eToro vs Binance: Cili është më mirë të përdoret?

Kur bëhet fjalë për tregtimin e kriptomonedhave, zgjedhja e platformës së duhur mund të bëjë të gjithë ndryshimin. Ndërsa opsionet e shumta janë të disponueshme, dy emra shpesh dallohen midis turmës: eToro dhe Binance. 

Të dyja platformat ofrojnë veçori unike, opsione të ndryshme tregtare dhe ndërfaqe miqësore për përdoruesit. Por cili i përshtatet vërtet nevojave tuaja?

Në këtë krahasim gjithëpërfshirës, ​​ne do të thellohemi në aspektet kritike të eToro dhe Binance, duke ju ndihmuar të vendosni se cila platformë është më e përshtatshme për udhëtimin tuaj të tregtimit të kriptomonedhave. 

Pavarësisht nëse jeni një fillestar që kërkon një pikë hyrjeje të drejtpërdrejtë ose një tregtar me përvojë që kërkon mjete të avancuara, analiza jonë do të sigurojë njohuritë e nevojshme për të marrë një vendim të informuar.

Le të eksplorojmë eToro dhe Binance për të përcaktuar se cili është më i mirë.

Përmbledhje e eToro dhe Binance

eToro 

eToro, i lançuar në vitin 2007, është vendosur si një platformë kryesore tregtare sociale. Ai ofron shumë asete, duke përfshirë kriptomonedha, aksione, ETF dhe më shumë. 

Qasja e tij unike ndaj tregtimit kombinon mundësitë tradicionale të investimit me një aspekt të fuqishëm të rrjeteve sociale, duke e bërë atë të aksesueshëm dhe tërheqës për tregtarët e të gjitha niveleve të përvojës.

Një nga veçoritë e spikatura të eToro është ndërfaqja grafike e përdoruesit (GUI) intuitive dhe miqësore për përdoruesit, duke thjeshtuar procesin e tregtimit. Kjo e bën atë një zgjedhje tërheqëse për investitorët fillestarë dhe me përvojë. Sidoqoftë, ajo që e dallon vërtet eToro është mjeti i tij inovativ i tregtimit social. 

Kjo veçori i lejon përdoruesit të ndjekin dhe të përsërisin tregtinë e investitorëve të suksesshëm, duke nxitur një mjedis tregtar të drejtuar nga komuniteti.

Duke u mundësuar përdoruesve të gjurmojnë dhe imitojnë tregtitë e tregtarëve me përvojë, eToro demokratizon aksesin në strategjitë e tregtimit potencialisht fitimprurëse.

Përveç aftësive të tij të tregtimit social, eToro ofron mjete analitike që ndihmojnë përdoruesit të marrin vendime të informuara. Këto mjete i lejojnë tregtarët të eksplorojnë dhe analizojnë asete të mëdha, duke u mundësuar atyre të ndërtojnë portofol investimi të larmishëm dhe të mirë-rrumbullakosur. 

Binance

Një tjetër platformë kryesore e kriptove është Binance, e cila filloi në vitin 2017. Ajo ka bashkëpunuar me shumë monedha të tjera, duke përfshirë Bitcoinin e famshëm, Ethereum dhe altcoins, gjë që e ka ndihmuar të fitojë popullaritet. 

Pavarësisht se disa platforma tregtare evropiane kanë një ndërfaqe me të cilën është shumë më e lehtë për t'u punuar, Binance ka evoluar si një zgjedhje për tregtarët me përvojë në mbarë botën. 

Megjithëse tarifat për transaksionet e kriptomonedhave që nxisin likuiditetin në zinxhir, si dhe për tarifat e transaksioneve dhe ofrojnë një shumëllojshmëri të gjerë mjetesh tregtare, të tilla si bots, grafikët dhe të tjera, që mund të ndihmojnë në menaxhimin e fondeve personale ose të biznesit, tarifat për transaksionet përmes tokenit të tij vendas BNB reduktohen ndjeshëm.

Karakteristikat e eToro dhe Binance

eToro

Disa nga veçoritë eToro për t'u kujdesur janë: 

 • Tregtimi i kopjeve i lejon përdoruesit të riblejnë tregtimin e secilit tregtar në kohë. Të ardhurit potencialisht mund të përfitojnë pa një kuptim të thellë të tregut.
 • Platforma e tregtimit social në eToro u krijua për të inkurajuar tregtarët që të konsultohen me të tjerët dhe të ndajnë informacione. Përdoruesit mund të lidhen, të komunikojnë në mënyrë aktive dhe të fitojnë njohuri nga njëri-tjetri duke përdorur veçori të tilla si furnizimet, seksionet e komenteve dhe mjetet e mesazheve.
 • E kombinuar me opsionet e saj të shumta tregtare, të tilla si aksionet, indekset, kriptomat dhe mallrat, platforma e tregtimit eToro është unike dhe ofron shumë burime për tregtarët. Me këtë mundësi, përdoruesit mund të krijojnë një portofol investimi dhe të përfitojnë nga raste të shumta të tregut.
 • eToro ka një llogari praktike në mënyrë që përdoruesit të mund të zbatojnë metodat e tyre të tregtimit pa humbur para.
 • Ai rregullohet gjithashtu nga autoritetet që ofrojnë siguri dhe legjitimitet të nivelit të lartë në lidhje me këtë platformë.

Binance

Disa nga veçoritë që e bënë binance një zgjedhje popullore janë si më poshtë:

 • Depozitimi dhe tërheqja në Binance është relativisht e lehtë, siç janë pranimi i pagesave me kartë krediti/debiti, transfertat bankare dhe PayID. Ashtu si shumë platforma të tjera tregtare, Binance gjithashtu ofron tarifa tregtare deri në 0%. Përdoruesit gjithmonë mund të kursejnë para ose të shpenzojnë më pak, pasi mund të ruajnë BNB ose të tregtojnë më shumë.
 • Nëpërmjet platformës së Binance, përdoruesit mund të blejnë dhe shesin token të pandryshueshëm në vepra arti, koleksione dhe produkte lojrash që prodhojnë përdoruesit e tjerë.
 • Veçoria Binance Auto Invest lejon përdoruesit të krijojnë plane investimi të personalizuara që i lejojnë ata të investojnë një shumë të caktuar në monedha.
 • Për mbështetjen e klientit, Binance ofron kanale, duke përfshirë një qendër burimesh dhe asistencë për bisedat e drejtpërdrejta gjatë gjithë orarit.

Të mirat dhe të këqijat: eToro vs Binance

Të mirat e eToro

 • Shkon mirë si me të sapoardhurit ashtu edhe me tregtarët me përvojë në biznes, pa u përpjekur të mësojnë dhe të ekzekutojnë tregtinë e tyre.
 • Platforma e tregtimit ofron veçori për aktive të ndryshme tregtare, duke përfshirë aksione, kripto, ETF, etj.
 • Meqenëse ofron tregtimin e komisioneve në aksione, kostot e tij të përgjithshme janë zakonisht më të ulëta për shumicën e investitorëve.
 • Një avantazh tjetër është përdorimi minimal i analizave teknike për shkak të portofoleve Smart dhe tregtimit të kopjeve.

Të mirat e Binance

 • Binance mbështet një gamë të gjerë kriptomonedhash, duke u ofruar tregtarëve dhe investitorëve më shumë mundësi.
 • Binance ofron kosto të lira tregtare dhe përdoruesit që paguajnë duke përdorur Binance Coin (BNB) mund të marrin edhe më shumë kursime.
 • Përdoruesit mund të kenë akses në mjetet e tregtimit si huatë, aksionet, tregtimin e marzhit dhe të së ardhmes, dhe lloje të tjera porosish.
 • Ajo ka një ndërfaqe përdoruesi miqësore. Ai gjithashtu ofron një aplikacion tregtar celular.
 • Ai ofron veçori të larta sigurie si fondet e sigurimit (SAFU) për të mbrojtur asetet e përdoruesve dhe vërtetimin me dy faktorë (2FA).
 • Ofron mbështetje shumëgjuhëshe dhe lehtësi në përdorim.

Disavantazhet e eToro

 • Ashtu si shumica e platformave të bursave, tregtimi i aksioneve nuk ka asnjë tarifë; megjithatë, tregtimi duke përdorur kriptomonedhë dhe Forex mund të tërheqë tarifa.
 • Një tjetër disavantazh i eToro janë tarifat e ngarkuara për tërheqjet.
 • Do të kushtojë tarifa shtesë përmes tarifave të pasivitetit.
 • Platforma tregtare eToro është e aksesueshme vetëm për një numër të caktuar vendesh.

Disavantazhet e Binance

 • Pavarësisht ofrimit të një sërë veçorish, kompleksiteti i platformës mund të mbingarkojë përdoruesit që kanë nevojë për ndihmë për të lundruar fillimisht.
 • Ndërsa tarifat e tregtimit janë konkurruese, tarifat e tërheqjes për kriptovalutat mund të jenë relativisht të larta në krahasim me ato të shkëmbimeve.
 • Ai duhet të përfshijë shumëllojshmërinë e monedhave fiat të pranuara dhe lehtësinë e kryerjes së depozitave dhe tërheqjeve fiat.
 • Shumë përfitime kryesore në Binance, si tarifat e zbritura, janë të lidhura me zotërimin dhe përdorimin e Binance Coin (BNB), gjë që mund të jetë një pengesë për përdoruesit që nuk mbajnë BNB.
 • Binance mandaton që përdoruesit t'i nënshtrohen verifikimit "Njih klientin tënd" (KYC) për të hyrë në kufijtë e tërheqjes dhe veçoritë specifike. Kjo mund të ngrejë shqetësime në mesin e individëve që vlerësojnë privatësinë e tyre.

Struktura e tarifave të Binance dhe eToro

Struktura e tarifave të Binance dhe eToro

Tarifat eToro

Shpërndarja e tarifave

Diferenca në eToro është diferenca midis çmimeve të blerjes dhe shitjes së një aktivi, duke përfshirë kompensimin e ndërmjetësit për tregtinë. Spread-et mund të ndryshojnë në bazë të gjendjes së tregut dhe instrumentit që tregtohet; instrumente specifike janë më të prirur të kenë variacione më të rëndësishme në spread se të tjerët.

Tarifat e natës dhe të fundjavës

Nëse mbani një pozicion CFD gjatë natës, do t'ju ngarkohet një kosto e vogël e njohur si tarifë gjatë natës, që nganjëherë referohet si tarifë kthimi. Tarifat e rikthimit nuk janë specifike për eToro; ato janë një veçori e tregtimit të CFD-ve. 

Këto tarifa mbulojnë kostot e lidhura me pozicionin dhe pasqyrojnë faktorët e ofertës dhe kërkesës që drejtojnë tregjet financiare. Çmimi i trefishtë brenda natës që eToro ngarkon një herë në javë për mbajtjen e një pozicioni CFD është një tarifë fundjave. 

Të shtunave dhe të dielave, kostot e natës nuk janë të zbatueshme (përveç aseteve kripto). Platforma eToro ngarkon një tarifë fundjave për asete të tjera.

Tarifat e tërheqjes

Ekziston një tarifë fikse 5 dollarë për tërheqje për transaksion; shuma minimale e tërheqjes është 30 dollarë. Për më tepër, tarifat e konvertimit të monedhës mund të aplikohen nëse tërhiqeni në një monedhë të ndryshme nga USD.

Tarifat e pasivitetit

Nëse llogaria juaj mbetet joaktive për 12 muaj, eToro ngarkon një tarifë pasiviteti prej 10 dollarësh. Tarifa zbritet nga gjendja e mbetur dhe ndalon sapo të identifikoheni përsëri. 

Tarifat e Binance

Tarifat e tregtimit

Binance ngarkon tarifa tregtare të përballueshme. Tarifa fillon me një normë fikse prej 0.1% për transaksionet e krijuesit dhe të marrësit. 

Sidoqoftë, përdoruesit mund të përfitojnë nga zbritjet duke përdorur Binance Coin (BNB) për të shlyer tarifat, duke ulur koston në 0.075%. Binance gjithashtu ofron nivele tarifash bazuar në vëllimet e tregtimit të përdoruesve dhe zotërimet BNB, duke lejuar tarifat në nivele më të larta. 

Tarifat e depozitave dhe tërheqjeve

Nuk ka tarifa të lidhura me depozitimin e monedhave në Binance. Megjithatë, ka një tarifë tërheqjeje, e cila është e ndryshme për kriptovaluta të ndryshme. Për shembull, ka një tarifë 0.00057 BTC për tërheqjen e Bitcoin dhe 0.0012 ETH për tërheqjen e Ethereum.

Tarifat e blerjes

Kur blini kriptomonedhë me kartën tuaj të debitit ose të kreditit, mund t'ju duhet të paguani një tarifë deri në 4.5%. Megjithatë, nuk duhet të paguani një tarifë shtesë nëse blini me transfertë bankare.

Si një Investim LLC mund të ruajë pasuritë tuaja

Tregtimi dhe investimi në kriptovaluta është në thelb i rrezikshëm. Luhatjet e tregut, keqpërdorimet dhe mashtrimet mund të gërryejnë shpejt fondet dhe kursimet tuaja. Në një skenar të tillë, të kesh një investim LLC do t'ju përfitojë në shumë mënyra. 

Ne në doola besojmë se çdo sipërmarrës në mbarë botën duhet të ketë akses në të njëjtat mundësi që gëzon një banor i SHBA-së. Prandaj, ne u ofrojmë sipërmarrësve një shans për të themeluar biznesin amerikan me vetëm disa klikime. 

Ne ndihmojmë më tej dëshirën e sipërmarrjes duke ofruar shërbime të kontabilitetit dhe pajtueshmërisë sipas porosisë në doola Paketa e Pajtueshmërisë totale

Regjistrohu për një konsultim falas dhe siguroni investimin tuaj në kripto sot.

FAQs

FAQ

Cili është ndryshimi kryesor midis eToro dhe Binance?

eToro është kryesisht një platformë tregtare sociale që ofron një sërë asetesh, duke përfshirë kriptomonedha, aksione, ETF dhe më shumë. Karakteristika e tij e spikatur është mjeti i tregtimit social, i cili lejon përdoruesit të ndjekin dhe të përsërisin tregtitë e investitorëve të suksesshëm.

Binance, nga ana tjetër, është një shkëmbim i dedikuar kriptomonedhash i njohur për gamën e gjerë të kriptomonedhave të mbështetura, mjetet e avancuara të tregtimit dhe tarifat e ulëta të tregtimit.

Cila platformë është më e përshtatshme për fillestarët?

eToro në përgjithësi është më i përshtatshëm për fillestarët për shkak të ndërfaqes së tij miqësore për përdoruesit dhe veçorive të tregtimit social. Aftësia për të kopjuar tregti nga investitorë me përvojë mund të jetë veçanërisht e dobishme për ata që janë të rinj në tregti.

Binance, ndërsa ofron gjithashtu një ndërfaqe miqësore për përdoruesit, shpesh konsiderohet më e përshtatshme për tregtarët me përvojë për shkak të mjeteve dhe veçorive të përparuara të tregtimit.

Si krahasohen tarifat midis eToro dhe Binance?

eToro ngarkon tarifat e diferencës, tarifat gjatë natës dhe fundjavës për pozicionet CFD, tarifat e tërheqjes dhe tarifat e pasivitetit.

Binance ngarkon një tarifë të sheshtë tregtimi prej 0.1%, e cila mund të reduktohet në 0.075% nëse përdorni Binance Coin (BNB). Binance gjithashtu ka tarifa të tërheqjes, të cilat ndryshojnë sipas kriptomonedhës, dhe tarifat e blerjes për përdorimin e kartave të kreditit/debitit.

Cilat veçori sigurie ofrojnë eToro dhe Binance?

Të dy eToro dhe Binance ofrojnë veçori të fuqishme sigurie.

eToro rregullohet nga autoritete të ndryshme financiare dhe ofron një nivel të lartë sigurie dhe legjitimiteti. Binance ofron veçoritë kryesore të sigurisë, duke përfshirë vërtetimin me dy faktorë (2FA), Secure Asset Fund for Users (SAFU) dhe verifikimin e detyrueshëm Njih klientin tënd (KYC) për veçori të caktuara.

A mund të tregtoj asete jo kriptomonedhë në këto platforma?

Në eToro, ju mund të tregtoni një shumëllojshmëri të gjerë aktivesh, duke përfshirë aksione, ETF, mallra dhe indekse, përveç kriptomonedhave. Binance është fokusuar kryesisht në kriptovalutat, por ofron gjithashtu veçori si aksionet, huatë dhe aftësinë për të tregtuar tokena të pandryshueshëm (NFT).

Sidoqoftë, Binance nuk mbështet tregtimin tradicional të aksioneve ose ETF.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.