Formulari 205 LLC: Certifikata e Formimit të Teksasit

Nëse planifikoni të filloni një biznes në Teksas dhe të formoni një LLC, do t'ju duhet të plotësoni Formularin 205. Formulari 205 LLC përdoret për të krijuar një kompani me përgjegjësi të kufizuar (LLC) në Teksas. Nëse planifikoni të hyni në SHBA me një vizë E2, ose jeni tashmë një banor i Teksasit, paraqitja e një LLC në Teksas është e thjeshtë, por do t'ju duhet ky formular. Lexoni për këshilla për sukses kur depozitoni Formularin 205 LLC në Teksas.

Çfarë është Forma 205 LLC?

Formulari 205 LLC i referohet dokumentit të kërkuar për të krijuar një kompani me përgjegjësi të kufizuar (LLC) në Teksas. Është dorëzimi fillestar që regjistron zyrtarisht LLC-në tuaj në qeverinë e shtetit. Ju dorëzoni Formularin 205 LLC me Sekretarin e Shtetit të Teksasit. 

Informacioni i kërkuar në Formularin 205 LLC përfshin emrin dhe llojin e subjektit, agjentin e regjistruar dhe zyrën e regjistruar, autoritetin qeverisës, qëllimin e biznesit dhe adresën postare të kompanisë.

Si të merrni Formularin 205?

Ju mund ta shkarkoni direkt Formularin 205 LLC nga faqja zyrtare e Sekretarit të Shtetit të Teksasit ose nga faqja e internetit e agjencisë shtetërore përgjegjëse për regjistrimet e bizneseve. Përndryshe, ju mund të kërkoni një kopje me postë ose të vizitoni zyrën lokale për të marrë formularin personalisht.

Çfarë informacioni duhet të jepni në Formularin 205?

Formulari 205 LLC kërkon një sasi të konsiderueshme informacioni në lidhje me biznesin e ri. Kërkesat për paraqitje janë përfshirë në PDF me formularin. Ju do të duhet të jepni informacionin bazë për LLC-në tuaj, duke përfshirë emrin, adresën, emrin dhe adresën e agjentit të regjistruar, si dhe emrat dhe adresat e anëtarëve ose menaxherëve.

Informacioni i kërkuar në Formularin 205 LLC përfshin:

 • Emri dhe lloji i entitetit
 • Agjent i regjistruar dhe zyra e regjistruar
 • Autoriteti drejtues i LLC
 • qëllimi i LLC
 • Adresa postare e kompanisë
 • LLC Kohëzgjatja
 • Data e hyrjes në fuqi
 • Ekzekutim
 • Udhëzimet e pagesës dhe dorëzimit, së bashku me një tarifë depozitimi prej 300 dollarësh
 • Informacione plotësuese ose të përkohshme

Si të paraqisni për Certifikatën e Formimit të Teksasit për LLC?

Për të paraqitur një Certifikatë të Formimit të Teksasit për LLC, mund të dorëzoni një kopje PDF të Formularit 205 LLC në internet në portalin e Sekretarit të Shtetit të Teksasit këtu. Ju gjithashtu mund të printoni dhe dërgoni dy kopje të formularit të plotësuar së bashku me tarifën e depozitimit prej 300 dollarësh në:

sekretar i Shtetit

Kutia Postare 13697 Certifikata e Formimit

Austin, TX 

78711-3697 

Nëse keni ndonjë pyetje, mund të kontaktoni Sekretarin e Shtetit të Teksasit me telefon në (512) 463-5555 ose me email në corpinfo@sos.texas.gov. Ju gjithashtu mund të merrni detaje në Sekretari i Shtetit të Teksasit SOSUpload System

Pasi të keni përfunduar, ju do të merrni një certifikatë formimi të Texas LLC, zakonisht brenda dy javësh nga depozitimi. 

Këshilla për plotësimin me sukses të formularit 205 

Nëse nuk përfshini informacionin e saktë, nuk arrini të caktoni një agjent të regjistruar ose dorëzoni kopje të pamjaftueshme të informacionit, aplikimi i Formularit 205 LLC mund të refuzohet. Këtu janë disa këshilla për t'ju ndihmuar të plotësoni formularin e aplikimit:

Sigurimi i informacionit të saktë

Informacioni i saktë përfshin të gjithë informacionin e kërkuar. Kur dërgoni dokumentin me postë, duhet të dorëzoni dy kopje me pagesën. Kur dorëzoni në internet përmes SOSUpload, nuk supozohet të përfshini një kopje të udhëzimeve, një kopje të kopjuar të dokumentit, informacionin e pagesës ose informacionin personal identifikues. Nëse e bëni këtë, dokumenti mund të refuzohet. 

Paguani tarifat e kërkuara të depozitimit

Në Teksas, tarifa e paraqitjes për Formularin 205 LLC është 300 dollarë. Nëse nuk paguani tarifën e depozitimit me aplikacionin, aplikimi juaj do të refuzohet. Ju mund t'i dërgoni me postë një çek të bërë Sekretarit të Shtetit me dosjen ose të paguani me kartë krediti përmes sistemit SOSUpload.  

Sekretari i Shtetit të Teksasit pranon metodat e mëposhtme të pagesës:

 • Kartë krediti (American Express, Discover, MasterCard ose Visa, subjekt i një tarife shtesë ligjore prej 2.7% të shumës së tarifuar)
 • Çeku (personal ose biznesi)
 • Porosia e parave
 • Para
 • Legalease (administruar nga Frost Bank)

Kuptoni implikimet ligjore

Krijimi i një LLC në Teksas vjen me një sërë implikimesh ligjore. Për shembull, sipas Forma 205, “Një person kryen një vepër penale sipas nenit 4.008 të BOC nëse personi nënshkruan ose drejton depozitimin e një dokumenti dosjeje që personi e di se është materialisht i rremë me qëllim që instrumenti t'i dorëzohet Sekretarit të Shtetit për depozitim. Vepra është një kundërvajtje e klasit A, përveç nëse qëllimi i personit është të dëmtojë ose mashtrojë një tjetër, në të cilin rast vepra është një vepër penale e burgut shtetëror.” 

Përveç kësaj, ju duhet të keni pëlqimin e agjentit të regjistruar për t'i emëruar ata si agjent të regjistruar. Një dokument në dosje pranë Sekretarit të Shtetit është një procesverbal publik që i nënshtrohet publikut

aksesi dhe zbulimi. Prandaj, çdo informacion që jepni, duke përfshirë adresat, bëhet një rekord publik. 

Mbani kopje të të gjitha dokumenteve për referencë në të ardhmen

Mbani kopje të të gjitha dokumenteve për referencë në të ardhmen për të mbrojtur kompaninë tuaj. Merrni parasysh mbajtjen e kopjeve fizike dhe dixhitale me dokumente të tjera të rëndësishme. 

Kërkoni udhëzime profesionale nëse është e nevojshme

Në disa raste, veçanërisht në situata komplekse ose nëse keni dyshime në lidhje me implikimet ligjore të krijimit të një LLC, profesionistët mund të ndihmojnë. Ju mund të kontaktoni një avokat të specializuar në formimin e biznesit për të siguruar pajtueshmërinë. Në disa raste, a shërbimi i krijimit të biznesit gjithashtu mund të ndihmojë. 

Çfarë ndodh pasi të depozitoni formularin 205?

Pas paraqitjes së Formularit 205 LLC dhe pagesës së tarifave të nevojshme, LLC juaj do të regjistrohet zyrtarisht në shtet. Zakonisht do të merrni një letër konfirmimi ose njohjeje, së bashku me çdo udhëzim ose certifikatë shtesë të kërkuar nga shteti. 

Sekretari i Shtetit të Teksasit aktualisht po përpunon dosjet direkte SOS në tre deri në katër ditë pune, megjithëse mund të zgjasë deri në dy javë. Për dosjet me postë, mund të zgjasë më shumë.

Mbështetje në krijimin e LLC tuaj

Si pronar biznesi, thjeshtimi i proceseve për t'u fokusuar në biznesin tuaj kryesor mund të çlirojë kohë të vlefshme. Kur të jeni gati për formojnë një Texas LLC, shërbimet e formimit të biznesit doola mund të ndihmojnë duke thjeshtuar procesin dhe duke kursyer kohë. Marr formimi i biznesit doola dhe shërbimet e pajtueshmërisë për të krijuar shpejt dhe me lehtësi një Texas LLC dhe për të siguruar që kompania juaj të plotësojë të gjitha kërkesat ligjore. 

FAQs

A mund ta ndryshoj informacionin në Formularin 205 pasi ta dorëzoj atë?

Jo, nuk mund ta ndryshoni informacionin pasi të keni dorëzuar Formularin 205 LLC. Megjithatë, nëse keni nevojë të përditësoni ndonjë informacion, mund të përdorni formularin e duhur për të ndryshuar, për shembull, agjentin e regjistruar. Ti mundesh gjeni të gjitha formularët e regjistrimit të Teksasit këtu

A mund ta plotësoj formularin 205 me dorë apo duhet ta shtyp?

Formulari 205 lejon hapësirën për të shtypur me lehtësi informacionin e kërkuar në internet. Nëse keni pyetje të tjera, mund të kontaktoni drejtpërdrejt me Sekretarin e Shtetit të Teksasit me telefon në (512) 463-5555 ose me email në corpinfo@sos.texas.gov.

Sa kohë duhet që Formulari 205 të përpunohet?

Kohët e përpunimit të Formularit 205 LLC ndryshojnë sipas metodës së aplikimit, por zakonisht zgjasin tre deri në dhjetë ditë pune pasi të merret nga Sekretari i Shtetit të Teksasit. 

A mund të përdor një shërbim agjenti të regjistruar për adresën e LLC-së sime në Formularin 205?

Po, ju mund të përdorni një shërbim agjenti të regjistruar për adresën e LLC-së tuaj në Formularin 205. Teksasi ju lejon gjithashtu të përdorni një kuti postare si adresë biznesi për qëllime fillestare të depozitimit.

A mund ta tërheq LLC-në time pas paraqitjes së Formularit 205?

Jo, ju nuk mund ta tërhiqni LLC-në tuaj pas paraqitjes së Formularit 205. Megjithatë, ju mund të shpërndani një Texas LLC në çdo kohë. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.