. Profili i biznesit në Google është një mjet falas dhe i përshtatshëm për përdoruesit që ndihmon në promovimin tuaj biznes në Google Search dhe Maps. 

Në këtë artikull do të mësojmë se çfarë është "Profili i biznesit në Google", si funksionon dhe këshilla të vlefshme për krijimin dhe menaxhimin e një të tillë. 

Çfarë është një profil biznesi në Google? 

Një profil biznesi në Google (GBP), më parë Google My Business, është një listë biznesi që shfaqet kur njerëzit kërkojnë për biznesin tuaj ose fjalë kyçe të ngjashme në Google Search dhe Maps. Ky listim ofron kontakte përkatëse dhe informacione të personalizuara për biznesin tuaj. Pasi të keni filloi biznesin tuaj, një GBP ofron rritje të shikueshmërisë në Google, aftësinë për të shfaqur propozimin tuaj të vlerës unike dhe mundësinë për t'u angazhuar me klientët tuaj dhe për të krijuar besim dhe besnikëri. 

Udhëzime të rëndësishme për profilin e biznesit të Google për t'u mbajtur mend 

Për të siguruar menaxhim optimal të profilit tuaj të biznesit, përfaqësoni me saktësi biznesin tuaj siç shfaqet në botën fizike dhe jepni informacione të sakta për vendndodhjen. Përdorni sa më pak kategori të mundshme për të përshkruar biznesin tuaj kryesor dhe mbani vetëm një profil për biznes për të shmangur problemet e shfaqjes në Google Maps dhe Search.

1. Përshkrimi i biznesit 

Në fushën e përshkrimit të biznesit, jepni informacione të rëndësishme dhe të dobishme për biznesin tuaj, duke përfshirë shërbimet, produktet, misionin dhe historinë e tij. 

  • Jini të sinqertë dhe të hapur me klientët tuaj. 
  • Shmangni përmbajtjen që është e parëndësishme ose që nuk ka lidhje të qartë me biznesin tuaj. 
  • Sigurohuni që përshkrimi i biznesit tuaj t'i përmbahet udhëzimeve të Google përmbajtje të ndaluar dhe të kufizuar
  • Përmbahuni nga fokusimi në promovime, çmime ose shitje të veçanta. 
  • Shmangni lidhjet e çdo lloji.

2. emër 

Sigurohuni që emri i biznesit tuaj të pasqyrojë me saktësi emrin tuaj të botës reale, aq sa përdoret në vitrinën tuaj, faqen e internetit dhe artikujt e shkrimit. Përfshirja e informacionit të panevojshëm mund të rezultojë në pezullimin e profilit tuaj të biznesit. 

3. Adresa 

Përdorni një adresë të saktë biznesi që pasqyron vendndodhjen tuaj fizike. Kutitë postare dhe kutitë postare në distancë nuk lejohen. Nëse është e nevojshme, përfshini detaje shtesë si numrat e apartamenteve ose ndërtesave, por vetëm nëse adresa zyrtare e rrugës nuk e përcakton me saktësi biznesin tuaj. Mos përfshini informacione të parëndësishme si URL ose fjalë kyçe në adresën tuaj.

Nëse duhet të specifikoni një numër kuti postare ose pakete, listoni adresën tuaj fizike si "Rreshti i Adresës 1" dhe numrin e kutisë tuaj postare ose paketës si "Rreshti i adresës 2". Megjithatë, nëse biznesi juaj nuk funksionon jashtë adresës së tij postare, nuk kualifikoheni për një profil biznesi. 

Bizneset mund të rendisin një zyrë si një hapësirë ​​pune vetëm nëse mbajnë sinjalistikë të qartë, pranojnë klientët gjatë orarit të punës dhe kanë staf nga punonjësit e tyre.

Bizneset e zonës së shërbimit duhet të kenë një vendndodhje qendrore me një zonë shërbimi. Nëse u shërbeni klientëve në adresën tuaj dhe dëshironi të krijoni një zonë shërbimi, ekipi juaj duhet të jetë në gjendje të plotësojë vendndodhjen e biznesit tuaj dhe të jetë në gjendje të pranojë klientët gjatë orëve të përcaktuara. 

Krijo vetëm një faqe për çdo vendndodhje të biznesit tuaj, qoftë në një llogari të vetme ose të shumëfishta. Mund të ekzistojnë faqe të veçanta për praktikues dhe departamente individuale në organizata të tilla si biznese, universitete, spitale dhe ndërtesa qeveritare.

4. Faqja e internetit dhe numri i telefonit 

Jepni një numër telefoni lokal ose për vendndodhjen e biznesit tuaj. Shmangni përdorimin e numrave të linjës qendrore të telefonatave dhe mos i ridrejtoni përdoruesit në faqet e uljes ose numrat e tjerë të telefonit. Numri i telefonit duhet të jetë nën kontrollin e drejtpërdrejtë të biznesit dhe numrat me tarifë premium që u ngarkojnë telefonuesve tarifa të larta nuk lejohen.  

5. Orari i punës 

Jepni orët tuaja të rregullta të funksionimit, duke përfshirë çdo orë të veçantë për pushime ose ngjarje. Vini re se disa biznese, si ato me orare të ndryshme ose ato që funksionojnë vetëm me takim, mund të mos ofrojnë orë pune. Këto përfshijnë akomodimin e brendshëm, shkollat ​​dhe universitetet, kinematë, shërbimet e transportit dhe vendet e ngjarjeve. 

Nëse biznesi juaj ka grupe të shumta orësh, referojuni udhëzimeve specifike të industrisë për bankat, shitësit e makinave, pikat e karburantit, restorantet dhe objektet e magazinimit. Ju gjithashtu mund të vendosni më shumë orë për të theksuar kohët për shërbime specifike. 

Për bizneset me orar sezonal, caktoni orar të rregullt gjatë sezonit të hapur dhe tregoni orët dhe mbylljet specifike të sezonit në përshkrimin e biznesit tuaj.

6. Kategoritë 

Përdorni vetëm disa kategori nga lista për të përshkruar biznesin tuaj primar sa më saktë që të jetë e mundur. Përqendrohuni në përshkrimin e biznesit tuaj në mënyrë holistike sesa në renditjen e shërbimeve ose lehtësive specifike. 

Shtimi i kategorive specifike do ta shtyjë Google të përfshijë automatikisht kategori më të përgjithshme. Nëse një kategori nuk është e disponueshme, zgjidhni një të përgjithshme, pasi Google mund të zbulojë ende informacione përkatëse nga faqja juaj e internetit dhe të përmendë në internet.

7. Menu 

Ekzistojnë dy lloje menysh: një për restorantet dhe lokalet e pijeve dhe një për bizneset e shërbimit si dyqanet e riparimit ose spa. Të dyja menytë duhet të përmbajnë një listë gjithëpërfshirëse të të gjithë artikujve dhe shërbimeve të disponueshme pa u mbështetur në "artikuj të njohur" ose fragmente. 

URL-të e menysë nuk duhet të çojnë në porosi ose shërbime shpërndarjeje nga palët e treta pa pëlqimin e pronarit të biznesit. Palët e treta që menaxhojnë profilet e biznesit duhet të marrin leje përpara se të dërgojnë një URL të menysë.

8. Produkte 

Shfaqni produktet tuaja në dyqan në profilin tuaj të biznesit për t'i kthyer kërkuesit në internet në blerës në dyqan. Mund t'i ngarkoni produktet tuaja manualisht duke përdorur Redaktuesin e Produkteve ose të zgjidhni përditësimet automatike duke lidhur sistemin tuaj të pikës së shitjes me aplikacionin e Inventarit Lokal ose lexuesin e produktit.

  • Ndiqni Politika e reklamave të blerjeve kur dorëzoni produkte nëpërmjet Redaktuesit të Produkteve ose përditësimeve automatike.
  • Produktet dhe shërbimet e rregulluara, si alkooli, duhani dhe lojërat e fatit, si dhe shërbimet financiare, farmaceutike, suplementet e pamiratuara dhe pajisjet shëndetësore ose mjekësore, nuk lejohen.
  • Produktet që thyejnë politikën e Google mund të çojnë në heqjen e të gjithë katalogut të produkteve, edhe nëse disa produkte nuk e shkelin politikën.

Këshilla se si të rritni profilin tuaj të biznesit në Google ndërsa qëndroni në përputhje 

Maksimizoni efektivitetin dhe tërheqjen e profilit tuaj të biznesit të Google duke ndjekur udhëzimet e Google me këto këshilla.

1. Shtoni foto dhe video cilësore 

Shtimi i fotografive dhe videove cilësore në profilin tuaj ju lejon të shfaqni produktet, shërbimet, objektet dhe stafin tuaj në mënyrë realiste dhe tërheqëse, duke theksuar veçoritë dhe përfitimet unike që ju veçojnë. Gjithashtu krijon një përshtypje pozitive dhe krijon besim me klientët tuaj. Kur shtoni foto dhe video, sigurohuni që ato të jenë relevante, të qarta dhe me rezolucion të lartë. 

2. Menaxhoni vlerësimet dhe vlerësimet e klientëve 

Menaxhimi i komenteve dhe vlerësimeve të klientëve ndihmon në marrjen e komenteve dhe njohurive të klientëve, krijon besueshmëri me klientët potencialë që kërkojnë prova sociale dhe rrit dukshmërinë tuaj në Google duke demonstruar aktivitetin dhe reagimin tuaj. 

Inkurajoni vlerësimet dhe vlerësimet e ndershme dhe konstruktive të klientëve përmes kërkesave të sjellshme, mesazheve vijuese dhe kodeve ose ngjitëseve të dukshme QR. Përgjigjuni në mënyrë profesionale dhe të menjëhershme ndaj vlerësimeve pozitive dhe negative, duke adresuar shqetësimet dhe duke ofruar zgjidhje ose falje sipas nevojës. Trajtoni rishikimet e rreme ose të padëshiruara në mënyrë etike duke i shënuar ose raportuar ato dhe shmangni praktikat manipulative ose të stimuluara të rishikimit.

3. Përdorni veçoritë e Profilit të Biznesit të Google 

Përdorni veçoritë dhe mjetet e Google për të përmirësuar GBP-në tuaj. Ndani përditësimet dhe promovimet me klientët përmes Google Posts për produkte, shërbime, ngjarje dhe oferta të reja. Shfaqini ato në profilin tuaj për të tërhequr vëmendjen, për të nxitur trafikun dhe për të rritur konvertimet.

Shtoni opsionet e rezervimit në internet ose të caktimit të takimeve në profilin tuaj duke përdorur sistemin vendas të rezervimit të Google ose një ofrues të palëve të treta për t'i lejuar klientët të rezervojnë shërbimet direkt nga profili juaj. Përgjigjuni pyetjeve të zakonshme që klientët mund të kenë në lidhje me biznesin tuaj në seksionin Pyetje dhe Përgjigje të profilit tuaj. 

4. Optimizoni për SEO Lokale 

Optimizimi përfshin përmirësimin e dukshmërisë tuaj në internet dhe renditjen për kërkimet lokale në Google. Duke vepruar kështu, ju mund të arrini më shumë klientë që kërkojnë biznese si tuajat në zonën tuaj, të konkurroni me biznese të tjera lokale që ofrojnë produkte ose shërbime të ngjashme dhe të rrisni shanset tuaja për t'u shfaqur në paketën lokale - seksioni i rezultateve të kërkimit të Google që tregon tre më të mirat bizneset lokale të lidhura me një pyetje. 

Për të optimizuar profilin tuaj për SEO lokale, sigurohuni që informacioni juaj NAP (Emri, Adresa, Telefoni) të jetë i qëndrueshëm në të gjitha platformat online, të përdorni fjalë kyçe në mënyrë efektive dhe të inkurajoni klientët të lënë komente. Shqyrtimet dhe vlerësimet përfitojnë SEO lokale duke treguar popullaritetin dhe cilësinë tuaj, duke ofruar prova sociale dhe dëshmi që mund të ndikojnë në vendimet e klientit.

5. Monitoroni dhe analizoni performancën e profilit 

Analiza ndihmon në matjen e efektivitetit të profilit tuaj për sa i përket përshtypjeve, klikimeve dhe konvertimeve. Duke identifikuar pikat e forta dhe të dobëta të profilit tuaj dhe veçorive të tij për sa i përket sjelljes, komenteve dhe angazhimit të përdoruesit, ju mund të rregulloni dhe përmirësoni bazuar në njohuritë dhe praktikat më të mira të mbështetura nga të dhënat. 

Përdorni pultin e Google My Business për të monitoruar dhe analizuar performancën e profilit tuaj. Ky panel kontrolli ofron metrika dhe raporte të tilla si "Insights" për të treguar se si klientët gjejnë dhe ndërveprojnë me profilin tënd, Rishikimet për të shfaqur vlerësimet dhe përgjigjet dhe Produktet për të shfaqur të dhënat e performancës në produktet e tua të shtuara.

doola Mbështet biznesin tuaj që nga fillimi

Një "Profil biznesi i Google" ndihmon në rritjen e dukshmërisë suaj dixhitale dhe potencialisht në tërheqjen e më shumë klientëve. Ndiqni udhëzimet e Google dhe përdorni veçoritë e tij për të optimizuar profilin tuaj për SEO lokale, duke rritur praninë, besueshmërinë dhe përfitimin tuaj. 

Ndërkohë, nëse keni nevojë për ndihmë për ngritjen e biznesit tuaj ose për operacionet e përditshme, kontaktoni doola. Doola's Business/LLC Formation Services ofron ndihmë në fillimin dhe drejtimin e një biznesi në internet. Nga regjistrimi i një emri biznesi deri te krijimi i një GBP, doola ofron zgjidhje të shpejta dhe të përballueshme. 

FAQs 

A mund të krijoj shumë profile biznesi në Google për degë të ndryshme të biznesit tim? 

Po, ju mund të krijoni profile të shumta biznesi në Google për degë të ndryshme të biznesit tuaj, për sa kohë që secila degë ka një vendndodhje fizike ose zonë shërbimi ku u shërben klientëve ballë për ballë ose ofron mallra ose shërbime. 

A është e nevojshme të kesh një vitrinë fizike për të krijuar një profil biznesi në Google? 

Jo, nuk të nevojitet një vitrinë fizike për të krijuar një profil biznesi në Google. Mund të krijosh një profil për një biznes në zonën e shërbimit që sjell mallra ose shërbime drejtpërdrejt te klientët, si p.sh. hidraulik, peizazhist ose furnizues ushqimi.

Çfarë duhet të bëj nëse dua ta zhvendos profilin tim të biznesit të Google në një adresë të re? 

Nëse dëshironi të zhvendosni profilin tuaj të biznesit të Google në një adresë të re, duhet të përditësoni adresën në profilin tuaj dhe ta verifikoni atë me Google. 

Sa shpesh duhet të përditësoj informacionin e "Profilit tim të biznesit"? 

Përditësoni profilin tuaj të biznesit me çdo ndryshim në orët, produktet ose shërbimet tuaja.

Çfarë duhet të bëj nëse "Profili im i biznesit" pezullohet ose hiqet nga Google? 

Nëse Google pezullon ose heq profilin tuaj të biznesit, ju keni shkelur udhëzimet e krijimit dhe menaxhimit të profilit të tyre. Për të zgjidhur problemin dhe për të rivendosur profilin tuaj, duhet të adresoni shkakun e pezullimit ose heqjes dhe të kërkoni rivendosjen nga Google. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.