Si të krijoni me sukses një biznes në SHBA me një vizë E2?

Një vizë E2 është një lloj vize që ju lejon të jetoni dhe punoni në Shtetet e Bashkuara me një investim në SHBA. Vizat E2 janë zakonisht të vlefshme për tre muaj deri në pesë vjet. Pavarësisht nëse jeni pronar biznesi i interesuar për të sjellë investitorë në vend ose vetë investitor, një vizë E2 është bastja juaj më e mirë. Vizat E2 mund të përdoren gjithashtu për punonjësit jo investitorë të një biznesi me aftësi të specializuara në një rol ekzekutiv ose mbikëqyrës. Ja çfarë duhet të dini për vizat E2 si a Opsioni i vizës së punës për themeluesit ndërkombëtarë të startup-eve, pronarët e bizneseve, apo punonjësit. 

Çfarë është viza E-2?

Një vizë E-2, e quajtur gjithashtu vizë investitori traktati, është në dispozicion për investitorët ose punonjësit në role drejtuese të bizneseve në raste të caktuara. Ju mund të merrni një vizë E2 për tre muaj deri në pesë vjet. 

Për t'u kualifikuar, duhet të jeni nga vendet e traktatit dhe plotësojnë kritere shtesë, si për shembull të jesh investitor në një biznes në SHBA. Ky investim duhet të jetë "i konsiderueshëm" dhe duhet të ketë një ndikim të rëndësishëm ekonomik në Shtetet e Bashkuara. Pronarët e bizneseve mund ta përdorin këtë vizë për të punësuar punonjës ndërkombëtarë. Lexoni për kërkesat e detajuara të kualifikimit për këtë viza amerikane

Si të kualifikoheni për vizën E-2?

Për t'u kualifikuar për një vizë E-2, së pari, individi, partneriteti ose subjekti biznesor duhet të ketë shtetësinë e një vendi të traktatit të SHBA-së. Në rastin e një biznesi, të paktën 50% e biznesit duhet të jetë në pronësi të njerëzve me nënshtetësi të një vendi të traktatit. Kërkesat e tjera janë si më poshtë:

 • Investimi duhet të jetë i konsiderueshëm (edhe pse nuk ka vlerë të caktuar për këtë).
 • Investimi duhet të jetë i mjaftueshëm për të siguruar funksionimin e suksesshëm të ndërmarrjes.
 • Investimi duhet të jetë për një ndërmarrje të vërtetë operative, një sipërmarrje aktive tregtare ose sipërmarrëse (jo një organizatë letre).
 • Të ardhurat e biznesit duhet të jenë më shumë sesa shuma që mbështet familjen tuaj. Duhet të ketë një ndikim të rëndësishëm ekonomik në SHBA.
 • Investimi nuk mund të sigurohet me asetet e ndërmarrjes investuese. Investimi juaj duhet të jetë "në rrezik".
 • Ju duhet të vini në SHBA për të zhvilluar dhe drejtuar ndërmarrjen ose të jeni një punonjës thelbësor, si p.sh. një ekzekutiv ose i një profesioni të specializuar. 

Si të aplikoni për vizën E-2?

Hapat për mënyrën se si aplikoni për vizën E2 do të ndryshojnë në varësi të faktit nëse po aplikoni nga brenda SHBA ose jashtë. Këtu janë opsionet:

Aplikimi nga brenda Shteteve të Bashkuara

Për të aplikuar nga brenda SHBA, do t'ju duhet të plotësoni Formulari elektronik i aplikimit joemigrues, regjistrohu me sistemi i takimeve për viza online, dhe paguani tarifën prej 205 dollarësh për përpunimin e aplikimit për vizë joemigruese. Me shumë mundësi do t'ju duhet të siguroni skanime dixhitale të gjurmëve të gishtërinjve përpara intervistës. Më pas, do t'ju duhet të sillni dokumentet e mëposhtme në takimin tuaj për vizë:

 • Aplikimi për vizë, Formulari DS-160
 • Nëse jeni një punonjës ekzekutiv ose i specializuar thelbësor, do t'ju duhet të sillni Aplikacionin e Investitorit të Traktatit DS-156E
 • Një pasaportë e vlefshme për të udhëtuar në SHBA. Data e vlefshmërisë duhet të zgjasë të paktën gjashtë muaj përtej qëndrimit tuaj në SHBA. 
 • Një fotografi 2 me 2 inç (5 me 5 cm).
 • Një plan biznesi që tregon se biznesi amerikan do të gjenerojë para të mjaftueshme për t'ju mbështetur dhe do të ketë një ndikim të rëndësishëm ekonomik.
 • Regjistrim për biznesin amerikan.
 • Dëshmia e transfertës bankare për investimin.
 • Vërtetimi i burimit të të ardhurave.
 • Dëshmi e qëllimit për t'u kthyer në vendin tuaj.

Aplikimi nga jashtë Shteteve të Bashkuara

Për të aplikuar për një vizë E2 nga jashtë SHBA-së, do t'ju duhet të plotësoni formularin elektronik të aplikimit joemigrues, të regjistroheni në sistemin e takimeve për vizë në internet dhe të paguani tarifat e vizave. 

Me shumë mundësi do t'ju duhet të siguroni skanime dixhitale të gjurmëve të gishtërinjve përpara intervistës, si dhe dokumentacion mbështetës në Ambasadën përkatëse të SHBA në vendin tuaj (shih më lart për kërkesat e zakonshme). Kontrolloni Faqja e Ambasadës Amerikane për vendin tuaj për të konfirmuar hapat dhe dokumentet e kërkuara në rast të ndryshimeve specifike të vendit. 

5 hapa për të formuar një biznes në SHBA me një vizë E-2

Krijimi i një kompanie në SHBA mund ta bëjë më të lehtë marrjen e një vize. Nëse tashmë keni një vizë E2, mund të filloni një biznes brenda SHBA ose sillni startup-in tuaj në vend. Kjo është një alternativë për krijimi i një kompanie me një vizë H-1B. Këtu janë pesë hapa për të krijuar një biznes në SHBA me një vizë E-2:

Formoni një kompani

Në varësi të strukturës së dëshiruar të biznesit tuaj, kjo mund të jetë një LLC, korporatë ose ndonjë ent tjetër biznesi. Ju duhet të zotëroni të paktën 50% të biznesit për të përmbushur kërkesat për vizë E2. Mësoni më shumë rreth strukturave ligjore për të filluar biznesin tuaj ose mundësia për të pasur dy biznese nën një LLC këtu

Aplikoni për një EIN

Pasi të keni një ent ligjor biznesi, mund të aplikoni për një numër identifikimi të punëdhënësit (EIN). Kjo do t'ju lejojë të hapni një llogari bankare biznesi dhe të punësoni punonjës. Për të aplikuar për një EIN, duhet të plotësoni Forma IRS SS-4

Hapni një llogari bankare të biznesit

Pasi të keni një EIN, mund të hapni një llogari bankare për biznesin dhe të përgatiteni për të transferuar fonde operative. Ju duhet një llogari bankare e veçantë biznesi për të operuar një kompani E2. 

Transferoni fonde investimi në llogarinë bankare

Me një llogari bankare biznesi, hapi tjetër është transferimi i investimit të biznesit ose fondeve operative në llogari. Ky është një hap thelbësor për kërkesat për vizë E2 dhe operacionet e biznesit. 

Filloni të operoni biznesin

Për të përmbushur kërkesat për vizë E2 që fondet janë "në rrezik" ose "të angazhuara në mënyrë të pakthyeshme", duhet të filloni të shpenzoni fondet e investuara ose t'i përdorni ato për të ndërtuar biznesin. 

Marrja e një vize E2

Pavarësisht nëse jeni një partner i huaj në një LLC, një themelues biznesi, ose një investitor, një vizë E2 ofron një rrugë për të jetuar dhe punuar në SHBA. Vizat E2 ju lejojnë të ndërtoni prezencën tuaj të biznesit në SHBA. Ndërsa duhet të ndiqni disa hapa, një vizë E2 mund të ketë kuptim për punëtorët e specializuar, themeluesit dhe investitorët që plotësojnë kërkesat. 

Ndërsa jeni në SHBA duke ndërtuar prezencën e biznesit tuaj, shërbimet e kontabilitetit doola mund të ndihmojnë me kontabilitetin. Merr libra doola për ta bërë kontabilitetin më të lehtë se kurrë, duke ju lejuar të rritni biznesin tuaj duke përmbushur kërkesat e taksave dhe raportimit të SHBA. 

FAQs

Sa kohë duhet për të marrë një vizë E2?

Zakonisht duhen rreth dy javë deri në katër muaj për të marrë një vizë E2. 

A ka një kufi për numrin e vizave E2 që mund të lëshohen çdo vit?

Nuk ka asnjë kufizim në numrin e vizave E2 që mund të lëshohen çdo vit.

A mund të kualifikohet ndonjë biznes për një vizë E2 apo ka kërkesa specifike që duhen plotësuar?

Po, çdo biznes mund të kualifikohet për një vizë E2, për sa kohë që plotësohen kërkesat. 

A mund të punoj për një kompani tjetër ndërsa jam në një vizë E2 apo duhet të drejtoj biznesin tim?

Pa leje, nuk mund të punoni për një punëdhënës tjetër amerikan me vizë E2. Në vend të kësaj, ju duhet të punoni për biznesin e investitorëve të traktatit ose një biznes të ri E2 që krijoni. 

Çfarë ndodh nëse biznesi im dështon gjatë një vize E2?

Nëse biznesi juaj dështon ose mbyllet ndërsa jeni në një vizë E2, do t'ju duhet të aplikoni për një vizë tjetër nëse dëshironi të vazhdoni të jetoni në SHBA. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.