Shumë pronarë aspirantë biznesi pyesin veten "a kam nevojë për një LLC për të shitur në internet?" Epo, në këtë artikull, ne do t'i përgjigjemi pikërisht kësaj.

A kam nevojë për një LLC për të shitur në internet në 2023?

A jeni një sipërmarrës i ri që dëshironi të filloni biznesin tuaj online? Ndoshta është koha për ta bërë hobin tuaj në internet një burim zyrtar të ardhurash? Formimi i një SH.PK është një vendim strategjik biznesi që mbron asetet tuaja personale nga përgjegjësia ndërsa e shndërron ëndrrën tuaj sipërmarrëse në realitet.

Ekipi ynë miqësor dhe profesional në doola ka ndihmuar mijëra themeluesit globalë formojnë LLC, duke u kujdesur për hapat e ndërlikuar administrative. Nëse po planifikoni të filloni një biznes online në vitin e ardhshëm, atëherë një LLC ofron shumë përfitime dhe avantazhe.

Le të diskutojmë përfitimet e formimit të një LLC për të shitur në internet dhe si të filloni!

A duhet të formoj një LLC për të shitur në internet në 2023?

Një kompani me përgjegjësi të kufizuar (LLC) është një strukturë e njohur biznesi me bazë në SHBA që u ofron pronarëve të bizneseve mbrojtje më të madhe nga komplikimet ligjore dhe financiare. Formimi i një LLC është një opsion i popullarizuar në mesin e bizneseve të vogla dhe të mesme ku pronarët e bizneseve janë investuar shumë në suksesin e biznesit.

Me ngjarjen e pandemisë, bota pa një rritje të bizneseve të reja, start-up-eve dhe dixhitalizimit të organizatave ekzistuese. Industria e shitjes me pakicë e tregtisë elektronike përbënte të madhen shumica e bizneseve të reja që kanë filluar në vitin 2020, dhe shitja me pakicë në internet vazhdon të jetë një zgjedhje e qëndrueshme për sipërmarrësit sot.

Pavarësisht nëse keni filluar të bëni (dhe të shisni) veshje prej liri, vazo qeramike të punuar me dorë ose shishe uji prej alumini - mund të përfitoni nga krijimi i një LLC.

Ju nuk keni nevojë të keni një ent biznesi formal për të filluar drejtimin e një biznesi në internet, por ndërsa biznesi rritet, të gjitha kompanitë kërkojnë një licencë biznesi për të shitur në internet. Kjo i lejon qeverisë të gjurmojë ndërmarrjet që operojnë brenda një zone për të ardhurat tatimore.

Kur përballet me një zgjedhje të strukturave të biznesit, një LLC ofron shumë përfitime, duke e bërë atë një opsion të preferuar për shumë njerëz.

Çfarë mbron një LLC?

Përfshirja e një biznesi transformon një projekt të shitjeve në internet në një entitet biznesi ligjor që është i ndarë nga pronarët e tij.

Përfshirja e një biznesi online arrihet në hapat e mëposhtëm.

 • Zgjidhni një strukturë ligjore për biznesin tuaj (ne rekomandojmë një LLC)
 • Zgjidhni një agjent të regjistruar (ne rekomandojmë ekipin tonë të ekspertëve në doola)
 • Aplikoni për një numër identifikimi të punëdhënësit (EIN)
 • Paraqisni dokumentet në shtetin tuaj të zgjedhur të inkorporimit

Pra, pse të zgjidhni një LLC mbi një pronësi të vetme, partneritet ose korporatë?

Një LLC ofron shumë përfitime, veçanërisht mbrojtjen ligjore dhe financiare që i ofron pronarit (ose pronarëve të LLC). Duke ofruar mbrojtje me përgjegjësi të kufizuar, LLC ndan asetet personale të pronarit nga biznesi.

Nëse SH.PK nuk mund të paguajë borxhet e saj, atëherë kreditorët do të përbëjnë diferencën nga llogaritë bankare dhe asetet e SH.PK. Pasuritë personale të pronarit dhe llogaria bankare janë të mbrojtura nga pagesa e kredisë.

Për shembull, imagjinoni që blini bluza me shumicë dhe i shisni si artikuj të personalizuar, të markës. Nëse blini shumë aksione dhe nuk mund ta zhvendosni aksionin në kohë për të paguar faturat, atëherë kreditorët do t'i kthehen aktiveve të LLC për t'u shlyer. Asetet dhe pronat personale të pronarit nuk do të jenë përgjegjëse për të mbuluar borxhin.

Avantazhet e zotërimit të një LLC

Pse të zgjidhni një LLC mbi opsionet e tjera të strukturës së biznesit kur filloni dyqanin tuaj online? Le të shqyrtojmë arsyet e favorshme pse bizneset e vogla zgjedhin LLC si opsionin e tyre të preferuar.

Mbrojtja e përgjegjësisë personale

Një LLC kufizon përgjegjësinë personale duke e trajtuar biznesin si një person juridik të veçantë nga pronarët. Kur mendoni se si pronarët e bizneseve të vogla investojnë me gjithë zemër në kompaninë e tyre, asetet personale të mbetura duhet të mbahen të ndara.

Si subjekt, SH.PK është përgjegjëse për shlyerjen e të gjitha borxheve dhe detyrimeve përmes aseteve të biznesit dhe llogarive bankare. Ndërsa investimi i biznesit tuaj mund të jetë në rrezik, asetet tuaja personale, si llogaria juaj bankare, shtëpia, kursimet, etj. janë të mbrojtura dhe të përjashtuara nga pagesa e borxhit të biznesit. E njëjta mbrojtje ofrohet në një SH.PK nëse një punonjës ose partner biznesi paditet për neglizhencë.

Në të kundërt, pronari i biznesit dhe biznesi konsiderohen i njëjti person juridik në një sipërmarrje individuale ose ortakëri. Nëse biznesi ka borxh, atëherë asetet personale të pronarit mund të jenë në rrezik të shlyerjes së borxhit të papaguar.

Edhe nëse i besoni vendimeve tuaja të biznesit, partneri juaj mund të jetë neglizhues dhe ta vendosë biznesin në një pozicion të rrezikshëm, duke ekspozuar edhe një herë pasuritë tuaja personale.

Më pak dokumente

Formimi i një LLC është një proces i shpejtë dhe i lehtë me dokumente të kufizuara. Me ndihmën e një agjenti të regjistruar, ju mund të keni një LLC operacionale në një javë deri në 10 ditë (në varësi të mënyrës se si shteti i përpunon dosjet e biznesit). Dokumentet fillestare dhe tarifat për një LLC janë të menaxhueshme, duke e bërë atë një opsion tërheqës për një pronar të ri biznesi.

Pasi të regjistrohet dhe të funksionojë, një LLC është e lirë të operojë pa kërkesa administrative. Në vend që të mbajnë takime vjetore dhe të mbajnë shënime të gjera, pronarët e bizneseve të LLC mund të fokusohen në ndërtimin e marrëdhënieve me klientët, zgjerimin e inventarit të tyre në internet dhe më shumë.

Është e rëndësishme të theksohet se korporatat Edhe ofrojnë përgjegjësi të kufizuar, por duhet të respektohen disa kërkesa. Për shembull, korporatat duhet të mbajnë mbledhje vjetore të aksionarëve, të bëjnë raporte vjetore dhe t'i paguajnë shtetit tarifat vjetore të paraqitjes. Këto angazhime thelbësore për mbajtjen e të dhënave mund të ngarkojnë shumë kompaninë dhe të largojnë vëmendjen nga rritja.

Përfitimet tatimore

Përfitimet tatimore të ofruara për një LLC e bëjnë strukturën e biznesit një zgjedhje popullore midis bizneseve të vogla. Konsideroni si pikënisje sa vijon.

Taksimi i kalimit

Marrëveshja e biznesit e vendos një LLC në një pozicion unik për të përfituar tatimet e përçuara. Në thelb, kjo do të thotë që SH.PK nuk duhet të paguajë asnjë taksë të LLC or taksat e korporatave. Në vend të kësaj, pronari paguan tatimin mbi të ardhurat personale për çdo fitim pasi të ardhurat dhe shpenzimet e biznesit kalojnë përmes deklaratave tatimore personale të pronarit.

Përfitimet tatimore të LLC janë shumë më tërheqëse se një korporatë tradicionale C, e cila tatohet dy herë në shpërndarjet për aksionarët, dhe një korporatë tradicionale S, ku vetëm korporatat e pranueshme shmangin taksimin e dyfishtë.

Zgjidhni mënyrën e taksimit

Regjistrimi si një LLC nuk ofron vetëm përfitime tatimore të kalimit, por edhe mundësinë për të zgjedhur si të tatohen. Ndikimi i vërtetë i taksave në një LLC varet nga faktorë të ndryshëm, si në vijim.

 • LLC me një anëtarë - IRS taton kompaninë si një pronësi e vetme dhe paraqitësi mund të zbresë humbjet e biznesit nga fatura e tyre tatimore (duke ulur shumën e parave që i detyrohen qeverisë)
 • LLC me shumë anëtarë - IRS taton kompaninë si partneritet, duke i lejuar secilit anëtar të zbresë humbjet e biznesit nga fatura e tyre e taksave personale
 • Corporation LLC — paraqitja e Formularit 2553 paraqet LLC-në tuaj si një S-Corp, duke i lejuar anëtarët të kursejnë para në taksat e vetëpunësimit duke taksuar vetëm pagën e pronarit të biznesit

Zbritje tatimore për shpenzimet e biznesit

Duke zbritur shpenzimet e biznesit kur dorëzoni deklaratat tuaja tatimore, ju jeni në gjendje të ulni shumën që paguani në taksa çdo vit.

Kur shisni në internet, mund të kurseni në shpenzimet e zakonshme të mëposhtme.

 • Qiraja e një magazinimi për inventar
 • Kostot e zyrës në shtëpi
 • Shërbime të tilla si energjia elektrike, uji dhe gazi
 • Mobilje dhe pajisje si laptopë, tavolina dhe karrige
 • Pajisjet e zyrës si shkrimi dhe letra për printim
 • Kostot e reklamimit dhe marketingut, duke përfshirë mediat sociale
 • Shpenzimet e faqes së internetit dhe softuerit, duke përfshirë sistemet e sigurisë dhe softuerin e pagesave
 • Lista e pagave, duke përfshirë pagat, shpërblimet dhe komisionet
 • Përfitimet e punonjësve, të tilla si planet e daljes në pension

Zbritje të tjera tatimore që mund të aplikohen në industri të ndryshme përfshijnë tarifat profesionale dhe shërbimet e biznesit, trajnimin dhe arsimin, tarifat e anëtarësimit, shpenzimet e udhëtimit të biznesit dhe shpenzimet e automjeteve. Kur shiten në internet, këto fonde të kursyera mund të ndahen drejt një objekti magazinimi, marketingu më të mirë dhe zgjerimi i inventarit.

Nuk ka taksa për tregtitë ose bizneset jo-SHBA

Tregtitë ose bizneset jashtë SHBA-së kanë përfitimin shtesë të mospagimit fare të taksave të biznesit. Për sa kohë që nuk punësoni asnjë shtetas amerikan ose nuk fitoni para në SHBA, atëherë nuk keni nevojë të paguani taksat e SHBA-së.

Fleksibiliteti i menaxhimit

Strukturat e ndryshme të korporatës ofrojnë përfitime specifike për pronarët, dhe duke formuar një LLC, ju mund të zgjidhni strukturën e menaxhimit që i përshtatet më së miri biznesit tuaj. Nuk ka asnjë strukturë formale të lidhur me një LLC, duke lejuar fleksibilitet.

Në të kundërt, korporatat kanë një strukturë fikse menaxhimi që përfshin një bord drejtorësh dhe politika strikte të kompanisë.

Koncepti i fleksibilitetit vazhdon në mënyrën e shpërndarjes së fitimit. LLC-të kanë fleksibilitet në mënyrën se si ata zgjedhin të shpërndajnë fitimet tek pronarët. Për shembull, nuk kërkohet që shpërndarja e fitimit të përputhet me numrin e aksioneve që zotëron secili pronar.

Duke ofruar një strukturë të thjeshtë dhe të adaptueshme biznesi, një LLC ofron fleksibilitetin e nevojshëm që bizneset e vogla të rriten dhe të përshtaten sipas nevojës.

Si të krijoni një LLC nga kudo

Imagjinoni që keni zgjedhur produktin e përsosur për t'u shitur në internet, keni zhvilluar një plan të fortë biznesi dhe keni filluar të kryeni kërkime tregu - tani, gjithçka që duhet të bëni është të krijoni biznesin tuaj.  

Shumë biznese fillestare dhe biznese të vogla zgjedhin të formojnë një LLC për përfitimet e mësipërme. Pra, si të filloni? Eksitimi i fillimit të një biznesi mund të jetë i jashtëzakonshëm, por një agjent i regjistruar, si doola, mund t'ju ndihmojë të filloni.

Regjistrimi i një LLC në Shtetet e Bashkuara

Në shumicën e rasteve, fillimi i një LLC në SHBA arrihet në hapat e mëposhtëm.

 • Zgjidhni një shtet për të formuar LLC-në tuaj

Ndërsa shumica e pronarëve të bizneseve zgjedhin të regjistrojnë LLC-të e tyre në shtetin ku ata planifikojnë të operojnë, nuk ka asnjë detyrim për të zgjedhur një shtet specifik kur zgjidhni se ku të regjistroni LLC-në tuaj. Kur drejtoni një dyqan online, kjo është veçanërisht e dobishme pasi biznesi juaj nuk do të kufizohet në një shtet të vetëm.

Formimi i një LLC në Delaware është një opsion popullor, që ofron formim të thjeshtë dhe me kosto të ulët, përfitime tatimore dhe mbrojtje të konfidencialitetit, ndër avantazhet e tjera.

 • Zgjidhni një emër kompanie për LLC-në tuaj

Konsultohuni me të dhënat e Sekretarit të Shtetit për të konfirmuar se nuk ka asnjë ent biznesi ekzistues që operon me emrin që keni zgjedhur. Këshillohet që të përfshini LLC (ose korporatë me përgjegjësi të kufizuar) në emrin e biznesit tuaj dhe të regjistroni një emër "të bërit biznes si" për tregti.

 • Zgjidhni një agjent të regjistruar

Një agjent i regjistruar merr përsipër përgjegjësinë e paraqitjes së artikujve tuaj të organizatës. Ata gjithashtu marrin njoftime të rëndësishme ligjore dhe dokumente tatimore në emër të LLC dhe ndihmojnë sipërmarrësit aspirantë të fillojnë bizneset e tyre në një notë të qetë dhe pozitive.

Në doola, ekipi ynë miqësor ka përvojë në ndihmën e bizneseve në një sërë fushash të ndryshme, duke ndihmuar mijëra themelues të fillojnë, drejtojnë dhe rritin bizneset e tyre!

 • Regjistroni nenet e organizimit dhe draft marrëveshjen e funksionimit

Përfundimi i këtij hapi në proces i jep jetë LLC-së tuaj, duke dokumentuar informacionin bazë si dhe detajet operacionale. Marrëveshja e funksionimit të LLC kërkohet për të ndarë ekzistencën e njësisë ekonomike nga pronari. Një marrëveshje operimi është veçanërisht e rëndësishme për SH.PK-të me shumë anëtarë, duke ndihmuar në përcaktimin e marrëveshjeve të pronësisë, punës dhe fitimit. LLC më pas duhet të dorëzohet me shtetin e zgjedhur.

 • Merrni një numër identifikimi të punëdhënësit (EIN)

IRS kërkon një EIN për qëllime tatimore. Numri nëntëshifror përdoret për të plotësuar regjistrimet e tatimit mbi të ardhurat dhe punësimin.

 • Hapni një llogari bankare biznesi

EIN përdoret gjithashtu për të hapur një llogari bankare. Megjithëse nuk është një kërkesë ligjore, është një praktikë më e mirë për bizneset që planifikojnë të përdorin dollarë. Gjithashtu ndihmon në ndarjen e financave personale nga financat e biznesit.

Regjistrimi i një LLC nga jashtë

Ju nuk keni nevojë të jeni një qytetar amerikan për të hapur (dhe për të operuar me sukses) një LLC. Duke përdorur një agjent të regjistruar, themeluesit ndërkombëtarë mund të fillojnë një biznes në SHBA me lehtësi dhe lehtësi.

Nëse dëshironi të krijoni një LLC në Australi, Indi ose MB, është e mundur me ndihmën dhe udhëzimin e një agjenti të regjistruar me përvojë.

Në doola, ne ofrojmë ndihmën e mëposhtme për t'ju ndihmuar që dyqani juaj online të dalë nga terreni, pavarësisht se ku e telefononi në shtëpi.

 • Të ndihmoj ty dilni me emrin tuaj për LLC-në tuaj
 • Formoni kompaninë tuaj
 • Jepni një adresë postare fizike në SHBA
 • Merrni EIN-in tuaj
 • Ndihmoni me hapjen e një llogarie bankare biznesi në SHBA
 • Ndihmoni në konfigurimin e procesorëve të pagesave (të tilla si Stripe, PayPal, etj.)

A jeni gati për të filluar? Ne jemi gati t'ju ndihmojmë! Kontaktoni ekipin tonë sot dhe filloni të konfiguroni US LLC. Është vetëm çështje kohe para se të numëroni shitjet tuaja, të zgjeroni ofertat tuaja dhe të rritni dyqanin tuaj online.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.