Mësoni se si API-ja jonë e Formimit të Kompanisë mund t'i japë komunitetit tuaj akses për të nisur lehtësisht LLC-të, C Corps dhe DAO LLC-të, nga linja e komandës.

Tërheqja e perdes në API-në e Doola's Company Formation

Në këtë postim, ne duam të ofrojmë një vështrim në procesin e projektimit dhe të mendimit pas pjesës së parë të konceptit tonë të kudondodhur API, të cilin do ta zgjerojmë gjatë javëve dhe muajve të ardhshëm!

Pse ndërtuam një API

Si një kompani shumë e përqendruar te përdoruesit, duke krijuar partneritete me sipërmarrësit në fillim të rrugëtimit të tyre, ne i detyrohemi shumë suksesit tonë suksesit të klientëve tanë. Ne jemi në kuptimin më të pastër, një kompani e drejtuar nga klientët.

Një fokus i fortë API në një domen të fokusuar te suksesi i klientit është një angazhim për ne. Në doola, ne duam të vëmë në duart e klientëve dhe partnerëve tanë të njëjtat mjete që kemi në dispozicion.

Ndërtimi i një API të lehtë për t'u përdorur

Ne po bëjmë disa zgjedhje teknike të guximshme në doola, në mënyrë që të takojmë klientët dhe partnerët tanë sipas kushteve të tyre, duke preferuar teknologjitë që flasin gjuhën e tyre në vend që të presim që ata njerëz që punojnë me API-të tona të përshtaten me fjalorin dhe domenin tonë. Ne po arrijmë standardet e uebit dhe të industrisë, të tilla që ekspertët në formimin e kompanive, taksat dhe pajtueshmërinë, bankat dhe vertikale të tjera do të gjejnë një API të njohur dhe efektive kur punojnë me mjetet tona.

GraphQL është një nga aktivizuesit tanë kryesorë në këtë domen, fillimisht nga Facebook rreth vitit 2015, GraphQL u krijua fillimisht për të ndihmuar klientët celularë të bëjnë pyetje të shpejta kundër veçorive të tilla si afati kohor i Facebook, duke kërkuar vetëm të dhënat që i nevojiteshin në çdo kohë.

GraphQL, ndërkohë, është rritur shumë në popullaritet (dhe përçarje) pasi u bë i njohur për aftësinë e shkëlqyeshme të dokumentacionit, fleksibilitetin e rasteve të përdorimit dhe stilin e përdorimit të "thirrjes së procedurës në distancë".

Në mënyrë tipike (web) API-të shkruhen në stilin REST-si (Transferimi i Shtetit Përfaqësues), REST është një model i zhvilluar nga pionieri i internetit Roy Fielding në fillim të viteve 2000 në doktoraturën e tij. tezën dhe në thelb “zgjat” the web shtresë me aplikim semantikën.

Rest, HATEOASdhe RDF të gjitha i përkasin një kategorie teknologjie që pothuajse kishin epokën e tyre të artë, por kurrë nuk u përmbushën plotësisht në premtimin e sistemeve universale të ndërveprueshme të bazuara vetëm në shkëmbimin e dakorduar të të dhënave dhe standardet RPC.

Në një API të stilit REST, një API formimi do të modelohej si "PUT / kompanitë” me një ngarkesë të dhënash që përmban ndoshta disa "formë-të dhëna" ose, në klimën aktuale teknologjike, ka më shumë të ngjarë një dokument JSON. Për një rast të thjeshtë si formimi, kjo është në rregull, por metafora së shpejti mund të prishet, duke anuluar një formim të një kompanie, për shembull, në kuptimin HTTP+REST, mund të modelohet si përdorimi i "FSHI” folje kundrejt të njëjtës pikë fundore, ose një "PATCH /companies/:id me një ngarkesë si {isCanceled: true},” befas ne nuk po flasim të njëjtën gjuhë me kolegët tanë të biznesit.

Kodi GraphQL
Edhe kur krijoni objekte në GraphQL, mund t'i kërkoni serverit që përgjigjet për fusha specifike në përgjigje.

"POST /graphql” dhe "mutacion” pjesët janë "zhurmë" e pashmangshme në API, por falë fuqisë së GraphQL, "paramet" e dërguar mund të kontrollohen dhe vërtetohen nga klienti, dhe dokumentacioni interaktiv i shfletimit mund të përdoret me plotësimin automatik për të bërë punën me API-ja jonë në një IDE (mjedis i integruar zhvillimi) më i lehtë. Pas dërgimit të kërkesës, klienti e di menjëherë, në shembullin e mësipërm, nëse ka pasur sukses apo jo dhe në rast se ka pasur sukses, mund të zgjedhë menjëherë atributet e kompanisë. "kompanitë” në API kemi qartësisht shumë më tepër atribute, dhe falë edhe një herë dokumentet e referencës, individët, klientët, partnerët tanë dhe ne mund të ndërtojmë ndërfaqe me besueshmëri të ulët dhe të lartë mbi automatizimin, ndërfaqet e përdoruesit ose çdo rast përdorimi.

GraphQL është teknologjia që na lejon të përshtatim teknologjinë tonë me zgjidhjet në botën reale në një mënyrë të njohur, në GraphQL këto lloje të rasteve të përdorimit janë të natyrshme:

Pa një natyrë pseudo-hierarkike të detyruar të API-së të ngjashme me REST, dhe hartimin e detyruar të qëllimit të përdoruesit në një nga pesë foljet REST (“GET","VENDOSENI","Patch","POST","DELETE“), ne hapim shumë më tepër liri për të kapur rastet e përdorimit nga këndvështrimi i aktorëve dhe subjekteve të ndryshme në botën e ndërlikuar të formimit dhe operimit të një biznesi.

E ardhmja është doola API

Ne po bëjmë shumë gjëra interesante në API-në tonë dhe GraphQL është një mundësi për ne që të vazhdojmë të inovojmë. Ne do të shkruajmë gjithnjë e më shumë për API-në tonë, për shembull, për dizajnin tonë të decentralizuar të shërbimit të vërtetimit dhe autorizimit, modelin tonë të modelit të të dhënave dhe në të vërtetë gjithashtu marrëdhënien tonë me AWS AppSync dhe se si ky është një mundësi për ekipet inxhinierike shumë-funksionale për të ruajtur shpejtësinë në një mjedis teknik poliglot.

API-ja e Formimit të Kompanisë dhe pllaka mbështetëse e bojlerit janë vetëm vendet e para që ne po zgjedhim të shkojmë!

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.