eToro vs ndërmjetësve interaktivë: Një krahasim krah për krah

Nëse merreni me kriptomonedha, duhet të keni pyetur veten se cila platformë e tregtimit në internet mund t'ju ndihmojë të përmirësoni interesin tuaj për investime. Një platformë tregtare në internet është një teknologji që lejon përdoruesit të bëjnë porosi për artikujt financiarë në një rrjet. 

Ai mbështet tregtimin e artikujve të ndryshëm financiarë nëpërmjet një ndërmjetësi financiar ose drejtpërdrejt ndërmjet pjesëmarrësve. eToro dhe Interactive Brokers janë dy nga platformat më të spikatura të tregtimit në internet.

eToro është një platformë tregtare dhe investimi që ju lejon të rritni njohuritë dhe suksesin tuaj në një komunitet global tregtarësh. Në të njëjtën kohë, Interactive Brokers, Inc. (IB) është një korporatë ndërkombëtare brokerimi me seli në Shtetet e Bashkuara. 

Ajo operon platformën më të madhe të tregtimit elektronik në botë në lidhje me tregtimin mesatar të të ardhurave ditore. Blogu synon të ofrojë një krahasim të plotë të eToro dhe Interactive Brokers. Do t'ju ndihmojë të zgjidhni platformën më të mirë të tregtimit në internet për nevojat tuaja të investimit.

Përmbledhje e platformës së eToro

eToro u lançua në 2007 dhe është zhvilluar për t'u bërë një platformë e njohur tregtare në internet, e njohur për qasjen e saj krijuese ndaj investimeve. E themeluar për të hapur tregtimin, eToro ka një prani globale me mbi 33 milionë përdorues të regjistruar në mbi 76 vende. Fushat kryesore të synuara të eToro janë:

Përshtatja dixhitale

eToro siguron një përvojë të lehtë dixhitale. Ajo ofron platformën e saj në gjuhë të ndryshme për të përmbushur nevojat e ndryshme të përdoruesve të saj.

Përputhja rregullatore

eToro bashkëpunon me biznese si Trulioo për të verifikuar identifikimin dhe për të ruajtur pajtueshmërinë në tregjet globale.

Zgjerimi i tregut

eToro vazhdon të zgjerohet në tregje të reja. Theksi i saj është në Lindjen e Mesme dhe Afrikën e Veriut dhe së fundmi është licencuar në Abu Dhabi për të lehtësuar rritjen.

Lexoni gjithashtu: eToro vs Trading 212: Cilin duhet të përdorni?

Përmbledhje e platformës së ndërmjetësve interaktivë

Interactive Brokers u themelua në 1978 nga Thomas Peterffy. Është një firmë e famshme brokerimi me një histori të gjatë në botën financiare. Filloi si një krijues tregu, duke filluar tregtimin elektronik, përpara se të zgjerohej në shërbimet e brokerimit. 

Interactive Brokers është i lidhur me mbi 135 tregje në 33 vende. Ai i lejon tregtarët të investojnë globalisht në një shumëllojshmëri të klasave të aktiveve. Fushat kryesore të fokusit të Brokerëve Interaktivë janë:

Disponueshmëria e letrave me vlerë të shkurtër

Sistemi SLB i IBKR i lejon klientët të kërkojnë letra me vlerë të klasifikueshme përmes Portalit të Klientit, të përditësuar periodikisht gjatë gjithë ditës.

Eksploruesi i bazave

Interactive Brokers ofron të dhëna të plota themelore, duke përfshirë vlerësimet e analistëve, për mbi 30,000 firma, me 300+ pika të dhënash dhe 80+ burime lajmesh.

Programi i rritjes së rendimentit të aksioneve

Interactive Brokers u mundëson klientëve të gjenerojnë para shtesë përmes këtij programi. Ata mund t'u japin hua tregtarëve aksione të paguara plotësisht për blerje të shkurtra.

Karakteristikat e Brokers Interactive dhe eToro

Karakteristikat e Brokers Interactive dhe eToro

Të dy eToro dhe Interactive Brokers kanë disa ngjashmëri. Ato gjithashtu ndryshojnë në disa mënyra dhe synojnë lloje të ndryshme tregtarësh. Këtu, ne shqyrtojmë veçoritë e secilit krah për krah për t'ju ndihmuar në marrjen e vendimit të duhur:

Tregtare sociale

eToro është një novator në tregtinë sociale. Ai i lejon përdoruesit të rikrijojnë tregti të suksesshme të investitorëve nëpërmjet aplikacionit CopyTrader. Kjo është veçanërisht e dobishme për fillestarët, të cilët mund të mësojnë duke imituar teknikat e tregtarëve më me përvojë.

CopyPortfolios ofron gjithashtu një opsion të portofolit të menaxhuar. Ai mbledh së bashku asetet ose tregtarët me performancë të lartë. Këta elementë promovojnë një mjedis tregtar të drejtuar nga komuniteti dhe demokratizojnë aksesin në teknikat e ekspertëve të tregtimit.

Në të kundërt, ndërmjetësit ndërveprues nuk ofrojnë teknika të tregtimit social. Ata ofrojnë mjete më efektive dhe qasje të konsiderueshme në treg për tregtarët e vetëdrejtuar.

Kjo mund të mos jetë tërheqëse për fillestarët që kërkojnë udhëzime përmes tregtisë sociale, por është e dobishme për tregtarët me përvojë që duan të hartojnë dhe zbatojnë strategjitë e tyre.

Pra, eToro është një opsion ideal për ata që janë të interesuar në tregtinë sociale për të shfrytëzuar ekspertizën e tregtarëve të tjerë. Interactive Brokers është i përshtatshëm në mënyrë efikase për tregtarët e pavarur dhe me përvojë.

Ndërfaqja e lehtë për përdorim

Platforma e eToro është e famshme për paraqitjen e saj miqësore për përdoruesit, e cila synohet të jetë e lehtë dhe e aksesueshme për tregtarët e të gjitha niveleve të aftësive. Ndërfaqja e pastër, primare ju ndihmon të kaloni lehtësisht midis aktiveve dhe tregjeve, të kryeni transaksione dhe të monitoroni portofolet.

Lehtësia e përdorimit të tij është një nga avantazhet më domethënëse të eToro, veçanërisht për tregtarët fillestarë.

Interactive Brokers ofron platforma të avancuara tregtare, si Trader Workstation (TWS) dhe IBKR Mobile. Këto platforma janë të pasura me veçori dhe ofrojnë aftësi të avancuara tregtare. Megjithatë, ndërlikimet e tyre mund të kenë nevojë të sqarohen për të sapoardhurit.

Procesi i mësimit të lartë mund të jetë një pengesë për tregtarët e papërvojë, por tregtarët me përvojë mund të vlerësojnë nivelin e aftësisë dhe personalizimit.

eToro është alternativa më e mirë për ata që duan një platformë të lehtë për t'u përdorur. Për shkak të kompleksitetit të tij, ndërmjetësit ndërveprues mund të jenë një mjet efektiv për tregtarët e aftë.

Tregtimi i Cryptocurrency

eToro ka një gamë të gjerë kriptomonedhash për të përmbushur kërkesën në rritje për asete dixhitale. Përdoruesit mund të tregtojnë kriptomonedha të njohura, duke përfshirë Bitcoin, Ethereum, Ripple dhe altcoin më pak të njohura.

Platforma mbështet kriptomonedhën direkte për blerje dhe tregtim. Kjo e bën atë një opsion të lehtë për mbështetësit e kriptove.

Interactive Brokers ka rritur aftësitë e saj për të inkorporuar kriptomonedhën, por ofron më pak mundësi se eToro.

Ndërsa mbulon kriptovalutat kryesore, përqendrimi i tij kryesor mbetet në klasat tradicionale të aktiveve. Ky mund të jetë një disavantazh për tregtarët që janë investuar në mënyrë të konsiderueshme në kriptovaluta.

Mund të konsiderohet se eToro është një vend kryesor për tregtimin e zgjeruar të bitcoin. Interactive Brokers është ideale për ata që duan të eksperimentojnë me kriptomonedha, por zgjedhin klasa të tjera aktivesh.

Të mirat dhe të këqijat e ndërmjetësve interaktivë dhe eToro

Të mirat dhe të këqijat e ndërmjetësve interaktivë dhe eToro

Të dy eToro dhe Interactive Brokers kanë avantazhe dhe disavantazhe të ndryshme, të cilat i bëjnë ato të përshtatshme për lloje të ndryshme tregtarësh.

Të mirat e eToro

eToro shquhet për veçoritë e ndërveprimit social, duke i lejuar tregtarët të komunikojnë, të shkëmbejnë njohuri dhe të diskutojnë metodat brenda komunitetit. Ky aspekt social nxit një mjedis bashkëpunues që mund të jetë veçanërisht informues për përdoruesit. 

Për më tepër, eToro ofron shumë burime arsimore, duke përfshirë artikuj, video dhe mësime, për të ndihmuar përdoruesit të përmirësojnë aftësitë e tyre tregtare. Këto burime janë të dobishme për tregtarët e rinj dhe të ndërmjetëm. 

Aksesueshmëria e platformës është një tjetër avantazh, pasi ajo është e disponueshme në disa gjuhë dhe i shërben një audiencë globale, duke e bërë atë një zgjedhje tërheqëse për tregtarët ndërkombëtarë.

Të mirat e ndërmjetësve interaktivë

Brokers Interactive shkëlqen në pajtueshmërinë rregullatore dhe sigurinë. Disa organe rregullatore të nivelit të lartë e rregullojnë atë, duke përfshirë SEC të Shteteve të Bashkuara, FCA të Mbretërisë së Bashkuar dhe ASIC në Australi. 

Kjo mbikëqyrje rregullatore siguron siguri dhe besueshmëri të lartë për tregtarët. Platforma ofron gjithashtu akses të gjerë në tregun ndërkombëtar, duke u ofruar tregtarëve akses në më shumë se 135 tregje në 33 vende, gjë që është e dobishme për investitorët që kërkojnë të diversifikojnë investimet e tyre gjeografikisht. 

Për më tepër, Interactive Brokers përfshin aftësi të avancuara tregtare, të tilla si strategjitë e opsioneve, përhapjet e të ardhmes dhe llojet e avancuara të porosive FX, duke e bërë atë një zgjedhje të shkëlqyer për tregtarët profesionistë dhe institucionalë.

Disavantazhet e eToro

eToro ka të metat e veta. Platforma vendos një tarifë fikse tërheqjeje, e cila mund të dëmtojë përdoruesit që transferojnë shpesh fonde. Për më tepër, eToro kërkon një depozitë minimale më të lartë se shumë platforma të tjera, gjë që mund të jetë një pengesë për tregtarët e rinj me fonde të kufizuara. 

Nëse një llogari mbetet joaktive për një periudhë të zgjatur, eToro ngarkon një tarifë pasiviteti, e cila mund të dëmtojë tregtarët e rastësishëm që nuk tregtojnë rregullisht.

Disavantazhet e ndërmjetësve interaktivë

Brokerat interaktivë gjithashtu kanë pjesën e tyre të disavantazheve. Platforma ka marrë kritika për shërbimin e saj ndaj klientit, me përdoruesit që shpesh e kanë të vështirë të marrin ndihmë të shpejtë dhe të dobishme. 

Për më tepër, disa lloje llogarish kërkojnë balanca minimale të larta, të cilat mund të jenë jashtëzakonisht të shtrenjta për investitorët e vegjël ose fillestarë. 

Struktura e çmimeve të ndërmjetësve interaktivë mund të jetë komplekse, me kosto të ndryshme për shërbime dhe lloje të ndryshme llogarish, duke e bërë të vështirë për përdoruesit e rinj të kuptojnë implikimet ekonomike të tregtisë së tyre.

eToro vs Brokerat Interaktivë: Krahasimi i Çmimeve 

eToro vs Interactive Brokers_ Krahasimi i çmimeve

Çmimi është një konsideratë e rëndësishme që mund të ndikojë ndjeshëm në shpenzimet e përgjithshme tregtare dhe përfitimin. Këtu është një krahasim i plotë i strukturave të çmimeve për eToro dhe Interactive Brokers që mbulon llojet e llogarive, tarifat dhe faktorë të tjerë financiarë:

Depozitat minimale

eToro kërkon një depozitë minimale prej 200 dollarë në shumicën e vendeve dhe 100 dollarë për australianë dhe disa banorë të tjerë.

Asnjë depozitë minimale nuk kërkohet për të hapur një llogari me Brokerat Interactive. Megjithatë, disa lloje llogarish mund të kërkojnë minimume më të larta. Një llogari e marzhit zakonisht kërkon një depozitë prej të paktën 2,000 dollarë.

Struktura e tarifave

Përhapjet për tregtim në eToro ndryshojnë sipas aktivit. Për shembull, diferenca për tregtimin EUR/USD fillon me një pip, ndërsa diferenca për Bitcoin është 0.75%. 

Nga ana tjetër, përhapjet në Brokerat Interaktivë ndryshojnë sipas tregut dhe klasës së aktiveve. Për Forex, diferenca është 0.1 pips plus një tarifë 0.40 pips për 100,000 njësi monedhë.

eToro ngarkon një tarifë prej 10 dollarë në muaj pas 12 muajsh pasiviteti. Megjithatë, Interactive Brokers nuk ngarkon më tarifa pasiviteti për llogaritë individuale, një shtesë që synon të përmirësojë aksesin e platformës.

Përvoja dhe mbështetja e përdoruesit 

eToro vlerësohet shumë për navigimin dhe funksionalitetin e tij intuitiv. Ofron shërbim ndaj klientit 24/5 përmes bisedës live dhe emailit. Në përgjithësi, reagimet dhe vlerësimet e përdoruesve janë të shkëlqyera, me fillestarët që vlerësojnë lehtësinë e përdorimit.

Ndërmjetësuesit Interaktivë janë efektivë, por mund të jenë dërrmues. Ai ofron ndihmë telefonike dhe bisede 24/5, megjithëse ka marrë kritika. Reagimet dhe rishikimet e përdoruesve kritikohen shpesh për rrugën e tyre të ashpër të të mësuarit.

Si mund ta mbroni investimin tuaj në kripto me një LLC

Nevojat dhe përvoja juaj tregtare do të ndikojnë nëse zgjidhni eToro ose Interactive Brokers. eToro është e specializuar në tregtimin social dhe lehtësinë e përdorimit, ndërsa Interactive Brokers ofron mjete të avancuara dhe tarifa të përballueshme për ekspertët. Analizoni qëllimet dhe preferencat tuaja për të përcaktuar përshtatjen më të mirë. 

Por çfarëdo platforme që zgjidhni, formimi i një LLC do të jetë vendimi më i mirë për të mbrojtur investimet tuaja. Do t'ju mbrojë kundër padive dhe detyrimeve të mëdha dhe do t'ju sjellë dobi në dosjet tuaja tatimore. 

Ne në doola sigurojmë që i ofrojmë çdo sipërmarrësi në mbarë botën mundësinë për të krijuar një US LLC. Shërbimet tona të kontabilitetit dhe pajtueshmërisë tatimore në doola Pajtueshmëria totale pako gjithashtu nivelojnë shëndetin e tyre financiar. 

Talenti është kudo; mundësia nuk është. Shfrytëzojeni mundësinë tuaj duke regjistrimi për një konsultë falas.

FAQs

FAQ

Cilat janë ndryshimet kryesore midis eToro dhe Brokers Interactive?

eToro është i njohur për veçoritë e tij të tregtimit social, duke i lejuar përdoruesit të kopjojnë tregtitë e investitorëve të suksesshëm. Në të njëjtën kohë, Interactive Brokers ofron mjete të avancuara tregtare dhe akses të gjerë tregu për tregtarët profesionistë.

Cila platformë është më e mirë për fillestarët, ndërmjetësit eToro apo Interaktivë?

eToro është përgjithësisht më i mirë për fillestarët për shkak të ndërfaqes së tij miqësore për përdoruesit dhe burimeve arsimore. Në të kundërt, Brokerat Interaktivë mund të jenë më të përshtatshëm për tregtarët me përvojë që kërkojnë aftësi të avancuara tregtare.

A ka ndonjë tarifë tërheqjeje në eToro dhe Interactive Brokers?

eToro vendos një tarifë fikse tërheqjeje, ndërsa Interactive Brokers nuk ngarkon tarifa për tërheqje, por ka kosto të tjera që lidhen me shërbime dhe lloje të ndryshme llogarish.

Çfarë lloj asetesh mund të tregtoj në eToro dhe ndërmjetësit Interaktivë?

eToro ofron shumë asete, duke përfshirë aksione, ETF, kriptovaluta, mallra dhe indekse. Brokerat interaktivë gjithashtu ofrojnë akses në shumë asete, duke përfshirë aksione, opsione, të ardhme, forex dhe obligacione nëpër tregje të shumta ndërkombëtare.

Si e sigurojnë eToro dhe ndërmjetësit Interaktivë sigurinë e përdoruesve të tyre?

eToro përputhet me standardet rregullatore globale dhe bashkëpunon me bizneset për të verifikuar identifikimin dhe për të ruajtur pajtueshmërinë. Brokerat Interaktivë rregullohen nga organe rregullatore të nivelit të lartë, duke përfshirë SEC, FCA dhe ASIC, duke siguruar siguri dhe besueshmëri të lartë për tregtarët.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.