A kam nevojë për një agjent të regjistruar për LLC time?

Nëse keni krijuar një kompani me përgjegjësi të kufizuar me një anëtarë (LLC), një partneritet LLC ose një LLC me shumë anëtarë, do t'ju duhet një agjent i regjistruar. Agjenti i regjistruar funksionon si pika e besueshme e kontaktit që siguron që publiku dhe qeveria mund të arrijnë biznesin tuaj gjatë orarit normal të punës. Shumë pronarë të afarizmave të vegjël pyes veten, "A kam nevojë për një agjent të regjistruar për LLC-në time?" Përgjigja është "Po!" Lexoni më tej për të kuptuar kërkesat e biznesit të LLC për të mbajtur një agjent të regjistruar. 

Çfarë është një agjent i regjistruar?

Një agjent i regjistruar ose agjent rezident është pika zyrtare e kontaktit për një LLC të listuar në regjistrin publik. Agjenti i regjistruar zakonisht regjistrohet në Sekretarin e Shtetit, ku është krijuar ose operon SH.PK ose ndonjë subjekt tjetër biznesi. 

Një agjent i regjistruar duhet të ketë një adresë të regjistruar, e cila është adresa zyrtare për dorëzimin e dokumenteve zyrtare si dokumentet tatimore, raportet vjetore ose thirrjet ligjore. Një agjent i regjistruar është përgjegjës për përcjelljen e mesazheve tek pronarët e bizneseve në kohën e duhur. Edhe nëse keni bërë një thjeshtë, bëjeni vetë LLC, ju duhet të caktoni një agjent të regjistruar. 

A keni nevojë për një agjent të regjistruar për LLC-në tuaj?

Po, duhet të keni një agjent të regjistruar për LLC-në tuaj. Në përgjithësi, Sekretari i Shtetit do të refuzojë një paraqitje të LLC nëse nuk keni një agjent të regjistruar. Nëse bëni biznes në një shtet tjetër, do t'ju duhet një agjent i regjistruar edhe në atë shtet. Nëse jeni një krijues me një LLC ose keni një LLC si jo-rezident në SHBA, do t'ju duhet një agjent i regjistruar. 

Ndërsa ligjet ndryshojnë sipas shtetit, të 50 shtetet kërkojnë që subjektet e biznesit të mbajnë një LLC. Në shumicën e shteteve, anëtarët e LLC ose pronarët e bizneseve mund të funksionojnë si agjent i regjistruar i LLC. Ju gjithashtu mund të caktoni një biznes tjetër ose banor të shtetit për të vepruar si agjent i regjistruar. Ose, mund të punësoni një shërbim agjenti të regjistruar profesional për rreth 50 deri në 150 dollarë në vit. 

Kush mund të jetë një agjent i regjistruar për LLC-në tuaj?

Ligjet e shtetit ndryshojnë saktësisht se kush mund të jetë agjent i regjistruar për LLC-në tuaj. Në shumicën e shteteve, agjenti i regjistruar mund të jetë një banor i shtetit ose një biznes i licencuar për të vepruar në shtet. Në disa raste, Sekretari i Shtetit do të funksionojë si agjent i regjistruar për një LLC të huaj. 

Agjenti i regjistruar duhet të mbajë një zyrë të regjistruar me dikë në dispozicion gjatë orarit të rregullt të punës. Në të gjitha shtetet, ju mund të jeni vetë agjenti i regjistruar si pronar i LLC. Ju gjithashtu mund të zgjidhni të listoni një punonjës, mik të besuar ose kontakt biznesi që operon në shtet. Ose, mund të punësoni një shërbim agjenti të regjistruar profesional. 

Kualifikimet kryesore të kërkuara për të qenë një agjent i regjistruar përfshijnë:

  • Adresa e biznesit: Të gjithë agjentët e regjistruar duhet të kenë një adresë fizike të rrugës në shtet me dikë të disponueshëm gjatë orarit të rregullt të punës. Kjo siguron që serverët e procesit mund të dorëzojnë thirrje ligjore ose dokumente të tjera të rëndësishme ligjore.
  • Vendbanimi: Një agjent i regjistruar duhet të jetë një person që është rezident i shtetit ose një biznes që operon në shtet.
  • Kërkesa të tjera: Shumica e shteteve kërkojnë pëlqimin e agjentit të regjistruar për rolin. Disa shtete mund të lejojnë Sekretarin e Shtetit të funksionojë si agjent i regjistruar në raste të caktuara, megjithëse shumica kërkojnë që ju të caktoni një agjent të regjistruar të veçantë. 

4 Arsyet pse duhet të konsideroni të punësoni një shërbim agjenti të regjistruar

Nëse po mendoni të punësoni një shërbim agjenti të regjistruar, këtu janë konsideratat kryesore: 

1. Pajtueshmëria me Kërkesat e Shtetit 

Shumica e shteteve kërkojnë që LLC-të të kenë një agjent të regjistruar me një adresë zyre fizike në shtetin ku është regjistruar LLC. Nëse e operoni LLC-në tuaj në një shtet ku nuk keni prani fizike, do t'ju duhet të punësoni një shërbim agjenti të regjistruar për të përmbushur këtë kërkesë. 

Kjo siguron që qeveria e shtetit dhe publiku mund të arrijnë lehtësisht kompaninë tuaj. Ai gjithashtu lehtëson komunikimin pasi shumë shërbime të agjentëve të regjistruar do të skanojnë dhe dërgojnë email dokumente të rëndësishme, në mënyrë që t'i merrni ato shpejt. 

2. Mbrojtja e Privacy

Adresa e një agjenti të regjistruar vihet në dispozicion të publikut dhe ata marrin njoftime ligjore dhe dokumente të tjera të rëndësishme në emër të LLC. Punësimi i një shërbimi agjenti të regjistruar mund të ndihmojë në mbrojtjen e privatësisë suaj duke siguruar që adresa juaj personale të mos lidhet me të dhënat publike. 

Kjo shton një shtresë shtesë të mbrojtjes së përgjegjësisë dhe privatësisë për pronarët e LLC. Do të thotë gjithashtu që në rast të një çështjeje gjyqësore, adresa juaj e shtëpisë nuk është e lidhur me procedurat. 

3. Disponueshmëria e vazhdueshme 

Një agjent i regjistruar duhet të jetë i disponueshëm gjatë orarit të rregullt të punës për të marrë dokumente ligjore dhe njoftime të tjera zyrtare në emër të LLC. Një shërbim agjenti i regjistruar mund të sigurojë që të mos humbisni kurrë njoftime të rëndësishme nëse nuk keni një staf ose zyrë të dedikuar për të trajtuar këtë përgjegjësi. 

Për një tarifë prej 50 deri në 150 dollarë në vit, ju mund të punësoni një shërbim agjenti të regjistruar që është i disponueshëm gjatë orarit të rregullt të punës. Kjo është një zgjidhje me kosto efektive për pronarët e bizneseve të cilët mund të mos jenë vazhdimisht të disponueshëm ose të kenë buxhet për punonjësit me kohë të plotë.

4. Përfaqësim Profesional 

Një shërbim agjenti i regjistruar mund të sigurojë një nivel profesionalizmi dhe besueshmërie për LLC-në tuaj. Të kesh një agjent të regjistruar me reputacion dhe me përvojë mund të përmirësojë imazhin dhe reputacionin e kompanisë suaj midis klientëve, partnerëve dhe palëve të tjera të interesuara. Gjithashtu siguron që të mos humbisni informacione të rëndësishme dhe mund t'i përgjigjeni menjëherë çdo pyetjeje ose problemi që lind. 

Çfarë ndodh nëse nuk keni një agjent të regjistruar për LLC-në tuaj?

Nëse nuk keni një agjent të regjistruar për LLC-në tuaj kur bëni kërkesë për krijimin e LLC, Sekretari i Shtetit në shumicën e shteteve do të refuzojë dokumentet tuaja të formimit të LLC. Pas krijimit të LLC, pasojat e dështimit për të mbajtur një agjent të regjistruar ndryshojnë sipas shtetit. Mund të përballeni me gjoba, gjoba, tarifa ose shpërbërje të biznesit. Punësimi i një shërbimi profesional është një zgjidhje e lirë për të shmangur pasojat e mosmbajtjes së një agjenti të regjistruar. 

Merrni paqen e mendjes me një agjent të regjistruar

Ju duhet një agjent i regjistruar për LLC-në tuaj për të kryer një funksion vendimtar biznesi. Si pronar biznesi, ju gjithashtu keni nevojë për ndihmë profesionale për t'u fokusuar në biznesin tuaj kryesor dhe për të ndërtuar pjesën e tregut. Një shërbim agjenti i regjistruar mund të shërbejë si pikë e besueshme e kontaktit për biznesin për t'u siguruar që të mos humbisni dokumente të rëndësishme.

Po kështu, Shërbimet e Kontabilitetit Doola ofrojnë shërbime të jashtëzakonshme kontabël për themeluesit e zënë si ju. Merrni libra doola për të kursyer kohë në kontabilitet dhe lironi veten të përqendroheni në zgjerimin e LLC-së tuaj në një shtet tjetër ose në kapjen e mundësive të reja të tregut.

FAQs

A mund të përdorni një zyrë virtuale ose një kuti postare si adresë të agjentit tuaj të regjistruar?

Jo, nuk mund të përdorni një zyrë virtuale ose një kuti postare si adresë të agjentit të regjistruar. Duhet të kesh një adresë fizike me dikë të disponueshëm gjatë orarit të punës. 

A do të njoftoheni kur të merren dokumentet nga agjenti juaj i regjistruar?

Po, një agjent i regjistruar duhet të informojë biznesin kur të marrë dokumentet. Shërbimet e agjentëve të regjistruar do t'i përcjellin këto dokumente ose do t'i skanojnë dhe do t'i dërgojnë me email në kompaninë tuaj. 

A mund të përdorni një avokat si agjentin tuaj të regjistruar?

Po, ju mund të përdorni një avokat si agjentin tuaj të regjistruar nëse ata plotësojnë kriteret e përcaktuara nga shteti. Në shumicën e shteteve, zyra e avokatit mund të funksionojë si zyrë e regjistruar. 

A mund ta ndryshoni agjentin tim të regjistruar?

Po, ju mund të ndryshoni agjentët tuaj të regjistruar. Shumica e shteteve ju lejojnë të ndryshoni agjentin e regjistruar në çdo kohë, zakonisht për një tarifë të vogël regjistrimi. Kontrolloni për kërkesat specifike të shtetit. 

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.