A kam nevojë për një avokat për të filluar një biznes?

Fillimi i një biznesi kërkon kërkime, planifikim dhe një ekip të fortë. Nëse po pyesni veten, "A kam nevojë për një avokat për të filluar një biznes?" Përgjigja varet nga struktura e biznesit, lloji i njësisë ekonomike dhe kontrata specifike ose nevojat e biznesit. 

Ndërsa një avokat mund të jetë i paçmuar në disa raste, për biznese të tjera, një shërbim formimi i LLC mund të ofrojë mbështetjen profesionale që ju nevojitet dhe më shumë. Lexoni më tej për të kuptuar se ku mund të jetë i dobishëm një avokat në formimin e një biznesi. 

Kuptimi i kërkesave ligjore për fillimin e një biznesi

Kërkesat ligjore për fillimin e një biznesi fillojnë me formimin e një subjekti biznesi ligjor. Ju do të dëshironi të vendosni për një subjekt biznesi, të zgjidhni një emër biznesi, të regjistroni biznesin me Sekretarin e Shtetit dhe të aplikoni për licencat përkatëse të biznesit dhe lejet. Është thelbësore të pajtoheni me të gjitha kërkesat shtetërore dhe lokale për të mbajtur biznesin në gjendje të mirë. Mësoni më shumë rreth kush mund t'ju ndihmojë të filloni një biznes

Roli i një avokati në fillimin e një biznesi

Një avokat mund të sigurojë pajtueshmërinë dhe të ndihmojë në mbrojtjen e biznesit tuaj. Juristët do të kuptojnë ligjet specifike të industrisë dhe kërkesat e shtetit për të ndihmuar në sigurimin që biznesi të jetë në gjendje të mirë. 

Ka përfitime të shumta për punësimin e një avokati kur filloni një biznes. Ata mund të ofrojnë këshilla dhe udhëzime ligjore gjatë gjithë procesit të formimit të një biznesi dhe t'ju ndihmojnë të merrni të gjitha licencat, lejet dhe regjistrimin e nevojshëm. 

Fushat ku një avokat mund të ndihmojë më së miri në fillimin e një biznesi

Në varësi të llojit të biznesit, një avokat mund të ndihmojë në paraqitjen e dokumenteve të formimit, krijimin e një marrëveshjeje operative dhe hartimin e modeleve të kontratave për punonjësit, furnitorët dhe partnerët. Një avokat mund të ndihmojë në konfirmimin se biznesi është ligjërisht i shëndoshë dhe i mbrojtur në situata të ndryshme. Këtu janë disa fusha kryesore ku një avokat biznesi mund t'ju ndihmojë.

1. Zgjedhja e një subjekti biznesi 

Keni nevojë të krijoni një korporatë apo një LLC? A duhet të zgjidhni një S-corporation apo një C-corporation? Një avokat mund ta ndihmojë më së miri startupin tuaj në vendosjen se cilin subjekt biznesi do të ndjekë bazuar në strukturën e pronësisë, numrin e anëtarëve, biznesin e planifikuar dhe parashikimet e zgjerimit të ardhshëm. 

2. Hartimi i kontratave 

Këshilla e një avokati biznesi të besuar mund të jetë e paçmueshme për startup-in tuaj në hartimin e kontratave. Nga kontratat e punonjësve deri te kontratat e moskonkurrimit ose moszbulimit, një avokat ka ekspertizën profesionale për të siguruar që po mbroni vlerën e kompanisë. Një avokat mund të hartojë kontrata të përbashkëta për ju, duke përfshirë kontratat e punës, kontratat e partneritetit, kontratat e blerjes, kontratat e shitjes dhe marrëveshjen e funksionimit të kompanisë. 

3. Rishikimi i marrëveshjeve të qirasë 

Kur filloni një biznes, mund t'ju duhet gjithashtu të merrni me qira një hapësirë ​​zyre. Një avokat mund të ndihmojë më së miri startupin tuaj në rishikimin e marrëveshjeve të qirasë për t'u siguruar që ju të kuptoni plotësisht kushtet dhe marrëveshjen e plotë të qirasë. 

4. Regjistrimi i markës tregtare

Nëse planifikoni të regjistroni emrin e biznesit, informacionin e pronarit të biznesit ose sekretet tregtare me Zyra e Patentave në SHBA, një avokat mund të lehtësojë procesin. Ata mund t'ju udhëheqin përmes dokumenteve të nevojshme të regjistrimit të markës tregtare dhe të mbrojnë biznesin tuaj nga konkurrentët. 

Zonat ku nuk keni nevojë për një avokat në fillimin e një biznesi

Ndërsa një avokat mund të ofrojë shërbime thelbësore në disa fusha kyçe, ka edhe fusha që nuk keni nevojë për një avokat, si emërtimi i biznesit tuaj ose krijimi i një plani biznesi. Këtu janë hapat që mund të ndërmerrni për të nisur menjëherë biznesin pa ndihmën e një avokati. 

1. Emërtimi i biznesit tuaj 

Ju nuk keni nevojë për një avokat për të emërtuar biznesin tuaj ose për të konfirmuar disponueshmërinë e emrit. Në vend të kësaj, ju vetëm duhet të kryeni disa kërkime të thjeshta për të emërtuar biznesin. Së pari, mund të kërkoni në bazën e të dhënave të emrave të biznesit të Sekretarit të Shtetit për të konfirmuar se asnjë biznes nuk është i regjistruar në shtet me këtë emër. 

Më pas, një kërkim në Google do t'ju tregojë emrat e disponueshëm të domeneve ose bizneset ekzistuese me emra të lidhur. Më në fund, mund të kontrolloni me zyrën e Markave të SHBA-së për të konfirmuar që emri nuk është tashmë markë tregtare. 

2. Regjistrimi i entitetit të biznesit tuaj

Ju nuk keni nevojë për një avokat për të regjistruar subjektin tuaj të biznesit. Ju mund ta bëni këtë lehtësisht me një shërbim të krijimit të biznesit ose duke u regjistruar drejtpërdrejt te Sekretari i Shtetit. Me kërkesat e formimit që ndryshojnë pak nga shteti, në shumicën e shteteve, ju thjesht duhet të plotësoni Nenet e Organizatës dhe ta paraqisni atë me Sekretarin e Shtetit së bashku me një tarifë depozitimi, e cila varion nga 40 deri në 500 dollarë. 

3. Shkrimi i një plani biznesi

Ju nuk keni nevojë për një avokat për të shkruar një plan biznesi. Në fakt, ju nuk dëshironi që një avokat të shkruajë planin tuaj të biznesit sepse ju duhet që ai të përmbajë nuanca të analizës së tregut, hulumtimit të produktit dhe parashikimeve të fluksit të parave që janë jashtë aktivitetit të zakonshëm të një avokati. Planin e biznesit mund ta krijoni vetë ose në bashkëpunim me një kontabilist, CEO dhe ekspertë marketingu. 

4. Marrja e licencave dhe lejeve të nevojshme

Marrja e licencave dhe lejeve të nevojshme të biznesit është përgjithësisht një proces i thjeshtë. Në varësi të biznesit, mund t'ju duhet të paraqisni para Sekretarit të Shtetit ose në qeverinë vendore. Nuk do të keni nevojë për asnjë licencë apo leje për shumë biznese, duke e bërë të panevojshëm shërbimin e avokatit për këtë. 

Konsideratat e kostos së punësimit të një avokati

Është e vërtetë që koha e një avokati nuk është e lirë. Ndërsa disa avokatë mund të paguajnë vetëm 50 deri në 100 dollarë në orë, të tjerët paguajnë në mijëra. Norma mesatare për orë e një avokati në SHBA është 313 dollarë. Megjithatë, vlera që ata mund të ofrojnë në vetëm një orë për të mbrojtur biznesin tuaj mund të jetë e paçmueshme. 

Përveç kësaj, avokatët kanë struktura të ndryshme tarifash bazuar në shërbimet e tyre dhe nevojat e biznesit tuaj. Avokatët mund të kërkojnë tarifa për orë, tarifa fikse ose të kenë marrëveshje mbajtëse. Tani ka disa shërbime në internet që funksionojnë si një mbajtës i përbashkët. Ju mund të paguani një tarifë mujore prej 100 deri në 250 dollarë për këshilla ligjore të pakufizuara. 

Alternativat për punësimin e një avokati

Alternativat për punësimin e një avokati për nevoja ligjore si hartimi i kontratave ose rishikimi i marrëveshjeve të qirasë përfshijnë burime të vetëndihmës ligjore, shërbime ligjore në internet ose konsultime me këshilltarë biznesi (si p.sh. doola). Shumë nga këto burime janë mësuar t'u përgjigjen pyetjeve të zakonshme ligjore dhe mund të japin informacionin që ju nevojitet me një kosto dukshëm më të ulët.

Madje disa avokatë konsultohuni në internet si një nxitim anësor. Nëse keni çështje specifike ose të pazakonta në lidhje me kontratat, markat tregtare dhe mbrojtjen e përgjegjësisë për biznesin tuaj, mund të jetë më e përshtatshme të konsultoheni me një avokat.

Përdorimi i një avokati për të mbrojtur biznesin tuaj

Ka raste kur punësimi i një avokati është thelbësor për të mbrojtur biznesin tuaj. Megjithatë, për formimin e rregullt, marrjen e një EIN, marrjen e licencave të biznesit ose hapjen e një llogarie bankare biznesi, shërbimet e formimit mund të ofrojnë mbështetje profesionale për një pjesë të kostos së një avokati. 

Për shembull, doola ofron shërbime të shpejta dhe me kosto të ulët të formimit profesional në të 50 shtetet. Do të merrni mbështetje për të marrë një EIN, për të hapur një llogari bankare biznesi dhe për të siguruar pajtueshmërinë e biznesit. Merr doola për t'ju ndihmuar të hapni biznesin tuaj sot! 

FAQs

A mund të hap ligjërisht një biznes pa një avokat?

Po, ju mund të filloni një biznes ligjërisht pa një avokat. Ju mund të krijoni një biznes vetë, ose të përdorni shërbimet e formimit të doola për të formuar lehtësisht një LLC në çdo shtet. 

Cilat aspekte ligjore duhet të kem parasysh gjatë punësimit të punonjësve?

Kur punësoni punonjës, është thelbësore të jeni të vetëdijshëm për pajtueshmërinë me ligjet e vendit të punës, kërkesat e sigurimit dhe mbajtjen e duhur të taksave federale dhe shtetërore. 

Çfarë roli luan një avokat gjatë procesit të marrjes së financimit për biznesin tim?

Një avokat mund të ndihmojë që të gjitha kontratat të plotësohen dhe të strukturohen saktë për të mbrojtur interesat e biznesit tuaj. Përveç kësaj, një avokat financash mund të ndihmojë në sigurimin e financimit ose të krijojë një propozim biznesi për të lehtësuar financimin. 

A mund të më udhëzojë një avokat për hartimin e kontratave dhe marrëveshjeve për biznesin tim?

Po, një avokat mund të hartojë kontrata dhe marrëveshje për biznesin tuaj ose t'ju këshillojë se si ta bëni atë. 

Si mund të më ndihmojë një avokat në trajtimin e kontratave me furnitorët ose shitësit?

Një avokat mund t'ju ndihmojë në krijimin ose rishikimin e kontratave me furnitorët dhe shitësit për biznesin tuaj.

Faqja e internetit e doola është vetëm për qëllime informacioni të përgjithshëm dhe nuk ofron këshilla zyrtare ligjore ose tatimore. Për këshilla tatimore ose ligjore, ne jemi të lumtur t'ju lidhim me një profesionist në rrjetin tonë! Ju lutemi shikoni tonën Kushtet Politika e privatësisë. Faleminderit dhe ju lutemi mos hezitoni të kontaktoni me çdo pyetje.

Filloni biznesin tuaj të ëndrrave dhe mbajeni atë 100% në përputhje

Kthejeni idenë tuaj të ëndrrave në biznesin tuaj të ëndrrave.